vST..Πόσα;

philippe

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Υπάρχουν εκατονάδες vst που μπορούμε να αγοράσουμε ή να κατεβάσουμε freeware απο το Internet, η συνταγή όμως ποιά είναι;

Λίγα και καλά, ή πολλά και διαφορετικά;

Εσείς πόσα χρησιμοποιείται συνήθως;

εγώ χρησιμοποιώ 3 αλλά η συνταγή είναι να έχεις αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά και να μη γεμίζεις σκουπίδια

Βαλε αλλα 3 σε μενα και συμφωνω με τον τρελοσολιαρη απο πανω.

βρε παιδια με 3 vst πως γινεται;

Ας παρουμε 1 για drums 1 για μπασο 1 για synth μονο αυτα γεμισαν τα 3 ολο και κατι αλλο δε θα θελετε να βαλετε;

Εξαρταται και απο τι μουσικη φτιαχνεις σωστα;

Αν εννοείς vst instruments πιστεύω πολλά-καλά free και ορισμένα πολύ καλά πληρωμένα....

Δεν ξεκαθαρίζεις τι εννοείς όταν μιλάς για VST.

Effects;

Instruments;

Και τα δύο;

βρε παιδια με 3 vst πως γινεται;Ας παρουμε 1 για drums 1 για μπασο 1 για synth μονο αυτα γεμισαν τα 3 ολο και κατι αλλο δε θα θελετε να βαλετε;

δεν μου χρειάζεται κάτι άλλο εμένα και βασικά τώρα που το λες δεν έχω synth

μόνο ντραμς και μπάσο( έχω 2 μπάσα )

βρε παιδια με 3 vst πως γινεται;Ας παρουμε 1 για drums 1 για μπασο 1 για synth μονο αυτα γεμισαν τα 3 ολο και κατι αλλο δε θα θελετε να βαλετε;

δεν μου χρειάζεται κάτι άλλο εμένα και βασικά τώρα που το λες δεν έχω synth

μόνο ντραμς και μπάσο( έχω 2 μπάσα )
ενταξει με ενα drums + 2 bass καποια περιεργη μουσικη θα γραφεισ,εμεις μιλαμε για πιο mainstream πραγματα..

metal παίζω απλά το ένα μπάσο με καλύπτει σε μερικά κομμάτια ενώ το άλλο στα περισσότερα

Χωρις να εχω καμια διαθεση να κανω διαφιμηση, το περιοδικο computer music

βγαζει κατα καιρους ενα dvd με σχετικα καλα soft synths.

To ποσα χρησιμοποιω (ταυτοχρονα ) ειναι και θεμα μηχανηματος.

3-4 το πολύ. Αν έχεις 2 συνθ όπως κανά minimonsta και albino3 ή absynth4 τι να τα κάνεις όλα τα άλλα; Για να μην πω ότι και με ένα μόνο (δες reaktor) κάνεις τέλεια δουλειά! :wink:

Αν και εχω ενα συνθ αλα και να μην το ειχα καμια 5αρα πιστευω χωρις kontakt battery

Με 5 συνθια και 3 ντραμοκούτια θα ήταν απληστία να χρησιμοποιούσα και vst instruments.Αντε κάννα Fx(gate,limiter) μόνο.

για σας! εγω παιδια γραφω psy-trance και θα ελεγα πως δεν μπορω να μην το γεμισω στα vst, fx & vst instruments....

που ειναι το κακο?

Δεν χρησιμοποιώ κανένα. Τους πειραγμένoυς ήχους τους φτιάχνω με ένα hardware sampler ή πειράζοντας με τα εφε τα audio που έχω γράψει.

Νταξ παιδιά αν είναι να πουλήσουμε μούρη έχω και εγώ 5 hardware synth οπότε δεν χρησιμοποιώ κανένα :lol: αλλά αν κάποιος δουλέυει αποκλειστικά με software υποθέτω θέλει 2 synth (1 "analog" και 1 sample-based), πιάνο, τύμπανα, μπάσσο και strings, αντε και ένα stylus για το λουπικό του πράγματος αλλά και για percussion samples γενικότερα. Όλα αυτά δεδομένου ότι κιθάρες γράφουμε real (ακουστικές) ή με amp modelling (ηλεκτρικές) μιας και οτιδήποτε άλλο δεν ψήνει στον τομέα του software...

Οπότε μια λίστα θα μπορούσε να ήταν:

-BFD με το XFL

-Trilogy

-Akoustik Piano (ή Ivory)

-Stylus

-Korg Legacy Edition

-Quantum Leap Symphonic Orchestra - Strings

Όσο για τα εφφέ, αποφεύγω να έχω εγκατεστημένα στο σύστημα πάνω από 2 compressors, 2 eq και 2 reverb γιατί είναι περριτά και καθυστερώ στο να επιλέξω κάθε φορά... από την άλλη 1 από το κάθε είδος θα ήταν λίγο γιατι δεν είναι όλα δυνατά να μου δώσουν τον ήχο που θέλω...

για σας! εγω παιδια γραφω psy-trance και θα ελεγα πως δεν μπορω να μην το γεμισω στα vst' date=' fx & vst instruments.... που ειναι το κακο?[/quote']

Και γιατί να το κάνεις αυτό; Δεν σου προσφέρει τπτ. Μάθε να τα δουλεύεις ως συνθια (να φτιάχνεις ήχους δλδ) και όχι σαν αρμόνια (να παίζεις με preset). ¶σε που θα αναπνεύσει το σύστημά σου, εκτός από την εγγυημένα καλύτερη δουλειά που θα κάνεις :wink:

Ενας "ολοκληρωμενος" μουσικοπαραγωγος ( γιατι ετσι μπορουμε να χαρακτηρισουμε τη νεα γενια μουσικων ), πρεπει να εχει τουλαχιστον 5 αγαπημενα και πολυχρησιμοποιημενα VST, ωστε να δημιουργει τον προσωπικο του ηχο, αλλα ποτε μα ποτε ναμ ην κλεινει την πορτα σε οτιδηποτε καινουριο πεφτει στα χερια του. Να το χρησιμοποιει ομως, μονο οταν το εχει μαθει καλα και μπορει να το "Φερει" στα μετρα του, αντι να γινει το αντιθετο.

Εγω χρησιμοποιω σχεδον ολα της Spectrasonic, Edirol και Arturia. Απο effects κυριως της IK Multimedia, Waves και Native.

Παρολαυτα, υπαρχουν ορισμενα VSTs και VSTi's που αποτελουν "κλειδια" για πολλες παραγωγες και τα οποια τα χρησιμοποιω σπανια, ωστε να διατηρησω την "φρεσκαδα" τους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back