Ποιό midi πλήκτρο μπορεί σήμερα να καλύψει vst ανάγκες?

Αυτό ρωτάω. Αν υπάρχει κάποιο που να είναι ΑΣ ΠΟΥΜΕ plug and play.
Το πιο κοντά στο plug & play που ξέρω εγώ είναι το Automap. 

Πιο κοντά δεν γίνεται και δεν ξέρω την εξέλιξη του για τα πιο σύγχρονα VST αλλα της τελευταίας δεκαετίας τα καταφέρει μια χαρά με τριπλή λειτουργία αφού φτιάχνει με την  εγκατάσταση προφίλ για όλα τα VST,  όργανα και έφφε ξεχωριστά και παράλληλη λειτουργία control surface. Σε αυτό που ζητάς είναι πιο κοντά για εμένα. Μπες και μελέτησε το σε σχέση με τα VST που έχεις ή θες να πάρεις, δες πως λειτουργεί από τα video, το forum της εταιρείας για να δεις αν σου καμει αφου θες κάτι τέτοιο. Αυτά που έχεις πάντως είναι μια χαρά και για το θέμα του transport vs instrument πρεπε να διαβάσεις το manual και να δεις παραδείγματα. 

Αλλιώς Automap. Αλλιώς pontiki 

Τα midi controller εξ ορισμού υπάρχουν για να ελέγχουν VSTs και DAWs

Πάρτε μου το KOMPLETE KONTROL δώρο τα Χριστούγεννα. Βάλτε από 50 ευρώ να με κάνετε χαρουμενο. 

• Συμφωνώ
Reactions: manosx
Σε περιβάλλον studio - σπιτιού μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, σε περιβάλλον - καταστάσεις live θέλει hardware.

Το θέμα με όλα αυτά τα controller-άκια είναι πως κατά 99.9% στέλνουν μόνο απλές εντολές και το χειρότερο μόνο μία τη φορά. Για παράδειγμα στέλνουν CC ή PC και μόνο μία τιμή τη φορά και σε ένα Midi κανάλι.

Παλιά υπήρχαν Midi Keyboard Controllers όπου μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το Midi πλήρες. Δηλαδή μπορούσες να στείλεις μέχρι και SysEx, πράγμα σπάνιο για τα σημερινά. Δεν έχω δει κάποιο από τα γνωστά μικρά, εκτός κι αν κάποιο μου έχει ξεφύγει. Κάποια στιγμή πάντως που γύρευα κάποιο για κάποιον συνάδελφο καταλήξαμε στη σειρά A της Roland (A-800Pro κλπ) όπου μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του live.

Η άλλη λύση είναι custom hardware.

Αυτό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ήταν πάντοτε ένα πρόβλημα με τους κατασκευαστές καθ'ότι το αγοραστικό κοινό είναι λιγότερο και ακόμα λιγότερο είναι το κοινό που μπορεί να το προγραμματίσει. Οπότε σου λένε μιά χαρά είναι τα controllers που διαθέτουν μόνο CC και PC.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
  • Συμφωνώ
Reactions: cos_dr and manosx
 Ολο το θεμα με το MIDI ειναι να βγαζεις την ακρη μονος σου, αν περιμενεις τις εταιριες σωθηκες, εδω με το ζορι πριν 40 χρονια εβγαλαν το midi και ακομα εκει εχουμε μεινει, ολο midi2 ακουμε και midi2 δε βλεπουμε. Απο το κακο στο χειροτερο παμε.

Αν λοιπον δεν κατσεις να βγαλεις ακρη μονος σου, μην περιμενεις να το κανουν αυτοι για σενα. Θα πρεπει να παρεις ενα controller Native, ενα arturia, ενα korg, ενα roland ? κλπ, κοροιδα τους εχεις, γιατι να κατσει η arturia να κανει ετοιμα τα controller της plug and play για τους αλλους, εδω σου λεει, θα ερθεις μαζι μου.

Αλλα ομως αμα κατσεις να μαθεις τα περι MIDI κλπ, τους πιανεις κοροιδο, και κανεις οτι ναναι, ΜΑΓΕΙΕΣ κανεις με το midi ?

Ασουμε σε καποια φαση μαλακιζομουν με το σαχλοφωνο,  και ειχα καταληξει ως εξης: Επαιζες μια συγχορδια στην κιθαρα, και αυτη ενεργοποιουσε midi πλατες και bass και rythm arpeggiators, φυσικα συγχρονισμενα με το ρυθμο στα drums. Καπακι παταγες το midi πεταλι: Με το που παταγες το midi πεταλι, η συγχορδια και ολα τα arpeggiators μπαιναν σε φαση hold, εμενε δηλαδη σταθερο το rhythm section στη συγχορδια που επαιξες, ενω ταυτοχρονα επαυε η κιθαρα να στελνει πλεον τον ηχο της στην audio to midi εισοδο.

Ταυτοχρονα ανοιγε η εισοδος του κιθαροενισχυτη, οπου υπηρχε ο lead γκαζοηχος, και μπορουσες να σολαρεις. Οταν ηθελες να αλλαξει η συνοδεια συγχορδια αφηνες το πεταλι, η εισοδος του ενισχυτη εκλεινε, βαραγες την καινουργια συγχορδια, γυριζαν το μπασο και οι πλατες, ξανα παταγες το πεταλι, συνεχιζες το solo και παει λεγοντας.

Αμα περιμενα να το βρω αυτο ετοιμο απο τη μανα του, καληνυχτα Μαργαριτα, καληνυχτα Μαργαρω ?

Προχωρημένες λειτουργίες Midi υπάρχουν στο FC-300 για παράδειγμα. Αλλά επειδή αφορά κιθαριστικό προϊόν οι παίζοντες πλήκτρα το αγνοούν.

Από το 2020 ανακοινώθηκε επίσημα.

Και τι εγινε;

Αυτο που ζηταει ο Dimsonic, υποτιθεται οτι ΟΝΤΩΣ θα το κανει το midi2 ΜΟΝΟ ΤΟΥ και αυτοματα.

Θα βλεπει δηλαδη το vst τι σκατα controllers εχει το πληκτρο σου και ΤΣΑΚ, θα τους αναθετει ΑΥΤΟΜΑΤΑ τις βασικοτερες παραμετρους.

Ουτε να ψαχνεσαι εσυ να αναθετεις, ουτε 3rd party προγραμματα να ανοιγεις, ουτε extra warper να βαζεις.

Αλλα ως που να γινει αυτο, και ωσπου να το υιοθετησουν οι εταιριες, τι 2020, καλο 2040 και βλεπουμε.

Αυτο που ζηταει ο Dimsonic, υποτιθεται οτι ΟΝΤΩΣ θα το κανει το midi2 ΜΟΝΟ ΤΟΥ και αυτοματα.
Ακριβώς, το κάνει. Μέχρι τώρα το έκανες με templates. Τώρα γίνεται αυτόματα.

Θα βλεπει δηλαδη το vst τι σκατα controllers εχει το πληκτρο σου και ΤΣΑΚ, θα τους αναθετει ΑΥΤΟΜΑΤΑ τις βασικοτερες παραμετρους.
Ακριβώς αυτό βλέπει. Όχι μόνο το DAW βλέπει τι υπάρχει αλλά και το hardware βλέπει τι υπάρχει.

Ουτε να ψαχνεσαι εσυ να αναθετεις, ουτε 3rd party προγραμματα να ανοιγεις, ουτε extra warper να βαζεις.
Ακριβώς.

Αλλα ως που να γινει αυτο, και ωσπου να το υιοθετησουν οι εταιριες, τι 2020, καλο 2040 και βλεπουμε.
Αφού σου λέω ήδη υπάρχει. Αρκεί τα μηχανήματα και τα DAW να είναι αναβαθμισμένα για MIDI 2.

• Like
Reactions: manosx
To Automap το κάνει πολλά χρόνια τώρα και

image.jpeg

RIP Automap.

Δεν έχει πια υποστήριξη.

Είδα πως έχει για old equipment.

αναπαύσου εν ειρήνη, ω, σπουδαίο midi controller software.

Θα σε θυμόμαστε με αγάπη.

Εννοώ πως δουλεύει στα παλιά, και σε εμένα δουλεύει μια χαρά, ευτυχώς, τώρα μένει μην βγάλουν κανα update τα windows να μου σταματήσουν τη λειτουργία του automap server και να το ΣΠΑΣΩ μετά και να ΚΛΑΙΩ ?

image.jpeg

Αφού σου λέω ήδη υπάρχει

Να το δουμε και να μην το πιστεψουμε ?

RIP Automap.

Δεν έχει πια υποστήριξη.

Δε γινεται ετσι δουλεια ρε cos.

Δεν μπορεις να περιμενεις να καθαρισει μια εταιρια για ολο αυτο το χαος, ολο αυτο το μπαχαλο με τα 500000 plug in, τους 755 DAW Hosts και τα 1250 controllers.

Αν δε γινει μεσω midi 2, να υπαρχουν πρωτοκολλα επικοινωνιας, στανταρισμενα μηνυματα και τετοια, δε θα γινει ποτε.

Να το δουμε και να μην το πιστεψουμε ?

Δε γινεται ετσι δουλεια ρε cos.

Δεν μπορεις να περιμενεις να καθαρισει μια εταιρια για ολο αυτο το χαος, ολο αυτο το μπαχαλο με τα 500000 plug in, τους 755 DAW Hosts και τα 1250 controllers.

Αν δε γινει μεσω midi 2, να υπαρχουν πρωτοκολλα επικοινωνιας, στανταρισμενα μηνυματα και τετοια, δε θα γινει ποτε.
εμένα με βόλεψε και με βολεύει το καημένο και άμα προλάβω θα κάνω και ένα βιντεάκι να το δούμε στην πράξη έτσι να ευθυμήσουμε ?ελέγχοντας το daw και μάλιστα σε συνδυασμό με το ποντίκι, όταν π..χ διαλέγεις το effect τότε το controller μπαίνει αυτόματα στο mode effect και ελέγχει το effect που έχεις ανοίξει με mapped τις βασικές του και όχι μόνο λειτουργίες, δηλαδή ότι διαβάζει με το scan ή αν έχει script το όργανο και άμα πατάς το κουμπί του mixer ή με το ποντίκι ακουμπήσεις κάπου το daw τότε ξαναμπαίνει μόνο του στο άλλο mode και αντίστοιχα το intstrument και έτσι αν το συνηθίσεις κιόλας όπως εγώ μαθαίνεις. 

Εμένα με βόλεψε και πάντα συνδυάζω το ποντίκι και μου κάνει δουλειά.

Ιδιαίτερα στην μίξη των tracks άμα τα βάλεις στη σειρά και στα solo mule arm pan volume σε συνδυασμό με το performance του VST όπως παράδειγμα επειδή την βρίσκω με το Stylus RMX, στις παραλλαγές του ρυθμού και άλλα κόλπα δουλεύει πάρα πολύ καλά και πρακτικά. Και με το κουμπί learn πάνω στο controller επιτόπου αγγίζω τι θέλω στο περιβάλλον του Sonar και το αναθέτω επιτόπου με επίσης άγγιγμα στο controller και ούτω καθ εξής.

Νομίζω πως ήταν ότι πιο καλό μπορούσε να γίνει για το επίμαχο θέμα ιδιαίτερα λόγω της κατηγοριοποίησης και της δημιουργίας δεύτερων DLL των plug in με scan τους από το software και αρμονική συνεργασία με το server που τρέχει και δεν με πρόδωσε ποτέ. Ποτέ δεν μπλόκαρε, ποτέ δεν κόλλησε και το έχω πολλά χρόνια και είμαι ευχαριστημένος. Τόσο που πραγματικά θα με ξενερώσει αν χαλάσει ή δεν δουλέψει με τα windows κάποια στιγμή.

Προς το παρόν ο server που εγκαθιστά δουλεύει απροβλημάτιστα.

Δεν είδα αν έχουν φτιάξει κάτι άλλο στη Novation γιατί νυστάζω? καληνύχτα και όποιος θέλει να μου κάνει δωρεά το καινούργιο KONTROL να μην διστάσει. ?

@cos_dr

Σίγουρα υπάρχει κάτι που ίσως έχει συνηθίσει κάποιος ή ίσως τον βολεύει καλύτερα ή αν θες του είναι πιό χρηστικό.

Αλλά είπαμε:

Σε περιβάλλον studio - σπιτιού μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με ό,τι θέλεις, σε περιβάλλον - καταστάσεις live θέλει hardware.
Διαφορετικά έχεις μεγάλες πιθανότητες να πληρωθείς σε virtual αφού θα έχεις πάρει... τα Virual ?

Μαρουλι τα πανε τα εικονικα συστηματα σε μεγαλα lives, με τους κοντρολλερ να ελεγχουν dedicated συστηματα.

Αλλα αν μιλαμε για μικρα λαιβακια, που θα κουβαλησεις μονος σου ενα ρημαδοπληκτρο να γρατζουνισεις, και δε θα εχεις ολοκληρη κουστωδια να στηνει συστηματα και back up υποσυστηματα, εννοειται οτι χτυπας ενα δυο hardware πληκτρακια να τελειωνεις.

@cos_dr

Σίγουρα υπάρχει κάτι που ίσως έχει συνηθίσει κάποιος ή ίσως τον βολεύει καλύτερα ή αν θες του είναι πιό χρηστικό.

Αλλά είπαμε:

Σε περιβάλλον studio - σπιτιού μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με ό,τι θέλεις, σε περιβάλλον - καταστάσεις live θέλει hardware.
Διαφορετικά έχεις μεγάλες πιθανότητες να πληρωθείς σε virtual αφού θα έχεις πάρει... τα Virual ?
Ναι, πάντα στο κλίμα του αρχικού ποστ που αναφέρεται για δουλειά δυο σπίτι. 

Σε περιβαλλον live θέλει αυτά που ειπώθηκαν. 

Να ένα παλιότερο βίντεο που είχα βάλει, που έχεις λάθη λογω βιασύνης ?αλλα δείχνει τη συνεργασία του controller με hardware, software και DAW. Χωρίς το controller είναι αδύνατο να ελέγξεις το karma software η αλλα vst σε πραγματικό χρόνο, όλες τις παραμέτρους. 

Εδω νομίζω φαίνεται πως μπορείς να κάνεις και live με κάποια όργανα αν κάνεις τις δρομολογήσεις, πολύ εύκολα. 

Ετσι ελέγχω και τα VST, όσες παραμέτρους τους θέλω και για live εγγραφή κάτι προγραμματισμό ας το πούμε βασικής διαμόρφωσης ήχου. Στο βίντεο έκανα βλακεια όταν έγγραφα, ο συγχρονισμός είναι άψογος στην πραγματικότητα. Αυτά. Καληνύχτα σας ?❤️❤️❤️

Καλησπέρα και από μένα

Το παράδειγμα του Κώστα με το πολύ ωραίο βίντεο ήταν το πιο αντιπροσωπευτικο για μένα και εξηγούμε :

καταρχάς ένα πλήκτρο midi δεν φερνει την ανοιξη και λιγο πολυ ενα που να τα κανει ολα και να κουμπωνει παντου δεν ξερω αν υπαρχει μετα παμε στο πως δουλευει ο καθενας και το τι θελει να κανει.

Eγω πχ που δουλευω πανω στην electronic dance σκηνη θα σεταρα το Ableton Live με εναν ωραιο controller (οπως εχει κανει ο Κωστας για αυτο ανεφερα εξαρχης το παραδειγμα του με το πολυ ωραιο βιντεο) και στην συνεχεια πχ θα ειχα καποιο drum machine και δυο η ενα midi mini key (γιατι με βολευουν ? )και θα επαιζα μπαλα αναλογα το setup που θα ηθελα να κανω live performing.

Άρα είναι πιο πολύ το τι θες να κανείς και με τι δουλεύεις

προσωπική μου γνώμη και άποψη 

να είστε καλά ?

• Συμφωνώ
Reactions: cos_dr

Trending...

Νέα θέματα