Μαμά

Σε λίγο θα συζητάμε και για οιδιπόδεια συμπλέγματα για την αναφορά στην λέξη "μαμά" μπας και βρούμε κάποιο βαθύτερο νόημα.

"200 μπουνίδια στο λεπτό κι εσύ φωνάζεις, μαμα;
Όχι δεν είναι εδώ η μαμά
Μάντεψε, είσαι στον Παναμά
Και η @$#%$^@%πίδα σου έχει γίνει, να"

Έλεος λίγο ρε σεις, είπαμε να χαλαρώσουμε μια Κυριακή. Τσιτώθηκα πρωινιάτικο. 

Στράτο εγώ νομίζω ότι είναι απλά μίμηση (μουσική, στυλιστική, στιχουργική, κινησιολογική) αντίστοιχων αμερικάνικων καλλιτεχνημάτων. Ωραίες οι παρατηρήσεις σου αλλά δε νομίζω ότι παίρνει πολλή κοινωνιολογική ανάλυση το θέμα εδώ.
Οτιδήποτε ξενόφερτο, και ειδικά αμερικανόφερτο, στιγματίζεται αρχικά ως μίμηση και, εδώ που τα λέμε, στην αρχή του είναι.

Τα χίλια μύρια είχαν ακούσει διάφοροι όταν πρωτοξεκίνησαν, απ' τον Πλέσσα, τα μεταφρασμένα αμερικάνικα μιούζικαλ, τους Socrates, μέχρι τον Μικρούτσικο που πέρασε 'ροκ' στοιχεία στο Σταυρό του Νότου κ.λπ.

Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, και διαρκεί μέχρι το ξενόφερτο να ενσωματωθεί, να προσαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό μέρος της τοπικής κουλτούρας, αποκτώντας φιλτραρισμένη αυθεντικότητα. Το ροκ, η τζαζ και το χιπχοπ π.χ. έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο. 

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο είναι ότι είναι  ηλίθιο, κυρίως στιχουργικά. Αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Και συμφωνώ, δεν χρειάζονται (νέες) αναλύσεις. Είναι ένα φαινόμενο που είμαι σίγουρος ότι έχει υπεραναλυθεί, και σε επιστημονικό επίπεδο, πολλές φορές στο παρελθόν.

Το μόνο ίσως που αξίζει να συζητηθεί (για τα ελληνικά δεδομένα) είναι ο αριθμός των θεάσεων σε τόσο μικρό διάστημα. Παραβλέποντας την πιθανότητα αγοράς views - δεν έχω ιδέα αν ισχύει αλλά αμφιβάλλω - τα 14 εκατομμύρια στην Ελλάδα, σε τόσο λίγο καιρό είναι υπερβολικά ακόμα και για την Αλεξίου.

Παρεμπιπτόντως, από χθες έχει πάρει μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμα. Ελάτε, πείτε την αλήθεια, το βλέπετε συνέχεια όλοι στη ζούλα...?     

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε λίγο θα συζητάμε και για οιδιπόδεια συμπλέγματα για την αναφορά στην λέξη "μαμά" μπας και βρούμε κάποιο βαθύτερο νόημα.
Ω, μα φυσικά  και υπάρχει αναφορά στο οιδιπόδειο, και απορώ πώς ξέφυγε από το συνάδελφο Jazzjoker στην αναλυτική του ...ανάλυση.

Βέβαια, στην Ελλάδα το οιδιπόδειο δεν φτάνει στην αιμομιξία - δεν τα σηκώνουμε εμείς αυτά - και εξαντλείται με φράσεις του τύπου "Ντύσου βρε παιδάκι μου (που είσαι 30 χρονών) και κάνει ψωφόκρυο. Θα γριπωθείς πάλι κι θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε!" ή "Αγάπη μου, καλά τα γεμιστά σου αλλά σαν της μάνας μου..."

Το ότι είναι δημοφιλές στην νεολαία δεν μου λέει κάτι, γιατί πρώτον δεν είμαι νεολαίος ο ίδιος ? και δεύτερον διότι η νεολαία έχει κάνει trend μέχρι και να πετάει ο καθένας κουβάδες με νερό και παγάκια στο κεφάλι του.
Αυτο βεβαια ειχε ξεκινησει για να μαζςυτουν χρηματα για την ALS(αμυοτροφικη πλαγια σκληρυνση)

xiliew forew na akoyv toyw metrioyw gvf para aytoyw, ua eblepa me xara to binteo an eixan kai gkomenakia etoima gia to υοθπορν

(υπότιτλοι μη διαθέσιμοι)

Για κοινωνιολογική ανάλυση παίζει καλύτερο βίντεο:

https://youtu.be/6Kqy_zyWm6M

Ίσως το πιο ισχυρό επιχείρημα υπέρ της ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Για κοινωνιολογική ανάλυση παίζει καλύτερο βίντεο:

https://youtu.be/6Kqy_zyWm6M
καποιοι ξεχασαν τα O neil , ta perfecto τα Levis 501, τα unlimited ..

Tα ιδια καναμε κ εμεις guys...απλα δεν ειχαμε καμερες κ youtube.

Τα Oneil μπουφαν καποτε εκαναν 200 χιλιαρικα για οποιον θυμαται.

καποιοι ξεχασαν τα O neil , ta perfecto τα Levis 501, τα unlimited ..

Tα ιδια καναμε κ εμεις guys...απλα δεν ειχαμε καμερες κ youtube.

Τα Oneil μπουφαν καποτε εκαναν 200 χιλιαρικα για οποιον θυμαται.
Στη Σάντα Μπάρμπαρα (απο κει που ψώνισαν και τα παιδάκια στο βίντεο) είναι πιο φθηνά. Και δώρο οι μπανάνες

Από το Athens Voice:
" Δεν είναι κακό να έχεις κολλήσει με το “Mama” και δεν είναι κακό τα πιτσιρίκια να έχουν κολλήσει με το “Mama”. Γιατί αυτή τη στιγμή βιώνουμε την εκθρόνιση του ροκ από την κορυφή και την κυριάρχηση ενός άλλου είδους μετά από πάρα πολλά χρόνια και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Και γιατί δεν πρέπει να καταδικάζουμε τις νέες γενιές για τη μουσική που παράγουν και καταναλώνουν. Όπως οι γονείς μας δε δαιμονίστηκαν ακούγοντας rock n’ roll, έτσι και τα παιδιά αυτά δεν θα γίνουν drug dealers ακούγοντας Sin boy. Τέλος, ανά 3 με 4 χρόνια όλοι σχεδόν περνάμε μουσικά φάσεις, έχοντας βέβαια μια αισθητική αφετηρία.".

Καλά μαστουρωμενοι ειναι και στο Athens voice μου φαίνεται. Ποια ενθρόνιση του ροκ; Στην Ελλάδα του σκυλάδικου και του πανηγυριού είμαστε. Οι περισσότεροι "γονεις" άκουγαν Γονιδη και στα καλύτερα τους Πάριο. Αυτος ειναι και ένας από τους λόγους για το έκτρωμα ελληνοραπ που ακούμε. 

Ωπα ρε μαγκες, δλδ τα στιχακια του Superfunk  δεν γινονται ευκολα τετοιο χιτακι?

ΥΓ εχω παντοφλα 835 ευρω (η δεξια). Την βλεπω τωρα και την καμαρωνω.
(η αριστερη κανονικα, 5 ευρω)

ΚΤΓΜ πρόκειται για (εύπορουςπιθανόν , που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους) κοπρίτες, οι οποίοι σκοτώνουν το χρόνο τους. Επιτυχώς, σύμφωνα με τους ίδιους (και τους απολύτως υπεύθυνους γι' αυτήν την κατάντια γονείς τους) , γελοιωδώς για όποιον έχει έστω και μια φορά στη ζωή του απλώσει μια μπουγάδα, δουλέψει το καλοκαίρι για να μαζέψει λεφτά για διακοπές, ή ασχοληθεί να διαβάσει/καταλάβει τους στίχους από έστω ένα τραγούδι καλλιτέχνη στο είδος μουσικής που υποτίθεται ότι γουστάρει - 2Pac ή Eminem και όχι... Μικρό Νικόλα.

Wishful thinking... Και για όσους άλλους είναι εκτός του κοινωνικού γίγνεσθαι λόγω ηλικίας:

Ο Sin Boy είναι Ελληνοαλβανός rapper. Γεννήθηκε το 1994 . Είναι ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στην ελληνική νεολαία. 
https://sq.wikipedia.org/wiki/Sin_Boy

Early life

Gega started the first steps of music when he was 18 years old. In 2016, he was arrested by Greek police for possession of 300 grams of drugs.

Παιδιά, αυτά εμένα μου φαίνονται mainstream, έχω δύο 16χρονες αδελφές δίδυμες και έναν γιό 10 χρονών.

Δεν υπάρχει τίποτα συνταρακτικό ή πρωτότυπο, όλο τέτοια ακούνε οι έφηβοι και οι έφηβες στην πλειοψηφία τους, οι στίχοι σε πολλές περιπτώσεις αντικατοπτρίζουν το πως αυτή η γενιά σκέφτεται, προβληματίζεται, αντιλαμβάνεται κλπ. και το σίγουρο είναι πως όλη αυτή η EDM - Reggae μουσική (και δίπλα από την παύλα βάζετε ότι θέλετε, Rock ,Pop, Metal, Rap) έχει τεράστια απήχηση, μπορεί να παραχθεί με ελάχιστο κόστος αλλά...........................  Άποψης μου είναι πως ενώ μουσικά είναι απλή, παραγωγικά δεν είναι τόσο εύκολη, χρειάζεται δουλειά και γνώσεις σε θέματα προγραμματισμού και διαμόρφωσης.

Εγώ π.χ. παρόλο που διαθέτω όλα τα εργαλεία, να το πω λαϊκά, το να την μιξάρω να ακούγεται έτσι, ακόμα και η επιλογή και το στήσιμο των ήχων και η τοποθέτηση των φωνητικών........... Το βρίσκω μανίκι και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη δημιουργία της.

Εγώ χρειάζομαι εκπαίδευση. Παρόλο που είμαι αδιαμφισβήτητα παιχταράς και συνθεταράς....... δεν είμαι έτοιμος. Θέλω δουλειά. χαχαχαχαχαχαχαχα

Αυτό το συγκεκριμένο π.χ. είναι καλό παραγωγικά, είναι μια καλή προσπάθεια (κατά τη γνώμη μου βέβαια πάντα) αλλά κείται μακράν από τον ανταγωνισμό. Πάραυτα στέκεται, για το είδος τους λέω μπράβο.

Γι αυτό όσοι είστε μουσικαράδες εδώ και είστε, (διαθέτομεν πολλά ταλέντα αξιέπαινα) και τυχόν βλέπετε τη μουσική σοβαρά και όχι χαβαλετζίδικα όπως εγώ και θέλετε να κονομήσετε π.χ. ο δρόμος αυτός προς το παρόν είναι μονόδρομος.

Αυτά και λαϊκά.

Εγώ παιδιά τελευταία επηρεασμένος από τις εξελίξεις, ακούω φανατικά NEFFEX.

Και μου αρέσουν πολύ και κόψτε μου την καλημέρα.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Κοιτα που βαζομεν και το ποινικο μηρωον στο βιογραφικό. 

Μετραει στους ρσπερς ?

Ψιλικατζης ?

Στο γυμνάσιο - λύκειο που πάνε τα δικά μου, μια ελάχιστη μειοψηφία ακούει ρόκ. Οι περισσότεροι τράπ (και τα 2 τα δικά μου τραπ ακουν, και ναι άκουγαν μεταλ απο την κοιλιά της μάνας τους, και όχι δεν προκειται να τα πυροβολήσω για αυτό όπως και οι δικοί μου δεν πυροβόλησαν εμένα όταν φορούσα τις νεκροκεφαλές). Η 2η σαφώς μικρότερη ομάδα ακούει ρεμπετικα (οι πιο αριστερίζοντες), και η ισχνή μειοψηφία ρόκ.

Εγώ πάντως το παρακολούθησα εκστατικός ως το τέλος. Δεν έχω αμφιβολίες ούτε βαθυστόχαστα σχόλια να κάνω, του τύπου "δεν πρόκειται να το ακούσω γιατί δεν νομίζω ότι χρήζει κάποιας ιδιαίτερης ανάλυσης".
ΚΤΓΜ πρόκειται για (εύπορουςπιθανόν , που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους) κοπρίτες, οι οποίοι σκοτώνουν το χρόνο τους. Επιτυχώς, σύμφωνα με τους ίδιους (και τους απολύτως υπεύθυνους γι' αυτήν την κατάντια γονείς τους) , γελοιωδώς για όποιον έχει έστω και μια φορά στη ζωή του απλώσει μια μπουγάδα, δουλέψει το καλοκαίρι για να μαζέψει λεφτά για διακοπές, ή ασχοληθεί να διαβάσει/καταλάβει τους στίχους από έστω ένα τραγούδι καλλιτέχνη στο είδος μουσικής που υποτίθεται ότι γουστάρει - 2Pac ή Eminem και όχι... Μικρό Νικόλα.
Πάτος και στα αγγλικά, ρε ούγκανα;
Δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε για να σκουπίσουν το πεζοδρόμιο.
Πιθανά μελλοντικά επαγγέλματα: καραβανάδες στο στρατό, πληρωμένοι τεμπέληδες στην εταιρία του μπαμπά, τριτοκοσμικοί entrepreneurs.

παραθετω ενα τυχαιο στιχουργικο παραδειγμα της δικης μας γενιας..

Manowar Manowar living on the road
When we're in town speakers explode
We don't attract wimps 'cause we're too loud
Just true metal people that's Manowar's crowd
They want to keep us down
But they can't last
When we get up we're gonna kick your ass
Gonna keep on burnin'
We always will
Other bands play Manowar kill
We like it hard, we like it fast
We got the biggest amps, man they blast
True metal people want to rock not pose
Wearin' jeans and leather, not cracker jack clothes
But they can't last
Gonna keep on burnin'
We always will

We're the kings of metal commin' to town
When we light up, have the roof nailed down
Don't try to tell us that we're too loud
'Cause there ain't no way that we'll ever turn down
But they can't last
Gonna keep on burnin'
We always will

Ωπα ρε μαγκες, δλδ τα στιχακια του Superfunk  δεν γινονται ευκολα τετοιο χιτακι?

ΥΓ εχω παντοφλα 835 ευρω (η δεξια). Την βλεπω τωρα και την καμαρωνω.
(η αριστερη κανονικα, 5 ευρω)

Μου βάζεις ιδέες μάστορα....

Zoύμε τη Δαιμονική Καμπή του δυτικού πολιτισμούουου!!!!

Μετανοείτεεεεεεεεε!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back