Εδω οι περισσοτεροι Ελληνες αναρωτιουνται πως να βγαλουν το νοικι και το ρευμα του αυστραλιανου Fund (ΔΕΗ) καθε μηνα, τι streaming να πληρωσουν. Και που πληρωνεις, απλα κανεις καποιους δισεκατομμυριουχους πιο πλουσιους. Και οαον αφορα ΑΕΠΙ κτλ, οποιος ξερει ανθρωπους με μαγαζια, ξερει οτι ηταν κανονικη μαφια εκβιαστων, με ψευδομαρτυρες, δικες, κτλ. Τωρα ειναι ισως χειροτερα, γιατι υπαρχουν διαφορες εταιριες κρατικες και ιδιωτικες που προσπαθουν να επιιβληθουν, με αποτελεσμα να στελνουν ολες σε μαγαζια ειδοποιησεις και ενιοτε εξωδικα απαιτωντας χιλιαδες ευρω το χρονο.
Εγω εχω διπλη συνδρομη στο Spotify, για μενα και τον ανηψιο μου, αλλα κυριως στο Youtube ακουω μουσικη. Την εχω λογω δισκογραφιας κυριως. Η ποιοτητα στο Tidal ειναι καλυτερη επειδη εκει επιτρεπεται καλυτερη ποιοτητα upload, για οσους την χρησιμοποιουν.
Φανταζομαι οτι καποια στιγμη πιθανον να ισορροπησουν τα πραγματα. Το streaming ειναι σχετικα νεα πρακτικη, και οπως γινοταν και στον προηγουμενο αιωνα, πηρε καποιες δεκαετιες για να γινει καποια σχετικα δικαιη κατανομη των κερδων σε καλλιτεχνες, μουσικους, ηθοποιους στις ταινιες κτλ. Προς το παρον παντως ειναι θλιβερη η κατασταση, και η μουσικη ειναι ενα δωρεαν πραγμα στο μυαλο των περισσοτερων ανθρωπων πια, οπως και το βιβλιο, οι ταινιες, κτλ κτλ. Τωρα με το ΑΙ θα γινει ακομη πιο σουρεαλιστικη η κατασταση, και ο βιοπορισμος της τεχνης πιο δυσκολος.