• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Treble bleed mod

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,213
Προσφατα εγκατεστησα, δοκιμαστικα, treble bleed kit στις δυο telecaster μου. Εχω να πω WOW.  Ειναι μια μετατροπη που μου λυνει τα χερια, καθως σε ολο το ευρος του vol pot θα εχω χρησιμους ηχος. Ριχνω ενταση, και απλα μειωνεται το gain, με τα πριμα να διατηρουνται εντονα και "κοφτερα". Τελος το λασπωμα του ηχου. Ειναι κατι που επρεπε καιρο τωρα να το ειχα κανει, καθως οι telecaster μου ποτε δεν καθαριζαν τον οπως τον ηθελα.

Ακομα και με πεταλια/ενισχυτες (πχ big muff/dsl5) που δεν καθαριζουν καθολου, παιρνω πλεον cleanish ηχο που κοβει στο mix.

Και εαν θελω να κοψω πριμα, απλα χρησιμοποιω το tone. Με βολευει απεριοριστα στο playlist μου. Σχεδον τοσο βολικο (ισως και παραπανω) οπως και το 50' wiring που εχω σε les paul type κιθαρες.

Θα το δοκιμασω και με στρατ, αν και εκει καθαριζει αρκετα καλυτερα ο ηχος, σε γενικες γραμμες.

Χρησιμοποιω αυτα, απο amazon:

41J9NQr7mVL._AC_SL1500_.jpg

Το χρησιμοποιω και σαν να ριχνω το gain του ενισχυτη. Δεν αλλαζει ο ηχος και το eq. Εξαιρετικο!

Να δοκιμασω σε les paul, ή θα εχω θεματα στη μεσαια θεση?

Θα το δοκιμασω και με στρατ, αν και εκει καθαριζει αρκετα καλυτερα ο ηχος, σε γενικες γραμμες.

To ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις οπότε θα σου αρέσει και εκεί.

Και αφού θα το κάνεις/δοκιμάσεις, αν η strat σου έχει το κλασσικο traditional wiring με ενα tone pot για τον neck και ένα για τον middle, κάνε και μια πολύ μικρή αλλαγή στην συνδεσμολογία του (5θεσιου στην περιπτωση σου?) επιλογέα, έτσι ουτως ώστε να έχεις ενα dedicated tone για τον bridge και ένα κοινό για middle/neck. Αν έχεις συνηθίσει τόσα χρονια να ελεγχεις μέρος των υψηλομεσαιων/μεσαιων αναγκαστικά με το volume pot και χωρίς treble bleed mod, αυτο θα σου δώσει το extra flexibility για να κανεις πλεον τα παντα (με το tone εκτος απο μεσαιες/υψηλομεσαιες του bridge, θα μπορείς να επηρεάζεις εως ένα σημειο και του output του μαγνητη, ετσι θα το εκλαβουν τα αυτιά σου τουλάχιστον, οπότε θα μπορείς να τον "καθαρίσεις" και με αυτόν τον τροπο, μέχρι ένα σημειο παντα). Προσωπικά ειδικά με αυτή την πολύ απλη αλλαγή, παιζω πλέον περισσοτερο με τους bridge μαγνήτες παρά με οποιονδήποτε αλλο ενώ πλέον περισσοτερο χρησιμοποιώ το tone παρά το volume.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οι τιμες δεν διακρινονται

Επίσης δεν διαφοροποιούνται οι τιμες αναλογα με την τιμη του ποτ;

Καλημέρα παιδιά. Επειδή μ’ ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο θέμα, έχει δοκιμάσει κανένας 50s wiring σε strat/tele; Σε σύγκριση με το treble bleed, ποιο προτιμάτε περισσότερο;

Ν’ αναφέρω ότι παίζω πάρα πολύ το volume αλλά μόνο όταν χρησιμοποιώ το fuzz face 

ενταξει δεν θα δώσουμε 15 για κατι που κανει 15 σεντς. Απλα προβληματίζομαι αν δινουν τα ιδια ασχετα με το αν εχεις 250 500 ή1000 κω ποτ

Λογικα κανει ακριβως το ιδιο, απλα τα 500αρια pots θα ειναι λιγο πιο πριματα, σε σχεση με τα 250αρια.

15 cents κοστιζουν σε καποιον που ξερει ακριβως τι να παρει, πως να το "συναρμολογησει", και απο που να το παρει.

15 ευρω για ενα ζευγαρι ετοιμα, δοκιμασμενα, με οδηγιες, και στην πορτα σου, το θεωρω τιμιο deal.

τι ακριβώς να συναρμολογήσει?

Αλλωστε και εσύ κολλητήρι θα πιάσεις.

Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι τιμές.

Θα το ψάξω περισσότερο, αν και μπορώ να δοκιμάσω άμεσα.

Βεβαια στην τελε φοράω ήδη και το q tone του Lawrence

ενταξει δεν θα δώσουμε 15 για κατι που κανει 15 σεντς. Απλα προβληματίζομαι αν δινουν τα ιδια ασχετα με το αν εχεις 250 500 ή1000 κω ποτ
Απ'όσο είχα ψιλοψάξει οι συνήθεις τιμές των εξαρτημάτων είναι 4 με 5.

Και η Seymour Duncan γράφει τιμές αν σε ενδιαφέρει,δεν θυμάμαι αν λέει για συγκεκριμένα ποτ.

Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο ετοίμασε 4 με 5 κιτ και δοκιμασέ τα πρώτα με κροκοδειλάκια και όποιο σου αρέσει το κολλάς κανονικά.

Μπορεις να το τσεκαρεις και μονος σου αμεσα. Δεν νομιζω να εχουν κατι τετοιο. Η δικια μου tele που ειχα δεν ειχε.

Τώρα άνοιξα την affinity.

Εχει από τη μάνα της το απλό treble bleed, με ένα πυκνωτή 1000pF. (κάτι που δεν περιλαμβάνεται στην στάνταρ συνδεσμολογία)

Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο νετ, υπάρχουν άλλες δυό εναλλακτικές με μια αντίσταση είτε παράλληλα είτε εν σειρά.

όχι

Εδώ θα δεις όσο φαίνεται, δυό πυκνωτές έναν που είναι του tone και τον άλλον που είναι στο vol.

20160611_180109.jpg

Αρα εχει ενα απο τα παρακατω?

set-capacitor-treble-bleed-guitarra-0001uf-vintage-60s-D_NQ_NP_980750-MLM27219245868_042018-F.jpg

Στην πραξη, οταν κλεινεις το volume τι γινεται με τα πριμα?

έχει το simple ας πούμε, αλλά ούτως ή άλλως φοράω τους noisefree L280TN L290TL που ίσως έχουν διαφορετική συμπεριφορά συν το q tone κύκλωμα (με διακόπτη).

Κόβει πρίμα. Αλλά ίσως όχι δραματικά.

Γι αυτό σου είπα θυμόμουν ότι κάτι είχε.

20170831_212720.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back