βοηθεια για ενισχυτη

Δωσε βαση σε εναν καλο ενισχυτη κ αργοτερα προσθετεις σιγα σιγα τα εφε της αρεσκειας σου με πεταλια.Ο ενισχυτης σου καλο θα ειναι να εχει οσο λιγοτερα εφε γινεται απο τη μανα του.Ετσι βεβαια λεω εγω...

 
οποτε με αυτη τη λογικη να μη παω σε super champ και να κοιταξω κατι πιο "καθαρο" με εστω καποια γκαζια που τα θελω εστω και για αρχη.

 
Να σου πω...για τον VR δεν έχω γνώμη αλλά μπορείς βέβαια να τον ακούσεις στο you tube :). Επειδή όμως ξακινάς τώρα την...περιπέτειά σου (έστω και για δεύτερη φορά) σκέψου ότι ο VR θα έχει έναν μόνο ήχο, ενώ o modelling ενισχυτής σου λύνει τα χέρια όσον αφορά στη χροιά ήχου που θα επιλέξεις. Μην περιμένεις πχ ότι με κάποιο overdrive ή EQ ο ήχος στον VR θα αλλάξει τόσο πολύ όσο αν επιλέξεις πχ Fender Twin Reverb ή 70's Marshall στον valvetronix. Υποπτεύομαι ότι μάλλον δεν έχεις ξεκαθαρίσει αν σου αρέσει περισσότερο το drive του vox, του marshall ή του mesa boogie (όπως και οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε). Οπότε εγώ θα σου συνιστούσα modelling ενισχυτή.

 
σωστα τωρα καταλαβα δε θελω μονο εναν ηχο..θελω και καποιες εναλλαγες....οι συγκεκριμενοι marshall και peavy που ανεθεσα παραπανω προτεινονται για modelling.....{δε γνωριζω σωστα την εννοια} αν θες μου εξηγεις πια η διαφορα modelling σε σχεση με καποιον πιο απλο ενισχυτη οπως ο vr που ειπα πιο πανω η solid state....τα εχω λιγο μπερδεμενα.....

 
Λοιπόν, οι modelling ενισχυτές, είτε tube είτε solid state, εξομοιώνουν την ιδιαίτερη χροιά γνωστών ενισχυτών (πχ Fender Bassman, Twin Reverb, Marshall "plexi", VOX AC30 κλπ κλπ κλπ...) με αποτέλεσμα να ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ακουστούν σαν αυτούς. Συνήθως κάθε τέτοιος ενισχυτής εξομοιώνει καμία δεκαριά - τουλάχιστον - γνωστά μοντέλα. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι πάντα ικανοποιητικό, αλλά οι καλοί modelling ενισχυτές τα καταφέρνουν αρκετά καλά, ειδικά για αυτιά που ... δεν είναι τόσο εκλεκτικά! Γι' αυτό και σου επισήμανα προηγουμένως ότι "δεν είναι the real thing". Υπάρχουν και modelling πεταλιέρες, αν και εγώ θα προτιμούσα το χαρακτηριστικό αυτό σε ενισχυτή.

Δεν ομίζω πάντως ότι οι Marshall και Peavey που αναφέρεις είναι modelling. ???

 
ναι καταλαβα τι λες....ξεχασα να βαλω ερωτηματικο....στο προτεινονται για modelling....ηταν ερωτηση δε γνωριζα αν οι marshall και οι peavy ειναι....sorry....ευχαριστω για τη διευκρινηση

 
kotopoulos είπε:
να ρωτησω....ο tech 21 ειναι full λαμπα η με λαμπατη προενισχυση?
Ο tech 21 δεν ειναι λαμπατος ειναι solid state  ;)

 
Lord_Goumis είπε:
Eξαρτάται το πως χρησιμοποιείς την πεταλιέρα. Αν την χρησιμοποιείς ως fx-loop, θα κρατήσεις τον καλό ήχο του λαμπάτου στον οποίο θα προσθέτεις τα εφφέ της πεταλιέρας. Αν την συνδέσεις στο input του ενισχυτή, θα χάσεις πολλά από τον original ήχο του λαμπάτου αλλά ενδεχομένως θα έχεις μεγαλύτερη ευελιξία στους ήχους.
Aυτό δεν ισχύει. Ο "καλός" ή "οriginal" ήχος του λαμπάτου δεν θα χαθεί σε καμία περίπτωση. Απλά είθισται να χρησιμοποιούνται τα περισσότερα εφφέ πλην των drives μετά το gain, το οποίο μπορεί να προέρχεται από την πεταλιέρα, από πετάλια ή από τον ίδιο τον ενισχυτή. Στην περίπτωση που το θέλει κάποιος να προέρχεται από την προενίσχυση τότε θα χρειαστεί να τοποθετήσει την πεταλιέρα στο effects loop και να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για delays, phasers, reverbs κλπ. Στην περίπτωση όμως που τα gain προέρχονται από αυτήν ή από άλλα πετάλια που θα προηγούνται (ή θα γίνονται insert) τότε θα υπάρχουν άψογα αποτελέσματα είτε μπροστά από τον ενισχυτή είτε στο effects loop του, αν αυτός το διαθέτει. Η δικιά μου προτίμηση - και πολλών άλλων - σε τέτοιες περιπτώσεις που ο ενισχυτής χρησιμοποιείται σαν clean machine είναι πάντα μπροστά.

Mην ψάχνεις από τώρα τέτοιους ήχους, που παράγονται από εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι που αναζητούν το ιερό δισκοπότηρο στον κιθαριστικό ήχο. Δεν είναι για σένα και για μένα προς το παρόν. Βέβαια καταλαβαίνω ότι δεν το λες με ''ουτοπία'', απλά θέλεις κάπως έτσι να ακούγεσαι. Πειραματίσου με τον δικό σου ήχο και κατέληξε σε αυτό που σε ευχαριστεί  ;)
Αυτό είναι αλήθεια αλλά όσο δεν αναζητά κάποιος αφελώς πχ. τον καρμπόν "ήχο των Metallica στο τάδε άλμπουμ", σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ένας βασικός ήχος είναι και αυτός, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας και με πολύ φτηνότερα μηχανήματα. Φυσικά όμως είναι ένα εναρκτήριο σημείο έμπνευσης για να φτιάξει κάποιος τον δικό του ήχο.

Κατά τα άλλα, εκτός από την προσωπική διαπίστωσή μου για το σχεδόν epic fail των Fender Super Champ XD και Vibro Champ XD (μάλλον τους ονόμασαν έτσι λόγω του smilie που ξεκαρδίζεται: ΧD), δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το θρεντ και στα δεκαεφτά εκατομμύρια παρόμοια που έχουν προηγηθεί... ένας καλός καθαρός χωρίς περιττά "φτιασίδια" σε κατάλληλα βατ και μια ποιοτική πεταλιέρα ήταν πάντοτε ιδανική αρχή και "σχολείο" για άπειρους κιθαρίστες.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μαγκες...μετα απο ωρες μελετης και διαβαζοντας σοβαρα τις συμβουλες σας ως πιο εμπειροι και βαση τα δεδομενα οτι θελω καποιον ενισχυτη ωστε να εκμεταλλευτω τη classic vibe tele που θα παρω καθως και μια washburn lyon series που ηδη εχω....και θελωντας περισσοτερο ηχους blues-rock....και λιγοτερο metal.......σας παραθετω μια σειρα απο ενισχυτες ...αλλοι λαμπατοι αλλοι modeling αλλοι πιο standard για να με βοηθησετε να επιλεξω τον σωστο για μενα και να τον αγαπησω....να τον γουσταρω καργα......ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες και περιμενω με αγωνια...

http://www.thomann.de/gr/vox_ac15vr.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_vt100.htm

http://www.thomann.de/gr/marshall_mhz40c_haze.htm

http://www.thomann.de/gr/peavey_classic_30.htm

http://www.thomann.de/gr/traynor_custom_wave_ycv50b.htm

http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm

http://www.thomann.de/gr/laney_vc15110.htm

http://www.thomann.de/gr/laney_cub12r.htm

http://www.thomann.de/gr/laney_vc15110_wh_limited.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_blues_junior_iii.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_super_champ_xd.htm

http://www.thomann.de/gr/tech_21_power_engine_60.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_fm212r_egitarrencombo.htm

http://www.thomann.de/gr/kustom_hv30t.htm

http://www.thomann.de/gr/peavey_vypyr_75.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_gdec_3_fifteen.htm

http://www.thomann.de/gr/laney_vc30_210.htm

http://www.thomann.de/gr/kustom_defender.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_da20.htm

http://www.thomann.de/gr/line6_spider_jam.htm

 
Καλα ολα αυτα !!!, αλλα δεν θα ηταν καλυτερο να επελεγες για αρχη τι ενισχυτη θες ?

α)λαμπατο

β)solid state

γ)modelling

Ξεκαθαρισε πρωτα στο μυαλο σου τι θες για να σου ειναι πιο ευκολο να κανεις μια επιλογη.

Εγω παντως επιμενω στην αρχικη μου πρωταση τον tech 21 (30 η 60 watt), οι λαμπατοι αυτης της κατηγοριας δεν μου κανουν αισθηση, οποτε δεν θα τους επελεγα. Ενω οι modelling ειναι μια αλλη κατηγορια η οποια θα σε βολεψει λογω των ενσωματωμενων εφφε που διαθετουν.

 
Θες να μου πείς ότι μετα απο ώρες μελέτης κατέληξες "μόνο" στους παρακάτω 20 ενισχυτες της λίστας , στη οποία μέσα έχει από fender G-dec και Vox DA20 μέχρι Marshall Haze και Classic 30?? Power engine 60?? Μαλλον δε μελέτησες καθόλου , μάλλον χειρότερα μπερδεύτηκες.

bloody_sunday είπε:
ένας καλός καθαρός χωρίς περιττά "φτιασίδια" σε κατάλληλα βατ και μια ποιοτική πεταλιέρα ήταν πάντοτε ιδανική αρχή και "σχολείο" για άπειρους κιθαρίστες.
Αυτή είναι μια πολύ στανταρ άποψη και απο τη στιγμή που σε παίρνει στο budget καλό θα ήταν να την ακολουθήσεις. παίρνεις εναν ενισχυτή με καλό καθαρο κανάλι και μια πεταλιέρα με πολλά εφφέ και προσομειώσεις ήχων και είσαι κομπλέ. Αργότερα αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις ένα πχ καλό πετάλι παραμόρφωσης , κρατάς τη πεταλιέρα μόνο για τα εφφέ , ή αν θες να χρησιμοποιείς και πετάλια για τα εφφέ πουλάς την πεταλιέρα μόνο, δεν πετάς ολόκληρο τον ενισχυτή (όπως θα έκανες με λύσεις τύπου G-dec κτλ.)

Με τον bugera v22 και μια Digitech RP 355 -255 θα είσαι μια χαρά για πολύ καιρό.

Σίγουρα ο Peavey Classic 30 είναι καλύτερος αλλά για τα 666 ευρώ(σατανικό νουμερο - μακρια απο μας) που κοστίζει , 400 περίπου παραπάνω από τον bugera δεν θα σου προσφέρει κάτι το τόσο εξαιρετικό είδικά αν χρησιμοποιείς μόνο το καθαρό κανάλι και τη πεταλιέρα.

 
kotopoulos είπε:
ποια η ακριβης εννοια ενος solid state ενισχυτη?
Τι εννοεις ? ειναι οι κοινη ενισχυτες γνωστοι και ως τρανζιστορατοι, που δεν χρησιμοποιουν λυχνιες.

 
Φιλε μου η λυση για ολα αυτα που ζητας  ειναι για μενα αυτη http://www.thomann.de/gr/digitech_rp_255.htm http://www.thomann.de/gr/tech_21_power_engine_60.htm  λιγο πανω απο το budget σου αλλα θα εχεις καλυφθει και προσομοιωσεις και drum patterns και  με την tech 21 ολα αυτα θα ακουγονται πολυ καλυτερα απο εναν απλο ενισχυτη ;)

 
kotopoulos είπε:
60 watt σε solid state ενισχυτη ειναι πολλα για σπιτι?
Eχω τον tech 21 trademark 60  και ειμαι μια χαρα αποδιδει το ιδιο καλα και σε χαμηλες εντασεις και σε ψηλες θα εισαι καλυμμενος.
 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top