• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

5 Teles & 1 strat

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Καιρο εχω να κανω ηχητικο τεστ και σήμερα ειπα να κανω ενα...

5 tele & μια strat ... ενα συντομο twangy theme στον bridge & μερικα ανοιΧτα ακκορντα στη μεσαια θεση (η strat μου εχει τριθεσιο (neck,neck+bridge,bridge ,master valume ,master tone & blend middle pickup) οποτε στη μεσαια θεση παιζει ο neck & o bridge,o bridge εχει επιπλεον base plate ωστε να παρει λιγο ογκο και τελεκαστεριλα και να παψει να ειναι ....αστειος ? )

Εχει γραφτει με ενα Ε906 στον Marshall 1974x & το μοναδικο εφε ειναι ενα ελαφρυ  delay ,ολες φορανε σχετικα καινουργιες (2-6 ωρες παιξιματος) GHS Boomers 010-038 χορδες

Ποια σας αρεσει πΓιοτερο? Και φυσικα πΓια ινε η strat ?

ςΠροβολή συνημμένου 28296

20190516_073111.jpg

Προβολή συνημμένου 5 tls and 1 str.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
""η strat μου εχει τριθεσιο (neck,neck+bridge,bridge ,master valume ,master tone & blend middle pickup) οποτε στη μεσαια θεση παιζει ο neck & o bridge,o bridge εχει επιπλεον base plate ωστε να παρει λιγο ογκο και τελεκαστεριλα""
Δηλαδή εσύ αυτήν την λες Strat...; Εγώ την λέω κλώνο Tele......?

Τέλος πάντων...., είναι φως φανάρι ότι η δεύτερη είναι η Strat...?

Συμφωνώ. Η 2η είναι η στρατ. Και η πρώτη λογικά είναι η κούφια.

Η τελευταία γιατί ακούγεται τόσο χάλια? Έχει κάνα μήνα χορδές πάνω? ?

Ενδιαφερουσες απαντησεις ...

Η τελευταία γιατί ακούγεται τόσο χάλια? Έχει κάνα μήνα χορδές πάνω? ?

οντως εχει τις παλαιοτερες χορδες απο ολες...

οπσΟΜΑΙΘΑ για τις απαντησεις....

Δηλαδή εσύ αυτήν την λες Strat...; Εγώ την λέω κλώνο Tele..
 ΟΛΕΣ οι στρατ μεχρι το 76 με τριθεσιο ηταν.

Κλωνος τελε δεν ειναι φυσικα μια και μπορει να βγαλει ΟΛΟΥΣ τους "παραδοσιακους" ηχους strat ΣΥΝ αλλους 2 (δηλ. all pickups together & neck+bridge) και μαλιστα η θεσεις 2/4 ειναι και "ελεγχομενες" δηλ. μπορεις να βαλεις οσο ποσοστο μεσαιου μαγνητη θες (αυτο το wiring υπαρχει απο το 1959)       

ΟΛΕΣ οι στρατ μεχρι το 76 με τριθεσιο ηταν.
Ναι, αλλά με τους τρεις μαγνήτες "διακριτούς".., όχι με τέτοιες "ταρζανιές"..

αυτο το wiring υπαρχει απο το 1959)       
Από την Fender?

Εννοείτε ότι δεν "στην λέω"... έχω το 1/1000 από τις γνώσεις σου στις κιθάρες. Απλώς, γνώμη μου.., παίρνεις μια Strat για αυτό που είναι....

Απλώς, γνώμη μου.., παίρνεις μια Strat για αυτό που είναι....

τοτε δεν θα υπηρχε ο quack ηχος μια και "δεν ειναι"  ηχος strat  (η θεσεις  2/4 που βασικα για ΑΥΤΟ παιρνεις strat ? αντε και για τον neck....μια και υπολοιποι ηχοι της και ειδικα ο bridge μονος του ειναι...ελαφρως δια τον γελωτα....?)   

Από την Fender?

οχι το εκαναν οι περισσοτεροι session strat παικτες (λεγεται Mephis wiring) ...

οπως βεβαια και δεν υπηρχαν και οι θεσεις 2 & 4....οποτε και εκει (πριν το Μemphis wiring)...ταρζανιες εκαναν...ισσοροπωντας τον διακοπτη μεταξυ των 3 θεσεων....   

επι του θεματος....πειτε ρε σεις και πΓια ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ περισσοτερο.....

Εμένα μ αρέσει η Gretsch.

Τωρα εβαλες τον John Holmes να παιξει σε ελληνικο πορνο... ???

"Το ...κοντοσουβλι και τα καλαμακια" ?

Καλά εσείς τώρα ακούτε διαφορές; Εγώ απειροελάχιστες. Η 5η μου ακούστηκε πιο “twangy” και μου άρεσε περισσότερο. Έχω επίσης την εντύπωση ότι η 1η και η 5η ακούγονται πιο δυνατά από τις άλλες. Καλά σιγά μην καταλάβω ποια είναι η strat.

Νίκο τσάμπα κρατάς 5 tele, πούλα καμία γιατί όλες ακούγονται το ίδιο?

Θα κάνεις και οικονομία στις χορδές ?

Trending...

Νέα θέματα

Back