Ποια ηταν η πρωτη σας κιθαρα;

Antonyvk

Νέο μέλος
Πόντοι
16
:D παιδες εμενα ηταν μια yamaha pacifica jmx 112 δεν ειναι κατι το καταπληκτικο αλλα το δεν ξεφευγει out of tune ποτε... :P ακουω τις δικες σας ....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρώτη επαφή μου με ηλεκτρική κιθάρα ήταν με μια TEISCO ET-460 που είχε πάρει ο πατέρας μου πολύ πριν κάνει το λάθος να με φέρει στη ζωή ( :P ). Αλλά πρώτη δικιά μου κιθάρα ήταν μια Squier Strat Korea. Αγορασμένη το 1996 γύρω στα 100 χιλιάρικα και ακόμα παίζει μια χαρά (πρέπει να βοηθάνε στον ήχο οι τερμίτες και τα σαράκια καθώς και τα φαντάσματα του Β' Παγκοσμίου που έχουν εγκατασταθεί στον neck μαγνήτη).  ;D ;D ;D ;D

χεχε εμενα ειναι γεματη λακουβες κ χτυπηματα αλλα αμα την συνδεσεις σε ενισχυτη παιζει!!!!!!! :D

Η πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα ήταν μία Gerley Les Paul και δεν είναι σε καμία περίπτωση παντοτινή αγάπη  :)

Ήταν ένα κοντραπλακέ (κουρδισμένο φυσικά) σε σχήμα κιθάρας με δύο τετράγωνους μαγνήτες για να ακουμπάς το κατσαβίδι σου και να μην το χάνεις.

Αγορασμένη απο τον Αρμάο ...

το στιλ δεν ειναι το παν σε μια κιθαρα..... αλλα επιρεαζει την ψυχολογια σου xD

και η δική μου μια GERLEY Stratocaster sunburst(ελλεινή) απ τον ΑΡΜΑΟ εν έτει 1985....τιμή 34.000δρχ....μετά την αγορά της καπάκι απέναντι στο Happening για νοίκιασμα βιντεοκασέτας και airguitar μεχρι τελικής πτώσης....αχ πως περνάν τα χρόνια

Παιδια εμένα η πρώτη μου κιθάρα ήταν μία yamaha ERG 121(αν και δεν είμαι μεταλάς η yamaha ήταν μεταλάδικη)!!  :P :P

η πρωτη μου κιθαρα ηταν μια squier stagemaster. τυπου superstrat με 2 humbuckers, εναν single coil, ψευτοfloyd, 24 ταστα, reverse headstock και ενα περιεργο μαυρο χρωμα με κατι σαν ασημοσκονη απο κατω. λουκουμι στα ματια ενος 14χρονου maidenά! 150-160 grands :) εκανε απ οτι θυμαμαι και την επαιζα μεσω ενος πεταλακιου distortion σε ενα active monitor. δυστυχως δεν ηταν παντοτινη αγαπη... σε 4-5 μηνες τα παρατησα επειδη δεν μπορουσα ακομα να βγαλω maiden!!! 3 χρονια την ειχα να καθεται και μετα την πουλησα σε ενα φιλο. στα 20 με ξαναεπιασε το μερακι οντας και πιο ωριμος μουσικα, πηρα ενα squier precision και 3 μηνες αργοτερα μια squier telecaster και αρχισα να γρατζουναω μονος μου, αρα αυτα θεωρω τα πρωτα μου οργανα. τη stagemaster την παιζω οταν πηγαινω στο φιλο μου και ειναι πραγματικα καλη κιθαρα, αν και με τα σημερινα δεδομενα της αγορας θα κοστιζε αρκετα λιγοτερο. συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα χαρηκα που μοιραστηκα την ιστοριουλα μου! στερνη μου γνωση ας σε ειχα πρωτα...

Η πρώτη μου κιθάρα είναι μια Ibanez RG 505 μαύρη αγορασμένη το 98 από τον Τρίμη για 220.000 δρχ αν θυμάμαι καλά.

Ενοείται ότι την έχω ακόμα και την χρησιμοποιώ συχνά γιατι μερικές φορές με βολεύει περισσότερο από την στρατοκάστερ μου.  ;D

εγω ειμαι συναισθηματικα δεμενος με την Pacifica μου δεν λεει πολλα αλλα οπως ειπε κ το παιδι απο πανω με βολευει περισσοτερο ...... ακουω αλλος αντε ρε παιδια!!!

η πρωτη πρωτη κιθαρα που μου αγορασε ο πατερας μου παρολες τις αντιρησσεις της μανας μου ηταν μια μαυρη μαρινα stratostyle. δε θα το ξεχασω ποτε.....ηταν μεταχειρησμενη  :'(

Μια μαύρη Ibanez rg270... Πως περνάνε τα χρόνια έτσι? Ήταν καλοκαίρι του 1994 και μόλις είχα δώσει πανελλήνιες θυμάμαι... 8) 8)

Η δικιά μου πρώτη κιθάρα που παίζει ακόμα είναι μια κλασική Aria μοντέλο AC-6 το 1985. Η πρώτη ηλεκτρική ήρθε το 1996 μια κλασική μαύρη με άσπρο pickguard Squier Strat του 1996 made in China που είχα αγοράσει 50.000 δρχ από τον Ριχάρδο στη Θεσ/νίκη. Ως συνειδητοποιημένος 17χρονος όμως της έβαλα κατευθείαν Gotoh κλειδιά και έναν Dimarzio PAF Pro στην θέση bridge. Μαζί με ένα τρανζιστοράτο 20W μονοκάναλο ενισχυτάκι με 8'' ηχείο και ένα Boss Metal zone και το Crybaby original άρχισα να σκαλίζω Enter Sandman και τα συναφή. Η κιθάρα υπάρχει ακόμα εννοείται. Έχει βέβαια τους τσαμπουκάδες της αλλά παίζει κανονικά. Αυτά από εμένα.  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Yamaha EG-112...

Εννοείται πως την έχω ακόμη...

Πρώτη ηλεκτρική πριν από 4 χρόνια μια Epiphone Les Paul 100. Θρυλική κιθάρα. Παίζει ακόμα αν και έχει την κακιά συνήθεια να ξεκουρδίζεται με την μια. Πρέπει να είναι μάπα τα κλειδιά! Τη είχα πάρει 220 euro από ένα κιθαράδικο στον βύρωνα.

Η πρώτη μου κιθάρα ήταν μια κλασσική που πήρα από έναν κατασκευαστή εδώ στη Θεσσαλονίκη όταν ήμουν 14. Κορυφαία κιθαρίτσα!

Vintager είπε:
Πρώτη ηλεκτρική πριν από 4 χρόνια μια Epiphone Les Paul 100.
Μιά από τα ίδια. Μετά τις (αισθητικές και μη) επεμβάσεις μου παίζει καλά, αν και θέλει ένα nut της προκοπής.

Πριν από αυτή είχε προηγηθεί μια κλασσική που είχα πάρει 5 χιλιάρικα δεύτερο χέρι (ολοκαίνουργια) από κάποιο πιτσιρίκι που του την είχαν φορτώσει οι γονείς του για να μάθει.

μια jackson performer ps2,εχει βγαλει πολλα Live καλα να ναι..αλλα δεν την πουλαω η πρωτη ειναι δεν λεει..  8)

Μια Epiphone Les Paul Special Black Sunburst μαζί με έναν ενισχυτή Drive 20w.

Καλή κιθάρα, δε με βόλεψε καθόλου το μπράτσο της όμως.

Πωλήθηκε προ διετίας σε συνφορουμίτη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back