Γεια χαρα σε ολους,
ειμαι το yann,και ειμαι new!!
Kαι αυτο,γιατι διαβασα αυτο το thread,καθως και αλλα ενδιαφεροντα!
-Marathon:
Ειδα το site σου,εισαι απιστευτος...!
Super 63 εχω και εγω,εδω και καιρο ομως δεν μπορω να βρω μπεκ και βελονα...
Toν Paache turbo σου ζηλευω!
Καλες δουλειες!
P.s.: Δεν αφιερωνεις ενα thread σ'αυτο τον παρεξηγημενο εργαλειο τεχνης,(για τους ζωγραφους χτυπαει η καμπανα,χεχε!),αφου ειναι και εργαλειο customising?
-Οσον αφορα το "φυσικο" φινιρισμα,εχω καταληξει στο Swidish Linoglia, ( www.dick.biz )
ειναι πιο ορεκτικο απο tung oil,μυριζει καλυτερα απο τηγανιτες πατατες!
(Αργει ομως λιγο περισσοτερο να στεγνωσει).
-Τα υδατοδιαλυτα βερνικια ειναι το μελλον ουτως η αλλως,αφου τα χημικα απαγορευονται ηδη δια νομων,
απλως οι εταιριες παραγωγης τους εχουν παρει παραταση εως την καταναλωση stock και υπαρχοντων πρωτων υλων.Οσο υπαρχουν,πωλουνται και συνεχιζουν να μας ρυπαινουν...
(πχ.:το νιτρο συνεχιζει να εκπεμπει διαλυτες και χημικα,ακομα και 6 μηνες μετα τη βαφη!!)
-Tip: Πριν το τελευταιο τριψιμο,βρεξτε το ξυλο με ενα σφουγγαρι / πανι,ωστε να ποτισει καλα.
Η υγρασια αυτη θα εξατμιστει συντομα και δεν θα επιρεασει το εσωτερικο του ξυλου περισσοτερο
απο την ιδια την ατμοσφαιρικη υγρασια των ημερων!
Λιγη ωρα μετα,αφου στεγνωσει καλα,θα δειτε τους "πορους" η αλλες ανωμαλιες να εχουν "φουσκωσει!
Τριψτε με το "ψιλοτερο" γυαλοχαρτο (αναλογως το φινιρισμα),και τωρα μπορειτε να "περασετε" το ξυλο
με οτιδηποτε θα "φουσκωνε" τους πορους χωρις αγχος....
(Αν σε καποια σημεια ξαναφουσκωσουν ποροι,σημαινει οτι δεν βραχηκε αρκετα,που αν ομως συμβει σε
εμποτιστικη βαφη οπως η ανιλινη...αντε απο την αρχη,η θα'χω διχρωμιες...! Γι'αυτο το κανω παντα 2 φορες,
και αν εχω υποψιες...και 3!! )
-Και μια ερωτιση:
Διαβασα για "κουρδισμα" των ξυλων.Τι εννοειτε με αυτο?
the yann