Απ' ό,τι βλέπω σήμερα, η ιστορία τράβηξε κι άλλο χτες τη νύχτα...
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να γίνει είναι να αρχίσετε να τσακώνεστε μεταξύ σας, επειδή σε κάποιον άρεσαν τα κομμάτια και σε κάποιον όχι.
Αν και είναι προφανές, υπογραμμίζω ότι τα τραγούδια δεν τα εξέθεσα ούτε για να τα "καταλάβετε", όπως λέτε (δεν καταλαβαίνω τι εννοεί κανείς με αυτήν τη φράση), ούτε για να πλέξετε εγκώμιο, ούτε να μου δώσετε παράσημο.
Τα μοιράστηκα διότι θεώρησα ότι υπάρχουν άνθρωποι με την ίδια αγωνία που έχω κι εγώ για να ακούσω κάτι που θα με κάνει να νιώσω όμορφα, τουλάχιστον για όσο διαρκεί το τραγούδι. Και ευτυχώς, δεν έπεσα έξω. Είμαι ευτυχής που έχουμε "γνωριστεί" με αυτόν τον τρόπο. Και φυσικά, ήμουν σίγουρος ότι πολλοί θα έβρισκαν τα τραγούδια μου από αδιάφορα έως εμετικά. Αλλά δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας.
Earendil, τα κίνητρά σου είναι πράγματι ευγενή. Ουσιαστικά η κουβέντα σταματάει στο ότι δε σε κέρδισαν τα τραγούδια.
Όμως, επειδή με ρωτάς αυτό:
Πλην όμως' date=' οι μουσικές ιδέες καθαυτές μου δίνουν την εντύπωση (μετά από κάμποσες ακροάσεις) ότι είναι με το στανιό καλουπωμένες μέσα σε ένα άναρχο, ας το πούμε, περιβάλλον. [b']Αυτό εξυπηρετεί προσωπική επιδίωξη, συνισταμένη επιρροών αγνώστων σε εμένα, ή κάτι άλλο;[/b] Γιατί, λειτουργικά, είναι λίγο κόντρα στο ίδιο σου το τραγούδι, νομίζω.
κι επειδή κάποια παιδιά (μέσω Noiz, αλλά και μέσω MySpace) ρώτησαν τι συμβαίνει με την εισαγωγή της "λαίμαργης αγάπης", θα ήθελα να αναλύσω το σκεπτικό πάνω στο οποίο έστησα την εισαγωγή, θέλοντας αφενός να δώσω ένα δείγμα σχετικά τη "λογική" που χρησιμοποιώ, το οποίο ενδεχομένως θα αποτελέσει ένα κίνητρο για να ψάξει κάποιος και σε άλλα σημεία κάτι αντίστοιχο, αφετέρου να δώσω κατ' αυτόν τον τρόπο μια απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Θα το κάνω όταν βρω λίγο χρόνο, σύντομα πάντως.
Εξακολουθώ, βέβαια, να πιστεύω (όπως κι εσύ εξάλλου) ότι δεν έχει νόημα να κρίνεται κανείς από τις προθέσεις του, ούτε κι απ' το "τι θέλει να πει ποιητής". Αυτά, μακριά από εμάς.
Ό,τι γράψω, απλά πάρτε το σαν ένα μικρό δωράκι για όσους άρεσαν τα τραγούδια.
(έπεσε για λίγο ο σέρβερ ή εγώ είχα πρόβλημα; )