Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Και εκεί λάθος ήταν.

Διότι ήταν αδύνατοι από ασιτία όχι από διατροφή.
Θα έλεγα πιο σωστή μεριδοποίηση (ασχετα αν το ήξεραν ή αν το έκαναν απο αναγκη), έδραση της μαγειρικής τους στα εποχικά και ενδημικά προιόντα και αρκετη κινηση που έτσι και αλλιώς συνέβαινε λόγω διαφορετικου τρόπου ζωής.

Σιγουρα το οτι ειχαν βασικα πραγματα και δεν ειχαν πολυτελειες έπαιξε μεγαλο ρολο, γιατι τους υποχρέωσε σε έναν τροπο ζωής που τουλαχιστον ήταν καλός διατροφικα.

Θα έλεγα πιο σωστή μεριδοποίηση (ασχετα αν το ήξεραν ή αν το έκαναν απο αναγκη), έδραση της μαγειρικής τους στα εποχικά και ενδημικά προιόντα και αρκετη κινηση που έτσι και αλλιώς συνέβαινε λόγω διαφορετικου τρόπου ζωής.

Σιγουρα το οτι ειχαν βασικα πραγματα και δεν ειχαν πολυτελειες έπαιξε μεγαλο ρολο, γιατι τους υποχρέωσε σε έναν τροπο ζωής που τουλαχιστον ήταν καλός διατροφικα.
Ναι το αποτέλεσμα τελικά ηταν καλό, αλλά λόγω φτώχιας.

Ο Πατέρας μου ως φοιτητης έτρωγε....λάδι με ζάχαρη (αν έβρισκε).

Φυσικά ηταν αδύνατος τότε, γιατί έτρωγε μια φορά στις 3 μερες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και έχω , τρεις γενιές μετά , τον ανηψίο μου, φοιτητής και αυτός τώρα (εγγονός του μπαμπά μου), ο οποίος (βέβαια είναι άριστος στη Βιολογία- Οδοντίατρος), και παίζει  με το σώμα του όπως θέλει....για πλάκα .

Και δεν λέμε πάιζει με τα macros...παίζει με τα Micros και πόσο ψευδάργυρο και μαγνήσιο θα προσθέσει (σε Mg) ή σελήνιο (για καλλίτερη  μυϊκότητα- και είναι φυσικότατος αλλά σαν να παίρνει αναβολικά από 3 χρονών )? 

Μια από τις απολαύσεις της ζωής στην Ιαπωνία είναι τα ζυμαρικά soba και udon ειδικά το καλοκαίρι που σερβίρονται παγωμένα.

Εγώ χτύπησα και ένα katsudon στην υγειά του @Terry RoscoeBeck5ενώ η σύζυγος πρόσθεσε και ώμο αυγουλάκι όπως προστάζει η παράδοση. Ο μικρός... σκέτος παραδοσιακός ?

20240719_154541.jpg

20240719_154617.jpg

20240719_155037.jpg

20240719_155534.jpg

@Superfunk

Είσαι ελεεινός . Δεν έχω να πω τπτ παραπάνω. 

καλή επιστροφή στους βαρβάρους θα σου ευχηθώ, να σε δω τώρα πως θα προσαρμοστείς πίσω στην ελληνική πραγματικότητα 

@Superfunk

Είσαι ελεεινός . Δεν έχω να πω τπτ παραπάνω. 

καλή επιστροφή στους βαρβάρους θα σου ευχηθώ, να σε δω τώρα πως θα προσαρμοστείς πίσω στην ελληνική πραγματικότητα 

Εντάξει  κάθε φορά που επιστρέφω από Ιαπωνία κλαίω... απλά είχα να έρθω 4 χρόνια λόγω του κοβιντ και είχα ξεχάσει πως είναι να ζεις σε μια χώρα που βασιλεύει η ευγένεια,ο πολιτισμός και η ηρεμία και όλα δουλεύουν ρολόι (α και έχει και το καλύτερο φαγητό του κόσμου να τα λαιΜε κι αυτά)....

Εννοείται ότι τώρα θα κλάψω τριπλά ? 

Εντάξει  κάθε φορά που επιστρέφω από Ιαπωνία κλαίω...
Εντάξει, αλλά φτάνει τόσο. Να επιστρέψεις επιτέλους στα πάτρια.

ΥΓ: Θα σου ανταλλάξω κουτί με μπαμπάδες για ταπεράκι με katsudon ?

Εντάξει, αλλά φτάνει τόσο. Να επιστρέψεις επιτέλους στα πάτρια.

ΥΓ: Θα σου ανταλλάξω κουτί με μπαμπάδες για ταπεράκι με katsudon ?

Καλά μην αρχίσουμε και με τα ιαπωνικά γλυκά που εκτός από έργα τέχνης είναι και πεντανόστιμα και... ατελείωτα.... πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 1500 είδη.

Χθες ήμουν σε γνωστό/άγνωστο ραμενάδικο του κέντρου (κλαυθμώνος). Δεν τράβηξα καμία φωτογραφία καθώς δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω ούτε για πλάκα. Μεταφέρθηκα ενα στενό πιο κάτω σε ανερχόμενο πουλ μούρ  νεο-σουβλατζίδικο γνωστού τηλεσέφ, όπου είχε split κατάλογο ευτυχώς classical/neoclassical και πήγα να παίξω στα κλασσικα γιατι γενικά έχω ευαίσθητα νεύρα. Καλό αλλά τίποτα εξαιρετικο.

Η συμβολή μου στην Ιαπωνική κουζίνα με ενα διαφημιστικό αλλαντοποιίας

Χθες ήμουν σε γνωστό/άγνωστο ραμενάδικο του κέντρου (κλαυθμώνος). Δεν τράβηξα καμία φωτογραφία καθώς δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω ούτε για πλάκα.
Πες μας τι δεν σου άρεσε, είναι τελικά το ραμεν νεροζούμι όπως φημολογείται?

Πες μας τι δεν σου άρεσε, είναι τελικά το ραμεν νεροζούμι όπως φημολογείται?
Δεν ειμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να πω ρε μαν. Δεν μου αρεσει γενικά η ασιατική κουζίνα και ειδικά το κονσεπτ του ραμεν. Πήγα γιατι με τράβηξε παρέα και αυτοι ήθελαν οπωσδήποτε να πανε εκει. Για αυτο ειπα μετα να παμε στο σουβλατζιδικο απέναντι, να φαμε τιποτα  ?

Τελος πάντων, με τα διαφημισμένα απο τηλεοπτικες μαγειρικες εκπομπές εστιατορια δεν τα παω καλά. Όσα έχω πάει τα θεωρώ πολλή φασαρια και μικρό αντίκρισμα. Μπορει να υπάρχει άλλο καλύτερο, αλλά δεν το ξέρω και μάλλον δεν θα το αναζητήσω κιόλας.

Οσον αφορα το σουβλατζιδικο του σεφ όμως σιγουρα εχεις φαει και καλύτερα.

Δεν τράβηξα καμία φωτογραφία καθώς δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω ούτε για πλάκα.

Και καλά θα κάνεις, όσο είναι αυτό το κατασκεύασμα ραμεν άλλο τόσο είμαι εγώ κομμουνιστής ?...

Όσο είναι σουβλάκι αυτό το abomination που πουλάνε στην Αστόρια ως ΤζαΙρος (gyros) τόσο είναι αυτό ραμεν .

Το ίδιο ισχύει για το σούσι σε οποιοδήποτε μέρος πλην Ιαπωνίας άντε και βαριά βαριά Κορέας (αν και εκεί διαφέρει πολύ από το original)

Το μονο πραγματακι που όντως ήταν καλό ήταν κάτι dumplings απο ρυζάλευρο με κιμά μέσα που τα ειχαν περασει απο τη μια μερια σε τηγάνι και το υπολοιπο στον ατμο.

Το μονο πραγματακι που όντως ήταν καλό ήταν κάτι dumplings απο ρυζάλευρο με κιμά μέσα που τα ειχαν περασει απο τη μια μερια σε τηγάνι και το υπολοιπο στον ατμο.

Gyoza τα λένε,στα φέρνουν δωρεάν στα περισσότερα σοβαρά ραμενατζιδικα μαζί με το ραμεν για να πλακωθείς στις μπύρες, υπάρχουν και αποκλειστικά μαγαζιά βέβαια .

Είναι όντως κόλαση. Δεν είναι απο ριζαλευρο btw κανονικό σταρένιο αλεύρι χρησιμοποιείται (όπως και το ραμεν είναι κινεζικό φαγητό που έχουν οικειοποιηθεί οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι είναι masters στα ζυμαρικά)

20240715_144802.jpg σε 20240708_204709.jpg

Gyoza τα λένε,στα φέρνουν δωρεάν στα περισσότερα σοβαρά ραμενατζιδικα μαζί με το ραμεν για να πλακωθείς στις μπύρες, υπάρχουν και αποκλειστικά μαγαζιά βέβαια .

Είναι όντως κόλαση.
Σωστα!

Τα χθεσινα δεν ηταν βέβαια δωρεαν, αλλα overpriced.

Προτιμω mantia στη Βαλεντινα στην Καλλιθέα.

Ώρα για late lunch 

Ψωμί καλό έχομεν,

φρέσκα κρεμυδάκια έχομεν,

μέτριες (έως κακές) ντοματούλες έχομεν

ελίτσες Καλαμών χωρί κουκούτσι έχομεν 

Από λαδάκι και ξυδάκι είμαστε ΟΚ.

Και καλή βάση έχομεν 

Θα την κανομεν ταράτσα! 

mavromatika.jpg

Ψωμί καλό έχομεν,

φρέσκα κρεμυδάκια έχομεν,

μέτριες (έως κακές) ντοματούλες έχομεν