Κλεμμένα μουσικά όργανα

Από το facebook φίλου,28/ 10/ 2021:

Εκλάπησαν απο Πλ.Αμερικής:
Gibson les paul custom
Fender Stratocaster Japan
Takamine ηλεκτροακουστική
Ενισχυτές:
Peavey classic 50 watt
Music man κεφαλή 135 watt
Fender λαμπάτος 60 watt
Μικτης Allen and Heath 16 channels
Active monitor M-audio
Η strato εχει αλλαγμένο τον πρίμο μαγνήτη με μαύρο διπλό seymour duncan

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από το facebook φίλου,28/ 10/ 2021:

Εκλάπησαν απο Πλ.Αμερικής:
Gibson les paul custom
Fender Stratocaster Japan
Takamine ηλεκτροακουστική
Ενισχυτές:
Peavey classic 50 watt
Music man κεφαλή 135 watt
Fender λαμπάτος 60 watt
Μικτης Allen and Heath 16 channels
Active monitor M-audio
Η strato εχει αλλαγμένο τον πρίμο μαγνήτη με μαύρο διπλό seymour duncan

Βρε παλικάρι μου, ήξερα έναν άνθρωπο που νομίζω (πάνε χρόνια πια) ότι είχε τα περισσότερα από αυτά και έμενε εκεί.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτού το σπίτι λήστεψαν.

Τώρα δεν ζει πια βέβαια.

Μιλάω για τον Νίκο τον Σπυρόπουλο.

Η Gibson θυμάμαι, είχε σπάσει στο μανίκι, και την είχε φτιάξει, ήταν του 60κάτι αν θυμάμαι καλά (sunburst).

Η Strat, πρέπει να είχε και locking tremolo (δεν είμαι σίγουρος, νομίζω κι αυτή ήταν sunburst).

Ο fender ενισχυτής πρέπει να ήταν ο super-60.

Ελπίζω να κάνω λάθος και να μην πρόκειται γι' αυτά τα πράγματα.

Όπως και να έχει, είναι μεγάλο κρίμα ρε γμτ.

Δυστυχώς το σπίτι  του μακαρίτη του Νίκου άνοιξαν... και πήραν όλα αυτά. Και με δεδομένη την ιστορία που έχουν αυτά τα όργανα, είναι διπλό κρίμα...

4FACB5D8-3DCC-40A7-93F3-F4A7BB11F9AF.png

C26B12C4-BB45-4DFC-AFE7-ABB7CDD280D9.png

1FCD100B-5C99-4C33-B156-3E2FBD6788E7.png

73EC7665-832B-4B51-8DFD-BFA7B8A14791.png

Δυστυχώς το σπίτι  του μακαρίτη του Νίκου άνοιξαν... και πήραν όλα αυτά. Και με δεδομένη την ιστορία που έχουν αυτά τα όργανα, είναι διπλό κρίμα...

Όχι ρε γμτ, όχι.

Έχω περάσει κάποια χρόνια δίπλα σ' αυτά τα όργανα κι εγώ, και καταλαβαίνω .... ναι, τεράστια ιστορία, ειδικά αυτή η custom που την είχε τόσα χρόνια στην θήκη μετά το σπάσιμο και την ξανάβγαλε ...

Δεν ξέρω που να αναρτήσω αυτό το ποστ γι'αυτο  παρακαλώ τον διαχειριστή να το μεταφέρει στο κατάλληλο τμήμα. 

Στις 16/9 έγινε διάρρηξη στο σπίτι ενός φίλου μου, στα Πετράλωνα, και εκλάπη το μπάσο του, ένα Fender Jazz Base του 1974 σε χρώμα μελί .

Παρακαλώ τους συναδέλφους να μου στείλουν μήνυμα αν πέσει κάτι στην αντίληψη τους σχετικά. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ .

image.jpeg

Αυτή είναι η κιθάρα μου! Την συναρμολόγησα μόνος μου το 2011 από ποιοτικά parts που πήρα από το ebay και (με αρκετή έως μεγάλη δόση τύχης) το έκανα καλά!
Ένα βράδυ του 2014, μετά από πρόβα και αφού πάρκαρα το αμάξι κοντά στο σπίτι μου. Την ακούμπησα στον τοίχο για να βγάλω και τα υπόλοιπα πράγματα της μπάντας και απλά την άφησα εκεί.
Το θυμήθηκα την άλλη μέρα το πρωί, όταν συνειδητοποίησα ότι η κιθάρα μου, δεν είναι σπίτι.
Φυσικά, δεν ήταν ούτε εκεί που την παράτησα.

Πριν δυο βδομάδες, την είδα να πωλείται στις αγγελίες του Noiz! Φυσικά πήγα και την πήρα.
Το γράφω, για να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας, για να υποστηρίξω ότι πάντα υπάρχει ελπίδα και για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύμπαν, που φρόντισε να μου επιστρέψει την κιθάρα μου και στο Noiz που υπάρχει!

υ.γ. με αντίστοιχο τρόπο έχω χάσει και μια κόκκινη sterling by musicman silo3
άμα εσύ που διαβάζεις, τυχαίνει να την έχεις, πλήζ δώσε τη πίσω. Θα αγοράσω :D 

Τι σου είπε αυτός που την είχε? Ποια ήταν η πορεία της κιθάρας από τότε που την έχασες μέχρι όταν τη βρήκες.. έμαθες?

Ένα βράδυ του 2014, μετά από πρόβα και αφού πάρκαρα το αμάξι κοντά στο σπίτι μου. Την ακούμπησα στον τοίχο για να βγάλω και τα υπόλοιπα πράγματα της μπάντας και απλά την άφησα εκεί.
Σχεδόν έτσι φίλος έχασε μια Charvel πριν χρόνια- παίζαμε σε ένα μπαράκι στην Καστέλα. Πήρε την μια κιθάρα στον ώμο, τον ενισχυτή στο χέρι, μια τσάντα στο άλλο με πετάλια, βύσματα κλπ και άφησε την κιθάρα (σε hard case) στο πλάι του αμαξιού. Μέχρι να φτάσει στο μαγαζί, να το θυμηθεί και να γυρίσει στο αμάξι, η κιθάρα έκανε φτερά και δυστυχώς δεν βρέθηκε ποτέ...

για να υποστηρίξω ότι πάντα υπάρχει ελπίδα
  Το καλύτερο μήνυμα ?

Τι σου είπε αυτός που την είχε? Ποια ήταν η πορεία της κιθάρας από τότε που την έχασες μέχρι όταν τη βρήκες.. έμαθες?
Αυτο ειναι το πιο σημαντικό που πρέπει να μάθουμε.

Μπράβο για την τύχη σου, παίξε και ένα τζόκερ!

Τίποτα! Είχε όμως ένα βλέμμα συγκαταβατικότητας. Ήτανε μεγάλη η συγκίνησή μου, οπότε δε σκέφτηκα να ρωτήσω τίποτα (ούτε παζάρι δεν έκανα, που θα μπορούσα πιστεύω). Απλά την πήρα και έφυγα. Η αλήθεια είναι ότι όταν γύρισα σπίτι και πρόσεξα τα δεκάδες σημάδια που έχει η κιθάρα, αναρωτήθηκα τι μπορεί να πέρασε μακριά μου αλλά δεν τον έχω ρωτήσει ακόμη ?

Σχεδόν έτσι φίλος έχασε μια Charvel πριν χρόνια- παίζαμε σε ένα μπαράκι στην Καστέλα. Πήρε την μια κιθάρα στον ώμο, τον ενισχυτή στο χέρι, μια τσάντα στο άλλο με πετάλια, βύσματα κλπ και άφησε την κιθάρα (σε hard case) στο πλάι του αμαξιού. Μέχρι να φτάσει στο μαγαζί, να το θυμηθεί και να γυρίσει στο αμάξι, η κιθάρα έκανε φτερά και δυστυχώς δεν βρέθηκε ποτέ...

Το καλύτερο μήνυμα ?
Charvel κιόλας ε... πολύ σκληρό. Δεν ξέρω τι έκανε ο φίλος, εγώ κοίταγα τακτικά στο noiz και στο marketplace δέκα χρόνια σερί. Στάθηκα και τυχερός,  συν του ό,τι είναι no name κιθάρα, οπότε δε θα την αγόραζε κάποιος εύκολα αν έβγαινε σε αγγελία (όπως και συνέβη). Τη συμπόνοια μου στον φίλο ?.

Αυτο ειναι το πιο σημαντικό που πρέπει να μάθουμε.

Μπράβο για την τύχη σου, παίξε και ένα τζόκερ!
Γιουροτζάκποτ μόνο ?

Τίποτα! Είχε όμως ένα βλέμμα συγκαταβατικότητας. Ήτανε μεγάλη η συγκίνησή μου, οπότε δε σκέφτηκα να ρωτήσω τίποτα (ούτε παζάρι δεν έκανα, που θα μπορούσα πιστεύω). Απλά την πήρα και έφυγα. Η αλήθεια είναι ότι όταν γύρισα σπίτι και πρόσεξα τα δεκάδες σημάδια που έχει η κιθάρα, αναρωτήθηκα τι μπορεί να πέρασε μακριά μου αλλά δεν τον έχω ρωτήσει ακόμη ?
Εγώ δεν θα την πλήρωνα τη κιθάρα, θα του έλεγα την ιστορία μου ''κάτσε να σου πω μια ιστορία να πάθεις πλάκα, δεν θα το πιστεύεις...'' και θα έφευγα με το όργανο και με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό. Πολύ τυχερός ήτανε και αυτός

Πως θα αποδείκνυες ότι ήταν δική σου και κλεμμένη?
Αν δεν είχα αποδείξεις δεν θα το αποδείκνυα, αρκεί που θα ήξερα ότι είναι η δική μου κιθάρα, για φασαρία θα πήγαινα όχι για αγορά

Και το ότι θα έμπαινα στον κόπο να πω την ιστορία είναι για την περίπτωση που δεν ήταν ο ίδιος που τη βούτηξε αλλά και αυτός να την είχε αγοράσει... Πράγμα που θεωρώ απίθανο, έτσι πιστεύω

Και το ότι θα έμπαινα στον κόπο να πω την ιστορία είναι για την περίπτωση που δεν ήταν ο ίδιος που τη βούτηξε αλλά και αυτός να την είχε αγοράσει... Πράγμα που θεωρώ απίθανο, έτσι πιστεύω
Την κιθάρα πως θα την έπαιρνες πίσω δεν μας λες. Ιστορίες μπορεί να (του) πει οποιοσδήποτε, αλλά οι ιστορίες, έστω και αληθινές,  δεν είναι απόδειξή. Οπότε, ή θα έφευγες με άδεια χέρια ή θα πλήρωνες αυτά που ζητάει και θα την έπαιρνες. Να τον συγκινούσες με την ιστορία σου και να στην έδινε τζάμπα  να το θεωρείς από χλωμό έως αδύνατον.

Εγώ δεν θα την πλήρωνα τη κιθάρα, θα του έλεγα την ιστορία μου ''κάτσε να σου πω μια ιστορία να πάθεις πλάκα, δεν θα το πιστεύεις...'' και θα έφευγα με το όργανο και με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό. Πολύ τυχερός ήτανε και αυτός

Kαι τι φταίει αυτός αν είναι απλά κλεπταποδόχος εν αγνοία του;

10 χρόνια πέρασαν, η κιθάρα μπορεί να έχει περάσει από 1000 κύματα.

Στην περίπτωση του φίλου, πρόκειται και για partcaster,δηλαδή τρέχα γύρευε..

Είχα αγοράσει/πουλήσει, καλή τη πίστει, πράγματα μέσω noiz που για τα περισσότερα δεν υπήρχε ούτε απόδειξη,ούτε συσκευασία και χαλαρά θα μπορούσαν να είναι επίσης κλεμμένα.

Αν πάντως είχα serial number ή κάποιες χειροπιαστές αποδείξεις, 

το πρώτο που θα έλεγα από κοντά στον πωλητή είναι ότι θα καλέσω την αστυνομία,

έτσι για να δούμε τι και πως..

Ο νόμος λέει:

"306. Όποιος αποδέχεται ή κατακρατεί περιουσία, που γνωρίζει ότι αυτή εκλάπηκε ή αποκτήθηκε με οποιοδήποτε τρόπο κάτω από περιστάσεις που συνιστούν κακούργημα ή πλημμέλημα, είναι ένοχος ποινικού αδικήματος του ίδιου βαθμού (κακουργήματος ή πλημμελήματος) και υπόκειται-"

Άρα, δεν υπάρχει θέμα "φταίει / δεν φταίει".

Από τη στιγμή που ενημερώνεται με βάσιμα στοιχεία ότι αυτό που έχει στα χέρια του είναι κλεμένο, έχει θέμα, ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικά θα τον τρέξει ο παθών.

Αλλιώς, θα έκλεβα εγώ κάτι, θα το έδινα σε έναν φίλο μου, αυτός θα το πούλαγε ισχυριζόμενος ότι δεν με ξέρει διόλου και όλα καλά; Δεν ισχύει.

Σωστά, κύριε συνήγορε;

Και - μεταξύ μας - το κλεμένο συνήθως ο αγοραστής γνωρίζει (ή υποψιάζεται βάσιμα) ότι μάλλον είναι τέτοιο. Ειδικά αν η τιμή είναι παράδοξα χαμηλή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back