- Πόντοι
- 1,848
Prestige.Ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα που έχουν μερικοί πληκτράδες να προσθέτουν ξύλινα μέρη στα synths τους.
Κατά κάποιον τρόπο βολεύει καλύτερα το πάνελ σε κλίση.Παρακάτω ένα Korg MicroKorg XL αγρίως τροποποιημένο με ξύλινα πλαϊνά και το πάνελ του σε κλίση ala Minimoog.
Δίνει μια luxurious, μια premium αίσθηση. Το ίδιο δεν γινόταν άλλωστε και σε κάποια αυτοκίνητα πολυτελείας; Ταμπλό τριανταφυλλιά κλπ...Ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα που έχουν μερικοί πληκτράδες να προσθέτουν ξύλινα μέρη στα synths τους.
Σεβάσμιε γέροντα, γιατί να μην θεωρείται; Κοντεύει μισό αιώνα. Αλλά ας μας πούνε οι πληκτράδες που τα ξέρουν καλύτερα. Πάντως βλέπω ότι πουλιούνται από 600 ως 900 ευρώ, οπότε δεν θα τα κονομήσεις - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. ?Έτσι, από περιέργεια, έχω ένα Roland EP-30 από τo 1977...θεωρείται vintage?
Προβολή συνημμένου 46364
...κατάλαβα....οι επόμενοι θα το στείλουν ανακύκλωση στο Κοτσόβωλο!!!!!Πάντως βλέπω ότι πουλιούνται από 600 ως 900 ευρώ, οπότε δεν θα τα κονομήσεις - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. ?
Εγώ το 77 το είχα πάρει, είχα και ένα μικρό μονοφωνικό Yamaha synth αλλά πήγε δανεικό και αγύριστο σε ένα φίλο...εγώ ήμουν κουλός αλλά είχε έρθει μια φορά ο συγχωρεμένος ο Καλατζάκος στο σπίτι και το έκανε να πετάει....
Σωστά, επειδή είναι vintage (βάση ηλικίας) δεν σημαίνει πως μπορεί να πουληθεί ακριβά. Βέβαια αυτά παίζουν βάση προσφοράς και ζήτησης.Πάντως βλέπω ότι πουλιούνται από 600 ως 900 ευρώ, οπότε δεν θα τα κονομήσεις - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
Τα μαύρα πλήκτρα τα γουστάρω κι εγώ αλλά στα Hammond, και φυσικά όχι σε όλο το μήκος του keybed αλλά στην αριστερή οκτάβα, όπως έχουν τα B3/C3/A100 και το ΧΚ5. Βέβαια οι περισσότεροι μη-Hammond players δεν ξέρουν ότι αυτά τα πλήκτρα είναι στην πραγματικότητα διακόπτες για preset ήχους, αλλά όπως και να'χει δείχνουν ωραία.Άλλοι θέλουν μαύρα πλήκτρα.
Και εγώ αλλά να τα βλέπω σε άλλους γιατι στην πράξη παθαινω εγκεφαλικό όταν πάω να παίξω ?
Όχι, αν το πάρει κάποιος που γνωρίζει μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ελάχιστα ίσως αλλά θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει....κατάλαβα....οι επόμενοι θα το στείλουν ανακύκλωση στο Κοτσόβωλο!!!!!
Καλός μουσικός και πολύ καλό παιδί, κρίμα...είχε έρθει μια φορά ο συγχωρεμένος ο Καλατζάκος στο σπίτι και το έκανε να πετάει....
1973 απ'ότι διαβαζω στο site της Roland.Υ.Γ.
Μπορεί να είναι και πιό πριν από 1977.
Που έχεις παίξει με τέτοια πλήκτρα?Και εγώ αλλά να τα βλέπω σε άλλους γιατι στην πράξη παθαινω εγκεφαλικό όταν πάω να παίξω ?
Το έχω καταλάβει. Πρέπει να έχει παίξει σε πραγματικό Hammond ή να το έχει δει τουλάχιστον από κοντά για να καταλάβει τι κάνουν.Τα μαύρα πλήκτρα τα γουστάρω κι εγώ αλλά στα Hammond, και φυσικά όχι σε όλο το μήκος του keybed αλλά στην αριστερή οκτάβα, όπως έχουν τα B3/C3/A100 και το ΧΚ5. Βέβαια οι περισσότεροι μη-Hammond players δεν ξέρουν ότι αυτά τα πλήκτρα είναι στην πραγματικότητα διακόπτες για preset ήχους, αλλά όπως και να'χει δείχνουν ωραία.
Ναι, μοιάζουν άλλα είναι αυτά (inverted key colors).Πριν κάποια χρόνια μού είχε γίνει έμμονη ιδέα να αγοράσω τέτοια πλήκτρα για τα Hammond μου (XK1 & XK1c) από την Doepfer στη Γερμανία, ήταν η μόνη εταιρεία που πουλούσε στο site της ανταλλακτικά waterfall πλήκτρα της Fatar, τα ίδια με αυτά που φορούσαν τα Hammond μου, αλλά είχαν και τα special edition πλήκτρα με αντεστραμμένα χρώματα (inverted key colors).
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω κάτι σαν το παρακάτω που έχει και ήχους.Σκέφτηκα να αγοράσω λοιπόν 24 από αυτά και να τα περάσω μόνος μου στα Hammond. Οι τιμές όμως ήταν...Moogικες.? €12 με €15 το ένα πλήκτρο,? σύνολο δηλαδή €288 με €360 για δύο οκτάβες, κι αυτό για να κάνω την πλάκα μου. Τελικά δεν τους(μου) έκανα τη χάρη και έμεινα με τα σχέδια που είχα φτιάξει στο Photoshop.?
Το όργανα πάντως θα φαίνονταν φοβερά με τα συγκεκριμένα πλήκτρα, άσε που θα ήταν και τα μοναδικά XK1 & XK1c στον κόσμο με inverted color keys.
Κάπου εκεί πρέπει να είναι +/-1 η πρώτη έκδοση.1973 απ'ότι διαβαζω στο site της Roland.
Ποτέ μην κακολογείς το όργανο σου δημοσίως ιδιαίτερα αν θες να το πουλήσεις... ''Ο ήχος του είναι ιδιαίτερος, με άποψη, γεμάτος χρώμα και texture, μόνο για γνώστες'' Είναι το σωστό.Έτσι, από περιέργεια, έχω ένα Roland EP-30 από τo 1977...θεωρείται vintage? o ήχος του βέβαια μου φαίνεται "αισχρός" δίπλα στους ψηφιακούς γίγαντες που έχω πια...Έχει να δουλέψει τουλάχιστον 15 χρόνια!!!
Προβολή συνημμένου 46364