- Πόντοι
- 688
Πολύ ωραίο ήχο έχει αυτό το μηχανηματακι τελ
Με αυτά που ανεβάζει ο Γιώργος δε μου άφησε επιλογή
Πολύ ωραίο ήχο έχει αυτό το μηχανηματακι τελ
Η οποία δικαιολογείται άμα έχεις ενισχυτές να κάνεις capture, αλλιώς...Βάλε και την διαφορά τιμής…
Welcome back! Εφόσον όμως δουλεύεις τα plugins, δεν έχεις κάποια εξοικείωση με τη φιλοσοφία της εταιρίας;Συνεχίζω το λοξοκοίταγμα στις επιλογές του Γιώργου, τώρα και στα modeler. Είμαι μεταξύ Tonex και Nano Cortex της Neural.
Μέχρι τώρα ήμουν πιο κοντά στο Nano Cortex, αλλά τα demos του Γιώργου συν το form factor του Tonex One γύρισαν την αναζήτηση προς τα πίσω.
Δύσκολο να συλλάβω πόσο tone και functionality μπορείς να έχεις πλέον σε τόσο μικρό πετάλι, στήνεις mini pedalboard με πολύ λίγους συμβιβασμούς αναφορικά με τον ήχο. Με ένα boost/OD μπροστά έχεις ουσιαστικά 3 ήχους με μηδέν delay κατά την αλλαγή.
Σωστή η σκέψη, απλά το Nano Cortex λειτουργεί αποκλειστικά με captures και όχι με amp modeling όπως τα plugins, αλλιώς δε θα το σκεφτόμουν κι εγώ.Welcome back! Εφόσον όμως δουλεύεις τα plugins, δεν έχεις κάποια εξοικείωση με τη φιλοσοφία της εταιρίας;
Υπάρχει λόγος να πάρεις το μεγάλο ToneX αν έχεις το μικρο;Εξαιρετικός ήχος (ηχάρα, βασικά), αλλά και το παίξιμό σου τα σπάει, ακόμα μια φορά. Πολύ ωραίος, Γιώργο.
Έχω καταλήξει σε δύο βασικούς ήχους στο δικό μου, που λατρεύω. Στα καθαρά έναν Dumble και στα βρώμικα ένα heavy overdrive από Mesa Mark V και δεν τους χορταίνω (ιδιαίτερα τον Mesa).
Με πλάκωσαν οι οικονομικές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό, αλλά μέσα στο 2026 θα χτυπήσω σίγουρα και το μεγάλο Tonex. Είναι ειλικρινά το μοναδικό πράγμα που... λιγουρεύομαι.
Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να πάω στο μεγαλύτερο tonex. Έχω την εφαρμογή μόνιμα ανοικτή και τα κάνω όλα από εκεί (την αλλαγή ήχων). Ακουμπώ το tonex μόνο για να ρυθμίσω gain και για να ενεργοποιήσω το tuner.
Θα ήταν επιβεβλημένη η αγορά του εάν έπαιζα εκτός σπιτιού και έπρεπε να αλλάζω ήχους και ρυθμίσεις μέσω αυτού.
Γιατί δεν αλλάζεις το setup σου εφόσον τα εφφέ του είναι εξαιρετικά; Δε θα κερδίσεις σε πρακτικότητα;Να σημειώσω εδώ βέβαια ότι τα παραπάνω αφορούν μόνο κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει το Tonex μέρος ενός μεγαλύτερου pedalboard και όχι κάποιον που το χρησιμοποιεί σαν stand-alone unit, ενωμένο συνεχώς με usb στο PC / laptop του. Σε αυτή την περίπτωση, διλήμματα δεν υπάρχουν και αξίζει να τονίσουμε πως τα compressors / delays / reverb / modulations που έχει στο software του το Tonex είναι εξαιρετικά και μπορούν άνετα να σταθούν αξιοπρεπέστατα και για ηχογράφηση και για live.