weberdcoe είπε:
Να πω ότι για την ώρα δεν έχω εντυπωσιαστεί...
Τι αλλο πρεπει να δεις για να εντυπωσιαστεις ωρε Weberdcoe? Μιλαμε για ενα synth που ενσωματωνει ενα Motif XF και ενα FM synth on steroids.
Προσθεσε στο καπακι την 128ρα πολυφωνια ανεξαρτητα για τις FM & AWM2 engines, 8 ταυτοχρονα arpeggiators με 10,000 arpeggios συν τα user arpeggios, 32 insert effects ταυτοχρονα, USB Audio/MIDI interface
(3-In/16-stereo Out audio), ενσωματωμενη Flash RAM 1.75GB και πληρη συμβατοτητα με τους χιλιαδες επι χιλιαδων ηχων του Motif XF και DX7.
Μονο την ενισχυμενη AWM2 engine ή μονο την 88 Alg./8 Op. FM να ειχε πανω, θα μιλαγαμε παλι για synth "τερας". Οι ηχοι που μπορει να φτιαξει καποιος πανω σ'αυτο ειναι απειροι, η πολυπλοκοτητα τους δε ειναι τεραστια. Οσοι εχουν ασχοληθει εστω και στο ελαχιστο με καποιο FM synth ή καποιο προσφατο rompler της σειρας Motif, μπορουν να καταλαβουν τι "παπαδες" μπορει να κανει το Montage.
Πάντως, όπως και να έχει θεωρώ ότι η τιμή του πρέπει σίγουρα να πέσει...νομίζω ότι είναι over-priced.
Αυτο ψιλο-νομιζω κι εγω. Και λεω 'ψιλο-νομιζω', γιατι η τιμη του ειναι μεν σχεδον ιδια με του Motif XF, αλλα απ'την αλλη το Montage_περα απο την μια παραπανω sound engine που διαθετει_ενσωματωνει ενα USB Audio/MIDI interface και 1.75GB Flash RAM, δυνατοτητες τις οποιες αν τις θελεις στο Motif XF σου θα πρεπει να τις αγορασεις ξεχωριστα, και το προσθετο κοστος δεν ειναι καθολου μικρο.
Μια FireWire expansion για το XF κοστιζει €371, ενω τα 2GB προσθετης Flash RAM κοστιζουν €379, και δεν μιλαμε για την expansion card της Yamaha αλλα για την αντιστοιχη πολυ φθηνοτερη της Mutec. Εχουμε λοιπον το Motif XF61 στα €2666, συν €750 για τις FireWire και Flash επεκτασεις, συνολο €3416. To Montage 61 θα κοστιζει περιπου €2830 με ολα αυτα πανω και πολλα περισσοτερα.
Το Montage λοιπον μπορει τελικα να μην ειναι και τοσο ακριβο οσο ισως νομιζουμε. Βεβαια η τεχνολογια τρεχει με απιστευτη ταχυτητα και καθε μερα που περναει γινεται ολο και φθηνοτερη. Ισως γι αυτο λοιπον το Montage θα μπορουσε να κυκλοφορησει σε μια χαμηλοτερη τιμη. Ισως...