Les Paul Appreciation Thread

Πολύ όμορφες! Είναι μια από τις δύο η ίδια με ζεμπρα μαγνήτες? Ή άλλαξες και τις δύο?
Έχω αλλάξει και στις 2.
GAS night train (Slash Alnico2) 7string φορά η μια.
Και GAS Night 7 & Gas TT Plus Legend (alnico5), η Άλλη.

Πολύ όμορφες και οι δικές σου!!!

8e809516-089e-455b-8734-7527798c0cca.jpg

Fresh!

Αυτες απο εποχή του Henry εχουν ωραιότερα χρώματα απ τις σύγχρονες

και μια "διαφορετική Les Paul" που απορώ πως και δεν εχουν βγαλει το design απ το χρονοντούλαπο!
EPIPHONE_LES_PAUL_PROTOTYPE_03_Group.webp

Epiphone 1968 Les Paul Prototype

Περισσότερα στο παρακάτω λινκ:

Παραθέτω τις τρεις πιο όμορφες Gibson Les Paul που έχω δει. Χωρίς να με ενδιαφέρει η ποιότητα ή τα ξύλο ή οι μαγνήτες. Καθαρά εξωτερική εμφανιση.
1) Gibson Les Paul Studio Platinum 2003
2) Gibson Les Paul Custom Catalina Cascade Green 1998
3) Gibson Les Paul Custom Silver 1983
1000033836.jpg

και μια "διαφορετική Les Paul" που απορώ πως και δεν εχουν βγαλει το design απ το χρονοντούλαπο!
Είχαν βγάλει τη Dοublecut (και σε Pro) αλλά δεν περπάτησε φαίνεται...Εγώ πάντως έχω μία τέτοια σε μαύρο!

Guitarra Gibson Les Paul Standard Premium Plus Double Cutaway Tampo AAA+ -  Instrumentos musicais - Centro, Cabo Frio 1435125901 | OLX

Είχαν βγάλει τη Dοublecut (και σε Pro) αλλά δεν περπάτησε φαίνεται...Εγώ πάντως έχω μία τέτοια σε μαύρο!

Guitarra Gibson Les Paul Standard Premium Plus Double Cutaway Tampo AAA+ -  Instrumentos musicais - Centro, Cabo Frio 1435125901 | OLX
Εσύ εισαι επενδυτής.

Αν και κατοχος Gibson, δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζουν ουτε ηχητικα ουτε εμφανισιακα, παροτι εκτιμω την πραγματικη οργανοποιια στην κατασκευη τους σε αντιθεση με τα fenderοειδη lego. Oι διπλοι μαγνήτες ανεκαθεν, σε ολες τις κιθαρες, μου φαινονται generic, λειπει το detail, η ατακα κ το ηχοχρωμα των μονων, ενω ο ηχος στο neck μαγνητη με γκαζι, ευκολα συγκαταλεγεται στον χειροτερο δυνατο ηχο ηλεκτρικης κιθαρας, σαν να ακουω καποια παιδικη καραμουζα στο δωματιο. Ισως σε αυτο να οφειλεται και οτι ελαχιστοι μεγαλοι κιθαριστες, χρηστες les paul, μου αρεσουν, με εξαιρεση πχ Knopfler. Αν σε αυτο προσθεσω και το βαρος καποιων εξ αυτων it's a no. Kαι τελος, απο τη στιγμη που απεκτησα μια ουδεποτε ενδιαφερθηκα να αποκτησω δευτερη, τριτη, κατι που.............δεν φαινεται να συμβαινει με τις fender μου.

Ως βιντατζολάγνος έχω μια αδυναμία στις goldtop, η οποία επεκτείνεται και σε άλλα μεταλλικά χρώματα με natural πλαινά και πλάτη. Και όσο πιο παλαβά τόσο καλύτερα.

Καλή ώρα μια refinished Studio που είδα τις προάλλες σε ένα FB group.
1769682320572.png

Ρε παιδιά, η Les Paul χωρίς burst είναι σαν Tele και όχι blackguard...

Ρε παιδιά, η Les Paul χωρίς burst είναι σαν Tele και όχι blackguard...
Προτιμώ τις whiteguards!

Άλλο ένα iconic finish είναι το 70s Silverburst στις Custom. Μοιάζει λες και η κιθάρα βγήκε από ασπρόμαυρη ταινία και παλιώνει σε ένα μια ελαφριά κιτρινίλα λες και έπεσαν επάνω της 5 τόνοι νικοτίνης:

Gibson-Custom-Les-Paul-Custom-0352-SB_01 (1).jpg

Eπανήλθε στη μόδα ελέω Adam Jones (Tool)

Είχε ένας συμμαθητής στο λύκειο ως πρώτη κιθάρα μια Gibson LP σε μαύρο με λευκό binding και την γρατσουνούσε και χάζευα, έργο τέχνης.
Ίδια εποχή ανακάλυψα Guns 'n' Roses σε αυτό το νέο πράγμα που λεγόταν YouTube και άφησα μακρύ μαλλί να μοιάσω με τον Σλας. Αλλά κατέληξα να έμοιαζα πιο πολύ στον Μπετόβεν. Που στο μάθημα μουσικής μας έλεγε ο δάσκαλος να κρατήσουμε σημειώσεις κάτι "μεγάλη τρίτη και τέλεια πέμπτη" και νόμιζα μιλούσε για μέρες της εβδομάδας.

Μου λείπει πολύ η εποχή του Henry στη gibson.... τοτε έβγαζαν πολλά περίεργα και θαυμαστά πράγματα.
Τώρα την έχουν δει Περίανδροι Πώποτες. Εμπρός για πίσω...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back