- Πόντοι
- 48
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
+1INSECT είπε:Να προσθέσω κάτι .... Πιστεύω ότι μια σκαλοπινιέ κιθάρα θα βοηθήσει τον κιθαρίστα που λόγω τεχνικής κτλ παίζει με υψηλό action ώστε να κάνει εύκολα bends,διότι μπορεί πλέον να κατεβάσει πολύ το action(ταχύτητα ,ευκολία στο παίξιμο) και να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική.(Ίσως και γι'αυτό άτομα με άλλη τεχνική δεν βλέπουν την μεγάλη διαφορά και αντιλαμβάνονται μόνο τα πλην)
Για να έχει πιο χαμηλό action από τις άλλες πρέπει να πατιέται ώστε με το πάτημα η χορδή να "μπαίνει" μέσα στο scalloped με αποτέλεσμα να σηκώνεται(από το πατημένο τάστο προς την γέφυρα) αυτό αυτομάτος σου βγάζει και ένα bend.
Είναι το τι ζητάει κανείς από το παίξιμό του και τι τον βολεύει βέβαια,άλλος χαλιέται γιατί πιάνει δυνατά την ταστιέρα και δεν γουστάρει το bend που κάνει λόγο του ότι δεν υπάρχει ξύλο.
άλλος δεν γουστάρει να έχει την αίσθηση του ότι δεν πατάει στο ξύλο(πιο πολύ για τις συχορδίες).
O malmsteen έχει κούρδισμα ένα ημιτόνιο πιο χαμηλά και παίζει και με 8άρες,ε δεν νομίζω να έχει και τόσο θέμα με την scalloped και ας έχει και ψιλό action(παλιά δεν ήταν τόσο ψιλό).
Και εγω στην δικιά μου την έχω σεταρισμενη σε ένα ημιτόνιο πιο χαμηλά και είναι πιο αλιφή σε σύγκριση με αυτή με το στάνταρ(9άρες χορδές και στις δύο).