Vintage Modified Squier Jazzmaster 2012 - εμπειρίες, απόψεις, mods κ.α.

αυτην ΑΚΡΙΒΩΣ ηθελα!

μπραβο ρε Ηλια!

με γεια!

αντε και στα δικα μας....

review, clips, κλπ κλπ ασαπ!

προς ολους:

εχω λεσπωλ για δωσιμο. Θελω jazzmaster.

τελος!

Alderbody αργεις.  ;D

DSC_0021.jpg

Είμαι ακόμη σε φάση εξοικείωσης... Είναι ένα εντελώς νέο όργανο και προσπαθώ να μάθω τα "χούγια" του...

Μέχρι στιγμής είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος από την Squier Jazzmaster.

Θα γράψω όμως πιο αναλυτικό review όταν την έχω ψάξει λίγο καλύτερα ;)

Οι άμεσες αλλαγές που πρόκειται να κάνω στο όργανο είναι:

1) Αλλαγή στα ποτενσιόμετρα γιατί να έχουν καλύτερη απόδοση (πιο γραμμική συμπεριφορά του volume και του tone)

2) Αλλαγή όλων των καλωδιώσεων γιατί είναι της πλάκας...

3) Πιθανότατα να κάνω Shielding (παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερο θόρυβο)

4) Αλλαγή nut

Δυο πράγματα που μου τη σπάνε είναι:

1) Το κλασσικό τρίξιμο της γέφυρας (ήδη ψάχνω για λύση)

2) Τo tremolo arm πέφτει εύκολα αν γυρίσεις την κιθάρα. Πχ αν σκύψεις να πειράξεις τα εφέ σου είναι πολύ πιθανό να φύγει από την κιθάρα, πράγμα που είναι εκνευριστικό και ντροπιαστικό αν παίζεις live)

elavd είπε:
Είμαι ακόμη σε φάση εξοικείωσης... Είναι ένα εντελώς νέο όργανο και προσπαθώ να μάθω τα "χούγια" του...

Μέχρι στιγμής είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος από την Squier Jazzmaster.

Θα γράψω όμως πιο αναλυτικό review όταν την έχω ψάξει λίγο καλύτερα ;)

Οι άμεσες αλλαγές που πρόκειται να κάνω στο όργανο είναι:

1) Αλλαγή στα ποτενσιόμετρα γιατί να έχουν καλύτερη απόδοση (πιο γραμμική συμπεριφορά του volume και του tone)

2) Αλλαγή όλων των καλωδιώσεων γιατί είναι της πλάκας...

3) Πιθανότατα να κάνω Shielding (παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερο θόρυβο)

4) Αλλαγή nut

Δυο πράγματα που μου τη σπάνε είναι:

2) Τo tremolo arm πέφτει εύκολα αν γυρίσεις την κιθάρα. Πχ αν σκύψεις να πειράξεις τα εφέ σου είναι πολύ πιθανό να φύγει από την κιθάρα, πράγμα που είναι εκνευριστικό και ντροπιαστικό αν παίζεις live)
Αυτα νομιζω οτι θα εκανα κι εγω, σε πρωτη φαση.

Απο βαρος τι λεει?

alderbody είπε:
Απο βαρος τι λεει?
Μια χαρά είναι. Δεν τη ζύγισα, αλλά είναι οριακά πιο ελαφριά από τη strat μου...

ξεκινα με αυτα τα tips

http://www.fenderjaguar.net/setup.htm

http://www.jag-stang.com/guitars/jaguar/get-the-most-from-your-jaguar-bridge/

το ολο κολπο ειναι να εχεις τα σελακια ΨΗΛΑ και τη γεφυρα οσο πιο χαμηλα γινεται για να μην τριζει ;)

λιγη μονωτικη και εγινες,αλλοιως

http://home.comcast.net/~rmessick2/Trem%20Arm/Trem_Arm_Fix.htm

Επισης κανε αυτα

http://www.webrocker.de/jaguar/cms/2007/05/12/setup-the-tremolo-system/

Ε,ρε ΚΙΘΑΡΟΥΚΛΕΣ που φτιαχνει το ινδονησιακο...ΙΚΕΑ...! ;D

Σωστος Sf, και ηθελα να σου στειλω ενα μηνυμα σχετικα με το tremolo setup. Να φανταστω δε θα εχουμε καποιο προβλημα εμεις που δεν εχουμε tremolo lock ε?

Superfunk είπε:
ξεκινα με αυτα τα tips

το ολο κολπο ειναι να εχεις τα σελακια ΨΗΛΑ και τη γεφυρα οσο πιο χαμηλα γινεται για να μην τριζει ;)
Θα τα διαβάσω όλα! Thanks SF ;)

λιγη μονωτικη και εγινες,αλλοιως
Το δοκίμασα, αλλά όταν έβαλα τη μονωτική, το tremolo arm δεν χωρούσε να περάσει μέσα στην τρύπα παρόλο που δεν έβαλα παραπάνω από μια "γύρα" ταινία...

Το δοκίμασα, αλλά όταν έβαλα τη μονωτική, το tremolo arm δεν χωρούσε να περάσει μέσα στην τρύπα παρόλο που δεν έβαλα παραπάνω από μια "γύρα" ταινία...
βαλε πιο λεπτη ταινια ή ταινια υδραυλικου απο τεφλον...αλλοιως κανε το κολπακι που λινκαρα,μη σκας και οι original JM το ιδιο προβλημα ειχαν ;D

για να μην εχει τριξιμο στη γεφυρα βεβαιωσου οτι ο λαιμος εχει καλο shim ωστε να εχει μεγαλυτερη γωνια και υψος και μετα σηκωσε τα σελακια,οχι τη γεφυρα,καλο ειναι να περασεις με βαζελινη ΟΛΕΣ τις βιδες (ναι και αυτες των σελακιων... ;D) της γεφυρας,ετσι θα γλυτωσεις και απο το προβλημα να βρισκουν οι χορδες πισω απο τη γεφυρα,υπαρχει βεβαια και η λυση της mastery bridge αλλα κοστιζει περισσοτερο απο την κιθαρα... ;D

και η κλασική παντόφλα του ζοιζζζζζζ  ;) να είναι καλά η γυναίκα να φκιάνει και κανα φαί ναι δανειζόμαστε και καμιά παντόφλα για τ κομμάτι μας  ;D

Μεγειές μεγειές. Ωραία η καινούργια KISS (Army) παντόφλα. Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά έχει μια κιθάρα από κάτω ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back