Μετά από κάποιες χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας
μη έχοντας λύσει βασικά προβλήματα όπως της στέγασης και της διατροφής
για να κάνουμε sex με την σύντροφο μας πρέπει να φοράμε μάσκα
η μάνα σκέφτεται να φιλήσει το παιδί της μετά το σχολείο
συγχαρητήρια και ης ανώτερα
διώξαμε τα ποντίκια και γεμίσαμε γάτες
διώξαμε τις γάτες και γεμίσαμε σκύλους κ.ο.κ
φοράω μάσκα εδώ και πολλά χρόνια
για να προστατευθώ από την ανθρώπινη αλαζονεία.
Δεν ξέρω γιατί επικεντρωθήκατε όλοι στις μάσκες.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πνεύμα του OP.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να αποκρυπτογραφήσω το αρχικό ποστ, το οποίο κατά την γνώμη μου, αναφέρεται ξεκάθαρα στο ανθρώπινο είδος/κοινωνία.
Το βασικό πρόβλημα παντού και πάντα (σε όλα τα είδη και σε όλες τις κοινωνίες), είναι αυτό της επιβίωσης, το οποίο σαν είδος, ο άνθρωπος ακόμα δεν έχει επιλύσει (πεθαίνει ακόμα κόσμος από πείνα, και πολύς κόσμος δεν έχει στέγη).
Αντί λοιπόν να επιλύσει αυτό, έφτασε σε ένα σημείο (λόγω της αλαζονείας του) να παίζει την ύπαρξή του στα ζάρια.
Προόδευσε σε γνώση, επιστήμες, κλπ, έχει πια γιατρούς για να προστατευτεί από τις αρρώστιες, αλλά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που τον θωράκισαν, "παίζουν" με αυτά από τα οποία τον προστατεύουν (αλαζονεία και εδώ), δημιουργώντας άλλες ανάγκες προστασίας.
Αντί να επικεντρωθεί η επιστήμη στην επίλυση των βασικών προβλημάτων, δημιουργεί καινούρια προβλήματα.
Φτιάξαμε τους μπάτσους των ιών, αλλά λόγω της ύπαρξής τους, χρειαζόμαστε και άλλους μπάτσους τώρα, να μας προστατεύσουν.
Φτάσαμε λοιπόν σε σημείο που τα αυτονόητα, (το sex, το φιλί της μάνας στο παιδί) να αποτελούν κίνδυνο για μας.
Και όλα αυτά οφείλονται στην ανθρώπινη αλαζονεία.
Όλα αυτά κατά τον OP, αν ερμήνευσα σωστά το πνεύμα του.
Όσον αφορά στις δικές μου απόψεις, θα επαναλάβω απλά ότι έγραψα και πριν.
"Μην μου ανοίγετε το στόμα, θα μας πάρει όλους ο διάολας".