(Δεν έχει σημασία, θα έπρεπε να πέφτει στο 0)WilliamSats είπε:Τι ποτενσιόμετρο έχεις βάλει?
jkstigma είπε:μαλλον ελλατωματικο
δεν νομιζω να φταιω αφου στη δουλεια με ενα κολητιρι αγκαλια βρισκομαι
(επισκευες κουρευτικων μηχανων, πιστολακια κτλ κτλ χαχα)
αλλα ποτε δεν ξερεις ισως να ειναι πιο ευαισθητο απο οσο νομιζα
αυριο 8α παρω καινουργιο >
to checkara με ωμομετρο..ενω πχ δειχνει 200 Κ,,,μόλις to <σκουντηξεις> στιγμιαία πηγαινει 900K και μετα επανερχετε,
παντως οσο το ειχα το κουτακι στον ηχο μου...παρατηρησα οτι τελικα οντως αλλαζει την συμπεριφορα του ενισχυτη,
σαν να μαζευει τα χρωμματα του dist,,σαν να κοβει κυριως τις υψηλες,
μου φαινετε μονο με attenuator θα βρουμε την υγειά μας
το πρωτο όπως στο σχεδιο ακριβως το εχω κολήσειharilatron είπε:Είσαι σίγουρος ότι το 3ο πόδι του ποτ πάει στην κοινή γη εισόδου-εξόδου?
(Δεν έχει σημασία, θα έπρεπε να πέφτει στο 0)
Έπρεπε να το περιμένεις.jkstigma είπε:...παντως οσο το ειχα το κουτακι στον ηχο μου...παρατηρησα οτι τελικα οντως αλλαζει την συμπεριφορα του ενισχυτη,
σαν να μαζευει τα χρωμματα του dist,,σαν να κοβει κυριως τις υψηλες,
μου φαινετε μονο με attenuator θα βρουμε την υγειά μας
Ασφαλώς και παρεμβαίνει στον ήχο. Περιορίζοντας την ένταση του σήματος, περιορίζεις και τον χρωματισμό (παραμόρφωση) από τις τελικές.
OXIIIIIavalon είπε:κατι παρομοιο με καλωδια και ποτενσιομετρα για μεγαλες εντασεις δεν θα μπορουσε να γινει μεταξυ τελικου-> καμπινας ? (ή αυτο ειναι το attenuator?)
Λογικά, δεν θα είναι το ίδιο. Η αντίσταση που "βλέπει" το send είναι πάντα η 100 ή η 250 (η ονομαστική τιμή του pot). Το αν ακούγεται διαφορά η όχι, εξαρτάται απο τις αντιστάσεις εξόδου του προενισχυτικού σταδίου και εισόδου του τελικού. Γενικά, αν ήταν να βάλω volume pedal στη λούπα θα εβαζα low impedance.jkstigma είπε:σε ενα volume box ενα 250κω pot απο ενα 100ρι
θα εχει διαφορα στον ηχο-τονο?
λογικα οχι αφου με το 250ρι μπορεις απλα να το < ανοιγεις > ωστε να μην ξεπερναει πχ τα 100 Κ?
Εννοείται θα έχει διαφορά!jkstigma είπε:σε ενα volume box ενα 250κω pot απο ενα 100ρι
θα εχει διαφορα στον ηχο-τονο?
Όχι δεν πάει έτσι! Η προενίσχυση θα βλέπει, πάντα, ολόκληρη την τιμή του ποτ.λογικα οχι αφου με το 250ρι μπορεις απλα να το < ανοιγεις > ωστε να μην ξεπερναει πχ τα 100 Κ?