• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ξεφόρτωμα ηλεκτρικών κιθάρων

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 126
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 20K
Marvin+ είπε:
Αυτο που του χρειάζεται, ειναι μια ακομα κιθάρα, ισως μια White Falcon, για φωτογράφησή της με μια αληθινή κοκκινομάλλα
ΘΑ πάρω του SF  ;D ;D

Μπράβο...άντε να κανείς το ίδιο και με τις γυναίκες...διώξτες όλες και κρατά μια!!! ;D
Κάθε κανών, έχει και τας εξαιρέσεις.

Αι γυναίκαι είναι η εξαίρεσις σε αυτόν.  ;D

LK είπε:
Κάθε κανών, έχει και τας εξαιρέσεις.
Τι τις μπερδευεις τωρα τις Καννες? ;D

Παντως σε μια κιθαρα,οσο ακριβη και να ειναι αλλαζεις τη ζωστηρα που και που και τα κουμπια ισως,στη Μπουρμπερη οχι.Βινταζ τη θες!!

Ρωτα τον κυριο που ειπες,απο το "85 την ιδια λουριδα εχει και τα ιδια κουμπια παει στο καθαριστηριο.

gvour είπε:
Τι τις μπερδευεις τωρα τις Καννες? ;D

Παντως σε μια κιθαρα,οσο ακριβη και να ειναι αλλαζεις τη ζωστηρα που και που και τα κουμπια ισως,στη Μπουρμπερη οχι.Βινταζ τη θες!!

Ρωτα τον κυριο που ειπες,απο το "85 την ιδια λουριδα εχει και τα ιδια κουμπια παει στο καθαριστηριο.
ντραι κλιν  ;D

latusx είπε:
την αρια, επειδη δε ξαναβρισκεται ευκολα. ;)
δεν το ξερα αυτό,  το ειπε και ο πνοή και νύξη. Θενκς!

Αντιλαβού και σώζων υμάς λαίμαι, αλλά είναι ευκολάκι. Θα διάλεγα αυτή με τα πιο ψηλά τακούνια.

Όποια κάνει καλύτερο κρεβάτι, τα υπόλοιπα, είναι ατμός.

Θρασύβουλας  ;D

Κάτι τέτοιο συμβαίνει ακριβως και με τις κιθαρες. Και αυτό το poll με βοήθησε να καταλάβω ότι πρέπει να περάσεις από τον μαξιμαλισμό...για να φτάσεις στον μινιμαλισμό.

ειμαι λίγο πιο αρχαίος απο σένα, 3 χρόνια.Λίγο πριν τα σαράντα μου και εγώ, πέρασα την ίδια φάση, απο 6 ηλεκτρικές κιθάρες μεςης κατήγοριας  και δυο ακουστικές,κατέληξα σε μια strat, μια lp, μια Martin και μια κλαςικη και οι τεςςερις νέες (ίσης αξίας συνολικά με τις 8) απο το πάνω ράφι (σαν την καμπαρντινα του παππου). Δεν κατάφερα να τις περιορίσω σε μια, και μου λείπουν η 335 και η tele, αλλά για να τις ξαναποκτήσω θα πρέπει να απαρνηθώ κάποια απο τις 4.

Για να καταλήξω, η πρόταση μου είναι να περιορίσεις τις κιθάρες σε δυο-τρεις, δεν προλαβαίνεις να τις χαρείς όλες και ίσως να αναβαθμίσεις τα μοντέλα σου, απο τα έσοδα των πωλήσεων των υπολοίπων ( εάν φυσικά έχεις ένα μέσω κρίσης έχεις αυτή τη δυνατότητα).

Παρ'ότι ψήφισα κι εγώ ARIA, νομίζοντας πως είναι αυτή που πόσταρε ο SF και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, η δική σου δεν έχει καμμία σχέση με εκείνο το όργανο.

Ούτε στα υλικά, ούτε στην κατασκευή, και ούτε στην μεταπωλητική της αξία (αν σ' ενδιαφέρει το τελευταίο).

Αν παρ' όλα αυτά είσαι δεμένος μαζί της ή ακούς τον ήχο της και κάτι παθαίνεις, ναι τότε την κρατάς...

Μάλλον στη θέση σου θα τις έδινα όλες και θα έπαιρνα μία που θα ήταν το real thing και θα με εξιτάριζε, ή θα ήταν το εφηβικό μου απωθημένο, ή ακόμα καλύτερα θα έφτιαχνα μία σε κάποιον καλό μάστορα έτσι όπως θα ήθελα να ήταν. Σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ήχος...και να ταιριάζει και με το δωμάτιο σαν έπιπλο!!!

makam είπε:
Παρ'ότι ψήφισα κι εγώ ARIA, νομίζοντας πως είναι αυτή που πόσταρε ο SF και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, η δική σου δεν έχει καμμία σχέση με εκείνο το όργανο.

Ούτε στα υλικά, ούτε στην κατασκευή, και ούτε στην μεταπωλητική της αξία (αν σ' ενδιαφέρει το τελευταίο).

Αν παρ' όλα αυτά είσαι δεμένος μαζί της ή ακούς τον ήχο της και κάτι παθαίνεις, ναι τότε την κρατάς...

Μάλλον στη θέση σου θα τις έδινα όλες και θα έπαιρνα μία που θα ήταν το real thing και θα με εξιτάριζε, ή θα ήταν το εφηβικό μου απωθημένο, ή ακόμα καλύτερα θα έφτιαχνα μία σε κάποιον καλό μάστορα έτσι όπως θα ήθελα να ήταν. Σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ήχος...και να ταιριάζει και με το δωμάτιο σαν έπιπλο!!!
  Να σου πω την αλήθεια,  αυτή η κιθάρα είναι η μονη από αυτες που εχω και ξερω τα λιγότερα γι αυτη. Ζορίστηκα να θυμηθώ πότε και από που και γιατι την πηρα. Δεν ξερω καν ποια ειναι αυτη που ποσταρε ο Νίκος,  απλα έμοιαζε, αλλα σε πιστευω. Καμια κιθάρα μου δεν ειναι ακριβή , ημουν απλα καταναλωτής,  ο θεός με φυλαξε και δεν την ειδα συλλέκτης ;D. Μου άρεσει ο ηχος της, και οταν την πηρα ,second hand,    ο τύπος της ειχε χορδες ακουστικής,  και ακουγοταν περιεργα αλλα συναμα  ειχε ενδιαφέρον. Τωρα την εχω με χορδες ηλεκτρικής και γιες άι ντιγκ ιτ  ;D

Και γω ψηφισα aria,ειχα καποτε μια παρομοια παλια (δεν ξερω χρονιες κλπ) και ηταν παρα παρα πολυ καλο οργανο.

Και με ενα σετακι flat χορδες πας και σε αλλα μονοπατια που νομιζω οτι ταιριαζουν σε αυτου του τυπου τις κιθαρες.

Διαβασα το θεμα και ζαλίστηκα... Τρελή απόφαση...

Αυτό που σκεφτόμουν να σου γράψω το έγραψε πανω κατω ήδη ο omnio κ ο marathon αλλα ας παρουσιάσω την full τραβηγμένη λυση.

Κατα πρωτον, κρατα ντοκουμενα απο ολες σου τις κιθαρες: σειριακους αριθμους, εγγραφα και φωτογραφιες ντοκουμεντα οπου θα αποδεικνυουν οτι ησουν καποτε ο κατοχος τους.

Επειτα, διαλεξε αυτή που αγαπας περισσότερο (απ οτι κατάλαβα ειναι η Aria).

Δωσ την σε εναν σεβαστό μουσικό που γουστάρεις και γουστάρει και την Aria. Ετσι θα ευχαριστηθείς στα μέγιστα την κιθάρα σου βλέπωντας την να γραφει μουσικη (και πολυ πιθανον ιστορια)

Απο τις υπολοιπες διαλεξε μια που να σου κανει κλικ για οποιοδηποτε λογο (MIJ strat ισως; :) ) και κρατησε την φυλαγμενη ειτε για σενα ειτε για παιδια / εγγονια / ανιψια και λοιπους απογονους 1ου, 2ου ή 3ου βαθμου.

Τις υπολοιπες οπως εγραψε και ο omnio και marathon καντες δωρεα σε μουσικα σχολεία, δημόσια ωδεία και γενικοτερα παιδιά που αν επιαναν κιθάρα στα χερια τους θα γινονταν υπερχαρουμενα και ισως να συνεχιζαν να εφτιαχναν μουσική και τεχνη. Τετοιες χειρονομιες δεν τις ξεχνας και αλλάζουν τη ζωή σου. Καν το ανώνυμα.

Τελος, ασε να περασουν 10 χρονια και μετα τρεχα τους ολους αυτους στο δικαστηριο παρουσιαζοντας τον φακελο με τα ντοκουμεντα. Θα τα παρεις πισω 10πλασια.

Καλή τύχη :)

AuditoryDriving είπε:
Διαβασα το θεμα και ζαλίστηκα... Τρελή απόφαση...

Αυτό που σκεφτόμουν να σου γράψω το έγραψε πανω κατω ήδη ο omnio κ ο marathon αλλα ας παρουσιάσω την full τραβηγμένη λυση.

Κατα πρωτον, κρατα ντοκουμενα απο ολες σου τις κιθαρες: σειριακους αριθμους, εγγραφα και φωτογραφιες ντοκουμεντα οπου θα αποδεικνυουν οτι ησουν καποτε ο κατοχος τους.

Επειτα, διαλεξε αυτή που αγαπας περισσότερο (απ οτι κατάλαβα ειναι η Aria).

Δωσ την σε εναν σεβαστό μουσικό που γουστάρεις και γουστάρει και την Aria. Ετσι θα ευχαριστηθείς στα μέγιστα την κιθάρα σου βλέπωντας την να γραφει μουσικη (και πολυ πιθανον ιστορια)

Απο τις υπολοιπες διαλεξε μια που να σου κανει κλικ για οποιοδηποτε λογο (MIJ strat ισως; :) ) και κρατησε την φυλαγμενη ειτε για σενα ειτε για παιδια / εγγονια / ανιψια και λοιπους απογονους 1ου, 2ου ή 3ου βαθμου.

Τις υπολοιπες οπως εγραψε και ο omnio και marathon καντες δωρεα σε μουσικα σχολεία, δημόσια ωδεία και γενικοτερα παιδιά που αν επιαναν κιθάρα στα χερια τους θα γινονταν υπερχαρουμενα και ισως να συνεχιζαν να εφτιαχναν μουσική και τεχνη. Τετοιες χειρονομιες δεν τις ξεχνας και αλλάζουν τη ζωή σου. Καν το ανώνυμα.

Τελος, ασε να περασουν 10 χρονια και μετα τρεχα τους ολους αυτους στο δικαστηριο παρουσιαζοντας τον φακελο με τα ντοκουμεντα. Θα τα παρεις πισω 10πλασια.

Καλή τύχη :)
;D ;D ;D

Κι εγώ θα δυσκολευόμουν να αποφασίσω.

Θα ήθελα μια strat, μια LP, μια Tele κι ένα σκάφος....

samy paraga είπε:
Πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα ε? Μα 6 η ώρα το πορνό να σκέυεσαι τας κιθάρας?  ;D
Money never sleeps  :P ;D

Κι εγώ θα δυσκολευόμουν να αποφασίσω.

Θα ήθελα μια strat, μια LP, μια Tele κι ένα σκάφος....
Και γω  ;D

Για μένα οι κιθάρες είναι απλά όργανα για να παίζεις μουσική, οπότε αν ήμουν σε φάση που δεν έπαιζα πια, θα τις έδινα με ελαφρά καρδιά. Αλλά αυτά τα πράγματα πολλές φορές κανουν κύκλο (και πραγματικά δεν χρειάζεται καμμια πίκρα γι αυτο), οπότε κράτησε αυτή με τη μεγαλύτερη συναισθηματικη αξία. Ούτως ή άλλως ξανά αγοράζονται εύκολα, δεν είναι ότι έχεις ακριβά η σπάνια οργανα. Πάντα ήμουν της γνώμης ότι όσο λιγότερο δένεσαι με αντικείμενα τόσο πιο ελεύθερος (και ευτυχισμενος) είσαι στη ζωή. Γενικώς ομως, το να έχει κάποιος 6-7 κιθάρες, από τη στιγμή που κάνει όλα αυτά που έχω δει στο YouTube σου, πραγματικά δεν είναι καταναλωτισμος, αλλά κάτι εντελώς ωραίο και δημιουργικό. Μιλάς για όργανα που συνολικά δεν κοστίζουν τίποτα μπροστά σε ένα ακριβό αυτοκίνητο ας πούμε η κάτι παραπλησιο, που κανένας δεν θα σε κατηγορουσε αν αγοράζες. Απ την άλλη, αν δεν τα χρησιμοποιείς πια (αυτά και όλο τον υπόλοιπο εξοπλιαμο), εγώ θα ήμουν χαλαρα πάμε για αλλά, μάλλον σαν αρχή θα το έβλεπα και όχι σαν τέλος το να τα πουλήσω.

Alter είπε:
Για μένα οι κιθάρες είναι απλά όργανα για να παίζεις μουσική, οπότε αν ήμουν σε φάση που δεν έπαιζα πια, θα τις έδινα με ελαφρά καρδιά. Αλλά αυτά τα πράγματα πολλές φορές κανουν κύκλο (και πραγματικά δεν χρειάζεται καμμια πίκρα γι αυτο), οπότε κράτησε αυτή με τη μεγαλύτερη συναισθηματικη αξία. Ούτως ή άλλως ξανά αγοράζονται εύκολα, δεν είναι ότι έχεις ακριβά η σπάνια οργανα. Πάντα ήμουν της γνώμης ότι όσο λιγότερο δένεσαι με αντικείμενα τόσο πιο ελεύθερος (και ευτυχισμενος) είσαι στη ζωή. Γενικώς ομως, το να έχει κάποιος 6-7 κιθάρες, από τη στιγμή που κάνει όλα αυτά που έχω δει στο YouTube σου, πραγματικά δεν είναι καταναλωτισμος, αλλά κάτι εντελώς ωραίο και δημιουργικό. Μιλάς για όργανα που συνολικά δεν κοστίζουν τίποτα μπροστά σε ένα ακριβό αυτοκίνητο ας πούμε η κάτι παραπλησιο, που κανένας δεν θα σε κατηγορουσε αν αγοράζες. Απ την άλλη, αν δεν τα χρησιμοποιείς πια (αυτά και όλο τον υπόλοιπο εξοπλιαμο), εγώ θα ήμουν χαλαρα πάμε για αλλά, μάλλον σαν αρχή θα το έβλεπα και όχι σαν τέλος το να τα πουλήσω.
  Η αλήθεια είναι ότι σοβαρά καλλιτεχνικά (μετά τη μουσική,  video και φωτογραφία-τα οποία, μάλλον,  βαρέθηκα), το μόνο που με ιντριγκαρει (δεν το χω κάνει), είναι να γράψω κάτι. ....ένα διήγημα ισως.Αλλά δεν με εμπνέει ο χώρος μου. Ούτε το γραφείο ούτε το σπίτι μου για κάτι τέτοιο.

Να χα μια βίλα  στην ιταλική Ριβιέρα , να αποσυρθώ. .. ;D

LK είπε:
Να χα μια βίλα  στην ιταλική Ριβιέρα , να αποσυρθώ. .. ;D

Και εκεί στο Como καλά είναι

il-lago-di-como.jpg

;)

Να χα μια βίλα  στην ιταλική Ριβιέρα , να αποσυρθώ. .. Grin
Εχω μια φιλη Βερολινεζα που εχει αυτο το καλυβι στο Zehlendorf.....της αρεσουν οι γραμμωμενοι δικηγοροι φτανει να ξερουν να σκηνοθετουν βιντεοκλιΨ... ;D αν θες στην κανω τη γνωριμια.. ;D

20110509-z1170283a_517.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back