- Πόντοι
- 1,788
Με 6.000 παίρνω BMW Z3.?
Με 6.000 παίρνω BMW Z3.?
Μου έτυχε μια πολύ ωραία περίπτωση Levinson Blade. του 2001 σε ιδιαίτερα χαμηλη τιμη αλλα πηγαμε να τσεκαρουμε το truss rod και ηταν τερματισμένο .Είχε πάνω και 09 χορδές οπότε την άφησα ......
Φοβερό το όργανο αλλά άχρηστο .
Προβολή συνημμένου 46414
Πωωωω με πήγες 15 χρόνια πίσω. Πολύ άβολο αμάξι για ταξίδια. Καλό για μόστρα. Προτιμούσα Ζ4 να σου πω την αλήθειαΜε 6.000 παίρνω BMW Z3.?
1oν η Z3 ήταν James bond car.Πωωωω με πήγες 15 χρόνια πίσω. Πολύ άβολο αμάξι για ταξίδια. Καλό για μόστρα. Προτιμούσα Ζ4 να σου πω την αλήθεια
Το καλοκαίρι θέλει σφίξιμο και στα κρύα θελει χαλάρωμα το truss rod. Αυτο είναι το σύνηθες. Το να θέλει μόνο σφίξιμο δηλώνει πρόβλημα.Επι τη ευκαιρία θέλω να κάνω μία ερώτηση:
Το truss rod είναι κάτι που κάποια στιγμή θα τερματίσει;
Ρωτάω γιατί έχω μια κιθάρα , που σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνω μισή βόλτα το truss rod δεξιά γιατί η καμπυλότητα του neck μεγαλώνει αισθητά (μάλλον από τη ζέστη).
Οι χορδές είναι πάντα δεκάρες.
Την αντίθετη κίνηση δεν θυμάμαι να την έχω κάνει ποτέ.
Κάποια στιγμή δεν θα τελειώσουν οι βόλτες του σπειρώματος;
Οκ είναι squier κι έτσι δεν με νοιάζει πολύ αλλά ένα truss rod πόσες βόλτες έχει περιθώριο;
Επίσης όταν αγοράζεις μια καινούργια κιθάρα έχει τόσο περιθώριο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά;
Νομίζω ότι θα καταλήξω σε αυτή την επιλογή .Το μπράτσο εχει και το λούστρο που είχα συνηθίσει να βλέπω σε παλιά fender που ειχα .Και εμένα αυτή
Squier CV 60s Strat LPB – Thomann Elláda
Αλλά μπορει και να διατηρησω την πιστη μου στο Μεξικο. Δυστυχώς δεν εχει σε τετοιο χρώμα.
Σύνηθες που? Mπορεί αυτό να χρειάζεται να γίνει εκεί που μένεις. Εγώ που μένω Αθήνα δεν έχω πειράξει truss rod και είναι μόνιμα μια χαρά οι κιθάρες μου.Το καλοκαίρι θέλει σφίξιμο και στα κρύα θελει χαλάρωμα το truss rod. Αυτο είναι το σύνηθες.
Το truss rod τερματίζει επειδή το ξύλο συμπιέζεται από την πίεση που του ασκεί το truss rod, αυτό που κάνεις σφίγγοντας το δηλαδή. Αν έχεις ασταθές μανίκι είναι καταδικασμένο να τερματίσει κάποια στιγμή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσέχεις την υγρασία και τη θερμοκρασία στα όργανα, να βάζεις αυτά τα μπαλάκια στο φακελάκι μέσα στην βαλίτσα και να τα αντικαθιστάς ανά 1-2 χρόνιαΕπι τη ευκαιρία θέλω να κάνω μία ερώτηση:
Το truss rod είναι κάτι που κάποια στιγμή θα τερματίσει;
Ρωτάω γιατί έχω μια κιθάρα , που σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνω μισή βόλτα το truss rod δεξιά γιατί η καμπυλότητα του neck μεγαλώνει αισθητά (μάλλον από τη ζέστη).
Οι χορδές είναι πάντα δεκάρες.
Την αντίθετη κίνηση δεν θυμάμαι να την έχω κάνει ποτέ.
Κάποια στιγμή δεν θα τελειώσουν οι βόλτες του σπειρώματος;
Οκ είναι squier κι έτσι δεν με νοιάζει πολύ αλλά ένα truss rod πόσες βόλτες έχει περιθώριο;
Επίσης όταν αγοράζεις μια καινούργια κιθάρα έχει τόσο περιθώριο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά;
Αν έχεις ασταθές μανίκι είναι καταδικασμένο να τερματίσει κάποια στιγμή
30-80 χειμώνα καλοκαίρι?Στην υγρασία επιδρά. Στα μέρη που ζω, η υγρασία είναι 30% το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι. Το ξύλο σιρικνωνεται, τα ταστα αρχίζουν να εξέχουν και να γίνονται κοφτερά, και το truss rod θέλει σφίξιμο.
Τον χειμώνα έχω κοντά στο 80% υγρασία, το ξύλο φουσκώνει, τεντώνει και θέλει χαλάρωμα το truss rod. Τα ταστα επανέρχονται στη θέση τους.
Οι κιθάρες βρίσκονται σε οπλοβαστο και όχι σε βαλίτσα/θηκη
χειμώνα έχω έχω δυο αφυγραντηρες μόνιμους και την κατεβάσω στο 60κατι30-80 χειμώνα καλοκαίρι?
δεν κάνεις τίποτα?
αφυγρανση?
είναι τεράστια διαφορά
Βασικά πως τα καταφέρνεις με 80?
Το ότι είναι στη θήκη πάλι δεν θα είχε διαφορά η υγρασία δεν ξεχωρίζει θήκη ή στήριγμα. Εκτός αν είναι θήκη ειδική.
Εεεεεε ρε τι κάνει ο άνθρωπας για 20 κιθάρες... ?χειμώνα έχω έχω δυο αφυγραντηρες μόνιμους και την κατεβάσω στο 60κατι
καλοκαιρι έχω υγραντηρα και την ανεβάζω κοντά στο 50.
ξέρεις πόσες κιθάρες παίρνεις με 3 αφυγραντήρες?Εεεεεε ρε τι κάνει ο άνθρωπας για 20 κιθάρες... ?
Έχω και εγώ υγραντήρα. Για τα πούρα. Στο 70% η υγρασία σταθερά γιατι οι απότομες μεταβολές στην υγρασία ξεσκίζουν τα πούρα. Μόλις τα ανάψεις σκάνε. Θα βάλω και έναν απ έξω για τις κιθάρες και θα δημιουργήσω ένα κλίμα υγρασίας μέσα σε ένα άλλο κλίμα υγρασίας για να τα προστατεύσω από ένα άλλο κλίμα υγρασίας που βρίσκεται απ έξω!Ο υγραντηρας είναι για τις κιθάρες καθαρά. Η έλλειψη υγρασίας ξεσκίζει τα ξύλα.