- Μηνύματα
- 2,411
- Πόντοι
- 938
Ήθελα απο καιρό να φτιάξω ένα Punch Romaine.
Το σερβίρανε στους επιβάτες της πρώτης θέσης του Τιτανικού σε μορφή αλκοολούχου γρανίτας (μόδα που είχε εισάγει ο τιτάνας της γαστρονομίας Auguste Escoffier ο οποίος έφτιαχνε αλκοολουχο πάγο και τον "ξύριζε" παίρνοντας τρίματα και σερβίροντάς τα εν είδει γρανίτας).
Βέβαια δεν είχα τόση όρεξη για περιπέτειες και αποφάσισα να το κάνω σεικεράτο.
Επίσης επειδή η συνταγή έχει και ένα ασπράδι αυγού που το φοβήθηκα γιατι στο παρελθόν έχω μεινει 10 μέρες κρεβατωμενος απο σαλμονέλα και έχασα και 10 κιλά.
Εις αντικατάσταση του ασπραδιού, έβαλα το ζωμό απο το βράσιμο των ρεβυθιών που έχει ξεκουραστει στο ψυγειο 24 ώρες. Όταν χτυπηθεί παράγει αφρό όπως και το ασπράδι. Μάλιστα οι vegans φτιαχνουν μαρέγκες με αυτο. Το καλύτερο είναι ότι δεν επηρεάζει καθόλου τη γεύση και την οσμή του ποτού.
1) 50ml ζωμο απο ρεβύθια
2) 25ml λευκό ρούμι (εβαλα Plantation)
3) 20ml λευκό ξηρό κρασί
4) 10ml σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με βανίλια
5) 10ml φρέσκο χυμό λεμονιού
6) 20ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
7) 75ml Moët & Chandon Brut Impérial
Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά εκτός απο το αφρώδες (αλλιώς θα μας σκάσει στα μούτρα), σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και συμπληρώνουμε με το αφρώδες. Γαρνίρουμε με lemon twist.
Τρομερά δροσιστικό και αρωματικό απο κιτροειδή κοκτέιλ. Απλά έχει λίγο διαδιακασία...
Το σερβίρανε στους επιβάτες της πρώτης θέσης του Τιτανικού σε μορφή αλκοολούχου γρανίτας (μόδα που είχε εισάγει ο τιτάνας της γαστρονομίας Auguste Escoffier ο οποίος έφτιαχνε αλκοολουχο πάγο και τον "ξύριζε" παίρνοντας τρίματα και σερβίροντάς τα εν είδει γρανίτας).
Βέβαια δεν είχα τόση όρεξη για περιπέτειες και αποφάσισα να το κάνω σεικεράτο.
Επίσης επειδή η συνταγή έχει και ένα ασπράδι αυγού που το φοβήθηκα γιατι στο παρελθόν έχω μεινει 10 μέρες κρεβατωμενος απο σαλμονέλα και έχασα και 10 κιλά.
Εις αντικατάσταση του ασπραδιού, έβαλα το ζωμό απο το βράσιμο των ρεβυθιών που έχει ξεκουραστει στο ψυγειο 24 ώρες. Όταν χτυπηθεί παράγει αφρό όπως και το ασπράδι. Μάλιστα οι vegans φτιαχνουν μαρέγκες με αυτο. Το καλύτερο είναι ότι δεν επηρεάζει καθόλου τη γεύση και την οσμή του ποτού.
1) 50ml ζωμο απο ρεβύθια
2) 25ml λευκό ρούμι (εβαλα Plantation)
3) 20ml λευκό ξηρό κρασί
4) 10ml σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με βανίλια
5) 10ml φρέσκο χυμό λεμονιού
6) 20ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
7) 75ml Moët & Chandon Brut Impérial
Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά εκτός απο το αφρώδες (αλλιώς θα μας σκάσει στα μούτρα), σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και συμπληρώνουμε με το αφρώδες. Γαρνίρουμε με lemon twist.
Τρομερά δροσιστικό και αρωματικό απο κιτροειδή κοκτέιλ. Απλά έχει λίγο διαδιακασία...

Τελευταία επεξεργασία από moderator: