Για το hi-hat των Iron Maiden

nick m

Νέο μέλος
Πόντοι
6
προσφατα ξαναακουσα μετα απο καιρο το killers των iron maiden και ομολογω πως εχει καταπληκτικα drums μεσα.(ο clive ειναι θεος).Ωστοσο σε μερικα κομματια(wrathchild,drifter) δεν καταλαβαινω αν το hi-hat ειναι κλειστο ή ανοιχτο.Στα studio που εχω παει το ανοιχτο hi-hat κανει πολυ θορυβο ενω το κλειστο εχει ελλιπη ηχο(δεν ξερω αν φταιει το hi-hat)δηλαδη ο ηχος σβηνει γρηγορα(στους maiden ειναι κατι ενδιαμεσο).Οποιος εχει αποψη για αυτο θα με ενδιεφερε να συζητησουμε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χμ δεν είμαι drummer αλλά από κάποια live clips των killers k wrathchild παρατηρώ ότι παίζει και με το πόδι το hi-hat άλλωτε ανοίγοντας το και άλλωτε κρατώντας το κλειστό.Νομίζω πως δεν θα βγάλεις ποτέ αυτόν τον ήχο έχοντας το hi-hat μόνιμα ανοιχτό ή μόνιμα κλειστό!Κάνω λάθος?

ναι ξερω αυτο που λες ειναι κλασικο 'trick' που παιζουν οι ντραμμερς.κλειστο ανοιχτο και κλειστο.εγω λεω για συνεχομενους ρυθμους(στο wrathchild πχ)που ο ηχος ειναι γεματος και καλος ενω σε κατι αλλα drum-set που εχω παιξει το κλειστο hi-hat δεν ειναι ετσι .ειναι πιο ελλιπες(πιο πλαστικο καπως ετσι)

nick m είπε:
ναι ξερω αυτο που λες ειναι κλασικο 'trick' που παιζουν οι ντραμμερς.κλειστο ανοιχτο και κλειστο.εγω λεω για συνεχομενους ρυθμους(στο wrathchild πχ)που ο ηχος ειναι γεματος και καλος ενω σε κατι αλλα drum-set που εχω παιξει το κλειστο hi-hat δεν ειναι ετσι .ειναι πιο ελλιπες(πιο πλαστικο καπως ετσι)
μήπως το χτυπάει με κάποια τεχνική σε συγκεκριμένο σημείο του hi-hat? παίζει και να είναι ανοιχτό απλά και να σπέρνει ο ήχος του Hi hat. να είναι το φυσικό του ξέρεις  ;D

παιδια δεν ειμαι ντραμερ και ισως πω βλακεια , αλλα ο ντραμερ του συγκροτηματος μου εχω ακουσει να λεει πολλες φορες τον ορο τα ντραμς ειναι τριγκαρισμενα... αυτο σημαινει οτι ο ηχος των ντραμσ με καποιο τροπο γινεται πιο πλουσιος στην τελικη μιξη αλλα και σε λαιβ καταστασεις... ισως λεω χαζομαρες αλλα βασει της εξηγησης του καπως ετσι τα εχω καταλαβει... αυτα

aris 17561 είπε:
παιδια δεν ειμαι ντραμερ και ισως πω βλακεια , αλλα ο ντραμερ του συγκροτηματος μου εχω ακουσει να λεει πολλες φορες τον ορο τα ντραμς ειναι τριγκαρισμενα... αυτο σημαινει οτι ο ηχος των ντραμσ με καποιο τροπο γινεται πιο πλουσιος στην τελικη μιξη αλλα και σε λαιβ καταστασεις... ισως λεω χαζομαρες αλλα βασει της εξηγησης του καπως ετσι τα εχω καταλαβει... αυτα
"Τριγκαρισμενα" σημαινει οτι εχουν χρησιμοποιηθει drum triggers, που "πιανουν" το χτυπημα στο φυσικο τυμπανο και στελνουν το σημα σε ενα module που παραγει εναν "ετοιμο" ηχο σαν αυτο που ακους απο ηλεκτρονικα drums.

Drum triggers o Clive Burr το 1981???Μπαααααααααα :P

Ο άνθρωπος έβγαζε την ψυχή του!

Αν ψάχνεις να δεις τι είναι τα triggers, άκου τον Ulrich των metallica στα τελευταία albums που η μπότα είναι ίδια σε όλα τα κομμάτια,το ταμπούρο ίδιο σε όλα τα κομμάτια κ.ο.κ ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ και ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ σε ίδια ένταση, διάρκεια και χροιά, πάντα να σε βάζει σε σκέψη πως τα χτυπήματα του drummer παιρνούν ουσιαστικά απο sampler! 

Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους 'tallica!Τους λατρεύω!

To 1981 δεν υπήρχε triggering :)

Στο wrathchild o Clive απλά παίζει το hihat ελαφρώς ανοιχτό και τονίζει ανά 2 (και με το ένα χέρι παρακαλώ!)

Τα πραγματα ειναι απλα

Ο ηχος του hi hat δεν ειναι μονοδιαστατος ανοιχτο - κλειστο και τελος.

Υπαρχουν παρα πολλες παραμετροι που επηρεαζουν.

-Οι δυναμικες

-Ανοιχτο - κλειστο πατημενο - κλειστο αλλα χαλαρο κλπ

-αν παιζεις με το tip η με το σωμα της μπαγκετας

-Η γωνια που χτυπας

και βεβαια το ιδιο το hi hat. Αν περιμενεις απο τα τσιγκινα 302 και ξερω γω τι αλλα, που εχουν στα προβαδικα, να ακουσεις στουντιακο ηχο , λυπαμαι αλλα δεν.....

Τωρα για τους μη ντραμμερς που εσπευσαν να απαντησουν .....καλυτερα να μασας παρα να μιλας (οταν δεν ξερεις). Νομιζω οτι ειναι ιδιον της φυλης (ναι των ΕΛ εννοω) να πεταγομαστε για να πουμε τη μ@λ@κια μας ειτε ξερουμε ειτε οχι.....

Ακου triggering στο killers ΗΜΑΡΤΟΝ ρε!!!!!!!!

haryy είπε:
To 1981 δεν υπήρχε triggering :)

Στο wrathchild o Clive απλά παίζει το hihat ελαφρώς ανοιχτό και τονίζει ανά 2 (και με το ένα χέρι παρακαλώ!)

καλα ο Clive ηταν γνωστος ανωμαλος. ΜΑΚΡΑΝ καλυτερος (kateme) απο τον πιο "συμβατικο" Nico

hwept είπε:
Τωρα για τους μη ντραμμερς που εσπευσαν να απαντησουν .....καλυτερα να μασας παρα να μιλας (οταν δεν ξερεις). Νομιζω οτι ειναι ιδιον της φυλης (ναι των ΕΛ εννοω) να πεταγομαστε για να πουμε τη μ@λ@κια μας ειτε ξερουμε ειτε οχι.....

Ντάξει έχεις ένα δίκιο αλλά δε νομίζω πως όλες οι απαντήσεις ήταν ξεκούδουνες! Εξάλλου το παιδί ζήτησε να πούμε τη γνώμη μας! Γιατί τέτοια επίθεση?Με όλη την καλή διάθεση...

Νομίζω μιλάς για κλειστό αλλά χαλαρωμένο χάι χατ.

playloud είπε:
καλα ο Clive ηταν γνωστος ανωμαλος. ΜΑΚΡΑΝ καλυτερος (kateme) απο τον πιο "συμβατικο" Nico
Εμένα μου αρέσουν και οι 2, ο Clive ήταν πιο "beast" και ο Nicko πιο "χταπόδι" αλλά λιγότερο μετρονόμος. Μου λείπει πάντως το metal παίξιμο του clive.

Υπάρχουν διάφορες πατέντες ώστε να κάνεις ενα χαι χατ η ενα τομ η κάτι άλλο να έχει καλό αττάκ, δικει, και απλά να μειώνει το σαστειν και το ριλιζ. οπότε ίσος χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο. ακόμα μην ξεχνας ότι όλα αυτα τα τυμπανα κιθαρες μπλα μπλα μπλα, έχουν περάσει μέσα απο κομπρεσορες και λοιπά εφέ ώστε να έχουν τον ήχο που θέλουνε  ;)

μαγκες με καλυψατε πληρως.χιλια ευχαριστω.O clive σιγα μην εβαζε trigger παρεπιπτοντως το παιξιμο του ηταν τεχνικο.Αυτο φαινεται ουτως η αλλως και απο τα τυμπανα στα album των maiden που επαιξε.Πιστευω πως για να τα παιξει ενας drummer οπως πρεπει(πχ το wrathchild με το ενα χερι και οχι με τα δυο οπως κανουν καποιοι και νομιζουν πως το παιζουν ή το the prisoner που παιζει να πουμε δικαση με το ενα ποδι στο intro)θελει αρκετη δουλεια..ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΤΑΕΙ ΤΟΝ MCBRAIN.Ο ΜCBRAIN ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΜΕ ΓΥΡΙΣΤΗ ΚΛΩΤΣΙΑ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΡΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΟΙ MAIDEN ΣΤΑ DRUMS :P

hwept είπε:

εσυ αυτο καταλαβες απο ολη αυτη την ιστορια ? οταν ενας ανθρωπος δεν ξερει και λεει οτι παιδια δεν ειμαι ντραμερ απλα εχω ακουσει και αυτο , μηπως παιζει ενα τετοιο σεναριο...? αυτο ξερεις τι σημαινει ? οτι απλα καποιος θελει να συμετασχει στην κουβεντα χωρις να ξερει , ισως και για να μαθει περισσοτερα αλλα και να πει τι εχει ακουσει... ξαναριξε μια ματια στο τι ειπα και αν κρινεις οτι ειμαι ο ελ... ο οποιος εχει αποψη οπως λες και πεταχτηκα για να πω την μα....κια μου τοτε απλα μην διαβαζεις τα ποστ... ειναι λιγο κουραστικο σε ωραιες συζητησεις ξαφνικα να πεταγιετε ο ειδημων και να τα ισωπεδωνει ολα...οταν δε , ειναι ξεκαθαρο οτι αυτο που ειπα ηταν κατι το οποιο δεν ηξερα αλλα ηθελα να πω κατι με τα παιδια... για το ``κουβεντα να γινεται `` .

hwept είπε:
Τα πραγματα ειναι απλα

Ο ηχος του hi hat δεν ειναι μονοδιαστατος ανοιχτο - κλειστο και τελος.

Υπαρχουν παρα πολλες παραμετροι που επηρεαζουν.

-Οι δυναμικες

-Ανοιχτο - κλειστο πατημενο - κλειστο αλλα χαλαρο κλπ

-αν παιζεις με το tip η με το σωμα της μπαγκετας

-Η γωνια που χτυπας

και βεβαια το ιδιο το hi hat. Αν περιμενεις απο τα τσιγκινα 302 και ξερω γω τι αλλα, που εχουν στα προβαδικα, να ακουσεις στουντιακο ηχο , λυπαμαι αλλα δεν.....

η δικιά μου απάντηση:

μήπως το χτυπάει με κάποια τεχνική σε συγκεκριμένο σημείο του hi-hat? παίζει και να είναι ανοιχτό απλά και να σπέρνει ο ήχος του Hi hat. να είναι το φυσικό του ξέρεις

Τσέκαρε τα bold μας:

αν και μη drummer είπα σχεδόν τα ίδια που είπες και εσύ με λιγότερα λόγια.

Η μόνη διαφορά μας είναι πως εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν και δεν το έπαιξα παντογνώστης. Δεν χρειάστηκε τόση επίθεση εναντίον μου (και λέω "μου" γιατί επιτέθηκες στους μη drummers άρα και σε εμένα ;) )

peace

psixanwmalos είπε:
η δικιά μου απάντηση:

μήπως το χτυπάει με κάποια τεχνική σε συγκεκριμένο σημείο του hi-hat? παίζει και να είναι ανοιχτό απλά και να σπέρνει ο ήχος του Hi hat. να είναι το φυσικό του ξέρεις

Τσέκαρε τα bold μας:

αν και μη drummer είπα σχεδόν τα ίδια που είπες και εσύ με λιγότερα λόγια.

Η μόνη διαφορά μας είναι πως εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν και δεν το έπαιξα παντογνώστης. Δεν χρειάστηκε τόση επίθεση εναντίον μου (και λέω "μου" γιατί επιτέθηκες στους μη drummers άρα και σε εμένα ;) )

peace
ποσο πιο σωστη τοποθετηση να κανει καποιος ? μπραβο ψυχανωμαλε που απο οτι φαινεται μονο αυτο δεν εισαι...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back