Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 23 Μαΐου 2026

Έκτορας

Δυνατό μέλος
Πόντοι
963
Ναι, είναι επίσημο. Τα εισιτήρια κυκλοφορούν στις 22 Σεπτέμβρη, από ότι διαβάζω.

1758218341594.jpg

Άκουσα το Stratego από το τελευταίο τους άλμπουμ, τυπική συνταγή αλλά καλό, αν δοκίμαζαν κάτι νέο πιθανότατα να τους πέταγα πίσσα και πούπουλα, το ξέρουν αυτό. Ποτέ δεν μου άρεσε το artwork στα άλμπουμ τους, και αυτό συνεχίζεται και στο πόστερ αυτής της συναυλίας, είναι απαράδεκτοι διαχρονικά. Θα γεμίσουν 2 OAKA

Με 150€ Metallica, για Maiden πόσο θα έδινες;

@Άγιος κοίταξε το poster του tour για του χρόνου, κάτω δεξιά. Θα παίξουν κομμάτια μόνο της περιόδου μέχρι το ‘91 (Fear of the dark) και όχι μεταγενέστερα. Της περιόδου δηλαδή που ένας γραφικός σαν εμένα θα χαρακτήριζε σαν «χρυσή» για την μπάντα.

@Nekkon αφενός περιμένω εισιτήρια σε παρόμοια τιμή. Και βεβαίως βλέπω sold out μέσα σε 2 μέρες, ξέρω γώ.

Και όσον αφορά εμένα, υπάρχουν τα εξής δεδομένα: Δεν τους έχω δει ποτέ live με Dickinson. Τους έχω δει μια φορά ζωντανά στον Λυκαβηττό, με Blaze Bailey και ήταν ημι-τραυματική εμπειρία. Τους στήριξα και σε εκείνη την περίοδο και ήμουν μέσα στους πολύ λίγους που αγόραζα ακόμα τα άλμπουμ τους. Αλλά το παλικάρι δεν μπορούσε να σταθεί, τί να λέμε τώρα. Α, συνεχίζω. Μεγάλωσα με αυτό το live album να παίζει στο παλιό πικαπ του πατέρα μου:

1758224924634.jpg

1758224961621.jpg

Τριπλό βινύλιο, αριθμημένο. Ακόμα το έχω στο πατρικό μου.Και σκέψου ότι θα παίξουν πάνω -κάτω, μεσες-άκρες, αυτό το set list. Επίσης, είναι αντικειμενικά η τελευταία μου (πιστεύω) ευκαιρία να τους δω να παίζουν κοντά μου.

Άρα η απάντηση για εμένα είναι ότι όχι μόνο θα έδινα αρκετά, αλλά βάλε και τα αεροπορικά εισιτήρια μέσα.

Τί να κάνεις, οι αγάπες πληρώνονται. Και οι Maiden αυτής της περιόδου, είναι παντοτινή και βαθιά ριζωμένη αγάπη για εμένα.

Α, ξέχασα: η πρώτη metal μπλούζα που αγόρασα στην ζωή μου είναι αυτή εδώ:

1758225321510.jpg

Απρίλιος του 1996, πενταημερη με το σχολείο στην Κέρκυρα. Την ίδια εβδομάδα που ο Βαζέχα κάρφωνε γκολάκι στον Άγιαξ και παίρναμε το διπλό στο Άμστερνταμ. Την ίδια χρονιά που πέρασα και στο πανεπιστήμιο. Αναμνήσεις, τί να κάνεις…

Σε όσους πάνε, να περάσετε τέλεια σας εύχομαι.

Εγώ λέω να μην ακολουθήσω μιας και τους είδα το 2022 στο ΟΑΚΑ, και ενώ περάσαμε μια χαρά και ήταν ένα tick στα κουτάκια της ζωής για μένα που δεν τους είχα ξαναδεί live, δεν υπήρχε η ενέργεια που φαντάζομαι ότι θα είχαν σε άλλες εποχές (λογικό για μπάντα 65ρηδών τότε).
4 χρόνια μετά και μάλιστα χωρίς McBrain στα τύμπανα, νομίζω ότι θα παραείναι χλιαρό το θέαμα.

Σε όσους πάνε, να περάσετε τέλεια σας εύχομαι.

Εγώ λέω να μην ακολουθήσω μιας και τους είδα το 2022 στο ΟΑΚΑ, και ενώ περάσαμε μια χαρά και ήταν ένα tick στα κουτάκια της ζωής για μένα που δεν τους είχα ξαναδεί live, δεν υπήρχε η ενέργεια που φαντάζομαι ότι θα είχαν σε άλλες εποχές (λογικό για μπάντα 65ρηδών τότε).
4 χρόνια μετά και μάλιστα χωρίς McBrain στα τύμπανα, νομίζω ότι θα παραείναι χλιαρό το θέαμα.
κάτσε μην έχουν και κανένα 100€+ το φθηνότερο και γελάμε.....
επειδή ήμουν κι εγώ εκεί, αυτή τη φορά ο Βρασίδας μπορεί να νευριάσει με τα κινητά που θα είναι μπροστά του....
αλλά 2 βομάδες μετά τους Metallia και 2η φορά κατεβασιά από Βόλο και με διπλά έξοδα, αφού ακολουθεί και ο υιός πλεον, είναι -δυστυχώς- κομματάκι δύσκολο......

Θυμάμαι να είμαι κάπου στο Λύκειο και να ετοιμάζονται οι συμμαθητές μου για γήπεδο ΑΕΚ, 7th son of a 7th son. Ε, εντάξει, υποθέτω θα τους είδαν τότε στο πικ της ενέργειάς τους.

Όμως
Αν ένα συγκρότημα έχει τη φωνή που χρειάζεται, την "παικτικότητα" των μουσικών του και την σωστή παραγωγή ως υπόβραθο, δεν βλέπω τον λόγο του γιατί να μην συνεχίζει.

Η μόνη ένσταση που έχω είναι στις όχι "λαϊκές" τιμές (εκτός και αν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος που πηγαίνει δεν πηγαίνει με χαρτζιλίκι αλλά με τον μισθό του / αλλά και έτσι να είναι hello εδώ είναι Ελλάδα, με Metallica / Maiden / μια ΔΕΗ και έναν οδοντίατρο τελειώνει ο βασικός μισθός! )

Άσχετο, τους Σκάρπιανζ δεν βλέπω να έρχονται και ανησυχώ, καιρό έχουν να περάσουν ....

The thin line between love and hate, ίσως το αγαπημένο μου τραγούδι τους, που δεν το παίζουν ποτέ live απ'ότι έμαθα.

Το άλμπουμ Brave New World τελειώνει με το The thin line, ο καλύτερος επίλογος.

Η μόνη ένσταση που έχω είναι στις όχι "λαϊκές" τιμές (εκτός και αν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος που πηγαίνει δεν πηγαίνει με χαρτζιλίκι αλλά με τον μισθό του / αλλά και έτσι να είναι hello εδώ είναι Ελλάδα, με Metallica / Maiden / μια ΔΕΗ και έναν οδοντίατρο τελειώνει ο βασικός μισθός! )

Όχι απλά το καταλαβαίνουν, αλλά σε αυτό που λες οφείλεται το γεγονός ότι όλες αυτές οι μπάντες βγαίνουν ακόμα περιοδείες.

Στα 80s, που και καλά ήταν στα "ντουζενια" τους, το κοινό τους ήταν αφραγκοι πιτσιρικάδες με χαρτηλικι. Δεν υπήρχαν παλαιότερες γενιές πριν από εκείνη που να στηρίξουν τον σκληρό ήχο. Fast forward σαράντα χρόνια μετά, κοινό τους είναι οι τότε πιτσιρικάδες καθώς και νεότερες γενιές, δηλαδή άτομα από πιτσιρικάδες μέχρι εξήντα-φευγα, που κυμαίνονται από απλούς μεροκαματιάρηδες μέχρι διευθυντές τραπεζών και οδοντιάτρους. Το περιθώριο κέρδους εκτοξεύεται σε σχέση με τα 80s.

Με άλλα λόγια η χοντρή κονομα για τέτοιες μπάντες είναι σήμερα, πιο πολύ από τότε (που ήταν στα ντουζενια τους καλλιτεχνικά και ίσως παικτικα). Τι world slavery tour και 7th son tour και black album tour -που όλοι για αυτές ακόμα μιλάνε- μου λέτε ... Συγκρίνετε την συναυλία των Maiden στο γήπεδο ΑΕΚ πριν σχεδόν σαράντα χρόνια, ή την συναυλία των Metallica στην Νέα Σμύρνη στην Black Album περιοδεία, στα "ντουζενια" τους, κάντε τον πολλαπλασιασμό κόσμος×τιμη εισητηρίου και συγκρίνετε τα με τις επερχόμενες συναυλίες των δύο συγκροτημάτων στο ΟΑΚΑ, είναι ξεκάθαρο ότι τα έσοδα είναι πολλαπλάσια από τις "χρυσές εποχές"

(βέβαια θα μου πει κάποιος ότι τότε πωλούνταν και δίσκοι, αλλά ΟΚ οι συγκεκριμένες μπάντες είναι ίσως οι μόνες που ακόμη και σήμερα πουλάνε δίσκους σε φυσική μορφή και άλλωστε εκεί εμπλέκονται και δισκογραφικές που βάζουν χέρι στη γυάλα με το μέλι, ενώ στις περιοδείες η δισκογραφική δεν έχει ιδιαίτερη ανάμειξη, όλα τα έσοδα -και τα έξοδα- είναι της μπάντας)

Σιγά μη δεν έρθουν για μια (ακομα) αποχαιρετιστήρια συναυλία!
The thin line between love and hate, ίσως το αγαπημένο μου τραγούδι τους, που δεν το παίζουν ποτέ live απ'ότι έμαθα.

Το άλμπουμ Brave New World τελειώνει με το The thin line, ο καλύτερος επίλογος.
Αγαπημένο μου κομματι ειναι το The Evil that Men Do.
Αλλά αγαπημένο album το Brave New World, και Out of the Silent Planet, The Thin Line Between Love and Hate και Dream of Mirrors!!!

Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τα παιδιά που δεν έχουν καμία πρόθεση να πάνε στην συναυλία / δεν τους αρέσουν οι Maiden / είναι ιδεολογικά αντίθετα με την ύπαρξη συναυλιών / δεν ακούνε metal αλλά δεν λυπήθηκαν τον χρόνο τους και με μεγάλη διάθεση μπήκαν στο νήμα για να μας ενημερώσουν για τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Όπως δεν τους υποχρέωσε κανένας αλλά με μεγάλη χαρά το έκαναν.

Συνεχίστε μάγκες μου, κάθε ποστάρισμα σας σπρώχνει το νήμα στην κορυφή του forum. Δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς εσάς!

Αυριο βγαίνουν τα εισιτήρια?
Αν είναι ακριβά,μπορεί να γίνει το εξής.
Κόβουμε ένα εισιτήριο για Metallica,εξοπλιζόμαστε με κονσέρβες και φρούτα,να μην πάθουμε κανα σκορβούτο και μετά το τέλος της συναυλίας,παραμένουμε στις θέσεις μας.
Νερό μήν πάρετε μαζί σας,θα πίνουμε από τα ποτιστικά.

Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τα παιδιά που δεν έχουν καμία πρόθεση να πάνε στην συναυλία / δεν τους αρέσουν οι Maiden / είναι ιδεολογικά αντίθετα με την ύπαρξη συναυλιών / δεν ακούνε metal αλλά δεν λυπήθηκαν τον χρόνο τους και με μεγάλη διάθεση μπήκαν στο νήμα για να μας ενημερώσουν για τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Όπως δεν τους υποχρέωσε κανένας αλλά με μεγάλη χαρά το έκαναν.

Συνεχίστε μάγκες μου, κάθε ποστάρισμα σας σπρώχνει το νήμα στην κορυφή του forum. Δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς εσάς!
Μιας και ειμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς που (με εμφανέστατη ειρωνεία) ευχαριστείς, ας σε βοηθήσω λιγο ακομα να κρατηθει το νημα στην κορυφη.

Κανένας δεν υποχρεώνεται να γράφει κατι εδω μέσα. Όλοι μας by definition γραφουμε την άποψη μας για το εκάστοτε θεμα, ειτε "θετική" ειτε "αρνητική", αρκεί να ειμαστε εντός θέματος και εντός των κανονισμών του forum σχετικά με το πως εκφραζόμαστε κλπ.

Αν στόχος σου με το νήμα ηταν να μαζευτούν όλοι οι ναυλωμενοι με τους Maiden και να μετρήσετε αντίστροφα μέχρι την επερχόμενη συναυλία, ας το έλεγες στην αρχη να μη σου χαλάσουμε το όνειρο. Χωρίς ειρωνείες, λες και ειμαστε σε μεσημεριανό πανελαδικο.

Μιας και ειμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς που (με εμφανέστατη ειρωνεία) ευχαριστείς, ας σε βοηθήσω λιγο ακομα να κρατηθει το νημα στην κορυφη.

Κανένας δεν υποχρεώνεται να γράφει κατι εδω μέσα. Όλοι μας by definition γραφουμε την άποψη μας για το εκάστοτε θεμα, ειτε "θετική" ειτε "αρνητική", αρκεί να ειμαστε εντός θέματος και εντός των κανονισμών του forum σχετικά με το πως εκφραζόμαστε κλπ.

Αν στόχος σου με το νήμα ηταν να μαζευτούν όλοι οι ναυλωμενοι με τους Maiden και να μετρήσετε αντίστροφα μέχρι την επερχόμενη συναυλία, ας το έλεγες στην αρχη να μη σου χαλάσουμε το όνειρο. Χωρίς ειρωνείες, λες και ειμαστε σε μεσημεριανό πανελαδικο.

Μιας και νιώθω ότι έχω ρέντα στην ειρωνία απόψε, ας το συνεχίσω.

Όχι Τάκη, το νήμα έχει τον τίτλο που έχει, για να μαζευτούν όσοι τους έχουν ξεπεράσει, όσοι τους έχουν βαρεθεί, όσοι πιστεύουν ότι είναι βαρετοί, όσοι ότι είναι ξεπερασμένοι, για να μπουν και να μας πουν το καημό τους.

Προφανώς το «αν δεν έχεις τίποτα καλό να πεις, μην πεις τίποτα» δεν έχει διδαχθεί αρκετά στο ελληνικά σπίτια και είναι άγνωστη προσέγγιση στο ελληνικό κοινό, και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με καλή διάθεση και ευγένεια την αγένεια του καθενός. Σαφέστατα και κανένας δεν σας υποχρέωσε να μπείτε στο νήμα, scroll-άρετε παρακάτω στο επόμενο και πείτε μια καλή κουβέντα, δώστε μια συμβουλή τέλος πάντων σε κάποιο θέμα που σας αφορά. Δεν είναι δύσκολο, έτσι δεν είναι…? Φαντάσου τώρα πόσο καλύτερο Noiz θα είχαμε, πόσο καλύτερη ελληνική κοινωνία θα είχαμε αν όλοι συμπεριφέρονταν έτσι. Τρελό….? Ναι, το ξέρω.

@Έκτορας Κανένας δεν ηταν αγενής. Και αυτό ειναι το μονο που θα απαντήσω πανω στα λεγομενα σου, μονο και μονο γιατι προσπαθεις να το παίξεις θιγμενος απο το πουθενά.

Στα υπολοιπα διαφωνουμε ριζικα.
Στη ζωή μου προτιμώ να ακούω και πράγματα που ΔΕΝ μου αρέσουν. Να συζητάω και με ανθρώπους που εχουν διαφορετική άποψη απο εμένα. Δεν μπορω να διανοηθώ έναν κόσμο που απλώς θα χαϊδεύουν όλοι τα αυτιά αλλήλων.

Και παλι καλα να περάσετε στη συναυλία (και στο echo chamber του παρόντος thread).

Θα βρεις πολλούς τρελαμένους με τους Maiden στη συναυλία που θα πας, τι πολλούς δηλαδή, όλους θα τους βρεις εκεί. Εδώ στο ''τι μουσική ακούτε τώρα'' δεν έχω δει πολύ Maiden, δεν έχει πολλούς το φόρουμ.

Εμένα το Stratego που έβαλα παραπάνω μου άρεσε, φωνάζει Maiden από μακριά, φαίνεται δουλειά έμπειρων μουσικών που ξέρουν τι κάνουν και που απευθύνονται, το ακούσατε όλο ή μέχρι το ρεφρέν έστω;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back