Yngwie Malmsteen - Perpetual Flame

sgian είπε:
Θέλω να το κατ.. ε να το αγοράσω για να ακούσω τι λέει. Να σας πω τον πόνο μου? Εϊχα πάει να τον ακούσω όταν ήμουν στο England (τότε είχε βγάλει το Inspiration) και ψηνόμουν τρελλά να τον δώ ζωντανα. Το αποτέλεσμα είναι ότι για μένα ήταν ίσως η πιο απογοητευτική συναλία που έχω πάει μέχρι στιγμής (και έχουν περάσει πολλά χρόνια και συναυλίες απο τότε).
για ποιο λογο?εμενα οι δυο πρωτες που τον ειδα εδω ειδικα η δευτερη (περιοδεια facing tha nimal ηταν super).

Δεν μου άρεσε μπροστά που ήταν 50 φωτογράφοι (απο περιοδικά) και αναβόσβηναν φλας αντί να βλέπω συναυλιά. Δεν μου άρεσε το ότι άκουγα τα ίδια σόλα μετά απο μισή ώρα. Ειδικά για το τελευταίο μου έκατσε άσχημα σε κομμάτι του Hendrix που ξαφνικά έγινε speed metal. Και δεν αμφιβάλλω καθόλου για το τί μπορεί να παίξει και σε πιο αργά περάσματα. Απλά φαινόταν εγκλωβισμένος σε αυτό που πουλάει. Βάλε και το ότι δεν κάθεται ωραία να κλωτσάει κάποιος στον αερά και να έχει βάλει τα κιλάκια του. Γενικά πολύ στημένο σκηνικό λες και του λέγαν τί πόζα να πάρει για το επόμενο εξώφυλλο........

Το πανηγύρι έχει και συνέχεια.Κάποια video παρωδία για τον σουηδό έχουν διαγραφεί απο το youtube επειδή έβαλε χέρι η Malmsteen Managment!! ;D ;D

http://www.youtube.com/index?ytsession=80GsW1j2JfGgeUSUgmtYw7bc04pRQxszZV_mhzymNeqGU6AnRe1EaHT9YX3_x3dTHnNxbDhAuyZGbKtJZlSn6NZfJyGDijtE-nfG8AIDzPM6O7JeMNZFEVLEqERVAX8T2kdCINJVXbp5Gvsd1T-V5v9-4mBQnNvldetW-1zYN4iiH-HOoTJwLcdpgAPpRNguZTwEqVLAuL5rOHLf0M5T2WRGr9MfvfPwS7y1Snfsf04HDw-xn2F9pTuN0cJynpcl

sgian είπε:
Δεν μου άρεσε μπροστά που ήταν 50 φωτογράφοι (απο περιοδικά) και αναβόσβηναν φλας αντί να βλέπω συναυλιά. Δεν μου άρεσε το ότι άκουγα τα ίδια σόλα μετά απο μισή ώρα. Ειδικά για το τελευταίο μου έκατσε άσχημα σε κομμάτι του Hendrix που ξαφνικά έγινε speed metal. Και δεν αμφιβάλλω καθόλου για το τί μπορεί να παίξει και σε πιο αργά περάσματα. Απλά φαινόταν εγκλωβισμένος σε αυτό που πουλάει. Βάλε και το ότι δεν κάθεται ωραία να κλωτσάει κάποιος στον αερά και να έχει βάλει τα κιλάκια του. Γενικά πολύ στημένο σκηνικό λες και του λέγαν τί πόζα να πάρει για το επόμενο εξώφυλλο........
Φαντασου ομως και το αλλο. Να εβγαινε δηλ ο Yngve και να επαιζε ψιλοαργα και μελωδικα και να μην εκανε τιποτα, ουτε κιθαρες στον αερα ουτε τιποτα.

Μετα την συναυλια θα ακουγες, "Ωχ παει ο χοντρος, δεν μπορει πια να παιξει", "Πω πω βαρεμαρα που ειχε σημερα", "Καλυτερα να την κανει σιγα σιγα αφου δεν μας υπολογιζει πια".

Ολοι (μας) ειμαστε στο περιπου δεσμιοι στο τι θα πρεπει να παιξουμε σε αυτους που ηρθαν να ΜΑΣ ακουσουν. Ειναι αυτο που τον εκανε διασημο και αυτο που ο κοσμος συνεχιζει να παιρνει (χμμμ) τα αλμπουμ του και τον εκανε αυτο που ειναι.

Νο 1

playloud είπε:
Φαντασου ομως και το αλλο. Να εβγαινε δηλ ο Yngve και να επαιζε ψιλοαργα και μελωδικα και να μην εκανε τιποτα, ουτε κιθαρες στον αερα ουτε τιποτα.

Μετα την συναυλια θα ακουγες, "Ωχ παει ο χοντρος, δεν μπορει πια να παιξει", "Πω πω βαρεμαρα που ειχε σημερα", "Καλυτερα να την κανει σιγα σιγα αφου δεν μας υπολογιζει πια".

Ολοι (μας) ειμαστε στο περιπου δεσμιοι στο τι θα πρεπει να παιξουμε σε αυτους που ηρθαν να ΜΑΣ ακουσουν. Ειναι αυτο που τον εκανε διασημο και αυτο που ο κοσμος συνεχιζει να παιρνει (χμμμ) τα αλμπουμ του και τον εκανε αυτο που ειναι.

Νο 1
Συμφωνώ σε όλα.Το 'χμμ' νομίζω το πιασα.......άτιμε

Τωρα που εβγαλε το angel of love να ανοιξουμε καινουριο thread???

Ο Μαλμστειν δεν ειναι οτι παιζει απλα γρηγορα. Ακομα να μπει σε Hyper mode μπορεις να καταλαβεις τι νοτα παιζει. Μπορει να παιζει εκατομμυρια νοτες αλλα ειναι σαν να περνανε ολες απο μπροστα σου.Δεν ακους ενα ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ που γινεται στους περισσοτερους wannabe shredders. Τωρα οτι εχουν περασει 40 χρονια που παιζει κιθαρα και εχει καταφερει να μαθει μονο την harmonic και  την phrygian το αφηνω ασχολιαστο

Μα το "angel of love" ειναι το "love moments greatest hits" του Yngve. Δεν ειναι καποια καινουργια κυκλοφορια

ZIKO είπε:
Τωρα οτι εχουν περασει 40 χρονια που παιζει κιθαρα και εχει καταφερει να μαθει μονο την harmonic και  την phrygian το αφηνω ασχολιαστο
αληθεια για πες μου o clapton kai o page και o bb king ξερουν καμμια αλλη κλιμακα εκτος απο πεντατονικη ?

Απλα ειπα οτι εβγαλε νεο δισκο ρε αμεσως εξυπνακια.

Πραγματικα ο BB δεν ξερει να παιζει ουτε ακορντα καν ! Οταν καναν συνεργασια με τους U2 για το When loves come to town το παραδεχτηκε ο ιδιος και ειπε στον Edge " παιξε εσυ τα ακορντα να σολαρω εγω"

Τωρα για τον Clapton δεν θα πω τιποτα γιατι εισαι υπερβολικος .Clapton is God στο Λονδινο αμα πας ακομα θα το δεις γραμμενο στους τοιχους.

Το σχολιο για τον Malmsteen το εκανα γιατι ειμαι τρελος fan kαι εχω λιωσει την κιθαρα  προσπαθωντας να βγαλω το BlietzKrieg Και το Blue . Αλλα αυτη ειναι η απλη ανοθευτη αληθεια. Γενικα οποιος πεσει θυμα του neoclassical πυρετου δεν γιατρευεται με τιποτα

ZIKO είπε:
Απλα ειπα οτι εβγαλε νεο δισκο ρε αμεσως εξυπνακια.

Πραγματικα ο BB δεν ξερει να παιζει ουτε ακορντα καν ! Οταν καναν συνεργασια με τους U2 για το When loves come to town το παραδεχτηκε ο ιδιος και ειπε στον Edge " παιξε εσυ τα ακορντα να σολαρω εγω"

Τωρα για τον Clapton δεν θα πω τιποτα γιατι εισαι υπερβολικος .Clapton is God στο Λονδινο αμα πας ακομα θα το δεις γραμμενο στους τοιχους.

Το σχολιο για τον Malmsteen το εκανα γιατι ειμαι τρελος fan kαι εχω λιωσει την κιθαρα  προσπαθωντας να βγαλω το BlietzKrieg Και το Blue . Αλλα αυτη ειναι η απλη ανοθευτη αληθεια. Γενικα οποιος πεσει θυμα του neoclassical πυρετου δεν γιατρευεται με τιποτα
τα ρε πεσ τα σε αυτους που ξερεις καλυτερα οχι σε μενα.

δεν εχω ακουσει κατι απο τον clapton που να μου δειχνει οτι ξερει κατι παραπανω..

μιασ και ειπες για το clapton is god στις πρωτες εμφανισεισ του σουηδου στην αμερικη γραφαν το ιδιο YNGWIE IS GOD οποτε δεν εχει να κανει ..απλα δεν μπορω να ακουω τα ιδια και τα ιδια ο yngwie παιζει τα ιδια ενω οι αλλοι φωστηρες της κιθαρας σε καθε σολο τους ανατρεπουν την μουσικη θεωρια και αποψη...ελεος....

Τωρα δηλαδη ψηνεσαι για flames ? αποτι εχω καταλαβει ο mod σε αυτο το forum ειναι πολυ αυστηρος και τα στελνει ολα στον καδο ανακυκλωσης.

Αν διαβαζες με μια ελαχιστη προσοχη θα καταλαβαινες οτι το ρε 1) δεν το λεω υποτιμητικα και 2) δεν πηγαινε σε εσενα αλλα στον playloud για το σχολιο του οτι ο Malmsteen δεν εβγαλε νεα δουλεια και απλα εκανε compilation.

Δεν ξερω αν ασχολεισαι με την κιθαρα.

Παντως αν ασχολεισαι και παιζεις κομματια του YjM θα δεις οτι οχι μονο παιζει τις ιδιες κλιμακες αλλα παιζει και τα ιδια Licks και τα παιζει στο κλειδι του τραγουδιου .

πχ το pattern

18 15 18 19 18 15 21 15 18 19 18 15 στην e το βλεπω και το ακουω σε καθε του τραγουδι και αυτοσχεδιασμο ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ !

Να πω και αλλα παραδειγματα ?

Καλα που μας τα πες μεγαλε γιατι δεν ξερουμε απο κιθαρα.

Ζηκο, δεν πας λεω εγω πισω στο μπακαλικο, κι αμα μαθεις τροπους και κοψεις τα ΡΕ, ξαναρχεσαι?

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γραφικό από τις διαπιστώσεις για το τι ξέρουν και τι δεν ξέρουν διάσημοι και φτασμένοι μουσικοί. Και φυσικά το "τι ξέρω" είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το "τι επιλέγω να παίξω". ::) ::)

playloud είπε:
...αμα μαθεις τροπους και κοψεις τα ΡΕ...
Ναι, καλύτερα να παίξεις λίγο και σε ΛΑ κι όλα θα πανκαλά.  :)

Ειπα την γνωμη μου και την στηριξα με παραδειγματα . Απο οτι καταλαβαινω δεν ειναι σεβαστη και παω πασο

ZIKO είπε:
Ειπα την γνωμη μου και την στηριξα με παραδειγματα . Απο οτι καταλαβαινω δεν ειναι σεβαστη και παω πασο
Η άποψή σου είναι σεβαστή και καλώς την έχεις. Η διαφορά είναι ότι κανένα από τα παραδείγματά σου δεν εμπεριέχει την κοινή λογική, παρά μόνο τη λογική του "neoclassical πυρετού" που σε διακατέχει. Συνεπώς, καμία αντικειμενική στήριξη δεν έχουν προσφέρει αυτά τα παραδείγματα στην άποψή σου.

Πάντως, παρ' ότι ο Clapton και ο BB King δεν παίζουν αυτά που παίζει ο Malmsteen, αυτό δεν τους έχει εμποδίσει από το να θεωρούνται από τους μεγαλύτερους/σημαντικότερους/επιδραστικότερους κιθαρίστες και συνθέτες που έχουν περάσει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Τροφή για σκέψη... 8)

playloud είπε:
καλα, ασ το αυτο τωρα, καλυτερα να μην αρχισουμε
Δεν αρχίζω τίποτα, το παραπάνω το έγραψα ακριβώς για να διαχωρίσουμε το πλήθος των νοτών από την αξία της μουσικής και να καταλάβουμε ότι ένα άτοπο θέμα συζήτησης. ;)

H "αξια" της μουσικης δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τον αριθμο των νοτων. Αρκει και μια μονη νοτα να ειναι μπουρδα, και μπορει και 1000 νοτες να ειναι παιγμενες σουπερ.

Αν ηταν ετσι, ο Mozart, o Vivaldi, o Paganini ειναι αχρηστοι.

Ασ το σου λεω, δεν πειραζει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back