Κλεμμένα μουσικά όργανα

Ονομάζομαι Γιάννης Γαρμπής και μου έκλεψαν μία κλασσική κιθάρα Alhambra, μοντέλο 10P, χρώματος κλασσικό καφέ, αγορασμένη το 2011. Εκλάπη ύστερα από διάρρηξη στο διαμέρισμα μου.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για την άμεση επικοινωνία σας μαζί μου, σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να σας πουλήσει αυτήν την κιθάρα, ή εντοπιστεί σε κάποιο site, μαγάζι ή οπουδήποτε. Ανάλογο υψηλό αντίτιμο δίνεται εφόσον ζητηθεί! Ευχαριστώ δεόντως για την κατανόηση.

Στοιχεία επικοινωνίας:

mail.: [email protected]

Δυστυχώς δεν διαθέτω serial No της κιθάρας καθώς δεν αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς από κατάστημα ΝΑΚΑΣ και σε περαιτέρω έρευνα που έγινε από την κεντρική διεύθυνση της εταιρίας σε συνεργασία με την εταιρία Alhambra, δεν κατάφεραν να βρουν καταγεγραμμένο αριθμό κατασκευής για όργανα που πουλήθηκαν πριν το 2013. Ωστόσο δήλωσαν πως μπορούν να διαβεβαιώσουν εάν το serial No της κιθάρας που θα τους υποδειχθεί -έπειτα από εύρεση και προφανή αναγνώρισή της από μέρους μου-, είναι αυτός της συγκεκριμένης αγοροπωλησίας. Δηλαδή μπορούν να κινήσουν τη διαδικασία ανάποδα, παίρνοντας ως δεδομένα τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας μου, και συγκρίνοντας τον με τους αριθμούς κατασκευής των φετινών μοντέλων alhambra 10P ,πηγαίνοντας προς τα πίσω έως το 2011.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δυστυχώς ήρθε και η δικιά μου  σειρά για να γράψω σε αυτό το θέμα.

Την Πέμπτη λοιπόν μου έκλεψαν απο το αμάξι στον Κολωνό μια fender telecaster am. special και ένα μπάσο fender precission mexico sunburst.

Το μπάσο έχει sn MX1788....

Η κιθάρα έχει sn us1011....

Στις παρακάτω φωτογραφίες εκεί που υπάρχουν οι κόκκινοι  κύκλοι είχε φύγει το χρώμα και φαινόταν το ξύλο.

Σε περίπτωση που πάρει κάτι το μάτι σας , θα σας παρακαλούσα πολύ να επικοινωνήσετε.

Ευχαριστώ πολύ

100_0599.JPG

100_0625.JPG

lg_0146100332_frt_wlg_001.jpg

γιατί μπορεί να τα διεκδικήσει οποιοσδήποτε άσχετος
Μόνο εδώ το έχω ακούσει αυτό το πράγμα. 

Γενικά στο εξωτερικό  υπάρχουν διάφορα site όπου ανεβάζεις το κλεμένο αντικείμενο, φωτογραφίες και serial number και ελπίζεις ότι πιθανός αγοραστής θα ελέγξει εκεί, θα διαπιστώσει ότι είναι κλεμένο και θα σε ειδοποιήσει. 

Αν το έκαναν όλοι, πόσο λιγότερες κλοπές θα είχαμε?

Αυτο που μάλλον θελει να πει ο ανωτερω, και δεν εχει και αδικο, ελλείψει άλλων αποδεικτικών στοιχείων (περιπτωση καθόλου απίθανη σε κινηττά πράγματα)  , το serial number ενός οργάνου μπορεί να το γνωρίζει  μόνο ο ιδιοκτήτης/ κάτοχος.....όπερ σημαίνει πως αν τυχόν βρεθεί (το όργανον), μπορεί να ισχυριστει και έτερος/ μη πραγματικός ιδιοκτητης (εφόσον το γνωρίζει το S/N) ότι είναι δικό του.

Αυτο που μάλλον θελει να πει ο ανωτερω, και δεν εχει και αδικο, ελλείψει άλλων αποδεικτικών στοιχείων (περιπτωση καθόλου απίθανη σε κινηττά πράγματα)  , το serial number ενός οργάνου μπορεί να το γνωρίζει  μόνο ο ιδιοκτήτης/ κάτοχος.....όπερ σημαίνει πως αν τυχόν βρεθεί, μπορεί να ισχυριστει και έτερος/ μη πραγματικός ιδιοκτητης (εφόσον το γνωρίζει το S/N) ότι είναι δικό του.
Λέω εγώ τώρα...

Το serial number μπορεί να το γνωρίζει και έτερος.

Η επίσημη απόδειξη ιδιοκτησίας είναι η κάρτα εγγύησης ή/καί το παραστατικό αγοράς που φέρουν τα στοιχεία του αγοραστή και του οργάνου.

Ε... κατάλαβες τώρα τι ζητάς.

Σιγά μην έχω κρατήσει αποδεικτικό αγοράς. Οχι απο πεποίθηση φυσικά.

Ασε δε που όταν μιλάς για κιθάρες ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται στην ιδιοκτησία μας μεταχειρισμένο.

Νομίζω πως το serial μπορεί να ανακοινώνεται αποσπασματικά.

Λέω εγώ τώρα...

Η επίσημη απόδειξη ιδιοκτησίας είναι η κάρτα εγγύησης ή/καί το παραστατικό αγοράς που φέρουν τα στοιχεία του αγοραστή και του οργάνου.
Γενικα στο νετ παντου κρυβουν τα sn. Εκτος απο τον παραπάνω λογο μπορει καποιος να διεκδικησει προνομια στα επίσημα sites

Λέω εγώ τώρα...

.. ..και αν το αγόρασε used ?

Στα κινητά υπάρχει το τεκμήριο νομής. Ο νομεας (κατοχος θεωρείται ιδιοκτήτης)  

Το s/n η γνώση του εινσι ενα μέσο απόδειξης ιδιοκτήτη. 

Επίσης το ονομα του αγοραστή σε κινητά αναγράφεται μονον σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου και οχι απλής απόδειξης. 

.. ..και αν το αγόρασε used ?
Έλα ντε...

Στα κινητά υπάρχει το τεκμήριο νομής. Ο νομεας (κατοχος θεωρείται ιδιοκτήτης)  
Τότε το ίδιο μπορεί να θεωρηθεί και εδώ.

Το s/n η γνώση του εινσι ενα μέσο απόδειξης ιδιοκτήτη. 
Το δικαστήριο θα το δεχτεί;

Σιγά μην έχω κρατήσει αποδεικτικό αγοράς. Οχι απο πεποίθηση φυσικά.
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις και μετά από πολλά χρόνια, εχει ζητηθεί να εκτυπωθεί ξανά το αρχικό παραστατικό αγοράς και βεβαίωση με το serial number για παρόμοιες περιπτώσεις.

Ειναι ενα στοιχείο. 

Δεν θα φτάσει ποτε στο δικαστήριο.....και αν φτσσει ,οπως είπα,  ελλείψει άλλων αποδεικτικών,  θα το δεχθεί. 

Θσ το βρει η αστυνομία και θα το αποδοσει σε οποιον πιστει οτι είναι ιδιοκτήτης. ...απο συνδυαδμο αποδείξεων. ...μια εξ αυτων ειναι και η γνωση του s/n.

Αν δεν υπάρχουν αλλα αποδεικτικά. ..η γνωση του s/n ειναι μια απόδειξη. 

Εγω ο,τι μουσικό οργανο αγόρασα απλη απόδειξη έκοψα, διοτι αν εκοβα τιμολόγιο οπου και θα φαινόταν το όνομά μου ως αγοραστής. .....θα επρεπε να το περασω ως έξοδο. ...που σημαίνει σε εναν ελεγχο του ΣΔΟΕ που θα έβλεπαν πως δικηγόρος περνάει ως εξοδα... Κιθάρες. ...τοτε θα τραγουδούσα το blues. 

Επισης τιμολογιο -ονομαστικη απόδειξη αγορας-μπορει να κοπεί  μονο σε επιτηδεύματιες και σε κανενσν αλλον.

Παντως αποδεδειγμενα αν βρεθει οργανο και εχεις το σηριαλ, καμμια φωτογραφια, εχεις κανει αναφορα κλοπης και εχεις το αντιγραφο, η αστυνομια ερχεται και σε βοηθαει να το παρεις πισω. Ετσι πηρε φιλος ενα jazz bass απο καποιον που το ειχε αγορασει κλεμμενο και πηγε να το πουλησει μετα απο χρονια. Οποτε κρατηστε ολα τα στοιχεια απο πριν για καθε ενδεχομενο..

Trending...

Νέα θέματα

Back