- Πόντοι
- 38
Όχι, σε πολλά σημεία είναι πιο ακριβός. Όσο για τους λόγους που στην Ελλάδα "βαράνε" τέτοιες τιμές, εκτός από την αισχροκέρδεια και την διάθεση εκμετάλλευσης της μπυροφραπεδοκουλτούρας, υπάρχουν και πιο πρακτικοί λόγοι, όπως πχ.:Evilnye είπε:Ο καφές συνεχίζει να κάνει 3,5 ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις δεν πάει παραπάνω από 2 ευρώ και στο χέρι μέχρι 1.
(από http://www.makthes.gr/news/reportage/56916/)Τι “περιέχει” η τιμή ενός φραπέ πρόστιμα δημοτικής αστυνομίας για τραπεζοκαθίσματα
πρόστιμα πολεοδομίας για τέντες και ομπρέλες
500-2.000 ευρώ ετησίως για ΑΕΠΙ (πνευματικά δικαιώματα μουσικής)
5.000-15.000 ετησίως για GRAMMO - ΕΡΑΤΩ -ΑΠΟΛΛΩΝ (συγγενικά δικαιώματα για αναπαραγωγή μουσικής)
ΙΚΑ εργαζόμενων, ΟΑΕΕ ιδιοκτήτη
0,5% επί ακαθαρίστων δημοτικό φόρο
16% επί του τζίρου για τους σερβιτόρους
30.000-60.000 ευρώ ετησίως στον δήμο για τα “τραπεζάκια έξω”
10.000-20.000 μηναίο ενοίκιο
“αέρα” έως και 300.000 ευρώ για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του καφέ
ζάχαρη και γάλα κατά προτίμηση
6-8 γρ. καφέ
Κοστίζει 2 με 3μισι το μισόλιτρο στα συνηθισμένα μπαράκια, και όσο πας προς τα κεντρικά τουριστικά (όχι απαραίτητα σούπερ χλιδάτα) πάει προς τα 4-5.Μου θυμιζεις τωρα τον πρωτο καιρο που ημουν στο Βερολινο... ;D..ολοι οι φιλοι μου με ειχαν περασει για...πλουσιο μια και...κερνουσα αβερτα.. ;D (1 με 2 ευρω κανει παντου εκτος απο καποια πολυ κυριλε μερη...)
Μένεις γύρω στα 15-20 λεπτά περπάτημα από Κολωνάκι - καμία σχέση.,μετα ηρθαν για μια εβδομαδα στην Αθηνα και θελησαν να μου το ξεπληρωσουν...(ΑΚΡΙΒΑ.. ;D) οταν ειδαν οτι κανει η μπυρα 8 ευρω το μπουκαλι στα μπαρ της γειτονιας μου (Κολωνακι) τρελλαθηκαν.... ;D ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator: