-Alderbody,thx!alderbody είπε:και να προσθεσω εδω, οπως ο dkall οτι εχω εδω και αρκετα χρονια tung oiled μανικια και δεν εχουν κανενα προβλημα. Ακομα ουτε που χρειαστηκε να σκεφτω να τα ξαναπερασω.
σωστος!yann είπε:Οι διαφωνιες ειναι και πολυφωνιες,και μας κανουν καλυτερους...
χμμμ.. να σου πω.... ειναι λιγο αλμυρο... ;D ;D ;DΝα σου πω την αληθεια Tung oil δεν εχω δοκιμασει ο ιδιος!
Alderbody, το tung είχες πεί ότι το φέρνεις από US.Μήπως από τότε έχεις βρεί κάποια πηγή πιό κοντά?alderbody είπε:σωστος!
χμμμ.. να σου πω.... ειναι λιγο αλμυρο... ;D ;D ;D
περα απ' την πλακα, κανε μια δοκιμη αν πεσει στα χερια σου Τ.Ο. Αξιζει τον κοπο.
Το λινελαιο που βαζεις ειναι "βρασμενο" ή σκετο?
Το Τ.Ο. μπορεις να το ζεστανεις σε μπεν μαρι και μ'αυτο τον τροπο πολυμεριζεται και μπορει να κανει ψιλογυαλιστερη επιφανεια, γιατι ο πολυμερισμος του αυξανει το ιξωδες και ετσι δεν ποτιζει τοσο πολυ στο ξυλο με αποτελεσμα να δημιουργει ενα φιλμ το οποιο με τριψιμο γυαλιζει λιγο.
Βεβαια τα παντα ειναι συναρτηση της θερμοκρασιας και του χρονου εκθεσης, γιατι αν δεν ξερεις (ουτε εγω ξερω_δεν το εχω δοκιμασει ακομα) θα γινει το Τ.Ο. σου μια αχρηστη μαστιχα.
Καποιοι πουλανε polymerised Tung Oil και προφανως ξερουν τη "συνταγη", αλλα δεν τη λενε.
Αρα θελει trial and error...
Σε τετοια περιπτωση καλο ειναι πρωτα να εχει περαστει το ξυλο με μερικα στρωματα raw T.O. και μετα να πεσει το polymerised.
Θενξ αλλα η κιθαρα δεν ειναι δικη μουSULTAN είπε:Αλήθεια Jezus,το tung oil κρατάει ή θέλει το ρετους του που και που?
Ειναι μαλλον σκετο,αλλα σε συνδιασμο με balsam turpentin σαν διαλυτικο αλλαζει συμπεριφορα!alderbody είπε:Το λινελαιο που βαζεις ειναι "βρασμενο" ή σκετο?
Το tung oil ερχεται απο Αμερικα μια χαρα και χωρις κανενα προβλημα. Πιο κοντινο dealer δεν ξερω.SULTAN είπε:Alderbody, το tung είχες πεί ότι το φέρνεις από US.Μήπως από τότε έχεις βρεί κάποια πηγή πιό κοντά?
Τα φινιρίσματα στις eco-caster σου αντέχουν?Επειδή στο αντίστοιχο post σου, δεν γράφεις κάπου για "σφράγισμα" του χρώματος, μόνο σούπερ γυάλισμα.Έτσι είναι?(ειδικά η blond tele και η άλλη η περίεργη natural είναι κούκλες!! )
φυσικα και αλλαζει γιατι γινεται πιο διεισδυτικο επειδη μειωνεται το ιξωδες του, και παραλληλα μειωνεται ο χρονος αποξηρανσης.yann είπε:Ειναι μαλλον σκετο,αλλα σε συνδιασμο με balsam turpentin σαν διαλυτικο αλλαζει συμπεριφορα!