• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

review Ζητείται review για Yngwie Malmsteen Fender Stratocaster

Ξεφυγαμε απο το θεμα...αλλα ειμαι 29.

Ερωτηση για να γυρισουμε στο θεμα!

Απο ολα τα signature μοντελα μονο του Yngwie ειναι scalloped?

Υπαρχει και η ESP HORIZON 27 FR μια παρα πολυ υποτιμημενη ΥΠΕΡ ΚΙΘΑΡΑ.

michaeltsag είπε:
Ξεφυγαμε απο το θεμα...αλλα ειμαι 29.

Ερωτηση για να γυρισουμε στο θεμα!

Απο ολα τα signature μοντελα μονο του Yngwie ειναι scalloped?

Υπαρχει και η ESP HORIZON 27 FR μια παρα πολυ υποτιμημενη ΥΠΕΡ ΚΙΘΑΡΑ.
Και το Vai έχει scallop από το 12 ή το 15 και κάτω.Θα σε γελάσω.

Επίσης scallop έχει και η Fender Strat του Blackmore.

Kαταρχήν για να πειράξω τον φίλο μου τον Βασίλη να του πω να αφήσει τις σκαλοπιές και τις σρεντιές και άλλες 80'σ ξεπερασμένες χερ μεταλ αηδίες και να πάρει μία σοβαρή κιθάρα (gibson les paul, american strat - tele) για να τελειώνει η ιστορία..Βασίλη μου όταν θα ξεπεράσεις το κόλλημα με τον χοντρούλη θα καταλάβεις ότι η εφηβεία τελείωσε... ;D ;D ;D

Σε πειράζω, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ.

Και να σε ενημερώσω ότι ο χειρότερος χαρακτήρας κιθαριστών εβερ δεν ητο ο σουδός αλλα ο ριχαρδος ο μαυρομούρης (Blackmore). O τύπος ήταν ο ορισμός της δυστροπίας αλλα και της μουσικής ευφυίας... Δες το california jamming που ο κάμεραμαν πάει να τον τραβήξει πρώτο πλάνο την ώρα που σολάρει και εκείνος γυρναει πλάτη επιδεικτικά 2-3 φορές μην και δει κανένας τι παίζει και τον αντιγράψει.....

degdekis είπε:
Kαταρχήν για να πειράξω τον φίλο μου τον Βασίλη να του πω να αφήσει τις σκαλοπιές και τις σρεντιές και άλλες 80'σ ξεπερασμένες χερ μεταλ αηδίες και να πάρει μία σοβαρή κιθάρα (gibson les paul, american strat - tele) για να τελειώνει η ιστορία..Βασίλη μου όταν θα ξεπεράσεις το κόλλημα με τον χοντρούλη θα καταλάβεις ότι η εφηβεία τελείωσε... ;D ;D ;D

Σε πειράζω, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ.

Και να σε ενημερώσω ότι ο χειρότερος χαρακτήρας κιθαριστών εβερ δεν ητο ο σουδός αλλα ο ριχαρδος ο μαυρομούρης (Blackmore). O τύπος ήταν ο ορισμός της δυστροπίας αλλα και της μουσικής ευφυίας... Δες το california jamming που ο κάμεραμαν πάει να τον τραβήξει πρώτο πλάνο την ώρα που σολάρει και εκείνος γυρναει πλάτη επιδεικτικά 2-3 φορές μην και δει κανένας τι παίζει και τον αντιγράψει.....
Λένε ότι οι άντρες δε μεγαλώνουν ποτέ! ;D ;D ;D

Η Strat που έφτιαξα θα είναι πάντα στο set up μου κι ας μην είναι πρώτη,αλλά κυρίως γιατί έγινε με πολλή αγάπη και μεράκι,όχι για τον Σουηδό,αλλά γιατί έκανα κάτι δικό μου! :)

Όντως πολύ δύστροπος ο Blackmore,αλλά απίστευτος rock κιθαρίστας!

Aσχετο αλλα μιας και μιλαμε για το χοντρο  ;D

εντυπωση μου κανει ποσο fret buzz εχει ακουστικα (χωρις να περνα στον ενισχυτη) παρολο που φημίζεται ότι παιζει με αρκετα "ψηλο" action

http://www.youtube.com/watch?v=oYshItFjicY

Μπορεί να πετάξω και απίστευτη κοτσάνα,αλλά ίσως οφείλεται στο ότι παίζει με 8αρες χορδές και έχει κάνει ΠΑΡΑ πολύ βαθύ scallop στις κιθάρες του.

BillTrantos είπε:
Μπορεί να πετάξω και απίστευτη κοτσάνα,αλλά ίσως οφείλεται στο ότι παίζει με 8αρες χορδές και έχει κάνει ΠΑΡΑ πολύ βαθύ scallop στις κιθάρες του.
πλεον με 9αρες, αλλα και παλι δεν θα επρεπε να αντισταθμίζεται καπως με το ψηλο action ?

BTW η δικια μου θελει fret dress :/ αλλα δεν υπαρχει σαλιο...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελικα κοτσανα εγραψα εγω  ;D ακομα με 8αρες παιζει 8-48

Κοιτα...εγω νομιζα οτι τοση ωρα μιλαγαμε για θνητους κιθαριστες...

(MALMSTEEN SATRIANI VAI GILBERT TIMMONS KOTZEN BUCKETHEAD)

ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ (Ritchie Blackomore - Anya Live Come Hell or High Water)???

Χαχαχαχα ποσο γουσταρω να βαζω φυτιλες!!!!!!!!!!!!!!

O Yngwie χρησιμοποιεί 8άρες  και είναι χουρδισμένος ένα ημιτότιο πιό χαμιλά από την Μι.

Αυτό κάνει πιό εύκολο το παίξιμο και ισορροπεί λίγο το ψιλό action που έχει,τουλάχιστον στα δικά χέρια.

Στην scalopped που έχω φοράω 9άρες και την έχω και εγώ ένα ημιτότιο πιό χαμιλά από την Μι και είμαι ΟΚ μου την σπάει λίγο κάπου κάπου λόγο του κενού αλλά σε γενικές γραμμές ΟΚ.

Αν την είχα σε ΜΙ τότε δεν νομίζω πως θα με βόλευε και πολύ(μηλάω πάντα για την scalopped).

H YJM παντως ειναι εξαιρετική strat που δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τον ανταγωνισμο.Οι μαγνήτες της(τουλαχιστον οι παλιοι Ηs3 dimarzio που ξερω) δεν βρωμιζουν με τιποτα και παροτι low output, με τονους gain βγαζουν αυτον τον κλασσικο 80s rock glassy lead ηχο(βλεπε και John Norum).Οτι ειναι ολιγον flat για καθαρα ειναι, αλλα μπορει καποιος να τους καλωδιωσει σαν single coils μονο(πριν αποφασισει να τους αλλαξει για κατι ποιο...παραδοσιακο :P), οπως εκανε ο Eric Johnson με τους Ηs2 πχ.Για τους καινουργιους duncan παντως δεν εχω ιδεα τι παιζει.

Dreamdancer είπε:
H YJM παντως ειναι εξαιρετική strat που δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τον ανταγωνισμο.Οι μαγνήτες της(τουλαχιστον οι παλιοι Ηs3 dimarzio που ξερω) δεν βρωμιζουν με τιποτα και παροτι low output, με τονους gain βγαζουν αυτον τον κλασσικο 80s rock glassy lead ηχο(βλεπε και John Norum).Οτι ειναι ολιγον flat για καθαρα ειναι, αλλα μπορει καποιος να τους καλωδιωσει σαν single coils μονο(πριν αποφασισει να τους αλλαξει για κατι ποιο...παραδοσιακο :P), οπως εκανε ο Eric Johnson με τους Ηs2 πχ.Για τους καινουργιους duncan παντως δεν εχω ιδεα τι παιζει.
Επειδή έχω δοκιμάσει και τα 2 sets,οι HS-3 για μένα ήταν πολύ καλύτεροι!Οι SD είχαν πάρα πολύ gain για ''μονοί'' και έχανε η κιθάρα αυτή τη Stratίλα,αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Πλέον έχω κάνει το classic YJM wiring,HS-3 σε neck και bridge,dummy στη θέση middle,τα tone knobs δεν λειτουργούν επίσης και έχω βρει τον ήχο που θέλω!  8)

Ritchie77 είπε:
Les Paul scalloped? Tele scalloped?  ;D
ουόχι ρε!!! να τις αφήσει όπως ειναι εννοείται...

Κοιτα...εγω νομιζα οτι τοση ωρα μιλαγαμε για θνητους κιθαριστες...

(MALMSTEEN SATRIANI VAI GILBERT TIMMONS KOTZEN BUCKETHEAD)

ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ (Ritchie Blackomore - Anya Live Come Hell or High Water)???
Θα συμφωνήσω μαζί σου!

K Λ Α Ι Ω  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δεν υπάρχει...ομολογώ πως δεν γνώριζα αυτή τη πτυχή του "ψυχρού εκτελεστή" ...

Την εποχή που βγάλανε το πρωτο άλμπουμ τον έχω δει σε βιντεο να παίζει με μια τέτοια κούκλα, αλλά τέτοιο κούνημα απο τον σκοτεινό άρχοντα της κακοτροπιάς με ντύσιμο παγωτατζή δεν τον περίμενα!!!

ουφ...

τωρα με βαζεις σε μπελάδες!

θα τα δω μετα σπιτι με την ησυχία μου

αν και αδυνατω να ασχοληθω με την αφάνα του ριτσι οταν προκειται για βιντεο των blackmore's night...  για ευνόητους λόγους.... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα