Παρορμητική αγορά fender stratocaster

Αυτο το χρώμα ενω γράφει πάνω στην τελε, στη στρατοκαστερ μου φαινόταν πάντα σόλοικο.

Το μπρατσο (όλο το συστημα, μανικι, ταστιερα, ταστα κλειδια κλπ) ειναι πολύ ωραιο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου έτυχε μια πολύ ωραία περίπτωση Levinson Blade.  του 2001 σε ιδιαίτερα χαμηλη τιμη αλλα πηγαμε να τσεκαρουμε το truss rod και ηταν τερματισμένο .Είχε πάνω και 09 χορδές οπότε  την άφησα ......

Φοβερό  το όργανο αλλά άχρηστο .

Προβολή συνημμένου 46414

Είχε ένας παιδικός φίλος μια τέτοια, πολύ ωραίες...απο τις πρώτες καλές ηλεκτρικές που είχα πιάσει στα χέρια μου. Αλλα με τερματισμένο truss rod δεν...

• Συμφωνώ
Reactions: THEOD
Με 6.000 παίρνω BMW Z3.?
Πωωωω με πήγες 15 χρόνια πίσω. Πολύ άβολο αμάξι για ταξίδια. Καλό για μόστρα. Προτιμούσα Ζ4 να σου πω την αλήθεια 

Επι τη ευκαιρία θέλω να κάνω μία ερώτηση:

Το truss rod είναι κάτι που κάποια στιγμή θα τερματίσει;

Ρωτάω γιατί έχω μια κιθάρα , που σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνω μισή βόλτα το truss rod δεξιά γιατί η καμπυλότητα του neck μεγαλώνει αισθητά (μάλλον από τη ζέστη).

Οι χορδές είναι πάντα δεκάρες.

Την αντίθετη κίνηση δεν θυμάμαι να την έχω κάνει ποτέ.

Κάποια στιγμή δεν θα τελειώσουν οι βόλτες του σπειρώματος;

Οκ είναι squier κι έτσι δεν με νοιάζει πολύ αλλά ένα truss rod πόσες βόλτες έχει περιθώριο; 

Επίσης όταν αγοράζεις μια καινούργια κιθάρα έχει τόσο περιθώριο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά;

Πωωωω με πήγες 15 χρόνια πίσω. Πολύ άβολο αμάξι για ταξίδια. Καλό για μόστρα. Προτιμούσα Ζ4 να σου πω την αλήθεια 
1oν η Z3 ήταν James bond car.

2ον Η Z4 είναι ακριβότερη. ?

• Συμφωνώ
Reactions: Nekkon

Ρωτάω γιατί έχω μια κιθάρα , που σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνω μισή βόλτα το truss rod δεξιά γιατί η καμπυλότητα του neck μεγαλώνει αισθητά (μάλλον από τη ζέστη).

Οκ είναι squier κι έτσι δεν με νοιάζει πολύ αλλά ένα truss rod πόσες βόλτες έχει περιθώριο; 

Επίσης όταν αγοράζεις μια καινούργια κιθάρα έχει τόσο περιθώριο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά;
Το καλοκαίρι θέλει σφίξιμο και στα κρύα θελει χαλάρωμα το truss rod. Αυτο είναι το σύνηθες. Το να θέλει μόνο σφίξιμο δηλώνει πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το truss rod τερματίσει, μετά από 10-20-30 χρόνια χρήσης (ή αχρηστίας), υπάρχει σημαντική πιθανότητα να επανέλθει με θερμότητα (μετά από μέρες/βδομαδες στον πάγκο του τεχνικού). Το έχω κάνει σε στρατ ήδη και τώρα το επιχειρώ σε μια τελε. Εάν δεν επανέλθει, τοτε πάμε για νέο μανίκι, διότι δε συμφέρει να λύνεις το υπάρχον για επισκευή/αλλαγη truss rod.

• Ευχαριστώ
Reactions: methylene blue
Και εμένα αυτή

Squier CV 60s Strat LPB – Thomann Elláda

Αλλά μπορει και να διατηρησω την πιστη μου στο Μεξικο. Δυστυχώς δεν εχει σε τετοιο χρώμα.
Νομίζω ότι θα καταλήξω σε αυτή την επιλογή .Το μπράτσο  εχει και το λούστρο που είχα συνηθίσει να βλέπω σε παλιά fender που ειχα . 

• Συμφωνώ
Reactions: Shelter
Το καλοκαίρι θέλει σφίξιμο και στα κρύα θελει χαλάρωμα το truss rod. Αυτο είναι το σύνηθες.
Σύνηθες που? Mπορεί αυτό να χρειάζεται να γίνει εκεί που μένεις. Εγώ που μένω Αθήνα δεν έχω πειράξει truss rod και είναι μόνιμα μια χαρά οι κιθάρες μου.

Το truss rod τερματίζει επειδή το ξύλο συμπιέζεται από την πίεση που του ασκεί το truss rod, αυτό που κάνεις σφίγγοντας το δηλαδή. Αν έχεις ασταθές μανίκι είναι καταδικασμένο να τερματίσει κάποια στιγμή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσέχεις την υγρασία και τη θερμοκρασία στα όργανα, να βάζεις αυτά τα μπαλάκια στο φακελάκι μέσα στην βαλίτσα και να τα αντικαθιστάς ανά 1-2 χρόνια

• Ευχαριστώ
Reactions: methylene blue
Αν έχεις ασταθές μανίκι είναι καταδικασμένο να τερματίσει κάποια στιγμή

Αυτό.

Εγώ έχω να ρυθμίσω TR πάνω από 20 χρόνια σε οποιαδήποτε κιθάρα μου.

Μια λύση είναι ελαφρύτερες ή βαρύτερες χορδές ανάλογα προς το που πάει η κουρμπα όταν τερματίσει ή κανένα επιπλέον washer στο TR για να μπορεί να ισιωσει...

Φαινεται οτι το μανικι αντιδρα στη ζεστη αλλα για καποιο λογο δεν επανερχεται το χειμωνα

Τελικα ποσες βολτες εχει περιθωριο ενα truss rod?

Στην υγρασία επιδρά. Στα μέρη που ζω, η υγρασία είναι 30% το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι. Το ξύλο σιρικνωνεται, τα ταστα αρχίζουν να εξέχουν και να γίνονται κοφτερά, και το truss rod θέλει σφίξιμο.

Τον χειμώνα έχω κοντά στο 80% υγρασία, το ξύλο φουσκώνει, τεντώνει και θέλει χαλάρωμα το truss rod. Τα ταστα επανέρχονται στη θέση τους.

Οι κιθάρες βρίσκονται σε οπλοβαστο και όχι σε βαλίτσα/θηκη

Στην υγρασία επιδρά. Στα μέρη που ζω, η υγρασία είναι 30% το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι. Το ξύλο σιρικνωνεται, τα ταστα αρχίζουν να εξέχουν και να γίνονται κοφτερά, και το truss rod θέλει σφίξιμο.

Τον χειμώνα έχω κοντά στο 80% υγρασία, το ξύλο φουσκώνει, τεντώνει και θέλει χαλάρωμα το truss rod. Τα ταστα επανέρχονται στη θέση τους.

Οι κιθάρες βρίσκονται σε οπλοβαστο και όχι σε βαλίτσα/θηκη
30-80 χειμώνα καλοκαίρι?

δεν κάνεις τίποτα?

αφυγρανση?

είναι τεράστια διαφορά

Βασικά πως τα καταφέρνεις με 80?

Το ότι είναι στη θήκη πάλι δεν θα είχε διαφορά η υγρασία δεν ξεχωρίζει θήκη ή στήριγμα. Εκτός αν είναι θήκη ειδική.

30-80 χειμώνα καλοκαίρι?

δεν κάνεις τίποτα?

αφυγρανση?

είναι τεράστια διαφορά

Βασικά πως τα καταφέρνεις με 80?

Το ότι είναι στη θήκη πάλι δεν θα είχε διαφορά η υγρασία δεν ξεχωρίζει θήκη ή στήριγμα. Εκτός αν είναι θήκη ειδική.
χειμώνα έχω έχω δυο αφυγραντηρες μόνιμους και την κατεβάσω στο 60κατι

καλοκαιρι έχω υγραντηρα και την ανεβάζω κοντά στο 50.

• Like
Reactions: nklshp
χειμώνα έχω έχω δυο αφυγραντηρες μόνιμους και την κατεβάσω στο 60κατι

καλοκαιρι έχω υγραντηρα και την ανεβάζω κοντά στο 50.
Εεεεεε ρε τι κάνει ο άνθρωπας για 20 κιθάρες... ?

Ο υγραντηρας είναι για τις κιθάρες καθαρά. Η έλλειψη υγρασίας ξεσκίζει τα ξύλα.

• Like
Reactions: Giorgos rockstep
Εεεεεε ρε τι κάνει ο άνθρωπας για 20 κιθάρες... ?
ξέρεις πόσες κιθάρες παίρνεις με 3 αφυγραντήρες?

• Like
Reactions: Nekkon
Ο υγραντηρας είναι για τις κιθάρες καθαρά. Η έλλειψη υγρασίας ξεσκίζει τα ξύλα.
Έχω και εγώ υγραντήρα. Για τα πούρα. Στο 70% η υγρασία σταθερά γιατι οι απότομες μεταβολές στην υγρασία ξεσκίζουν τα πούρα. Μόλις τα ανάψεις σκάνε. Θα βάλω και έναν απ έξω για τις κιθάρες και θα δημιουργήσω ένα κλίμα υγρασίας μέσα σε ένα άλλο κλίμα υγρασίας για να τα προστατεύσω από ένα άλλο κλίμα υγρασίας που βρίσκεται απ έξω!

• Haha
Reactions: gkourmoul1
Last update.

Η κιθάρα σεταρίστηκε και ρυθμιστηκε με 9αρες και έγινε stratocaster. ?

Καμια σχεση όμως.

Ίσως αν την έβλεπε έτσι ο πωλητής , δεν θα την πουλούσε. ?

Στο άλλο το θέμα.

Αυτή είναι η Γιαπωνέζα μου, που κλέινει φέτος τα 36 έτη (και τα 33 στην  κατοχή μου)

ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκα με το truss rod.

Προφανώς ευθύνεται και το κλίμα της περιοχής.

Είδα μοντέλο αυτοκινητου ίδιας χρονολογίας με το δικό μου (το δικό μου αν το σηκώσεις είναι καινούργιο) και εκείνο (ήταν από νησί) , ήταν όλο σάπιο από κάτω.

01.jpg

02.jpg

04.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα