Μην ξεχνάς ότι "οι άλλοι" είναι περισσότεροι.theoctapus είπε:Μ' αυτή την λογική κανένας δεν πρέπει να κάνει τίποτα γιατί ο μόνος που μπορεί να κρίνει αν μια πράξη είναι σωστή είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και επειδή η κρίση μας είναι υποκειμενική και προσωπική είναι και εν δυνάμει λάθος. Ωραία. Ας κάτσουμε να κοιτάμε το ταβάνι.
Και το "αγέλης" τι ακριβώς σημαίνει; Το να κράξεις π.χ. αυτόν που παρκάρει στην θέση ανάπηρου είναι συμπεριφορά ζώου;
Ήπια πάντως, ίσως για το κράξιμο κλπ, θυμάμαι παλιά που είχε κυκλοφορήσει ένα πραγματικά ωραίο αυτοκόλλητο που είχε ένα (συμπαθητικό και άμοιρο ευθυνών) Γαιδούρι και έγραφε "Είμαι Γάιδαρος, παρκάρω πάνω σε διάβαση ΑΜΕΑ". Το μοίραζαν διαδικτυακά από κάποια οργάνωση ΑΜΕΑ και πρότειναν να τυπωθεί κι να κολλιέται στα παρμπρίζ των πονηρών που παρκάρουν σε γωνίες και εκεί που οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ελπίζουν να βρουν πέρασμα για να ανέβουν σε πεζοδρόμια...
Δεν θα κάνω επ' ουδενί σύγκριση με το ανύπαρκτο δικό μας αλλά άκουσα πολλές απελπιστικές ιστορίες (και είδα και στα απελπιστικά Αγγλικά tabloid) για το NHS στο πρόσφατο ταξίδι μου από φίλους Άγγλους του οποίου οι υπηρεσίες, όπως διατείνονται, leave a lot to be desired.microvios είπε:Καλά τα λένε μέχρι που έρχονται και σπάνε κάποιο χέρι σε ατύχημα με μηχανάκι που τους νοίκιασαν χωρίς φρένα και στραβό τιμόνι, και ανακαλύπτουν πως το κοντινότερο νοσοκομείο είναι στον δίπλα νομό ή στο άλλο νησί αλλά το ακτινολογικό δεν δουλεύει γιατί δεν έχει προσωπικό, "πλάκες" κλπ
Επειδή δεν το αξίζουμε αυτό το χάλι, επειδή όσοι Έλληνες γνωρίζω προσωπικά είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από τους αντίστοιχους "ξένους" σε αυτό που κάνουν και ας μην τους ξέρει κανένας ή έστω λίγοι, γιατί με ότι ασχοληθούμε πραγματικά είμαστε καλύτεροι, και γιατί είναι κρίμα όλα τα καλά να τα εξαφανίζουν αυτοί που βολεύονται τόσα χρόνια τώρα με το χάλι που έχουν δημιουργήσει. Και γιατί τσατίζομαι να βλέπω όλους τους άλλους να αγαπάνε την πατρίδα τους και τη δική μας να μας διώχνει.Ledge είπε:... έχεις κάνει το 3d των muse και κάθεσαι κι ασχολείσαι με το Ελληνιστάν; που λέει ο λόγος δηλαδή...
Θα θελες πολί φίλως.Jazzjoker είπε:Είμαι κάφρος.
Φίλε Audiokostas, μη με παρεξηγήσεις αλλά χωρίς να σημαίνει πως το NHS είναι τέλειο και χωρίς προβλήματα, που φυσικά ΔΕΝ είναι, τέτοια πράγματα απλά δεν υπάρχουν, έχει και αυτό σκάνδαλα προμηθειών, προβλήματα με παιδάκια που πεθαίνουν από λάθος διαγνώσεις ΤΡΟΜΕΡΕΣ ελλείψεις σε γιατρούς, λίγα χρήματα και πολλά άλλα, αλλά όλα αυτά, καθώς οι κριτικές των Εγγλέζων και των εφημερίδων κλπ, με το συμπάθειο πάντα, είναι όπως οι δημοσιογράφοι του Top Gear που "έκραζαν" ένα top μοντέλο Jaguar επειδή είχε "παλιάς τεχνολογίας" τηλεσκοπική κεραία ραδιοφώνου. Τώρα το παίρνουμε εμείς αυτό σαν απελπιστική κριτική, και ξεχνάμε πως το εγχώριο επίπεδο είναι το ... Pony!!! (πόσοι τα θυμάστε από το στρατό άραγε??? ψηφοφορία τώρα ή καλύτερα νέο Θέμα)audiokostas είπε:... αλλά άκουσα πολλές απελπιστικές ιστορίες (και είδα και στα απελπιστικά Αγγλικά tabloid) για το NHS στο πρόσφατο ταξίδι μου από φίλους Άγγλους του οποίου οι υπηρεσίες, όπως διατείνονται, leave a lot to be desired.
+10Jazzjoker είπε:Είμαι κάφρος.
OK Δεκτόν. Το λέμε. Και να μην το πούμε σαν κάφρους μας αντιμετωπίζουν. Μετά όμως? Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε? Διαφορετικά απλά οι "πραγματικοί" κάφροι θα έχουν αποκτήσει το 100%.Jazzjoker είπε:Είμαι κάφρος.
όχι, αλλά είχανε Miles, Coltrane, Beatles, Floyd κι ένα εκατομμύριο άλλους...Α, ναι, κι έναν Vangelis που έδωσαν το όνομα του σε πλανήτη...microvios είπε:Κυρίως, "μη φαγωθούμε μεταξύ μας" (είχανε ρε και χθες οι ξένοι Νίκο Ξυλούρη?)
Δεν παίζει αυτό (εκτός και αν εννοείς Παριζιάνος ή Ναπολιτάνος ή Λονδρέζος κούριερ).gadget είπε:Προσπαθώ στην οδήγηση να είμαι συνετός προσεκτικός και όσο γίνεται Ευρωπαίος.
To Top Gear είναι ψυχαγωγική εκπομπή (ή καλύτερα κερδοφόρα επιχείρηση με παγκόσμια απήχηση) με άλλοθι το αυτοκίνητο.Μην μπερδεύεστε.......είναι όπως οι δημοσιογράφοι του Top Gear που "έκραζαν" ένα top μοντέλο Jaguar επειδή είχε "παλιάς τεχνολογίας" τηλεσκοπική κεραία ραδιοφώνου. Τώρα το παίρνουμε εμείς αυτό σαν απελπιστική κριτική, και ξεχνάμε πως το εγχώριο επίπεδο είναι το ... Pony!!! (πόσοι τα θυμάστε από το στρατό άραγε??? ψηφοφορία τώρα ή καλύτερα νέο Θέμα)
τα οποια ΔΕΝ τα φτιαχνουμε πλεον...μη ξεχνας οτι την..κρισιμη ωρα οταν οι, ψηφισθεντες απο ΕΜΑΣ βεβαιως,κρατουντες ειχαν να διαλεξουν αναμεσα στη βιομηχανια παραγωγης δημοσιων υπαλληλων και τη...βιομηχανια των....κεφαλαιοκρατων...προτιμησαν φυσικα την πρωτη....και ετσι ειμασταν που ειμασταν γιναμε ακομα χειροτεροι....Τώρα το παίρνουμε εμείς αυτό σαν απελπιστική κριτική, και ξεχνάμε πως το εγχώριο επίπεδο είναι το ... Pony!!!
Δεν ήθελα να κάνω σύγκριση.Ledge είπε:... δε νομίζω ότι είναι σωστή αυτή η λογική της σύγκρισης.
Σ' ένα άρτιο και υγιές σύστημα, που ξεκινάει από τον πολίτη-μονάδα, και συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα πρέπει να βασιστεί η όποια βελτίωση. Κι αυτό μέσω της συνεχούς παιδείας. Τότε ίσως ακόμα κι ο κάφρος κι ο απολίτιστος να ντραπεί να παρεκτραπεί...
Σκέψου το με λίγο χιούμορ, σαν καμπάνια Save Greece (ή και Shave Greece ;D), ίσως να μπορεί και κάποιος να βγάλει και χρήματα απ' αυτό...πάντως όχι για να ενισχύσει, γιατί εκείνα άπατα θα πάνε.microvios είπε:Στο δεύτερο μέρος (δηλαδή, το πού θα βασιστεί η βελτίωση) τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά δε με πειράζει και η ιδέα με τα T-Shirt με στοχευμένα μηνύματα "αντι-καφρίλας". Το T-Shirt έχει δύναμη.
Μου αρέσει το γύρισμα στο πρώτο πρόσωπο. Δε συμφωνώ όμως με τη γενίκευση, δηλαδή αντικατάσταση του "κάφρου" με το "Greek". Η καμπάνια "I am backing Greece" κατέληξε να κρατά το μπλουζάκι ένας χαχανίζων Χρυσοχοίδης με επίσης χαμογελαστό τον Ρέν δίπλα του!!!! Εξάλλου, δεν απευθυνόμαστε σε ξένους (target group) αλλά στον διπλανό μας: Ο "δικός" μας θα καταλάβει, θα το φορέσει και αυτός, ο "κάφρος" θα θεωρήσει πως δεν τον αφορά, αλλά άμα βλέπει πολλά τέτοια μπλουζάκια, (πχ "Είμαι Κάφρος: Παρκάρω σε διαβάσεις ΑΜΕΑ", "Είμαι μάγκας: Μπαίνω πρώτος από Δεξιά στα φανάρια") ίσως προσπαθήσει να αποφύγει την ίδια την "Πράξη" στο τέλος.Ledge είπε:... σαν καμπάνια Save Greece (ή και Shave Greece ;D), ίσως να μπορεί και κάποιος να βγάλει και χρήματα απ' αυτό...πάντως όχι για να ενισχύσει, γιατί εκείνα άπατα θα πάνε.
"I'm greek. I promise I'll change" "I'm not a crook"![]()
Πράσινο έχει αρκετό η Χαλκίδα, έχω δει πολλές γλάστρες σε όσα μπαλκόνια νεοκλασικών δεν έχουν πέσει ακόμα, επίσης ο δήμος κλαδεύει που και που τα δέντρα και παρατάει τα κλαριά για μέρες για να τα θαυμάζουν οι τουρίστες. Δημιουργική κηπουρική.Waterfall-K είπε:Eχεις δικιο, αυτο δεν θα το ευχομουν ουτε εγω στον χειροτερο εχθρο μου. Απεναντιας, θα το ευχομουν σε ολους τους γνωστους και φιλους. ;D Το "αναγκασμενος" ταιριαζει σε σενα SF που οντως αναγκαζεσαι να μενεις στην Αθηνα.
Αν ενιωθα "αναγκασμενος" να μενω σε ενα τετοιο μερος (μεσα στο πρασινο και με τη θαλασσα στα 100 μετρα μπροστα μου) θα ημουν το λιγοτερο ψυχοπαθης. ;D Συνελθε βρε SF, ελεος δηλαδη.![]()
Φυσικα και θελω και μενω εδω, αυτο ελειπε να μη θελω. Και γιατι να μη θελω? Ειμαι μεσα στη θαλασσα και στο πρασινο, η κεντρικη παραλια και το κεντρο της πολης ειναι 3 λεπτα μακρια με τα ποδια, το εξοχικο μου στο βουνο ειναι 20 λεπτα μακρια με το αμαξι και η Αθηνα απεχει μολις 30-35 λεπτα!
30-35 λεπτα, περιπου οση ωρα δηλαδη θες εσυ και οι περισσοτεροι Αθηναιοι για να διανυσετε...5 χλμ μεσα στην Αθηνα σε ωρα αιχμης. ;D ;D
Σας παρακαλω, μη με αναγκαζετε αλλο να μενω σ'αυτη την κολαση, δεν μπορω αλλο, δεν αντεχω....![]()
![]()