Γιατί relicing;

σήμερα το πρωί έπεσε η κιθάρα μου απο το κρεβάτι και έφυγε λίγο χρώμα απο πίσω...  :(

το περίεργο όμως που με ξενέρωσε είναι ξαφνικά αυξήθηκε το tension στις χορδές και είναι

σαν να παίζω με 11αρες ενώ εχω 9αρες  >:(

τι παίζει?  ???

Το θεμα relicing έχει ως εξής:

Υπάρχει η players' guitar και η bedroom guitar.

Η πρώτη θα ταξιδέψει (βάλε-βγάλε), θα ακουμπήσει στον ενισχυτή (με όποια επιτυχία), θα εκτεθεί σε τσιγαρίτιδα και θα φάει και την περιστασιακή τούμπα. Οπως και να 'χει όμως θα παραμένει μια καλοδουλεμένη και στρωμένη κιθάρα που αποτελεί εργαλείο δουλειάς.

Η δεύτερη δεν θα έχει τα παραπάνω ή θα τα έχει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Συνήθως δεν είναι εργαλείο αλλά αντικείμενο απολαυσης και θαυμασμού.

Η Generation X αλλά και η Υ που έχει λεφτά αλλά και το χόμπυ, όταν διηγείται στις γκόμενε... τα σολιστικά της επιτεύγματα, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος κραδένοντας μια μπαρουτοκαπνισμένη relic Stratocaster παρά μια καλογυαλισμένη Les Paul.

"Point taken!" είπαν οι κατασκευαστές που βρήκαν άλλο ένα χαρτί στο μανίκι τους για marketing. Και εγένετο relic line.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Spyros Delta είπε:
Aυτη ειναι χειροτερη αρρωστια απο το relicing.

Εμενα δεν με νοιαζει καθολου.

Φυσιολογικα πραγματα ειναι αυτα και θα γινουν θες δεν θες. (για να μη  οτι ειναι πιο πιθανο να γινουν οταν δεν θες)

Μονο αν επηρεαζε λειτουργικα το οργανο, θα διορθωνα ζημιες.
Φυσικά είναι αρρώστια.  Το relicing δεν το θεωρώ αρρώστια. .....χαζομάρα,  ναι.  Έγω, αν τα κεφάλια απο τις καρφίτσες στο συρτάρι του γραφείου μου δεν ατενίζουν ......το βορρά,  δεν μπορώ να κοιμηθώ,  γιατί θεωρώ τον χώρο. ......ακαταστατο..... ;D

LK είπε:
Έγω, αν τα κεφάλια απο τις καρφίτσες στο συρτάρι του γραφείου μου δεν ατενίζουν ......το βορρά,  δεν μπορώ να κοιμηθώ,  γιατί θεωρώ τον χώρο. ......ακαταστατο..... ;D
somehow ήμουν σίγουρος.... ;)  (τώρα γιατί μη με ρωτάς...  ;D)

Εμενα παλι μου αρεσει και η καινουργιλα και το relic....οπως και τα ατσαλακωτα και σενια πσντελονια αλλα και τα used jeans.Αν δεν εισαι κιθαριστας που να περιοδευει για 700 χρονια και να παιζει κιθαρα οχι σε σταδια αλλα κατα τη διαρκεια μαχων σε παγκοσμιους πολεμους δεν προκειται ποτε να γινει η κιθαρα σου σαν του Gallagher η του ΣΟΥ ΡΟΥ ΒΟΥ!Οπως και αν δε δουλευεις οικοδομη,σκαλωΣά και απροσεχτα μιστρι δεν προκειται να γινει ποτε ετσι το jean σου...εχουν φαει λιγους τρακους οι κιθαρες μου καθως και nitro checking και δε μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα απο τη χαρα μου οταν εγινε αυτο αλλα "αφτερ ολ ιτς μπατλ σκαρς" .Εχω φτιαξει και κιθαρα ρελικαρισμενη.Ειναι αλλο το ενα αλλο το αλλο....ειναι εις γνωση μου ομως!Στη ρελικαρισμενη δεν πουλας παραμυθι οτι ειναι battle scars...απλα δινει (κατα τη γνωμη καποιων....και τη δικη μου)...χαρακτηρα.Οπως χαρακτηρα δινει βεβαιως και η καινουρια(η και παλια) απαστραπτουσα κιθαρα.ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

απ την άλλη είναι ότι έχεις την αίσθηση ότι στραπατσάροντας την κιθαρούλα θα έχεις και τα χεράκια του σρβ και του Ρόρυ....

;)

@ leon7pap

Επειδή, αν θυμάμαι καλά, είσαι  στρατιωτικός, στο λέω (και επειδή αναφέρθηκες και σε ρούχα  ;D) :

Συνήθεια των φαντάρων ήταν, με το που έπαιρναν τα ρούχα τους, να τα σκίζουν και να τα βρωμίζουν για να φαίνονται ….παλιοί.

Ήμουν σειρά απόλυσης, δηλαδή τι σειρά απόλυσης, σε 2 μέρες απολυόμουν......

Τελευταία υπηρεσία μου ήταν να μεταβώ σε μια μονάδα (ήμουν αποσπασμένος αλλού) και να κάνω μια δουλειά.

Οι ψαράδες εκεί…..λόγο γυαλίσματος και αφθαρσίας της στολής μου…..με πέρασαν και νεοσύλλεκτο ……και προσπάθησαν ….να με ψαρώσουν.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Και για να πω και την προσωπική μου άποψη, είχα και έχω κιθάρες "σερβάντες" που λέει κι ο ΣΦ, τις οποίες προσέχω σαν τα μάτια μου. Σίγουρα πάντως όχι όσο ο LK.

Την σχεδόν ιδιοκατασκευή την Στραβοκάστερ που χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο, την ακουμπάω όπου να'ναι και δεν με πειράζει αν φάει καμμιά στραβή. Οχι όμως και επίτηδες.

Σε γενικές γραμμές πάντως θεωρώ πως οι κιθάρες είναι για να παίζονται. Κι αυτό έχει την φυσική φθορά του.

Παλαιότερα το '80, είχα μια μαύρη Gibson Les Paul Custom που δούλευα πολύ σε ξενύχτια.

Είχε αυτοκόλλητο λιοντάρι πίσω απο την γέφυρα, κανα δυο χτυπήματα γερά και κανονικό facelift. Απο κρεμ pick-up rings, αφαιρεμένο pickguard, αφαιρεμένα καπάκια μαγνητών... τα πάντα. Αυτην είχα, αυτήν παίδευα. Και ήταν εξαιρετική κιθάρα κι εργαλείο. Αναρωτιέμαι ποιός την έχει σήμερα. (γαμώτ...)

Πολύ αργότερα μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάρω μια ολοκαίνουργια Tele relic με το όνομα ενος πανκ κιθαρίστα που δεν θυμάμαι και που είχε θαυμάσιο ήχο. Η γεφυρα ήταν σκουριασμένη και τα κλειδιά επίσης ενω η τΟστιέρα είχε υπολείματα γλύτσας. Ημαρτον! Ε... δεν την πήρα κι ας ήταν κιθαρούκλα.

Καλα οποιος φαν των παραπανω θρυλων νομιζει οτι ρελικαροντας τη στρατ του θα παιζει σαν τον srv η τον Gallagher τοτε υπαρχει θεμα...ξερεις τι μπορει να συμβει ομως;Μπορει να του αρεσει πολυ το οργανο που "μοιαζει"  πλεον με τα αλλα που εχουν οι θρυλοι και να τον εμπνεει να ασχολειται συνεχως μαζι του με αποτελεσμα να βελτιωθει (οχι να γινει απαραιτητα srv)

LK καλα θυμασαι και εχουμε και Παρμενιωνα τωρα....μαλλον περασε και αυτη η μοδα του "relic φανταρου" εχω πολυ καιρο να δω κατι τετοιο.(Πραγματι συνεβαινε αλλα μονο απο μικρους ηλικιακα φανταρους!!!Κανενας σοβαρος φανταρος δεν εμπαινε σε τετοιες διαδικασιες.)

Superfunk είπε:
Σιγα μην ειναι και ο Henry Ford.... ;D ;D

2nd line μανατζερακος ειναι ο ανθρωπΑς... :)
Δε το έπιασες  ::). Δε μιλάω για τον luthier/μανατζεράκο αλλά για την fender.

"Point taken!" είπαν οι κατασκευαστές που βρήκαν άλλο ένα χαρτί στο μανίκι τους για marketing. Και εγένετο relic line.

yameth είπε:
Πολύ αργότερα μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάρω μια ολοκαίνουργια Tele relic με το όνομα ενος πανκ κιθαρίστα που δεν θυμάμαι ...
Strummer.

Αυτός από τους Clash.

Πολύ αργότερα μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάρω μια ολοκαίνουργια Tele relic με το όνομα ενος πανκ κιθαρίστα που δεν θυμάμαι
Ε οχι και...."ενος".....κοτζαμ Joe Strummer λεμε.... the best of the best of the best  ;)

Fender Artist Series Joe Strummer Telecaster Electric Guitar | Musician's Friend

ενω η τΟστιέρα είχε υπολείματα γλύτσας.
αυτο μαλλον ειχε γινει απο τον πρωην κατοχο της λογω της συμπαθειας του προς το ΤΖΑΤΖΙΚΙ οταν ετρωγε ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ και του γεγονοτος οτι δεν επλενε τα χερια του μετα τη σουβλακοφαγια.... ;D.....relic ΓΛΥΤΣΑ η FENDER δεν βανει παντως..... ;D 

Παρτε και ενα ΦΥΣΙΚΟ relic για να χαρειτε.. ;D

Ετσι γινεται μια κιθαρα μετα απο συνεχες bashing 51 ετων... ;)

WP_20160221_11_44_00_Pro.jpg

Να προσθέσω επίσης ότι τα περισσότερα ρελικ από κατασκευής, φαίνονται. Έχουν μια ψευτιά. Οπότε άλλος ένας λόγος για μενα.

otto## είπε:
Να προσθέσω επίσης ότι τα περισσότερα ρελικ από κατασκευής, φαίνονται. Έχουν μια ψευτιά.
εξαρταται,αν η κιθαρα ειναι βαμμενη ΜΟΝΟ με nitro το relic μπορει να γινει 100% πειστικο,αν εχει πολυεστερικη μοντερνα βαφη ναι ειναι...αστειο.

Relic πάντως σε fender και Gibson θα δεις μόνο, κι η Gibson σε αρκετά μικρότερο βαθμό. Γιατί μια φθαρμένη στρατ είναι ουάου για κάποιους (όχι για μένα), αλλά μια αναλόγως φθαρμένη RR ας πούμε είναι μπλιαχ.

Η άποψή μου; Ανούσιες ποζεριές, όταν το παίρνεις καινούριο-τεχνητώς φθαρμένο. Όπως και στα ρούχα και τα παπούτσια, που ανέφερε κι ο SF. Κατά τ'άλλα, περί ορέξεως.

Επίσης, relic θαρρώ πως είναι εξ'ορισμού το τεχνητό... "χάλασμα". Η απλή φθορά είναι απλά η απλή φθορά, και προφανώς δεν έχω κάτι εναντίον αυτού, εκτός κι αν γίνεται επίτηδες για να φαίνεται ντεμέκ παλιά.

Superfunk είπε:
εξαρταται,αν η κιθαρα ειναι βαμμενη ΜΟΝΟ με nitro το relic μπορει να γινει 100% πειστικο,αν εχει πολυεστερικη μοντερνα βαφη ναι ειναι...αστειο.
True.

Superfunk είπε:
Exactly!

Και όταν έχουμε full λεπτό νίτρο (και υπόστρωμα και βαφή) τότε, με κανονική χρήση, το relicιασμα στο σώμα έρχεται γρήγορα. Στο hardware όμως όχι.

Να το ξαναπώ πάντως ότι κόλλημα δεν έχω.

Αν το μπάσο είναι ωραίο (relic or new) τότε το μπάσο είναι ωραίο.

Έχω δει relic θεϊκά, έχω δει και relic θλιβερά. Έχω δει καινούρια ψεύτικα και καινούρια κούκλες.

Από όλα έχει ο μπαξές και ο καθείς παίρνει αυτό που γουστάρει και δεν είναι ανάγκη να δώσει πουθενά αναφορά γιατί και πως γουστάρει ότι γουστάρει.

εγώ στην φεντερ εχω κανει παλαιωση το ξύλου γιατι οι γρατζουνιες ειναι το πρωτο που εβλεπα μολις την επιανα και μου την ...καρφονε το μάτι μονο εκει πηγαινε...απο τοτε που την ...μεταμορφωσα καθε χτυπημα τις παει και ποιο πολύ... μαλλον αυτός ειναι ο λόγος που γινεται το relic... σου φευγουν οι ανασφάλιες :P

Εγώ νομίζω ότι το relic είναι μια σκηνοθεσία. Όπως όταν φοράς τα "ροκ ρούχα σου" και νιώθεις πιο "αλητεία", όπως όταν είσαι καλοντυμένος γίνεσαι λίγο πιο επιτηδευμένος στη συμπεριφορά, έτσι και όταν παίζεις την relic στρατ σου ταυτίζεσαι πιο εύκολα με κάποιον εικονικό αλήτη ροκ ήρωα που γυρνάει τη χώρα με μια παλιά κιθάρα φορτωμένη γ***σια και περιπέτεια. Οι άνθρωποι το κάνουν συνέχεια αυτό. Απλά αν είσαι πολύ ορθολογιστής δεν αφήνεις εύκολα τον εαυτό σου το πιστέψει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back