Ξεσκαρτάρισμα κιθάρων.

Η κιθάρα δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική.
Η μουσική γίνεται και με μια κιθάρα των 100 €.
Η κιθάρα είναι ψυχοθεραπεία, στόχος για να δουλέψεις, αποταμίευση, επένδυση, ιστορία , έργο τέχνης .........
Η κιθάρα είναι τομάτα
Η μουσική γίνεται ΚΑΙ με τομάτες
Δουλεύω πάνω στις τομάτες τακτικά , δεν αποταμιεύω τομάτες, δεν επενδύω σε τομάτες .
Έργο τέχνης ήταν η μπανάνα, οι τομάτες είναι για σαλάτα, είναι και για πελτέ.
Γούστα είναι αυτά

Είναι συνολικά σε μια άκριβή κιθάρα διαφορά, που την απογειώνουν.
Π.χ το νίτρο είμαι άλλη φάση, το MOJO επίσης

Μπορείς να ευχαριστιέσαι το φθηνό κρασί μέχρι κάποιος να σου μάθει το καλό κρασί.

Μπορείς να ευχαριστιέσαι τις Epiphone, μέχρι πιάσεις το νίτρο μιας καλής Gibson.

Μετά δεν υπάρχει επιστροφή.
Το φθηνό κρασί θα σου φαίνεται ξύδι και το παχύ poly finish για πλαστικό παιχνίδι.

Επίσης αν ποτέ θελήσεις μια μέτρια οικονομικά κιθάρα, φτιάξε μια parts replica και δως τη για nitro finish στον Κακανιάρη. Μην εκπλαγείς όταν οι ΑVRI σου θα δείχνουν φθηνές μπροστά στην replica.

Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Ναι, μουσική σαφώς μπορείς να κάνεις με κιθάρα ανεξαρτήτως τιμής (αρκεί να είναι η σωστή κιθάρα για το μουσικό είδος / ύφος) και θα τολμούσα να πω ότι η έμπνευση μπορεί να έρθει από όργανο ανεξαρτήτου τιμής.

Αλλά «ιστορία, επένδυση, έργο τέχνης» είναι μόνο κιθάρες / μουσικά όργανα με πολύ ψηλή τιμή. Αυτά τα πράγματα πληρώνονται αδρά, από «αρρώστους» σαν εμάς. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό σε οποιαδήποτε προσέγγιση, όπως είπα, είναι θέμα οπτικής. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του τί θέλει / τί «αξίζει» για εκείνον. Επίσης, έχουμε όλοι μας διαφορετικές ανάγκες, οικονομικές δυνατότητες, συνθήκες παιξίματος κλπ.

All good. Όλες οι απόψεις δεκτές.

Επίσης αν ποτέ θελήσεις μια μέτρια οικονομικά κιθάρα, φτιάξε μια parts replica και δως τη για nitro finish στον Κακανιάρη. Μην εκπλαγείς όταν οι ΑVRI σου θα δείχνουν φθηνές μπροστά στην replica.
Ο Κακανιάρης πήρε σύνταξη!!!!!!! Πάμε για άλλον!!

Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Ναι, μουσική σαφώς μπορείς να κάνεις με κιθάρα ανεξαρτήτως τιμής (αρκεί να είναι η σωστή κιθάρα για το μουσικό είδος / ύφος) και θα τολμούσα να πω ότι η έμπνευση μπορεί να έρθει από όργανο ανεξαρτήτου τιμής.

Αλλά «ιστορία, επένδυση, έργο τέχνης» είναι μόνο κιθάρες / μουσικά όργανα με πολύ ψηλή τιμή. Αυτά τα πράγματα πληρώνονται αδρά, από «αρρώστους» σαν εμάς. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό σε οποιαδήποτε προσέγγιση, όπως είπα, είναι θέμα οπτικής. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του τί θέλει / τί «αξίζει» για εκείνον. Επίσης, έχουμε όλοι μας διαφορετικές ανάγκες, οικονομικές δυνατότητες, συνθήκες παιξίματος κλπ.

All good. Όλες οι απόψεις δεκτές.
1oν το ίδιο νομίζω λέμε.
2ον Δεν νομίζω να παροτρύνουμε κανέναν στις δικές μας "υπερβολές ", μεγάλα παιδιά είναι όλοι...ο καθένας κάνει τα κουμάντα του
3ον Εγώ προσωπικά, σε όλο μου τον βιο είχα πάρα πολλά ενδιαφέροντα....πλέον στα γεράματα είμαι μονοθεματικος. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η γυμναστική και οι κιθάρες, και όλος ο χρόνος μου αφιερώνεται σε αυτά (αν βγάλεις το 12ωρο της δουλειάς). ΔΕΝ με ενδιαφέρει ΤΙΠΟΤΑ άλλο....ταξίδια, βόλτες, αμάξια, ταινίες, μπαρ, ταβέρνες....you named it....,ούτε ξοδεύω τσακίστο ευρώ σε αυτά γιατί δεν μου δίνουν καμία ευχαριστήση. Αφού τελειώσω 12 ώρες γραφείου και 2-3 γυμναστική ο υπόλοιπος χρόνος είναι ΚΙΘΑΡΕΣ. Είτε να παίξω, είτε να διαβάζω είτε να ψάχνω είτε να αγοράζω. Ούτε λέω ότι είναι νορμάλ. ...ούτε με ενδιαφέρει να είναι νορμάλ. Είναι αυτό που με ευχαριστεί και γι αυτό είμαι εδώ μέσα, γιατί είμαστε άλλοι 10-20 βλαμμένοι ....και τα συζητάμε 😜.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να χώσω 3.000 ευρώ σε μια κιθάρα, αλλά συγνώμη 5 ευρώ το Φρέντο καπουτσίνο.....δεν τα πληρώνω.

Στην Ελλάδα, υπάρχει εδραιωμένη η κουλτούρα του να πληρώνουμε για "προϊόντα" και όχι για "υπηρεσίες". Στις ΗΠΑ (π.χ.) ισχύει το αντίθετο. Γνωρίζω πολλούς που (στα λεγόμενα "γεράματα") αρχίζουν και μαζεύουν ένα σωρό άχρηστα (με την έννοια ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν) χειροπιαστά αντικείμενα, πάντα με την αντίληψη ότι τα αντικείμενα καθαυτά έχουν κάποια αξία, η οποία μάλιστα θα μεγαλώσει στο μέλλον (άρα, επενδύουν κιόλας).

Νομίζω (είπαμ/τε, όλες οι γνώμες δεκτές) ότι αυτα τα αποθησαυρηστικά χόμπυ, είναι πιο διασκεδαστικά όταν δεν είναι φτιασιδωμένα με σοβαροφάνεια. Δηλαδή, ας πει κάποιος "εγώ μαζεύω σφεντόνες γιατί είμαι ψυχάκιας", και να τελειώνει η υπόθεση εκεί (π.χ. εγώ, ο υποφαινόμενος, μαζεύω USB στικάκια). Αυτό, μάλιστα, είναι χόμπυ, όχι χιλιάδες ευρώ και τέτοια.

Στην Ελλάδα, υπάρχει εδραιωμένη η κουλτούρα του να πληρώνουμε για "προϊόντα" και όχι για "υπηρεσίες". Στις ΗΠΑ (π.χ.) ισχύει το αντίθετο. Γνωρίζω πολλούς που (στα λεγόμενα "γεράματα") αρχίζουν και μαζεύουν ένα σωρό άχρηστα (με την έννοια ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν) χειροπιαστά αντικείμενα, πάντα με την αντίληψη ότι τα αντικείμενα καθαυτά έχουν κάποια αξία, η οποία μάλιστα θα μεγαλώσει στο μέλλον (άρα, επενδύουν κιόλας).

Νομίζω (είπαμ/τε, όλες οι γνώμες δεκτές) ότι αυτα τα αποθησαυρηστικά χόμπυ, είναι πιο διασκεδαστικά όταν δεν είναι φτιασιδωμένα με σοβαροφάνεια. Δηλαδή, ας πει κάποιος "εγώ μαζεύω σφεντόνες γιατί είμαι ψυχάκιας", και να τελειώνει η υπόθεση εκεί (π.χ. εγώ, ο υποφαινόμενος, μαζεύω USB στικάκια). Αυτό, μάλιστα, είναι χόμπυ, όχι χιλιάδες ευρώ και τέτοια.
Δέν έχω κατακτήσει κάποια υποχρέωση να βαφτίσω το χόμπυ μου ή μάλλον την ψύχωσή μου "επένδυση " ή κάτι σοβαροφανές εν πάσει περιπτώσει, για τον απλό λόγο ότι δεν χρειάζεται να πείσω ή να απολογηθώ ή να δώσω λογαρισμό σε κανέναν .
Μόνος μου είμαι ....του κεφαλιού μου κάνω.
Από εκεί και πέρα έχω 7 κιθάρες που και δεν χάνουν αξία, και μάλλον παίρνουν..και έχω και 14.....που χάνουν....και θα χάσουν και άλλο.
Αυτά είναι γεγονότα , που απλώς καμία φορά έρχονται στη συζήτηση, και σε καμία περίπτωση "άλλοθι" γιατι πάιρνω κιθάρες.
Υπηρεσίες δεν θεωρώ το φρέντο καπουτσίνο.
Θα πλήρωνα όμως μια γυναίκα- επαγγελματία, όχι για να κοιμηθεί μαζί μου......αλλά κυρίως και το βασικότερο.....για να φύγει μετά..... :LOL:

Last edited:
Όσο το συζητάμε πάντως @LK , έχω αντιληφθεί την οπτική που έχεις για τις συγκεκριμένες 14 κιθάρες. Αντιπροσωπεύουν «προσωπικές ανταμοιβές» που σχετίζονται με την επαγγελματική σου ενασχόληση. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Αν μπορούσες να τις ανταλλάξεις όλες με μια συγκεκριμένη ακριβότερη, θα το έκανες, ακριβώς γιατί και νέα θα αντιπροσώπευε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν έχεις λόγο ούτε σε διαδικασίες πώλησης / ανταλλαγής να μπεις, που θα ήταν (σιγουρα) περισσότερο μπελάς παρά κέρδος.

Αν «κάτσει» η πρόταση σου σε κάποιον έμπορο, καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς, δεν έχεις ανάγκη. Τώρα νομίζω σε καταλαβαίνω.

Μόνος μου είμαι ....του κεφαλιού μου κάνω.
Καλά, δεν ήταν σχόλιο προς εσένα ειδικά, άλλωστε - όπως έγραψα - είναι πολύ κοινό φαινόμενο όλα αυτά. Επίσης, "δίνω λογαριασμό" σημαίνει "ζητάω την άδεια", το οποίο ασφαλώς δεν υπάρχει στο δικό μου νου ως ιδέα - καθένας κάνει ότι θέλει.

Καλά, δεν ήταν σχόλιο προς εσένα ειδικά, άλλωστε - όπως έγραψα - είναι πολύ κοινό φαινόμενο όλα αυτά. Επίσης, "δίνω λογαριασμό" σημαίνει "ζητάω την άδεια", το οποίο ασφαλώς δεν υπάρχει στο δικό μου νου ως ιδέα - καθένας κάνει ότι θέλει.
Να διευκρινίσω με τη σειρά μου ότι "το δίνω λογαρισμό " φυσικά δεν πήγαινε επίσης σε εσένα, αλλά στο "authority figure" ,που συνήθως υπάρχει στη ζωή κάποιου.
Γονέας, σύζυγος....τέκνα κ.ο.κ.

Δλδ ήμαρτόνε με αυτό το Κακανιάρη, μας έχεις σπάσει τα ούμπαλα και το ερώτημα είναι το εξής βγήκε στη σύνταξη και που θα βρούμε άλλονα
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλαχού, επαέ δεν είναι γραφείο συνοικεσίων. Ποσώς μας απασχολεί η σεχουαλική σας ιδιαιτερότητα με το Κακανιάρη

Μην μπερδεύουμε τα χόμπι με τις ενασχολήσεις γενικά.
Χόμπι είναι κάτι που κάνεις μια δυο φορές τη βδομάδα και το γράφεις και λίγο στα παλιά σου τα παπούτσια. Με την έννοια ότι και να σου λείψει κάποια στιγμή από τη ζωή σου δεν έγινε και κάτι. Ίσως μάλιστα αλλάξεις και εσύ γνώμη.

Υπό αυτή την οπτική βλέπουμε όλοι στον περίγυρό μας ανθρώπους που σήμερα κάνουν τοξοβολία μια φορά τη βδομάδα, τον άλλο μήνα τρέχουν σε μαραθώνιο (5χλμ) τον επόμενο μπορεί να ξεκινήσουνε τραγούδι στο ωδείο και μετά μπορεί να κάνουν πεζοπορία τα ΣΚ στα βουνά, μαθήματα ιστιοπλοΐας ή να ντύνονται νιντζα σε αμφιβόλου ποιότητας σχολές πολεμικών τεχνών.

Ολα καλά και όλα ωραία είναι και δικαίωμά τους αλλά αυτή η συλλογή εμπειριών που διαρκεί λιγο και η μηδενική αφοσίωση ειναι χόμπι. Το αντίθετο οπου καποιος για δεκαετιες εχει μια συγκεκριμένη ασχολία και δινει σε αυτή το 1/3 της ημέρας του (αρα περιπου και της ζωής του), σημαντικό μερίδιο του προυπολογισμού τους και οι αποφάσεις του συμπεριλαμβάνουν την ενασχόληση αυτή σαν βασικο παράγοντα (αν οχι τον κυρίως καθοριστικό) δεν ονομάζεται χομπι. Αν δε η ενασχόληση αυτή σου αποφέρει και έσοδα ονομάζεται εργασία έστω και αν δεν ειναι η κύρια.

Αν ειδικά η ενασχόληση ειναι το να γυμνάζεσαι συστηματικά επι δεκαετίες, τότε δεν ειναι χόμπι. Είναι επένδυση στη υγεία σου αρχικα (και το εξαργυρώνεις στις εξετάσεις σου και στο να βλέπεις τους συνομιλικους να ταυλιάζονται απο λουμπαγκο ενώ εσύ εισαι μια χαρά).

Μην μπερδεύουμε τα χόμπι με τις ενασχολήσεις γενικά.
Χόμπι είναι κάτι που κάνεις μια δυο φορές τη βδομάδα και το γράφεις και λίγο στα παλιά σου τα παπούτσια. Με την έννοια ότι και να σου λείψει κάποια στιγμή από τη ζωή σου δεν έγινε και κάτι. Ίσως μάλιστα αλλάξεις και εσύ γνώμη.

Υπό αυτή την οπτική βλέπουμε όλοι στον περίγυρό μας ανθρώπους που σήμερα κάνουν τοξοβολία μια φορά τη βδομάδα, τον άλλο μήνα τρέχουν σε μαραθώνιο (5χλμ) τον επόμενο μπορεί να ξεκινήσουνε τραγούδι στο ωδείο και μετά μπορεί να κάνουν πεζοπορία τα ΣΚ στα βουνά, μαθήματα ιστιοπλοΐας ή να ντύνονται νιντζα σε αμφιβόλου ποιότητας σχολές πολεμικών τεχνών.

Ολα καλά και όλα ωραία είναι και δικαίωμά τους αλλά αυτή η συλλογή εμπειριών που διαρκεί λιγο και η μηδενική αφοσίωση ειναι χόμπι. Το αντίθετο οπου καποιος για δεκαετιες εχει μια συγκεκριμένη ασχολία και δινει σε αυτή το 1/3 της ημέρας του (αρα περιπου και της ζωής του), σημαντικό μερίδιο του προυπολογισμού τους και οι αποφάσεις του συμπεριλαμβάνουν την ενασχόληση αυτή σαν βασικο παράγοντα (αν οχι τον κυρίως καθοριστικό) δεν ονομάζεται χομπι. Αν δε η ενασχόληση αυτή σου αποφέρει και έσοδα ονομάζεται εργασία έστω και αν δεν ειναι η κύρια.

Αν ειδικά η ενασχόληση ειναι το να γυμνάζεσαι συστηματικά επι δεκαετίες, τότε δεν ειναι χόμπι. Είναι επένδυση στη υγεία σου αρχικα (και το εξαργυρώνεις στις εξετάσεις σου και στο να βλέπεις τους συνομιλικους να ταυλιάζονται απο λουμπαγκο ενώ εσύ εισαι μια χαρά).
Και εγώ δεν το θεωρώ 'χόμπυ ", το ψιλοειπα, αλλά δεν το θεωρώ σημαντικό να "αντιδικισω" γι αυτό, μιας και δεν είναι τόσο σημαντικό για εμένα να επικοινωνήσω τί σημασία έχει η κιθάρα στη ζωή μου.
Πήρα την πρώτη μου το 1984 και την τελευταία ακριβώς πριν μια εβδομάδα, 41 χρόνια μετά.
Είτε πεθάνω αύριο ή σε 30 χρόνια, κιθάρες θα παίρνω 😜

Χθες άλλαζα παρεμπιπτόντως χορδες σε αυτή.
Δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τις ακριβες κιθάρες, με εξαιρεση το decal - logo στο headsstock.

Το μεγάλο μου θέμα με την Harley Benton και άλλες εταιρείες που παράγουν οικονομικές κιθάρες "inspired by popular models" είναι ότι πρέπει ή θέλουν να τα έχουν καλά με τις Gibson/Fender και αισθητικά οι κιθάρες είναι (για μένα) άσχημες αλλά και μακριά από τα μοντέλα που εμπνεύστηκαν. Στην παραπάνω το βλέπεις στο σώμα και στο headstock, μπορεί να παίζει και να ακούγεται μια χαρά αλλά αισθητικά με χαλάει γιατί όπως έχουν σχεδιάσει την κιθάρα μου βγάζει μια φθήνια. LP έχουν κοπιάρει και οι PRS & Huber, έχουν παραλλάξει το σώμα όσο χρειάζεται για να μην (ξανα)πάνε δικαστικά αλλά το έχουν κάνει με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Εγώ το mojo ποτέ δεν το καταλάβα (για να μην πω ότι με εκνευρίζει), όπως έχει ειπωθεί πάμπολες φορές οι περισσότερες ηλεκτρικές κιθάρες μπορούν να βελτιωθούν με setup και αλλαγή ηλεκτρικών. Αν σου κάθεται στο χέρι και σου αρέσει πως ακούγεται δεν καταλαβαίνω από mojo και αρχαίες ιστορίες, δεν με νοιάζει πότε κατασκευάστηκε ή ποιοι την είχαν πριν από μένα. Έχω mid priced κιθάρες αλλά και οικονομικές κιθάρες που αισθητικά είναι πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε ρέπλικα. Μπορεί να μην έχουν κοπιάρει τις ακριβείς διαστάσεις του μπράτσου μιας 59αρας αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει, αισθητικά σώμα & headstock είναι τα ίδια με Gibson.

Εννοείται ότι θα τις έδινα αλλά το βρίσκω δύσκολο για να μην πω αδύνατον να δωθούν όλες μαζί. Ποτέ δεν μου άρεσαν αγγελίες που ο πωλητής θέλει να ξεφορτωθεί μαζικά ότι έχει δίνοντας τα σε άλλον απλά γιατί ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες. Απ' την άλλη καταλαβαίνω ότι βαριέσαι να ασχοληθείς, από την στιγμή που δεν έχεις οικονομικό & χωροταξικό θέμα κράτησε τες ή απλά δίνε από μία άμα & όταν...

Το MOJO και εγώ δεν το καταλαβαινα, μέχρι που έπιασα "κανονική " gibson και fender.
Και δεν είναι μόνο ψυχολογικό ..... το craftsmanship είναι άλλο πράγμα.
Ναι τα headstock στις harley benton είναι άθλια, με εξαίρεση την sg , που είναι καλλίτερο από της epi και της flying v , που είναι ανώδυνο.
Τις κιθάρες από ό,τι βλέπω θα τις κρατήσω, γιατί όντως δύσκολα θα φύγουν πακέτο.
Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα δεχόταν ο έμπορος , αλλά πήγα και εγώ κουβά.
Όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή θέλουν προσπάθεια, ακόμα και το να πουλήσεις φθηνά, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να ....

Έχουμε διαφορετική αντίληψη, δεν πούλησα ποτέ όργανο , μόνο χάρισα και μου χάρισαν.
Να σε πιω τι συμβαίνει χωρίς αυτό να είναι θέσφατο. Κάποιοι είμεθα μουζίκοι, δεν έχει σημασία αν κάμναμε καριέρα ή βγάλαμε λεφτά και γίναμε διάσημοι, απλά παίζαμε και κυρίως γράφαμε τραγουδάκια, καυλά, κακά, πάντως γράφαμε, προσωπικά ακόμα γράφω. Ξέρεις όταν ''γράφεις'' μουσικούλα δεν μετράει η φίρμα που γράφει το μπράτσο και γι αυτό δεν πούλησα ποτέ όργανο

Ξέρεις όταν ''γράφεις'' μουσικουλα δεν μετράει η φίρμα που γράφει το μπράτσο και γι αυτό δεν πούλησα ποτέ όργανο
Αυτά τα θέματα τα λύσαμε εδώ και 20 χρόνια.
Κάνεις δεν είπε ότι με ακριβή κιθάρα γράφεις καλλίτερη μουσική.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back