Για το Κατάστημα thomann.de

spy είπε:
Για τα θέματα setup σε online αγορές, παρατηρώ ότι πολλές φορές ισχύει η λογική "αφού ότι setup και να κάνουμε μάλλον ο αγοραστής θα το ξανασετάρει, ας αφήσουμε το - όποιο - setup του εργοστασίου για να γλιτώσουμε χρόνο/χρήμα". Προσωπικά δε με ενοχλεί και αποδίδω το φταίξιμο στο εργοστάσιο.
Nομίζω ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη απάντηση.

+2112!

spy είπε:
Για τα θέματα setup σε online αγορές, παρατηρώ ότι πολλές φορές ισχύει η λογική "αφού ότι setup και να κάνουμε μάλλον ο αγοραστής θα το ξανασετάρει, ας αφήσουμε το - όποιο - setup του εργοστασίου για να γλιτώσουμε χρόνο/χρήμα". Προσωπικά δε με ενοχλεί και αποδίδω το φταίξιμο στο εργοστάσιο.
+1. Επίσης υπάρχει και ο παράγοντας "υγρασία". Μην ξεχνάτε πως τα όργανα από ονλαιν αγορές έρχονται από άλλες χώρες με διαφορετικό κλίμα από του ελλαδιστάν, οπότε μοιραίο είναι να "ξεσεταπιαστουν", άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.

STUDIOM13 είπε:
Και όμως! παιδιά σε ένα διάστημα 3 χρόνων έχω αγοράσει δύο κιθάρες από εκεί. Πριν τρία χρόνια μία Brian Moore και φέτος μία Fender American Standard. Και τις δύο περιπτώσεις ο Γιώργος με διαβεβαίωσε ότι όσον αφορά τις ηλεκτρικές κιθάρες πριν φύγουν για τον πελάτη, περνάνε από το τμήμα σεταρίσματος, τις σετάρουν και μετά τις πακετάρουν.
Μάλλον τότε ο Γιώργος λέει άλλα τη μία και άλλα την άλλη:

thomann_email.jpg

kwstas79 είπε:
+1. Επίσης υπάρχει και ο παράγοντας "υγρασία". Μην ξεχνάτε πως τα όργανα από ονλαιν αγορές έρχονται από άλλες χώρες με διαφορετικό κλίμα από του ελλαδιστάν, οπότε μοιραίο είναι να "ξεσεταπιαστουν", άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.
Αυτο θα ελεγα κι εγω. και σεταρισμενη να ηταν περναει απο διαφορες αποθηκες,υγρασιες, θερμοκρασιες και απο τους -10C της γερμανιας θα ερθει στους 15C της ελλαδα(ρα)ς. λογικα λοιπον, αν αλλαξει λιγο κλιση το μπρατσο δεν παν περιπατο και ολα τα αλλα στοιχεια του σεταπ?

Κοιτα ΝΙΚ!!!! αν ειναι να παρεις κατι ΚΑΛΟ που να σε ενδιαφερει... θα σου ελεγα να μην κανεις τετοιες αποπειρες............... Open your mind!!!

Σε οτι αφορα τον πωλητη, η αποψη μου, οπως και των περισσοτερων, ειναι οτι μαλλον λεει παπαριες.

Απλα εγω εχω μια απορια.Εχω την εξης κιθαρα

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg400_ch.htm

αγορασμενη απο thomann.

Μια μερα κοιτωντας σε ελληνικο μαγαζι τις κιθαρες, ειπα να πιασω στα χερια μου και το ταυρακι που ειχε εκει.Και διαπιστωσα οτι ειναι αρκετα ελαφρυτερο απο το δικο μου.!!!

Τι μπορει να συμβαινει.....ξερει κανεις?!

efthimissef είπε:
Μια μερα κοιτωντας σε ελληνικο μαγαζι τις κιθαρες, ειπα να πιασω στα χερια μου και το ταυρακι που ειχε εκει.Και διαπιστωσα οτι ειναι αρκετα ελαφρυτερο απο το δικο μου.!!!
Πρέπει να γνωρίζεις ότι δύο κομμάτια ίδιου μεγέθους/σχήματος από τον ίδιο τύπο ξύλου ποτέ δεν έχουν το ίδιο βάρος και πολλές φορές μπορεί να υπάρξουν και μεγάλες διαφορές. Nothing to worry about, my friend.

Ανεξαρτήτως αυτών, πες στον εν λόγω πωλητή ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟΣ, μην ξαναπατήσεις ΠΟΤΕ εκεί, πες το και στους φίλους σου και πες του και ότι δεν είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ. Έλεος!!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!!!!

Εγώ πάλι νομίζω ότι το copy paste email με έναν άνθρωπο που εργάζεται σε ένα μαγαζί και να βγαίνει φόρα παρτίδα σε forum που διαβάζεται ελεύθερα από guests δεν είναι και ότι καλύτερο, ασχέτως θέματος..

tugito είπε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι το copy paste email με έναν άνθρωπο που εργάζεται σε ένα μαγαζί και να βγαίνει φόρα παρτίδα σε forum που διαβάζεται ελεύθερα από guests δεν είναι και ότι καλύτερο, ασχέτως θέματος..
Θεωρητικά δεν έχεις άδικο, αλλά εν προκειμένω το mail μεταξύ Elavd και Αγγελόπουλου δεν μας αποκαλύπτει δα και το δολοφόνο του Κένεντι...

Δεν περίμενα κατι καλύτερο απο Έλληνα μουσικοπωλητή.Πάντως υπάρχουν κ εξαιρέσεις,εγω οταν ψαχνόμουν για ενισχυτή είχα παρει προσφορές κ απο δικά μας μαγαζιά,ένας μου είπε στα ισα φίλε αγόρασε απο thomann γιατι σε αυτο τον ενισχυτή αν κ τον φέρνω κ εγώ δεν μπορώ να ανταγωνιστώ την τιμή του,οτι άλλο θες εδω είμαι....(όλοι οι αλλοι βεβαια περίμεναν να βγάλουν το μηνιάτικο απο εναν ενισχυτή με διαφορές που είχαν αγγίξει κ τα 500+ ευρω)

Καλύτερα να κλειδωθεί το παρόν θέμα, άλλωστε τα όποια συμπεράσματα έχουν ήδη βγει.

Αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να το τραβήξουν και άλλο, υπάρχουν και τα δικαστήρια.

kwstas79 είπε:
Καλύτερα να κλειδωθεί το παρόν θέμα, άλλωστε τα όποια συμπεράσματα έχουν ήδη βγει.

Αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να το τραβήξουν και άλλο, υπάρχουν και τα δικαστήρια.
+1

Ο,τιδήποτε και να γράψουμε στην παρούσα στιγμή θα είναι εικασίες ή -ουσιαστικά- off topic... Νομίζω ότι έχει παρουσιαστεί πλήρως το θέμα και έχει εξαντληθεί.

???

Ποιοί ενδιαφερόμενοι ρε παιδιά?? ποια δικαστήρια? Έχετε μπερδέψει τα θρεντ μου φαίνεται  ;)

Νickrnr είπε:
Eχω ακουση οτι κ καλα τα προιοντα που φερνει ο thomann ειναι 3ης διαλογης (oρισμενα βεβεα κ ποιο πολυ οι gibson) για αυτο ειναι κ τοσο φθηνα. Αυτο το σηζητησα με εναν πωλητη σε γνωστο κατ/μα στη θεσσαλονικη για μια κιθαρα που την εδινε 700 ενω στο thomann ειχε 570. Τι λετε?Παιζη τιποτα τετοιο? ???
μ@λ@κιες να βγαλει το ψωμι του ξεστομισε το παληκαρι,φιλε εχω παρει και gibson Και ενα σωρο μαρκες απο πεταλια και οτι μπορει να φανταστει ο νου σου και δεν παιζει κατι τετοιο..ενταξει χοντρο αυτο που ειπε και γενικα παραπλανηση αισχρη..

και κατι τελευταιο μιας και μου το θυμησατε,σε γνωστο μαγαζι της Αθηνας λοιπον ειχα ακουσει σχεδον την ιδια πατατα,

ακουγωντας ατακες : ''ναι ρε φιλε thomman Οκ αλλα δεν ξερεις τι θα σου βαλει μεσα'',''εγω δεν ρισκαρω τοσα πολλα λεφτα για οργανο να παρω απο e-shop'',''παρτο απο μενα να εισαι σιγουρος'','' παιζει να ναι μουφα ''κλπ. ,με ολη αυτη την διαδηκασια ηθελε λιγο πολυ να σκασω παραπανω 200+ ευρω στην τσεπη του απ'οτι στο thomann,φυσικα και δεν ψωνισα απο τον εν λογω γιατι ειπε και αλλες μουφες οπως ειπε οτι θα το σεταρει τσαμπα ενω μια gisbon πχ ειναι ηδη setaρισμενη απο ελεγχο οποτε δεν χρειαζοταν κατι τετοιο..anyway τα βλαχικα ελληνικα κολπα του Marketing....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
tugito είπε:
1) Έβαλα το email, χωρίς να κρύψω ούτε το όνομά μου, ούτε το customer ID μου. Αυτό σημαίνει ότι αν θεωρηθεί μεμπτή η κίνησή μου (το να δημοσιοποιήσω δηλ το email) από την εταιρεία, τότε μπορούν κάλιστα να επικοινωνήσουν ή να λάβουν δικαστικά μέτρα εναντίον μου.

2) Δεν θεωρώ ότι συκοφαντώ ή ότι εν πάσει περιπτώσει (όπως είπε και ο φίλτατος ταυρομάχος) αποκαλύπτω κάποια επτασφράγιστα μυστικά του Thomann. Ίσα ίσα, που θεωρώ ότι μια τέτοια ερώτηση-απάντηση απαιτείται να μπει και στο FAQ του site τους.

Δεν νομίζω ότι ο elavd παραβίασε κάποιο απόρρητο, ούτε ότι εξέθεσε τον Αγγελόπουλο. Ίσα ίσα διευκρίνισε κάποιες ασάφειες που υπάρχουν γι' αυτά τα θέματα στα sites των εν λόγω καταστημάτων.

gpiad είπε:
...ενω μια gisbon πχ ειναι ηδη setaρισμενη απο ελεγχο οποτε δεν χρειαζοταν κατι τετοιο...
I beg your pardon? ::)

spy είπε:
I beg your pardon? ::)
τι δεν καταλαβες?μια gibson sg που αγορασα απο Intonation nut υψος χορδων buzzing ηταν σεταρισμενα ηδη το pre pack checklist εννοω...

gpiad είπε:
τι δεν καταλαβες?μια gibson sg που αγορασα απο Intonation nut υψος χορδων buzzing ηταν σεταρισμενα ηδη το pre pack checklist εννοω...
Το ότι εσύ έτυχε να παραλάβεις την κιθάρα σου σεταρισμένη δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Και για να εξηγούμαι: το pre-pack checklist πράγματι υπάρχει στις Gibson, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι πολλές Gibson περνούν (δεν ξέρω ακριβώς για ποιό λόγο) αρκετό καιρό σε αποθήκες μέχρι να φτάσουν στο retailer ή στον πελάτη, οπότε και "ξεσετάρονται" είτε λόγω χαμηλής τάσης χορδών είτε λόγω θερμοκρασίας / υγρασίας. Για παράδειγμα, μία Gibson που αγόρασα εγώ είχε το checklist συμπληρωμένο, αλλά λόγω του εξαμήνου που πέρασε από την κατασκευή της μέχρι να φτάσει στα χέρια μου την παρέλαβα ΕΝΤΕΛΩΣ ασετάριστη.

gpiad είπε:
Συμφωνώ με τον spy, έτσι ακριβώς είναι. Δύσκολα θα φτάσει μια κιθάρα στα χέρια σου άριστα σεταρισμένη αν έχει κάνει το γύρο του πλανήτη.

Το καλοκαίρι πήγα για ένα live σε νησί, και το τέλεια σεταρισμένο καμάρι μου είχε αρχίσει να χάνει τη μπάλα όταν δοκίμασα να παίξω στο ξενοδοχείο. Ευτυχώς είχα μαζί μου (όπως πάντα) το σετ πρώτων βοηθειών.

Γενικά δεν πρέπει να δίνουμε και τόσο βάρος στο τέλειο setup όταν παίρνουμε κιθάρες μέσω ταχυδρομείου. Μ'αυτό δεν εννοώ βέβαια ότι το nut δεν θα πρέπει να είναι σωστά κομμένο (για παράδειγμα), αλλά την κατάσταση της βέργας, το intonation κλπ που οφείλει κάποιος να ξέρει να κάνει μόνος του.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back