Ξεχαστε τις fender

kotsadoros είπε:
Εγω πχ αποδιδω τα μεγιστα σε 16αρι ραντιους γιατι επαιζα ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑ με την παλια μου rg kai etsi συνιθησα αλλα μπορω πλεον να προσαρμοσω τα χερια μου σε οποιοδηποτε radius.
Α ΟΚ, έτσι εξηγήται.

Μπράβο σου πάντος, καλή κίνηση να πάρεις shur!

Πρόσφατα βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου που μέχρι και πριν από δυο χρόνια έπαιζε κιθάρα σε ένα γνωστό συγκρότημα από το '61. Από την συλλογή του με περίπου 30+ κιθάρες του (σχεδόν όλες στρατ εκτός από 4-5) ζήτησα να παίξω με μια στρατ του '62. Την συνέκρινα με άλλες, παλιές και καινούργιες, και αν και γλυκιά στον ήχο και χάδι στην αφή του μπράτσου, ήταν ψόφια μπροστά στον παλμό και ζωντάνια των καινούργιων. Προσωπικά πάντως αν είχα τα χρήματα θα προτιμούσα περισσότερο μια λύση πιο hi fi όπως λέτε και εσείς, πχ. την Suhr.

kotsadoros είπε:
λοιπον η κιθαρα ειναι το classic model με light weight alder , 10 - 14 compound radius , even C medium neck profile , rosewook ταστιερα, lock κλειδια  schaller και vintage style gotoh γεφυρα , ελπιζω να μην ξεχασα τιποτα
ειναι η pro series classic ή την εφτιαξες με δικα σου specs?

kguitar είπε:
ειναι η pro series classic ή την εφτιαξες με δικα σου specs?
αλλο pro series, αλλο classic. αλλη κατηγορια, αλλα Specs.

δεν υπαρχει "pro series classic", υπαρχει η Pro series c1&c2, αλλα δεν ειναι "custom classic". pro series γενικα υπαρχουν συγκεκριμενα μοντελα & με standard specs.

συμφωνώ superfunk....κι εγώ σε αυτές τις λίγες απίστευτες vintage αναφερόμουν....αυτές δεν είναι που δημιούργησαν και όλο τον vintage πανικό? (άσχετα αν δεν ..."παίζει"  μεγάλο ποσοστό από αυτές όπως σωστά αναφέρεις) 8)

αυτές δεν είναι που δημιούργησαν και όλο τον vintage πανικό?
οχι δεν ειναι αυτες που δημιουργησαν τον πανικο,ο vintage πανικος δημιουργηθηκε απο την απαραδεκτη ποιοτητα (και την πληρη αλλαγη των specs) των mid/late 70s Fender,Gibson & Gretsch  ;) που αναγκασε τους παικτες να στραφουν σε παλαιοτερα μοντελλα των ιδιων εταιρειων για να μπορουν να..παιξουν σαν ανθρωποι.... ;)

στην εποχη μας και οι 3 αυτες εταιριες (η 4η "μεγαλη" εταιρεια που ειναι η Rickenbacker δεν χαλασε ποτε την ποιοτητα της) βγαζουν τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ κιθαρες στην ιστορια τους,οποτε το να αγορασει καποιος μια vintage Fender,Gibson & Gretsch  για ΜΗ συλλεκτικους...και..ψυχολογικους λογους..ειναι καπως ..περιεργο... :)  

τωρα αν καποιος τυγχανει να εχει μια vintage κιθαρα που να ειναι και εκπληκτικο οργανο (εχω και εγω μια) με γεια του και χαρα του...και να τη χαιρεται ο ανθρωπος... :)

Infernalgr είπε:
αλλο pro series, αλλο classic. αλλη κατηγορια, αλλα Specs.

δεν υπαρχει "pro series classic", υπαρχει η Pro series c1&c2, αλλα δεν ειναι "custom classic". pro series γενικα υπαρχουν συγκεκριμενα μοντελα & με standard specs.
εννοουσα για αυτες εδω http://suhrguitars.com/proSeries.aspx?series=c1_c2

επειδη μοιαζουν τα specs που εδωσε ο Κωστας

Μια φορα ετυχε να παιξω με μια suhr (δεν ξερω ποιο μοντελο ηταν) οποτε δεν ειναι και η πιο ολοκληρωμενη η αποψη που εχω σχηματισει,ηταν παρα (μα παρα) πολυ καλοφτιαγμενη αλλα μου θυμισε Anderson στο οτι μου φανηκε καπως "αψυχη" σε σχεση με μια απλη fender.

Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο που μου εδωσε αυτη την εντυπωση,πιθανον να εχω συνηθισει στις fender και να μου κακοφαινεται οτιδηποτε πιο "ζυγισμενο" τονικα και δυναμικα.

kguitar είπε:
εννοουσα για αυτες εδω http://suhrguitars.com/proSeries.aspx?series=c1_c2

επειδη μοιαζουν τα specs που εδωσε ο Κωστας
δεν ξερω αν ειναι η C1 3TS, μαλλον οχι ομως.

+οτι κανεις δεν εχει ρωτησει ακομα για το attenuator που παιζει στο video  :P

Ωραίο κλιπάκι, πάρα πολύ ωραία κιθάρα (ειδικά ο ήχος του bridge), ατυχέστατος τίτλος... ;) :)

Παντως αν σας αρεσει τοσο πολυ ο ηχος του bridge μαγνητη (που εμενα μου θυμιζει καλη tele)  καντε αυτο που κανω εγω εδω και χρονια σε ΟΛΕΣ τις strat μου..

http://www.fralinpickups.com/bplate.asp

(δεν ειναι αναγκη να αγορασετε base plate απο τον FRALIN oποιδηποτε κομματι ατσαλι σε αυτες τις διαστασεις κανει μια χαρα δουλεια)

μπορειτε να πειραματιστειτε και με το υλικο

http://www.tdpri.com/resources/tele-bridge-base-plate-materials/

Μπορεί να παίξει μόνος του ο bridge σε στρατ; Άκου να δεις πράγματα που μαθαίνει κανείς  :D

Infernalgr είπε:
δεν ξερω αν ειναι η C1 3TS, μαλλον οχι ομως.

+οτι κανεις δεν εχει ρωτησει ακομα για το attenuator που παιζει στο video  :P
Η  κιθαρα ειναι η classic custom kai oxi h pro

Λοιπον το attenuator ειναι φτιαγμενο και σχεδιασμενο  απο εμενα και ειμαι σε συζητησεις για την παραγωγη του εδω στο λονδινο και διανομη σε ολη την ευρωπη. Ο ηχος του ειναι πραγματικα τρομερος , ειναι ανωτερο απο HOTPLATE , WEBER MASS ΚΤΛ ΚΤΛ , ο ηχος του ενισχυτη παραμενει ιδιος μεχρι και σε εντασεις  ψιθυρου . Το εβαλα διπλα διπλα με ενα ULTIMATE ATTENUATOR και το κοντραρε στα ισια . Σορρυ για το self promotion απλα επειδη ο infernal ρωτησε  ;)  να και μια φωτο του προτοτυπου

Picture_78.jpg

Μπράβο λοιπόν. Πιστεύω ότι οι καλύτεροι κατασκευαστές/ επινοητές "περιφερειακών" για κιθάρα είναι αυτοί που όντως ξέρουν να παίζουν καλά.

Αλήθεια, πόσο θα στοιχίζει περίπου; Πιο φθηνός από ultimate π.χ?

θα κοστιζει γυρω στις 300 310 λιρες ( πολυ πιο φθηνο απο UA ) . Αν καποiος απο εδω ενδιαφερεται μπορω να κανω καλυτερη τιμη, ειδικα πριν βγει στην παραγωγη. Δεν επισημανα οτι λειτουργει με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ καμπινα απο αποψη ohms .  ;)

συγχαρητήρια κοτσαδορε για την κατασκευή του attenuator...ρίξε κανένα νέο διότι σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλούς από εδώ μέσα...(κι εμένα εννοείται).

συμφωνώ 100% με τον φίλο georgekz: ηταν παρα (μα παρα) πολυ καλοφτιαγμενη αλλα μου θυμισε Anderson στο οτι μου φανηκε καπως "αψυχη" σε σχεση με μια απλη fender.

H suhr μου έπαιζε κυριολεκτικά μόνη της, ήταν σωστή σε βάρος δεν ξεκούρδιζε ποτέ και οι μονοπήνιοί της είχαν το πιο κρυσταλλινο καθαρό που έχω ακούσει ποτέ....όμως...σε σύγκριση με την john cruz strat...no mojo.....

δεν την υποβιβάζω, όπως προείπα θα τις έπαιρνα και τις 2 αν μπορούσα...απλά δεν πιστεύω ότι η μία αντικαθιστά την άλλη....άλλος ήχος...επαναλαμβάνω...διαφορετικός...και όχι καλύτερος ή χειρότερος...

νασαι καλα φιλε, θα σας κρατησω ενημερους εννοειται . Θα γινει και review στο guitarist magazine συντομα εδω αγγλια και θα κανω και επισημο demo στο youtube και στην ιστοσελιδα του TRUETONE.

de mouxeis apanthsei omos akoma ...poios pire thn suhr carved top standard meta apo sena? mporoume na ton vroume na tou kanoume mia prosfora mpas kai thn xanaparoume piso?

Την εδωσα εδω σε ενα τυπο ( λονδινο ) . Αν μαθω οτι την δινει θα σου πω  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back