Σπάνια, vintage, περίεργα/custom πληκτροφόρα όργανα

Έτσι, από περιέργεια, έχω ένα Roland EP-30 από τo 1977...θεωρείται vintage? o  ήχος του βέβαια μου φαίνεται "αισχρός" δίπλα στους ψηφιακούς γίγαντες που έχω πια...Έχει να δουλέψει τουλάχιστον 15 χρόνια!!!

Προβολή συνημμένου 46364
Ποτέ μην κακολογείς το όργανο σου δημοσίως ιδιαίτερα αν θες να το πουλήσεις... ''Ο ήχος του είναι ιδιαίτερος, με άποψη, γεμάτος χρώμα και texture, μόνο για γνώστες'' Είναι το σωστό.

Τελευταία σκέφτομαι αν ξεθάψω έναν λαμπατο ενισχυτή που έχω για να τον πουλήσω και έχω αλλάξει τελείως άποψη για τις λυχνίες, άλλο πράγμα, ζεστασιά εκφραστικότητα... Δεν δουλεύει βέβαια αλλά λέμε τώρα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
έχω αλλάξει τελείως άποψη για τις λυχνίες, άλλο πράγμα, ζεστασιά...
Φτιάξ'τον για τον χειμώνα, εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο... image.png

@Waterfall-K και μην τυχόν τα βάψεις (τα κανονικά), θα γίνουν mat και θα χάσεις το glossy.
Όχι ρε συ, δεν κάνω τέτοια λάθη.? Σκοπός είναι να μπουν κανονικά inverted πλήκτρα, τα βαψίματα είναι ημίμετρα, άσε που σίγουρα κάποια στιγμή θα ξεβάψουν και θα φαίνονται χάλια. Συν η μη-glossy αίσθηση βέβαια που λες.

Κουκλί είναι, αλλά δεν είναι για σένα. Για κάτι κάγκουρες τύπου Rudess και Emerson είναι αυτό, άντε και για τον Jarre.
Δεν κατάλαβες, θα το έκανα δύο κομμάτια. Ένα κομμάτι κουτί sound module και το keybed σε άλλο όργανο. Αλλά μετά το μετάνιωσα. Θα έβαζα πρώτη οκτάβα κανονικά άσπρα και οι υπόλοιπες οκτάβες μαύρα, επειδή το φορητό είναι 49άρι. Μετά είδα και το Juno-DS με όλα μαύρα πλήκτρα και οπτικά δεν μου άρεσε. Ευτυχώς, είναι η συνήθεια βλέπεις. Σε κάποιους όμως αρέσει.

Δεν κατάλαβες, θα το έκανα δύο κομμάτια. Ένα κομμάτι κουτί sound module και το keybed σε άλλο όργανο. Αλλά μετά το μετάνιωσα. 
Και καλά έκανες, κρίμα είναι να το χάλαγες.

Μετά βγήκε και το Juno-DS με όλα μαύρα πλήκτρα και όταν το είδα δεν μου άρεσε.
Είχε βγει αυτό με μαύρα πλήκτρα? Δεν το είχα πετύχει. Φαντάζομαι ήταν limited edition. 

Κυκλοφορούσε για πολύ καιρό και το StudioLogic Sledge 2 με μαύρο keybed. Όλο μαύρο το είχαν κάνει, όχι μόνο το keybed. Σε ένα νορμάλ χρώμα δεν λένε να το βγάλουν τελικά, ή εντελώς κίτρινο/καναρινί ή μαύρο.?

image.png

τα βαψίματα είναι ημίμετρα, άσε που σίγουρα κάποια στιγμή θα ξεβάψουν και θα φαίνονται χάλια. Συν η μη-glossy αίσθηση βέβαια που λες.
Ακριβώς.

Υπάρχουν κάποιοι που όπως λένε βάφουν με συγκεκριμένα υλικά - χρώματα και με συγκεκριμένο τρόπο, με αερογράφο ?, αλλά δεν ξέρω ακριβώς, δεν έχω ασχοληθεί.

Μιά φορά είδα για αρκετή ώρα στο εργοστάσιο τις βαφές σε κάποια όργανα με τα robot arms και αφού ρώτησα  τον ειδικό κατάλαβα πως είναι άλλη επιστήμη, διότι άλλο να βάψεις μία επιφάνεια που μετά θα είναι ελεύθερη και άλλο να βάψεις μία επιφάνεια που συνεχώς θα τρίβεται από τα δάχτυλα και όχι πάντα στο ίδια σημεία.

Συν το glossy,,, ιστορίες για αγρίους, άλλες ειδικότητες.

• Like
Reactions: Waterfall-K
Και καλά έκανες, κρίμα είναι να το χάλαγες.
Εντάξει, πες το και έτσι.

Είχε βγει αυτό με μαύρα πλήκτρα? Δεν το είχα πετύχει. Φαντάζομαι ήταν limited edition. 
Ναι, όπως το ax-edge έτσι και το juno-ds υπήρχαν σε limited edition black.

Κυκλοφορούσε για πολύ καιρό και το StudioLogic Sledge 2 με μαύρο keybed. Όλο μαύρο το είχαν κάνει, όχι

μόνο το keybed. Σε ένα νορμάλ χρώμα δεν λένε να το βγάλουν τελικά,
Όχι, άμα προσέξεις αυτό δεν είναι το ίδιο. Αυτό (studiologic) έχει μαύρα πλήκτρα με  τις διέσεις σε κάποια απόχρωση του γκρί. Τα άλλα (Roland) είναι black to black, μαύρη μαυρίλα.

ή εντελώς κίτρινο/καναρινί ή μαύρο.?
Αυτά είναι χρώματα.

Λαχανί με ροζ διέσεις, κίτρινα με κόκκινες διέσεις, καφέ με μουσταρδί ή κετσαπί διέσεις ?

Ποτέ μην κακολογείς το όργανο σου δημοσίως ιδιαίτερα αν θες να το πουλήσεις... ''Ο ήχος του είναι ιδιαίτερος, με άποψη, γεμάτος χρώμα και texture, μόνο για γνώστες'' Είναι το σωστό.
Δεν πουλάω ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ όργανο από αυτά που έχω...όλα μου λένε μια ιστορία...φαντάσου έχω ακόμα μια μαθητική κλασική Ibanez του 72, που πήγαινα ωδείο!!!!! αλλά η αλήθεια να λέγεται, από τότε που άκουσα το Lounge Lizard της Applied Acoustics, όλα τα άλλα πλήκτα, τελείωσαν για μένα!

• Like
Reactions: Άγιος
άμα προσέξεις αυτό δεν είναι το ίδιο. Αυτό είναι μαύρα με διέσεις σε απόχρωση του γκρί. Το άλλο (Roland) είναι black to black, μαύρη μαυρίλα.
Ναι το είδα.

Λαχανί με ροζ διέσεις, κίτρινα με κόκκινες διέσεις, καφέ με μουσταρδί ή κετσαπί διέσεις ?
Είμαι οπαδός του μαύρου, γενικά. Έχω να φορέσω μη-μαύρο ρούχο καμιά 30ρια χρόνια. Τα synths φυσικά τα προτιμάω μαύρα, τα γκρι synths/πληκτροφόρα τα μισώ ? (μισώ οτιδήποτε γκρι) αλλά έχω και κάποια "κολλήματα" με χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων. Πχ μ'αρέσει πολύ ο συνδυασμός κίτρινου με μαύρο, παλιά είχα ένα κίτρινο Nokia 5130 με μαύρα πλήκτρα και ήταν κουκλάκι. Γι αυτό και όταν βγήκε το Sledge που ήταν κίτρινο μού άρεσε από την πρώτη στιγμή που το είδα, ακόμα μ'αρέσει, και παρά το κράξιμο που τρώει για το χρώμα του.

Γούστα...?

image.jpeg

Δεν κακολογησαμε τα hammond. Για τα μαυρα λέω.
Δεν σου είπα ότι κακολόγησες τα Hammond, αν έχεις παίξει ρωτάω σε καποιο πληκτροφόρο με μαύρα πλήκτρα.

Γι αυτό και όταν βγήκε το Sledge που ήταν κίτρινο
Κοίτα, όπως το βλέπω είναι κατάλληλο - τι κατάλληλο, επιβεβλημένο είναι το ορθό- για οπαδούς του Άρη, της ΑΕΚ ή της Ντόρτμουντ ?

Πάντως είναι όμορφο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα μαύρα πλήκτρα. 

Είμαι οπαδός του μαύρου, γενικά. Έχω να φορέσω μη-μαύρο ρούχο καμιά 30ρια χρόνια.
Μήπως να αρχίσεις να γράφεις και μουσική για μαύρα; ?

Συγγνώμη πλάκα κάνω.

Γούστα...?
Συμφωνώ.

Αυτό πάντως με τα χρώματα, δηλαδή τρόπος βαφής κλπ, ίσως να ξέρει ο @marathon, σαν να θυμάμαι πως είχε κάνει κάποια παρόμοια συζήτηση στο παλιό φόρουμ αλλά για βάψιμο σε κιθάρες, αν δεν κάνω λάθος.

• Like
Δεν σου είπα ότι κακολόγησες τα Hammond, αν έχεις παίξει ρωτάω σε καποιο πληκτροφόρο με μαύρα πλήκτρα.
Μια φορά σε ενα Korg microkey 37αρι. Αν θυμαμαι καλά κάπως έτσι το έλεγαν. Είχε και μια έκδοση που ήταν όλο μαύρο. Βέβαια παίζει κάποιο ρόλο ότι δεν ειναι και το βασικο μου οργανο ?

• Like
Αυτό πάντως με τα χρώματα, δηλαδή τρόπος βαφής κλπ, ίσως να ξέρει ο @marathon, σαν να θυμάμαι πως είχε κάνει κάποια παρόμοια συζήτηση στο παλιό φόρουμ αλλά για βάψιμο σε κιθάρες, αν δεν κάνω λάθος.
Tις κιθάρες δεν τις έβαφα εγώ αλλά ο Κακανιάρης (γι αυτό και ήταν επιπέδου customshop). Eγώ ως γνήσιος τεμπέλης...τις τύπωνα!!!!!...και έφτιαχνα τις μάσκες όταν χρειαζότανε!

image.jpeg

Οι εταιρείες θα έπρεπε να βγάζουν τα synths τους σε διάφορα χρώματα, ή έστω να βγάζουν κάποιες limited εκδόσεις και σε άλλα χρώματα. Η Korg πχ το κάνει συνεχώς με τα synths της και εύγε της. Η Yamaha σπανίως, το τελευταίο που θυμάμαι ήταν το Motif XF σε λευκό. 

image.png

Πριν κάποια χρόνια είχα το Korg M50 σε σκουροπράσινη edition και ήταν πανέμορφο. Την κίτρινη edition ήθελα να αγοράσω αλλά ήταν sold out.?

image.png

Πάντως φίλοι πληκτράδες, ελέω Nord, red is the new black ?
Στην Clavia θα έπρεπε να της απαγορευτεί με νόμο να ξαναβγάλει synths σε κόκκινο,? το έχει ξεφτιλίσει τόσα χρόνια με αυτό το χρώμα.?

Trending...

Νέα θέματα