myster_maze είπε:
Κλειδια και τρεμολο (ειδικα για το συγκεκριμενο που ποσταρες) δεν θα αλλαζα, τζαμπα χρηματα.
Τωρα για το neck αν θελεις να δοκιμασεις Adler δεν ειναι ασχημη ιδεα... βεβαια δεν ξερω αν το συγκεκριμενο neck αξιζει. Ισως καποιος που το εχει δοκιμασει να δωσει μια καλυτερη απαντηση.
Maple είναι το μπρατσο (να δουμε αν θα σφυριζΗ). Κοιτα, δε προσπαθω να συναγωνιστω original fender made in USA. Απλά πειραματίζομαι με μια κιθάρα που την αγορασα 200 ευρω και θελω να δω ποσο καλη μπορω να την κανω (ήδη έχει φάει αλλα 200 στα ηλεκτρικα + μαγνητες).Πειραματίζομαι και θέλω να δω τι μπορω να κάνω με σχετικα φτηνα υλικά σε ένα επίσης φτηνο σώμα που έχει όμως αξία για μένα γιατι είναι η πρωτη μου κιθάρα, και χαίρομαι παρα πολύ με τον ήχο που μπορει να βγαλει με αυτη την αναβαθμιση, και γι αυτό λέω να κάνω και μια τελευταια μικρη "επενδυση" (150 ευρω) σε εξαρτήματα που σκεφτομαι οτι θα βελτιώσουν το playability της. Ξαναθετω λοιπον τα στοιχεια:
1) Θέλω νέο μπρατσο. Γιατί; Απο περιεργεια κυριως. Επισης γιατι θελω το 22ο ταστο και γιατι εμένα προσωπικα μου αρέσει παρα πολυ η αισθηση ενος λουστραρισμενου μπρατσου (το θελω το συγκεκριμενο οπωσδηποτε με λουστρο, νιτρο η πολυουραιθανη δεν ξέρω, λουστρο θέλω

), ενω του "γυμνού" όχι, είναι βίτσιο! Επίσης θελω κανονικά medium jumbo frets (όπως τα ξερω στην PRS μου), της Squierίτσας πάντα ήταν "ρηχά" (παλια αυτό με βόλευε, τώρα πια όχι, θέλω να παταω και λιγο τη χορδη, όχι όλο το δαχτυλο πανω στο ξυλο!

)
2) Αφου θα παρω μπρατσο που δεν εχει κλειδια, γιατι να ξηλωσω τα παλια και να μην του παρω δικα του; (δεν είναι και τόσο ακριβά). Επίσης αφού με βολευουν τόσο τα locking της PRS (αλλάγη χορδών σε 3', ξεκούρδισμα μόνο με συνεχόμενα βίαια divebombs!) γιατι να μην προσπαθήσω να βρω αντιστοιχα;
3)Θα κάνω που θα κάνω αγορές, γιατί να κρατήσω το μανίσιο τρεμολο, που το μεταλλικό στοιχειο που βρίσκεται στην πίσω cavity (και συγκρατεί καρφωμένο στο σώμα με μια βίδα τα ελατήρια στο σταθερο τους σημειο) συντονίζει σε Σι (περιπου) και ακουγεται σα ντενεκες;;; Γιατι να μη δοκιμασω ενα που φαινεται καλυτερο; (γι αυτό άλλωστε ρωταω και τις απόψεις σας, είναι καλύτερο; ο φίλος Myster_Maze λέει όχι, δεκτόν αλλά θα ήθελα μια δικαιολόγηση, στο κάτω κάτω για το κόστος που έχει πόσο κακό μπορεί να είναι;

) Ξαναζηταω λοιπον να ενημερωθω (γιατι απο αναζητησεις που εκανα δε βρηκα κατι) τι πρεπει να προσεξω στην αλλαγη της γεφυρας (αυτη που έχω είναι 6 point και λίγο της συμφορας...)
Ευχαριστω και πάλι!