Ξεσκαρτάρισμα κιθάρων.

Σε λίγο καιρό θα νιώσεις να σε βαραίνουν και θα θες να τις διώξεις όπως όπως. Θα θες να σου αδειάσουν τον χώρο και να μη σου χαλάνε την «αισθητική». Ξεκινά να τις δίδεις σιγά σιγά, δύο-δυο, τρεις-τρεις.
Τις πάω στην αποθήκη και τελείωσε, ΑΝ συμβεί αυτό
Πραγματικά δεν έχω καμία όρεξη-πρόθεση, ούτε να κουνήσω το μικρό μου δαχτυλάκι για να συμβεί η πώληση

Σκέφτηκα τον έμπορο, και το έκαμα.

Βγαλε τις σε προσφορα.

"Με καθε διαζυγιο, δωρο μια κιθαρα" και ετσι.

:ROFLMAO:
+
Ξεκίνα τη συγγραφή του βιβλίου: "14 κιθάρες, 14 ιστορίες".

Θα το αγοράσω.

14 κιθάρες = 14 ιστορίες διαζυγίων

Ντιπ, λοουνταουν μπλουζζζ

Εγώ ξέρω ότι πριν δύο μέρες παρήγγειλα την ibanez as53 και τώρα βλέπω την es-335 με 150 ευρώ λιγότερα. Εντάξει, μπορεί να μην σε έπειθα να μου την πουλήσεις μόνη της, αλλά και μόνο στη σκέψη της πιθανότητας που χαραμίστηκε... δεν νιώθω και πολύ καλά... 😐

Εγώ ξέρω ότι πριν δύο μέρες παρήγγειλα την ibanez as53 και τώρα βλέπω την es-335 με 150 ευρώ λιγότερα. Εντάξει, μπορεί να μην σε έπειθα να μου την πουλήσεις μόνη της, αλλά και μόνο στη σκέψη της πιθανότητας που χαραμίστηκε... δεν νιώθω και πολύ καλά... 😐
Δεν θα την πουλούσα μόνη της, ακόμα και να μου έδιναν μόνο γι αυτή 1.450 ευρώ, ήτοι πολλαπλάσια από όσο κάνει.
Το γιατί, νομίζω το απάντησα συνδυαστικά ήδη, στο σύνολο των απαντήσεων.

Δεν θέλω να ακουστεί ψωνίστικο αλλά έτσι το αισθάνομαι πλέον.
Κοιτόυσα τις κιθάρες μου, που α) όλες τις θεωρώ εξαιρετικές, β) όλες μου θυμίζουν κάτι.......αλλά πλέον οι "φθηνές" - "μέση κατηγορία" δεν μου μιλάνε

Και εγώ έτσι το αισθάνομαι. Δεν έχω καμία κινέζικη, ουτέ καν ινδονησιακή κιθάρα. Παρότι είναι όντως πολύ καλές. Έχω κάπιοιες japan - mex βέβαια για back up... Kαι ενισχυτές το ίδιο, μόνο made in UK, USA και Germany. Αλλά έτσι είμαι εγώ. Κυκλοφορώ με 100 ευρώ κινητό και Ζάρα ρούχα, αλλά ο εξοπλισμός μου θέλω να είναι το real thing. Είναι διαφορετικό στον κάθε άνθρωπο.

Στη θέση σου θα κρατούσα τις 1-2 καλύτερες ''φθηνές'' για μελέτη, για κάποιο υπό κακιές συνθήκες λάιβ, ή λόγω κάποιου ηχοχρώματος ή σχήματος που είναι πολύ ιδιαίτερο και για συγκεκριμένα στυλ παιξίματος, και τις υπόλοιπες θα τις έδιωχνα.

''Πακέτο'' πουλάνε πολλοί, είτε μιλάμε για πετάλια, για βιντεοπαιχνίδια κτλ αλλά τόσες πολλές κιθάρες πακέτο δεν έχω ξανακούσει (έστω και σε τόσο καλή τιμή).

Είναι δεδομένο ότι αν βρεθεί αγοραστής του εν λόγω πακέτου θα είναι ακριβώς για να κάνει αυτό που δεν έχεις χρόνο και διάθεση να κάνεις εσύ, δηλαδή να τις πουλήσει μεμονωμένα και να βγάλει κέρδος. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στις αγγελίες, και είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος που θα αγόραζε καποιος τόσα όργανα μαζεμένα, ειδικά στην άριστη κατάσταση που είναι. Δεν υπάρχει κάποιος που θα τις αγόραζε για συλλογή, μιας και δεν έχουν κάποια συλλεκτική αξία

Και εγώ έτσι το αισθάνομαι. Δεν έχω καμία κινέζικη, ουτέ καν ινδονησιακή κιθάρα. Παρότι είναι όντως πολύ καλές. Έχω κάπιοιες japan - mex βέβαια για back up... Kαι ενισχυτές το ίδιο, μόνο made in UK, USA και Germany. Αλλά έτσι είμαι εγώ. Κυκλοφορώ με 100 ευρώ κινητό και Ζάρα ρούχα, αλλά ο εξοπλισμός μου θέλω να είναι το real thing. Είναι διαφορετικό στον κάθε άνθρωπο.

Στη θέση σου θα κρατούσα τις 1-2 καλύτερες ''φθηνές'' για μελέτη, για κάποιο υπό κακιές συνθήκες λάιβ, ή λόγω κάποιου ηχοχρώματος ή σχήματος που είναι πολύ ιδιαίτερο και για συγκεκριμένα στυλ παιξίματος, και τις υπόλοιπες θα τις έδιωχνα.

''Πακέτο'' πουλάνε πολλοί, είτε μιλάμε για πετάλια, για βιντεοπαιχνίδια κτλ αλλά τόσες πολλές κιθάρες πακέτο δεν έχω ξανακούσει (έστω και σε τόσο καλή τιμή).

Είναι δεδομένο ότι αν βρεθεί αγοραστής του εν λόγω πακέτου θα είναι ακριβώς για να κάνει αυτό που δεν έχεις χρόνο και διάθεση να κάνεις εσύ, δηλαδή να τις πουλήσει μεμονωμένα και να βγάλει κέρδος. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στις αγγελίες, και είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος που θα αγόραζε καποιος τόσα όργανα μαζεμένα, ειδικά στην άριστη κατάσταση που είναι. Δεν υπάρχει κάποιος που θα τις αγόραζε για συλλογή, μιας και δεν έχουν κάποια συλλεκτική αξία
Συμφωνω σε όλα.
Και κυριως ποιοις θα έπαιρνε το πακέτο.
Με αυτό το σκεπτικο σκεφτηκα τον έμπορο.

Θα σας πώ και τι μου είπε ο έμπορος, στον οποίο φυσικά δεν απευθύνθηκα στο ξεκάρφωτα.
Με ξέρει 20 χρόνια , είναι φίλος , είμαι πελάτης και το βασικότρο είναι πελάτης μου (έχω χειριστέι υποθέσεις του , πολλών χιλιάδων ευρώ , όχι 1450 :p).
Του είπα ακριβώς , αυτό που λέει ο @John Goumis .

Τις κιθάρες μου τις ξέρεις.
Ξέρεις και την κατάστασή τους.
Σε εσένα μπαινοβγαίνει κόσμος και κοσμάκης καθε μέρα που θέλει κιθάρα, και κυριως τετοιες φθηνες.
Από το να του πουλήσεις ακόμα μια soundsation (που δεν ξέρω τί περιθώρια κέρδους ακριβώς έχει- αλλά πάνω από 10% αποκελίεται να είναι) πούλα π.χ την stagemaster squier (που είναι και vintage και discontinued ...με 100% κέρδος).

Σε αυτό το σκεπτικό μου, μου είπε το δικό του, που το σέβομαι:
1ον Μου απέκλεισε τις Harley Benton, λέγοντας μου ότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι Thomman , και εγώ ΔΕΝ δουλεύω με τον Thomman, ούτε θέλω να με συσχετίσει ο κόσμος με αυτόν.

2ον Μου είπε ότι οκ οι epi και ο soundsation, διότι είναι brands που δουλεύει, αλλά γενικά ΔΕΝ θέλει να υπάρχει η άποψη του ότι στο μαγαζί του δουλεέυει και με used, γιατι κάτι τέτοιο μπορεί να συμπαρασύρει και να θεωρούν κάποιοι και τα καινούργια used.

Νομίζω στο περίπου, καταλαβαίνω τι εννοεί.

Y.Γ.
For what is worth, αν μου έλγε "Ναι" , θα του έλεγα έλα τωρα και πάρτες.
Αύριο δεν ξέρω αν θα του το έλεγα.

Last edited:
Δεν θα την πουλούσα μόνη της, ακόμα και να μου έδιναν μόνο γι αυτή 1.450 ευρώ, ήτοι πολλαπλάσια από όσο κάνει.
Το γιατί, νομίζω το απάντησα συνδυαστικά ήδη, στο σύνολο των απαντήσεων.
Είναι μια κάποια παρηγοριά.:)

Πάντως το συναισθηματικό είναι πολύ βασικο.
Αν σχετίσω με αυτο το νήμα, το άλλο που ανέβασα με τις κιθάρες του Vince Gill, είδα και εκεί το ίδιο που συμβαίνει με εμένα.
Ο τύπος έχει μέσα ένα μουσείο από vintage όργανα, και στο ερώτημα ποιες τέσσερις κιθάρες θα έσωζε σε πεπίπτωση πυρκαγιάς, δεν απάντησε την πιο ακριβη ή αυτη με τον καλλιτερο ήχο, αλλά τις 4 πρώτες που αγόρασε ανα τύπο.
Την πρώτη του γενικά, την πρώτη τελε, την πρώτη του ακουστικη κ.ο.κ.

Για τοσο φτηνες κιθαρες παντα υπαρχει και η δυνατοτητα να τις δωρισεις σε καποιο μουσικο σχολειο η κατι παραπλησιο. Θα κανεις πολλους πιτσιρικαδες ευτυχισμενους, και καποιοι απο αυτους ισως ασχοληθουν με τη κιθαρα, ενω αν δεν υπηρχε το οργανο δε θα το εκαναν.

Για τοσο φτηνες κιθαρες παντα υπαρχει και η δυνατοτητα να τις δωρισεις σε καποιο μουσικο σχολειο η κατι παραπλησιο. Θα κανεις πολλους πιτσιρικαδες ευτυχισμενους, και καποιοι απο αυτους ισως ασχοληθουν με τη κιθαρα, ενω αν δεν υπηρχε το οργανο δε θα το εκαναν.
Εχει απαντηθει και αυτό το ζήτημα πιο πάνω.

Λάκη ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να πουλήσεις 14 κιθάρες με "εναν πόνο" είναι να τις δώσεις σε οίκο δημοπρασιών. 'Ετσι δουλεύουν κατα κύριο τρόπο αυτοί. Με άτομα που θέλουν να πουλήσουν 5, 10, 15 κιθάρες (οποιασδήποτε αξίας, και των 100-150 ευρώ) και δε θέλουν να μπούν στον κόπο να κάνουν 5, 10, 15 συνναλλαγές. Συλλέκτες που ξεφορτώνονται/ρευστοποιούν στα γεράματα, deceased estates κλπ - παίζουν συνέχεια τέτοια consignments απο δεκάδες όργανα κάθε αξίας. Τις δίνεις, αναλαμβάνουν αυτοί τα πάντα και όταν πουληθούν (για όσο πουληθούν) κρατάνε αυτοι την προμήθειά τους και σου στέλνουν το υπόλοιπο.

Αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος οίκος που να κάνει και πωλήσεις μουσικών οργάνων. Για μπλιμπλίκια χαλιά ρολόγια κλπ έχουμε, για κιθάρες δεν ξέρω κάτι.

Άμα πάω σε οίκο δημοπρασιών αυτές τις κιθάρες ή θα φάω ξύλο ή θα μου πουν οκ, αλλά εμείς θέλουμε 5000 😜 .
Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που ασχολείται επαγγελματικά με τη μεταπώληση μεταχειρισμένων.

Οχι αυτό σου λέω - οι δημοπρασίες δεν είναι μόνο για ακριβά ή συλλεκτικά όργανα. Υπάρχουν δημοπρασίες στις οποίες φεύγουν μέσα σε μια μέρα 200-300 κιθάρες όλες κάτω απο 150 ευρώ έκαστη. Κυριολεκτικά χτές ήμουν σε μία, τις κιθάρες που έγραψες στη λίστα θα της παίρναν no questions asked και θα της πουλούσαν όλες άνετα. Αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα δυστυχώς.

Οχι αυτό σου λέω - οι δημοπρασίες δεν είναι μόνο για ακριβά ή συλλεκτικά όργανα. Υπάρχουν δημοπρασίες στις οποίες φεύγουν μέσα σε μια μέρα 200-300 κιθάρες όλες κάτω απο 150 ευρώ έκαστη. Κυριολεκτικά χτές ήμουν σε μία, τις κιθάρες που έγραψες στη λίστα θα της παίρναν no questions asked και θα της πουλούσαν όλες άνετα. Αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα δυστυχώς.
Καλή φαση αυτό.
Όχι για να πουλησω εγω 😆 ....για να βρίσκεις να αγοράζεις εννοώ.

Ποιος θα πάρει 14 φτηνές κιθαρες;Οκ κάποιες είναι καλές.Αν δεν σε νοιάζει το οικονομικό χάρισε σε κάποιους μαθητές η δημόσια ωδεία.Πιστεψε με ποιο πολλά θα λάβεις.

αν εχεις καποιον γνωστο-εμπιστο μπορει να αναλαβει αυτος την διαδικασια...
να βαλει αγγελιες,να συννενοηθει,να πακεταρει....για να φυγουν οποιες μπορουν να φυγουν μια-μια...
επισης πολυ καλη ιδεα και εξαιρετικη ειναι του κβαντικη διεμπλοκη....

Παιδιά δεν ξανά απαντάω για τη δωρεά, γιατί τα είπα πιο πάνω.
Μάλλον δεν ξέρετε ΤΙ μπλέξιμο είναι να δωρίσεις κάτι.....στο Ελληνικό Δημόσιο.
Και να το ήθελα στην παρούσα φάση ΔΕΝ θα το έκανα.
Πιο εύκολο θα ταν να βάλω αγγελία μόνος μου...μια -μια.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back