βοηθεια για ενισχυτη

kotopoulos

Νέο μέλος
Πόντοι
6
καλησπερα σε ολους.ειμαι 35 ετων και πολυ αρχαριος στη κιθαρα.ξεκιναω ομως με ορεξη και παθος.θελω τη βοηθεια σας σαν πιο εμπειροι να αγορασω εναν καλο ενισχυτη ως 400-500 ευρω να εχει πολυ καλα καθαρα με ενδιαφερει επισης να εχει επανω πολλα εφφε drum loops presets γενικοτερα εξομιωσεις απο πολλους διασημους και παλιους ενισχυτες και λειτουργιες για αποθηκευση δικων μου ηχων.οσο αφορα τα watts τον θελω για το σπιτι αλλα θελω να εχει καθαρο ηχο δυνατο και ποιοτικο.να συνδεω μικροφωνο και δευτερο οργανο οπως μπασσο.να σημειωσω οτι σκεφτομαι να αγορασω μια classic vibe telecaster squier custom και εχω στη κατοχη μου απο τα 15 μου μια washburn lyon series με ενα διπλο μαγνητη και αλλους δυο μονους.τη συγκεκριμενη την εχω για πιο γκαζια μιας και επαιζα μικρος.κυριως λοιπον τον θελω για τη telecaster να βγαζω αυτον το περιβοητο telecaster ηχο.αλλα και για hard καταστασεις..θελω τα φωτα σας λοιπον για ενα καλο ενισχυτη τον οποιο θα τον ευχαριστηθω για τα επομενα χρονια καθως θα μαθαινω σε αυτον.να σημειωσω οτι μου κινησαν το ενδιαφερον ο spider jam o fender g-dec και καποιοι απο τη σειρα της vox.περιμενω με αγωνια τη γνωμη σας και ευχαριστω.καλως σας βρηκα.

κοτοπουλε καλώς ήρθες!

νομίζω οτι ζητάς πάρα πολλά απο έναν ενισχυτή.

kotopoulos είπε:
να εχει πολυ καλα καθαρα με ενδιαφερει επισης να εχει επανω πολλα εφφε drum loops presets γενικοτερα εξομιωσεις απο πολλους διασημους και παλιους ενισχυτες και λειτουργιες για αποθηκευση δικων μου ηχων.οσο αφορα τα watts τον θελω για το σπιτι αλλα θελω να εχει καθαρο ηχο δυνατο και ποιοτικο.να συνδεω μικροφωνο και δευτερο οργανο οπως μπασσο.

gerrard σ'ευχαριστω καταρχας για την ανταποκριση.απλως ψαχνω πολυ αυτες τις μερες και διαβαζω διαφορα σε πολλα sites και εχω μπερδευτει....ενισχυτες καθαροι ενισχυτες "βρωμικοι" με εφφε με ετοιμα drumms  με reverb με delay........θελω ενα μηχανημα ωστε να μπορω να εκμεταλλευτω μια squier classic vibe telecaster custom και μια washburn  που εχω απο μικρος....ιδιαιτερα τη telecaster που σκεφτομαι να αγορασω τις επομενες μερες (θα ηθελα και γνωμες για αυτο) ο spider jam απο οτι διαβαζω παρεχει λειτουργιες σαν αυτες που ζηταω.....αλλα κατι δε μου γεμιζει το ματι...δε ξερω κατι μου χτυπαει ασχημα....υπαρχει αλλος ενισχυτης με παρομοια χαρακτηριστικα που θα τον ευχαριστηθω πραγματικα........π.χ.τι γνωμη εχεις για marshall peavey και vox? εχεις να μου προτεινεις κατι?

Για αυτό που ζητάς καλύτερα είναι να πάρεις έναν μικρό λαμπάτο της προκοπής γύρω στα 300 και με τα υπόλοιπα μια πεταλιέρα. Ρίξε μια ματιά στο Thomann, στα 200-300 (το καθένα) έχεις πολλές καλές επιλογές και για ενισχυτή και για πεταλιέρα.

δηλαδη λες ενας λαμπατος βγαζει ποιοτηκοτερο ηχο απο οτι καποιοι αλλοι?που θα δω διαφορες δηλαδη? τωρα εχω εναν create 15w με ενα απλο overdrive...τον εχω στην ακρη πλεον....θελω κατι καινουριο.....τωρα οσο αφορα τη πεταλιερα που μου ειπες........σκεφτομαι αργοτερα αφου κανω καποια μαθηματα να θυμηθω το οργανο......τωρα θα παρω εναν ενισχυτη τυπου spider jam η fender g-dec.η καποιον λαμπατο αν καταλαβω τη φιλοσοφια τους και τι παραπανω προσφερουν απο τους κοινους.κοιτα,μεσα απο το cubase χρησημοποιω πολλα pluggins απο εφφε και πολλες εξομοιωσεις απο ενισχυτες,αλλα θελω κατι χειροπιαστο διπλα μου.....εχεις κατα νου καποιον συγκεκριμενα λαμπατο....δε γνωριζω πως να ψαξω και με ποια φιλοσοφια.....

μέχρι να αποφασίσεις τι χρειάζεσαι,συνέχισε να παίζεις με τα pluggins. Υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με ενισχυτες στο νόιζ. κάνε μια αναζήτηση και ξεκίνα το διάβασμα.

Should Not Be είπε:
Για αυτό που ζητάς καλύτερα είναι να πάρεις έναν μικρό λαμπάτο της προκοπής γύρω στα 300 και με τα υπόλοιπα μια πεταλιέρα. Ρίξε μια ματιά στο Thomann, στα 200-300 (το καθένα) έχεις πολλές καλές επιλογές και για ενισχυτή και για πεταλιέρα.
+1000

δε γίνεται να τα βρείς όλα αυτά σε έναν ενισχυτή και να θες να είναι και καλός

Ο spider jam μόνο καλός δεν είναι σε αντίθεση με την κιθάρα που πιστευω οτι έχεις κάνει πολύ καλή επιλογή. Αν ακούσεις ας πούμε την tele να παίζει καθαρά στον spider και μετά στον bugera 22 θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά υπέρ του δεύτερου.

Παίρνεις λοιπον έναν λαμπάτο ενισχυτή με πολύ καλό καθαρό ήχο πχ.

http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm

και ένα πολυεφφέ πετάλι για τα υπόλοιπα. πχ.

http://www.thomann.de/gr/digitech_rp_355.htm

http://www.thomann.de/gr/digitech_rp_255.htm

http://www.thomann.de/gr/zoom_g21nu.htm

που έχουν και ενσωματωμένα drum patterns και λοοπερ για να παίζεις από πάνω

και είσαι κομπλε.

kotopoulos είπε:
δηλαδη λες ενας λαμπατος βγαζει ποιοτηκοτερο ηχο απο οτι καποιοι αλλοι?που θα δω διαφορες δηλαδη? τωρα εχω εναν create 15w με ενα απλο overdrive...τον εχω στην ακρη πλεον....θελω κατι καινουριο.....τωρα οσο αφορα τη πεταλιερα που μου ειπες........σκεφτομαι αργοτερα αφου κανω καποια μαθηματα να θυμηθω το οργανο......τωρα θα παρω εναν ενισχυτη τυπου spider jam η fender g-dec.η καποιον λαμπατο αν καταλαβω τη φιλοσοφια τους και τι παραπανω προσφερουν απο τους κοινους.κοιτα,μεσα απο το cubase χρησημοποιω πολλα pluggins απο εφφε και πολλες εξομοιωσεις απο ενισχυτες,αλλα θελω κατι χειροπιαστο διπλα μου.....εχεις κατα νου καποιον συγκεκριμενα λαμπατο....δε γνωριζω πως να ψαξω και με ποια φιλοσοφια.....
Πες μας πρώτα τι στυλ ήχος σε ενδιαφέρει περισσότερο. Με το λαμπάτο θα δεις τη μεγαλύτερη διαφορά στα καθαρά αλλά κυρίως εκεί που αρχίζει να σπάει, στο ελαφρύ overdrive, και μετά σε crunch καταστάσεις. Πέρα από τον καλύτερο ήχο είναι και η ανταπόκριση στο παίξιμό σου. Στην αρχή μπορεί και να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά, όμως πίστεψέ με υπάρχει και είναι τεράστια αν σε ενδιαφέρουν αυτου του τύπου οι ήχοι. Αυτά βέβαια θέλουν και λίγο ένταση, οπότε αν αυτό είναι πρόβλημα (γείτονες, παιδιά) ένας solid state με έτοιμα εφέ πάνω θα σε βολέψει περισσότερο καθαρά σε θέμα πρακτικότητας.

Δες και αυτόν http://www.thomann.de/gr/fender_super_champ_xd.htm, ο μοναδικός λαμπάτος με ενσωματωμένα εφέ και προσομοιώσεις! Βγαίνει και σε μικρή έκδοση http://www.thomann.de/gr/fender_vibro_champ_xd.htm

πω ρε μαγκες ποσο πισω εχω μεινει....οποτε να μη σκεφτομαι καν για spider και να δω για λαμπατο...ωστε να ανταποκριθει εκει καλυτερα η telecaster.....επισης να υπενθυμισω οτι ειμαι κατοχος και μιας washburn με ενα διπλο μαγνητη και δυο μονους....που σημαινει γκαζια....και θα ηθελα να την εκμεταλλευτω και αυτη...θα μπορει να ανταποκριθει και σε εναν λαμπατο? 50watt θα ειναι αρκετα? και επισης με μια καλη πεταλιερα θα ειμαι κομπλε?ασχετα με τον ενισχυτη....δηλαδη θα μπορω να συμβαδισω με εναν καλο λαμπατο και μια πεταλιερα full......sorry για το μπλεξιμο...και τις ερωτησεις που μπορει να σας φαινονται χαζες...αλλα προσπαθω να τα βαλω στη σειρα και να ξεκινησω....

και παρεπιπτοντως επειδη μου αρεσουν οι vox πειτε μου γνωμες και ποιον να δω...μεχρι στιγμης βλεπω buggera kai super champ

blues ηχοι "βλεπε" mayall τον μεγαλο rory...επισης david guilmour εκεινο το solo στο live in earls court.το comfortably numb....μου εχει καρφωθει στη ψυχη.....τετοιους ηχους....

Συμφωνώ 100% με ολόκληρο τον φίλο Loki.

Τον bugera v22 τον έχω παραγγείλει από γερμανία εδώ και 20 μέρες (ευτυχώς πριν ανεβεί η τιμή  :P :P) και τον περιμένω από μέρα σε μέρα (γίνεται χαμός με αυτό το διαβολάκι, στο musicstore έχει ως νέα ημερομηνία παράδοσης...αρχές μαρτίου  ::) αλλά και στο thomann απότι είδα δεν υπάρχει προς το παρόν, θα το φέρουν τέλος του μήνα). Περισσότερες εντυπώσεις όταν έρθει.

Πάντως να ξέρεις ότι είναι vintage ενισχυτής, δηλαδή μην περιμένεις και τα τρελά  metal γκάζια  ;D.  Να και ένα βιντεάκι ( εντελώς ενδεικτικά  ) με telecaster

Crate.Kαι γαμώ τα ενισχυτάκια είναι για την κατηγορία του, κρίμα που δεν παράγεται πλέον...Πολύ καλύτερο από κάτι frontaman, park, rocktron κ.τ.λ. των 15 watt!!

Φίλε μου, επειδή ανέφερες ότι είσαι πολύ αρχάριος, εγώ πιστεύω ότι και η κιθάρα σου και το ενισχυτάκι είναι μια χαρά για να μάθεις να παίζεις...τα εφέ και οι λάμπες ούτε θα σε μάθουν να παίζεις ούτε σου είναι απολύτως απαραίτητα την δεδομένη στιγμή...βέβαια, αν πραγματοποιήσεις π.χ. την πρόταση του Loki, your ears will thank you..επομένως αφού υποστηρίζεις ότι έχεις όρεξη και πάθος, (ίσως η αναβάθμιση που θα πραγματοποιήσεις σε ''πωρώσει'' και έχεις ακόμα περισσότερη διάθεση για μελέτη) και φαίνεσαι και ώριμος, go for it.

Γιατί δεν κοιτάς κάτι τέτοιο?

http://www.thomann.de/gr/vox_ac4tv.htm

Απλό λαμπάτο ενισχυτάκι με ωραία vox χροιά και θα σου μεινουν και λεφτά να πάρεις μέχρι και καμιά μεταχερισμένη tonelab. Και θα έχεις σούπερ ήχο. Αν και πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ψαχτείς αργότερα με εφέ, όταν θα έχεις πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι θέλεις. Πάντως μην πάρεις "βιονικό" ενισχυτή. Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά για κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα μετανιώσεις σύντομα (και δεν θα μπορείς να πουλήσεις και σε καλή τιμή).

Ps ωραία επιλογή κιθάρας έκανες.

ευχαριστω ολους μεχρι στιγμης...ειμαι αναμεσα σε buggera και vox....και για να αναφερθω στο φιλο που μου ειπε να μαθω πρωτα καλα με αυτα που κατεχω.......φιλε μου εχεις δικιο...απλα ειναι και αυτο που ειπες........οτι με κατι καινουριο θα πορωθω περισσοτερο και θα εχω καλυτερη ψυχολογια...θα ηθελα επισης να μου πειτε και για marshall τι "παιζει"?....να κοιταξω και απο κει μερια?

μαγκες γινετε να μου προτεινετε ενισχυτη σε vox λαμπατο εκει γυρω στα 250-350 ευρω? εκανα σημερα μια ερευνα αγορας στην αθηνα οι περισσοτεροι μου προτειναν fender super champ..μολις ανεφερα για τον bugera 22 οι περισσοτεροι γελουσαν ειρωνικα και μου τον χαρακτηρισαν πυροτεχνημα....τι να πω......τηελω να ακουσω και αλλες γνωμες και αλλες προτασεις.....πειτε μου για marshall αλλα κυριως για vox....δε ξερω μου εχει κολλησει ο τελευταιος....μου εστειλε πριν ενας φιλος κατι σε vox...αλλα θελω και αλλες γνωμες αν εχετε τη καλοσυνη.....

Καλησπερα

Η δικη μου πρωταση ειναι αυτος εδω, απλα ο καλυτερος solid state που δεν ειναι για πεταμα σε αυτο το μπατζετ (αυτη ειναι η γνωμη μου τουλαχιστον).

http://www.thomann.de/gr/tech_21_trademark_30.htm

Και βιvτεακι απο τον συνφορουμιτη elavd !!!

Aν θες τη ταπεινή μου γνώμη.Super champ xd με κλειστα μάτια.Για τα λεφτά που δίνεις.

Ριξε μια ματια στις αγγελιες.Ολο κ κατι θα βρεις κ σιγουρα σε πολυ λιγοτερα φραγκα απ' οτι θα το αγοραζες καινουργιο.Εγω προσωπικα εχω εναν Marshall DSL 401 κ τον γουσταρω πολυ,αν τον πετυχεις σε καμια αγγελια χτυπα τον.Τωρα αν θες καινουργιο στα φραγκα αυτα θα ελεγα κανεναν Marshall AVT αλλα καλυτερα να παρεις full tube ενισχυτη.Απο vox δεν εχω εμπειρια...

Αν σε ενδιαφέρει modelling ενισχυτής, εγώ έχω τον Vox AD30VT. Έχει λάμπα στον τελικό και προσωπικά με έχει καλύψει αρκετά καλά, τόσο στο σπίτι, όσο και σε πρόβες αλλά και σε μικρά live. Ειδικά αφού φαίνεται ότι δεν θες κάτι πολύ συγκεκριμένο σε χροιά ήχου αλλά τον θέλεις και για vintage καθαρά και για γκάζια, θα σε καλύψει σε ένα ευρύ φάσμα ήχων, χωρίς βέβαια να είναι ... the real thing. Πάντως είναι καλύτερος σε καθαρούς και low gain ήχους, και φαντάζομαι ότι με την tele θα είναι ό,τι πρέπει. Όσο για τα εφφέ του εμένα μου φαίνονται αρκετά καλά. Να ξέρεις πάντως ότι μάλλον θα χρειαστείς ένα επιπλέον overdrive. Εγώ πάντα έχω κατιτίς μπροστά πχ για Brian May ή David Gilmour ήχους. Καλή συνέχεια στο ψάξιμο και ελπίζω να βοήθησα.        

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back