- Πόντοι
- 1,688
Γιαυτο εβαλα τα " "Ουδεμια σχεση με Ρ90 εχουν.
https://www.thomann.de/gr/fender_sq_fsr_cv_60s_jazzmaster_sg.htm
Γιαυτο εβαλα τα " "Ουδεμια σχεση με Ρ90 εχουν.
1 ώρα πριν, Superfunk είπε
Jaguar θελει να παρει. ?
Μια χαρα all around οργανο ειναι αν ξερεις τι θες και πως να το..αποκτησεις ,ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ κιθαριστας ΟΛΩΝ των εποχων ? πλεον χρησιμοποιει σχεδον αποκλειστικα Jaguar
Πραγματικά αυτό που με ξενερώνει είναι τα block inlays. Με τη σπάνε δυστυχώς.
Τι εννοείς ότι είναι πιο hot οι μαγνήτες; Ότι δεν είναι τόσο vintage;
Εγώ παίζω ροκ, κυρίως ελληνικό. Με ενδιαφέρει το καλό καθαρό, αλλά και το να έχει γκάζι η κιθάρα. Ποια από τις δύο νομίζεις ότι με καλύπτει καλύτερα;
Ε τοτε δεν θα την παρεις ,το νο.1 σε μια κιθαρα ειναι η ΕΜΦΑΝΙΣΗ αν δεν αρεσει στον παικτη κλαφτα Χαραλαμπε
Ναι εχουν μεγαλη εξοδο.
Παντα μια κιθαρα με low output μαγνητες ειναι πιο ευέλικτη (η κιθαρα δεν εχει "γκαζι" ο ενισχυτης και τα πεταλια σου εχουν) μια και μπορεις να εχεις και εξαιρετικο καθαρο και εξαιρετικο βρωμικο ηχο (με πεταλια ή βρωμικα καναλια ενισχυτων).
Παντως αν ο ενισχυτης σου εχει headroom δεν θα εχεις προβλημα με τα καθαρα ουτε με την VM.
Δηλαδή γενικώς από ότι κατάλαβα οι low output μαγνήτες είναι πιο κατάλληλοι από τους high output. Το θέμα του κομπρεσαρίσματος του ήχου το επηρεάζει αν οι μαγνήτες είναι low ή high;Θεωρείς δηλαδή πως η VM αξίζει σε σχέση με τη CV ή είναι πεταμένα λεφτά;
Ως Χαράλαμπος θα συμφωνήσω απόλυτα.Ε τοτε δεν θα την παρεις ,το νο.1 σε μια κιθαρα ειναι η ΕΜΦΑΝΙΣΗ αν δεν αρεσει στον παικτη κλαφτα Χαραλαμπε
Με γεια! Καλόπαιχτη! Για τα πρίμα μπορείς να δοκιμάσεις να χαμηλώνεις λίγο το tone ή να χαμηλώσεις λίγο τον μαγνήτη. Για το σετάρισμα νομίζω αρκεί ένα shim στο neck pocket και 11άρες χορδές. Το εξάρτημα που σου είπε, λέγεται buzz stop, αλλά αυξάνει υπερβολικά το tension των χορδών. Μπορείς επίσης να βάλεις μια γέφυρα από mustang ή να κρατήσεις την ίδια γέφυρα και λιμάρεις λίγο την άκρη από τις βίδες των saddles σε περίπτωση που συναντάνε τις χορδές. Ή να αγοράσεις μια mastery bridge, η οποία όμως είναι αρκετά ακριβήΚαλημέρα παιδιά! Τελικά αγόρασα τη squier vintage modified jaguar. Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές για αρχή. Έχει πολύ βολικό μπράτσο-ταστιέρα και γενικώς ωραίο ήχο στο neck μαγνήτη (και στο rhythm και στο lead κύκλωμα). Ο ήχος του bridge μαγνήτη δε μου αρέσει ιδιαίτερα, γιατί "ξυρίζει αρκετά"! Το μόνο ελάττωμα είναι το ότι ήρθε με ένα χτύπημα στο σκάφος, ευτυχώς όχι σε εμφανές σημείο. Μόλις πήρα την κιθάρα την πήγα σε τεχνικό και την τσέκαρε. Μου είπε ότι είναι μια χαρά για την τιμή της αλλά χρειάζεται άλλες χορδές, ένα καλό σετάρισμα για να στρώσει και τοποθέτηση ενός εξαρτήματος πάνω στο τρέμολο για να μην τρίζουν οι χορδές και να μη φεύγουν από τη θέση τους.
Εσείς τι είχατε να μου προτείνετε όσο αφορά το σετάρισμα και ποιους τεχνικούς;
Προβολή συνημμένου 23205
και τοποθέτηση ενός εξαρτήματος πάνω στο τρέμολο για να μην τρίζουν οι χορδές