RayDTutto είπε:
Μα δε σου ζητάει κανένας να πληρώσεις φόρους εκ του μη όντος στην προκειμένη περίπτωση. Έχεις εισόδημα. Κάνεις μια εργασία που πληρώνεται. Και επίσης, πρέπει να είσαι ασφαλισμένος όταν κάνεις αυτή την εργασία. Αυτά δεν εναπόκεινται στη διακριτική σου ευχέρεια. Είναι υποχρεωτικά από το νόμο. Και άσχετα αν ο νόμος χρειάζεται τροποποίηση, αυτή τη στιγμή ισχύει αυτό που λέμε. Άρα μου λες ότι απλά δεν σε βολεύει να εφαρμόζεις το νόμο...
Δεν είναι ότι διαφωνώ (τελείως) μαζί σου. Και δεν είμαι υπερ της μαύρης εργασίας. Ωστόσο θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα που να μην δεσμεύει τόσο κάποιον που θέλει να βγάλει ένα έξτρα μεροκάματο, να μπορεί να αποδόσει στο κράτος τα πρέποντα, χωρίς να μπλέκει περαιτέρω. Γιατί ναι, το να βαράς την λα μινόρε, να ξεστήνεις και να κουβαλάς είναι μεροκάματο. Συμφωνώ απόλυτα με τον Νικόλα, που κάνει κάτι πιό εξειδικευμένο, που έχει τα αυθεντικά λογισμικά, που έχει τα επαγγελματιά δικαιώματα να διδάξει κ.τ.λ. Αυτό δεν είναι μεροκάματο, είναι η αμοιβή του από την οποία πληρώνει την ασφάλειά του, τους φόρους του κ.τ.λ. Μπορεί φυσικά στο πλάισιο των επαγγελματικών του δικαιωμάτων, να βγάλει και αυτός μεροκάματο, του οποίου η προσφερόμενη υπηρεσία δεν νομίζω να συγκρίνεται με αυτόν που βαράει την λα μινόρε. (Νίκολα θα με ενδιέφερε η άποψή σου επί του θέματος)
Για παράδειγμα, στις εκλογές, πήγα 2 φορές γραμματέας, πήγα εφορία, πληρώθηκα και μου έγινε κράτηση δεν θυμάμαι πόση στο ποσό. Ούτε ασφάλειες ούτε τίποτα. Και έβγαλα κάτι, και το κράτος κερδισμένο. Ούτε...''πτυχίο γραμματέα'' έπρεπε να έχω, ούτε ''επαγγελματικά δικαιώματα στο γραμματιλίκι'' ούτε να έχω το αυθεντικό office στο pc και τον προβλεπόμενη έδρα έτσι ώστε να είμαι εντάξει σε τυχόν έλεγχο.
Αντίστοιχα για κηπουρούς, οικοδόμους κ.τ.λ.
Εξάλλου ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, live γίνονταν και θα γίνονται (γιατί και έλεγχος να γίνει, ο μαγαζάτορας θα πει :
Το κάνει δωρέαν. Και για τον ίδιο και για τον κόσμο.
και είναι καλλυμένος (αν έχει αντίστοιχη άδεια).
Για τους παραπάνω λόγους, δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι κερδισμένο και το κράτος (με κάτι σε φάση ''κουπονάκια''), και αυτός που θέλει να βγάλει το μεροκάματο. Όσο δεν αλλάζει αυτό, η κατάσταση λογικά θα διαιωνίζεται.