Σπάνια, vintage, περίεργα/custom πληκτροφόρα όργανα

Η Yamaha δεν βγάζει πλέον synths σε racks, ούτε κάποιες desktop versions από τα synths της. Το τελευταίο synth που είχε βγάλει και σε rack ήταν το Motif-Rack XS το 2008, η έκδοση σε rack δηλαδή του Motif XS, της τότε workstation ναυαρχίδας της εταιρείας. 

image.png

Ο κόσμος όμως απ'ότι φαίνεται ζητάει ακόμα synths σε rack και desκtop μορφή, οπότε όταν οι εταιρείες δεν του τα παρέχουν, αρχίζουν οι customιές. Δύο από αυτές παρακάτω, και οι δύο βασισμένες στο Yamaha MODX+.

image.png

image.png

image.png

image.png

Ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα που έχουν μερικοί πληκτράδες να προσθέτουν ξύλινα μέρη στα synths τους. Παρακάτω ένα Korg MicroKorg XL αγρίως τροποποιημένο με ξύλινα πλαϊνά και το πάνελ του σε κλίση ala Minimoog.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Το κανονικό MicroKorg XL.

image.jpeg

Και ένα ωραιότατο πορτοκαλί Farfisa Fast 2 combo organ απ'τα '60s, για τους λάτρεις του τραντζιστοράτου ήχου τους.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα που έχουν μερικοί πληκτράδες να προσθέτουν ξύλινα μέρη στα synths τους.
Prestige.

Παρακάτω ένα Korg MicroKorg XL αγρίως τροποποιημένο με ξύλινα πλαϊνά και το πάνελ του σε κλίση ala Minimoog.
Κατά κάποιον τρόπο βολεύει καλύτερα το πάνελ σε κλίση.

Άλλοι θέλουν μαύρα πλήκτρα.

Βέβαια, περί ορέξεως...

• Like
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα που έχουν μερικοί πληκτράδες να προσθέτουν ξύλινα μέρη στα synths τους.
Δίνει μια luxurious, μια premium αίσθηση. Το ίδιο δεν γινόταν άλλωστε και σε κάποια αυτοκίνητα πολυτελείας; Ταμπλό τριανταφυλλιά κλπ...  

Έτσι, από περιέργεια, έχω ένα Roland EP-30 από τo 1977...θεωρείται vintage? o  ήχος του βέβαια μου φαίνεται "αισχρός" δίπλα στους ψηφιακούς γίγαντες που έχω πια...Έχει να δουλέψει τουλάχιστον 15 χρόνια!!!

IMG_0405.jpeg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έτσι, από περιέργεια, έχω ένα Roland EP-30 από τo 1977...θεωρείται vintage?

Προβολή συνημμένου 46364
Σεβάσμιε γέροντα, γιατί να μην θεωρείται; Κοντεύει μισό αιώνα. Αλλά ας μας πούνε οι πληκτράδες που τα ξέρουν καλύτερα. Πάντως βλέπω ότι πουλιούνται από 600 ως 900 ευρώ, οπότε δεν θα τα κονομήσεις - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.  ?

Πάντως βλέπω ότι πουλιούνται από 600 ως 900 ευρώ, οπότε δεν θα τα κονομήσεις - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.  ?
...κατάλαβα....οι επόμενοι θα το στείλουν ανακύκλωση στο Κοτσόβωλο!!!!!

@marathon Κατά κάποιον τρόπο.

Υ.Γ.

Μπορεί να είναι και πιό πριν από 1977.
Εγώ το 77 το είχα πάρει, είχα και ένα μικρό μονοφωνικό Yamaha synth αλλά πήγε δανεικό και αγύριστο σε ένα φίλο...εγώ ήμουν κουλός αλλά είχε έρθει μια φορά ο συγχωρεμένος ο Καλατζάκος στο σπίτι και το έκανε να πετάει....

Πάντως βλέπω ότι πουλιούνται από 600 ως 900 ευρώ, οπότε δεν θα τα κονομήσεις - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
Σωστά, επειδή είναι vintage (βάση ηλικίας) δεν σημαίνει πως μπορεί να πουληθεί ακριβά. Βέβαια αυτά παίζουν βάση προσφοράς και ζήτησης.

Άλλοι θέλουν μαύρα πλήκτρα.
Τα μαύρα πλήκτρα τα γουστάρω κι εγώ αλλά στα Hammond, και φυσικά όχι σε όλο το μήκος του keybed αλλά στην αριστερή οκτάβα, όπως έχουν τα B3/C3/A100 και το ΧΚ5. Βέβαια οι περισσότεροι μη-Hammond players δεν ξέρουν ότι αυτά τα πλήκτρα είναι στην πραγματικότητα διακόπτες για preset ήχους, αλλά όπως και να'χει δείχνουν ωραία.

Πριν κάποια χρόνια μού είχε γίνει έμμονη ιδέα να αγοράσω τέτοια πλήκτρα για τα Hammond μου (XK1 & XK1c) από την Doepfer στη Γερμανία, ήταν η μόνη εταιρεία που πουλούσε στο site της ανταλλακτικά waterfall πλήκτρα της Fatar, τα ίδια με αυτά που φορούσαν τα Hammond μου, αλλά είχαν και τα special edition πλήκτρα με αντεστραμμένα χρώματα (inverted key colors). Σκέφτηκα να αγοράσω λοιπόν 24 από αυτά και να τα περάσω μόνος μου στα Hammond. Οι τιμές όμως ήταν...Moogικες.? €12 με €15 το ένα πλήκτρο,? σύνολο δηλαδή €288 με €360 για δύο οκτάβες, κι αυτό για να κάνω την πλάκα μου. Τελικά δεν τους(μου) έκανα τη χάρη και έμεινα με τα σχέδια που είχα φτιάξει στο Photoshop.?

Το όργανα πάντως θα φαίνονταν φοβερά με τα συγκεκριμένα πλήκτρα, άσε που θα ήταν και τα μοναδικά XK1 & XK1c στον κόσμο με inverted color keys. 

image.png

...κατάλαβα....οι επόμενοι θα το στείλουν ανακύκλωση στο Κοτσόβωλο!!!!!
Όχι, αν το πάρει κάποιος που γνωρίζει μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ελάχιστα ίσως αλλά θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Και εγώ αλλά να τα βλέπω σε άλλους γιατι στην πράξη παθαινω εγκεφαλικό όταν πάω να παίξω ?
Που έχεις παίξει με τέτοια πλήκτρα?

Τα μαύρα πλήκτρα τα γουστάρω κι εγώ αλλά στα Hammond, και φυσικά όχι σε όλο το μήκος του keybed αλλά στην αριστερή οκτάβα, όπως έχουν τα B3/C3/A100 και το ΧΚ5. Βέβαια οι περισσότεροι μη-Hammond players δεν ξέρουν ότι αυτά τα πλήκτρα είναι στην πραγματικότητα διακόπτες για preset ήχους, αλλά όπως και να'χει δείχνουν ωραία.
Το έχω καταλάβει. Πρέπει να έχει παίξει σε πραγματικό Hammond ή να το έχει δει τουλάχιστον από κοντά για να καταλάβει τι κάνουν.

Πριν κάποια χρόνια μού είχε γίνει έμμονη ιδέα να αγοράσω τέτοια πλήκτρα για τα Hammond μου (XK1 & XK1c) από την Doepfer στη Γερμανία, ήταν η μόνη εταιρεία που πουλούσε στο site της ανταλλακτικά waterfall πλήκτρα της Fatar, τα ίδια με αυτά που φορούσαν τα Hammond μου, αλλά είχαν και τα special edition πλήκτρα με αντεστραμμένα χρώματα (inverted key colors).
Ναι, μοιάζουν άλλα είναι αυτά (inverted key colors).

Σκέφτηκα να αγοράσω λοιπόν 24 από αυτά και να τα περάσω μόνος μου στα Hammond. Οι τιμές όμως ήταν...Moogικες.? €12 με €15 το ένα πλήκτρο,? σύνολο δηλαδή €288 με €360 για δύο οκτάβες, κι αυτό για να κάνω την πλάκα μου. Τελικά δεν τους(μου) έκανα τη χάρη και έμεινα με τα σχέδια που είχα φτιάξει στο Photoshop.?

Το όργανα πάντως θα φαίνονταν φοβερά με τα συγκεκριμένα πλήκτρα, άσε που θα ήταν και τα μοναδικά XK1 & XK1c στον κόσμο με inverted color keys. 
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω κάτι σαν το παρακάτω που έχει και ήχους.

https://www.thomann.de/gr/roland_ax_edge_black.htm

Trending...

Νέα θέματα