Come on grandad to show you your grapevines.........mscmkr είπε:Marathon θεωρώ ότι ξέρεις πως αυτό το καπάκι που πήρες είναι spalted maple το οποίο θέλει και ειδικό χειρισμό λόγω της διάβρωσης του ξύλου από την ασθένεια που προκαλεί τα "σχέδια" αυτά.
Η δευτερη μου θυμιζει πολυ εντονα την Tesla guitar.marathon είπε:
Για τόσο εξωτικά ξύλα το εξωτερικό είναι μονόδρομος.Αν όμως θέλεις ash,καρυδιές,maple και μαόνια θα βρείς άνετα στα μεγάλα ξυλάδικα.Πρόσφατα πήρα ένα κομμάτι ash από ξυλέμπορο στην Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσω φινιρίσματα πρίν τα εφαρμόσω στο μονοκόμματο swamp ash της allparts που έχω.Μου το έκοψε κιόλας.Τα νερά και το χρώμα είναι τα ίδια με το σώμα που έχω, στο βάρος μπορεί να διαφέρουν αλλά ψάχνοντας στις ντάνες σίγουρα θα βρείς κάτι ενδιαφέρον.Αρκεί βέβαια ο μαγαζάτορας να θέλει να σε βοηθήσει και να μην πνίγεται στην δουλειά.marathon είπε:Ναι αλλά δές αυτό (ας πούμε) το συνδιασμό, και πές μου εάν η rockinger δεν φαίνεται φτωχή...
http://www.exoticwoods.com/product.php?productid=1487&cat=696&page=1
Λαθος! ειναι λαθος αυτη η καταχωρηση (edit: oχι αυτη η συγκεκριμενη :-[)Superfunk είπε:
το βαρος ομως εξαρταται απο την πυκνοτητα του ξυλου, πραγμα που παιζει σημαντικο ρολο στην απορροφηση του βερνικου.SULTAN είπε:Τα νερά και το χρώμα είναι τα ίδια με το σώμα που έχω, στο βάρος μπορεί να διαφέρουν
το οποιος ανηκει στην ..ευρυτερη κατηγορια των....Σημητιδων (ο θεος να μας φιλαει!! > ;D)To alder ειναι το σκληθρο.
ααα... δεν εχεις δικιο! βγαζει κατι κιθαρες αυτος ο κορμος.... ;D ;D ;DSuperfunk είπε:το οποιο ανηκει στην ..ευρυτερη κατηγορια των....Σημητιδων (ο θεος να μας φιλαει!! > ;D)
Για τη δεύτερη έχεις απόλυτο δίκαιο (αν και μια Tesla δεν αντιγράφεται). Απλά μελετώντας πολύ καιρό το http://buildingtheergonomicguitar.com , μπορώ να πώ ότι μια τύπου Tesla καλύπτει απόλυτα τέτοιες προδιαγραφές.Jezus είπε:Ναι τα spalted σπανε και ευκολα.
Η δευτερη μου θυμιζει πολυ εντονα την Tesla guitar.
H πρωτη μου θυμιζει καιποια οργανα απο Warr guitars, κυριως του Trey Gunn, αλλα και αλλα μπασα.
Βρηκα τις πηγες εμπνευσης? ;D
Αν κρίνω από τις απίθανες κατασκευές σου(πετάλια και κιθάρες) είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο, είναι λογικό και θα το λάβω υπόψην.Είναι η πρώτη μου απόπειρα και ψιλοκωλώνω, αλλά ας είστε καλά όλοι όσοι εμπνέετε και βοηθάτε σε τέτοιες κατασκευές και αυτό το φόρουμ!alderbody είπε:το βαρος ομως εξαρταται απο την πυκνοτητα του ξυλου, πραγμα που παιζει σημαντικο ρολο στην απορροφηση του βερνικου.
Δηλαδη, το πυκνοτερο θα πρεπει να απορροφα λιγοτερη ποσοτητα primer, βερνικιου ή οτι του ριξεις τελοσπαντων.
Πολυχρονεμενε μου Σουλτανε ;D, τη δικια μου μεθοδο βαφης την εχεις δει?SULTAN είπε:Αν κρίνω από τις απίθανες κατασκευές σου(πετάλια και κιθάρες) είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο, είναι λογικό και θα το λάβω υπόψην.Είναι η πρώτη μου απόπειρα και ψιλοκωλώνω, αλλά ας είστε καλά όλοι όσοι εμπνέετε και βοηθάτε σε τέτοιες κατασκευές και αυτό το φόρουμ!
100% αγαπητέ.Απο την πρώτη στιγμή που το πόσταρες μπήκε στα αγαπημένα όπως και όλα τα κατασκευαστικά σου posts.(είμαι fan! 8))Αν δεν κάνω λάθος η CLOU βρίσκεται αρχές Βασ.Όλγας?alderbody είπε:Πολυχρονεμενε μου Σουλτανε ;D, τη δικια μου μεθοδο βαφης την εχεις δει?
Εχω και τα στοιχεια της αντιπροσωπειας της CLOU αν θες για Θεσσαλονικη.
ειχα παρει δυο τελε απο αυτον και ειχαν ωραια "οργανικη" αισθησηΑυτός αλλά και άλλοι στο tdpri.com ισχυρίζονται ότι είναι εγγυημένη μέθοδος για ...ηλιθίους!