Tonex One - δοκιμή

Πολύ ωραίο ήχο έχει αυτό το μηχανηματακι τελ

Με αυτά που ανεβάζει ο Γιώργος δε μου άφησε επιλογή 😅

Attachments

• IMG_20250621_100725.jpg
    IMG_20250621_100725.jpg
    1.3 MB · Εμφανίσεις: 0
Έψαχνα λίγο τους καθαρούς ήχους από mesa και συγκεκριμένα έναν που να συνδυάζεται όμορφα με το angry charlie για lead ήχο τύπου Andy Timmons. Βρήκα έναν ωραίο από mark IV και παίζω με την prs. Όλο το distortion προέρχεται από το angry charlie (gain και volume στο 6).

Ωρε βρήκα μια ηχάρα, a la Gov't Mule. SLO-30, 2x12 V30 και τα μυαλά στα κάγκελα. Πολύ ισορροπημενος και ρεαλιστικός ήχος. Αν και ο Warren δεν παίζει με les paul, είμαι αρκετά κοντά.

Δε νομίζω να έχει υπάρξει πετάλι που να έχεις ευχαριστηθεί περισσότερο. Τουλάχιστον από το υλικό που ανεβάζεις μάλλον είναι το αγαπημένο σου

Δεν είναι πετάλι. Είναι όλο το rig μου σε μέγεθος πεταλιού. Φορτώνω έναν ενισχυτή, μου κάθεται καλά ο ήχος, και αυτο είναι ένα γεγονός που ολοκληρώνει την προσπάθεια που έκανα.
Με τέτοιους ήχους, ούτε καν λοξοκοιταζω δεξιά/αριστερά για κάτι καλύτερο. Με ικανοποιεί 100%.

Συνεχίζω το λοξοκοίταγμα στις επιλογές του Γιώργου, τώρα και στα modeler. Είμαι μεταξύ Tonex και Nano Cortex της Neural.

Μέχρι τώρα ήμουν πιο κοντά στο Nano Cortex, αλλά τα demos του Γιώργου συν το form factor του Tonex One γύρισαν την αναζήτηση προς τα πίσω.

Δύσκολο να συλλάβω πόσο tone και functionality μπορείς να έχεις πλέον σε τόσο μικρό πετάλι, στήνεις mini pedalboard με πολύ λίγους συμβιβασμούς αναφορικά με τον ήχο. Με ένα boost/OD μπροστά έχεις ουσιαστικά 3 ήχους με μηδέν delay κατά την αλλαγή.

Βάλε και την διαφορά τιμής…
Η οποία δικαιολογείται άμα έχεις ενισχυτές να κάνεις capture, αλλιώς...

Συνεχίζω το λοξοκοίταγμα στις επιλογές του Γιώργου, τώρα και στα modeler. Είμαι μεταξύ Tonex και Nano Cortex της Neural.

Μέχρι τώρα ήμουν πιο κοντά στο Nano Cortex, αλλά τα demos του Γιώργου συν το form factor του Tonex One γύρισαν την αναζήτηση προς τα πίσω.

Δύσκολο να συλλάβω πόσο tone και functionality μπορείς να έχεις πλέον σε τόσο μικρό πετάλι, στήνεις mini pedalboard με πολύ λίγους συμβιβασμούς αναφορικά με τον ήχο. Με ένα boost/OD μπροστά έχεις ουσιαστικά 3 ήχους με μηδέν delay κατά την αλλαγή.
Welcome back! Εφόσον όμως δουλεύεις τα plugins, δεν έχεις κάποια εξοικείωση με τη φιλοσοφία της εταιρίας;

Welcome back! Εφόσον όμως δουλεύεις τα plugins, δεν έχεις κάποια εξοικείωση με τη φιλοσοφία της εταιρίας;
Σωστή η σκέψη, απλά το Nano Cortex λειτουργεί αποκλειστικά με captures και όχι με amp modeling όπως τα plugins, αλλιώς δε θα το σκεφτόμουν κι εγώ.

Πέτυχα τον ήχο από badcat του Tim Pierce.

Και εδώ μεσα στο μιξ. Νομίζω δεν εχω άλλον τόσο καθαρό και διαυγή ήχο για les paul. Και χωρίς να χρησιμοποιώ tube screamer για να κοβει. Ένα καθαρό boost εβαλα μπροστά.

Εξαιρετικός ήχος (ηχάρα, βασικά), αλλά και το παίξιμό σου τα σπάει, ακόμα μια φορά. Πολύ ωραίος, Γιώργο.

Έχω καταλήξει σε δύο βασικούς ήχους στο δικό μου, που λατρεύω. Στα καθαρά έναν Dumble και στα βρώμικα ένα heavy overdrive από Mesa Mark V και δεν τους χορταίνω (ιδιαίτερα τον Mesa).

Με πλάκωσαν οι οικονομικές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό, αλλά μέσα στο 2026 θα χτυπήσω σίγουρα και το μεγάλο Tonex. Είναι ειλικρινά το μοναδικό πράγμα που... λιγουρεύομαι.

Εξαιρετικός ήχος (ηχάρα, βασικά), αλλά και το παίξιμό σου τα σπάει, ακόμα μια φορά. Πολύ ωραίος, Γιώργο.

Έχω καταλήξει σε δύο βασικούς ήχους στο δικό μου, που λατρεύω. Στα καθαρά έναν Dumble και στα βρώμικα ένα heavy overdrive από Mesa Mark V και δεν τους χορταίνω (ιδιαίτερα τον Mesa).

Με πλάκωσαν οι οικονομικές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό, αλλά μέσα στο 2026 θα χτυπήσω σίγουρα και το μεγάλο Tonex. Είναι ειλικρινά το μοναδικό πράγμα που... λιγουρεύομαι.
Υπάρχει λόγος να πάρεις το μεγάλο ToneX αν έχεις το μικρο;

Να ‘σαι καλά! Βλακείες παίζω, τις οποίες ακούω και εκνευριζομαι. Ο ήχος μου άρεσε πολύ και μένα. Καθαρός, δυναμικός και κόβει απίστευτα.

Καθαρό ήχο έχω deluxe reverb, hiwatt που χρησιμοποιώ κυρίως. Βρώμικους dsl2000, 1-2 mesa, plexi, soldano, suhr, Friedman. Ανάλογα την κιθάρα που παίζω και το πόσο μοντέρνο ήχο θέλω, επιλέγω και ανάλογο ενισχυτή.

Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να πάω στο μεγαλύτερο tonex. Έχω την εφαρμογή μόνιμα ανοικτή και τα κάνω όλα από εκεί (την αλλαγή ήχων). Ακουμπώ το tonex μόνο για να ρυθμίσω gain και για να ενεργοποιήσω το tuner.

Θα ήταν επιβεβλημένη η αγορά του εάν έπαιζα εκτός σπιτιού και έπρεπε να αλλάζω ήχους και ρυθμίσεις μέσω αυτού.

Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να πάω στο μεγαλύτερο tonex. Έχω την εφαρμογή μόνιμα ανοικτή και τα κάνω όλα από εκεί (την αλλαγή ήχων). Ακουμπώ το tonex μόνο για να ρυθμίσω gain και για να ενεργοποιήσω το tuner.

Θα ήταν επιβεβλημένη η αγορά του εάν έπαιζα εκτός σπιτιού και έπρεπε να αλλάζω ήχους και ρυθμίσεις μέσω αυτού.

Εγώ για αυτό θέλω να πάω στο μεγαλύτερο. Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν θέλω ποτέ να ανοίγω laptop, θέλω plug'n'play κιθάρα στο pedalboard. Και γενικότερα δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan του mini-size και των trim-pots στα πετάλια. Σκέψου ότι θα προτιμούσα να είχαν βγάλει αντί για το mini, ένα standard size (σαν τα πετάλια της TC Electronics για παράδειγμα).

Θα επαναφέρω το νήμα (δεν έχει νόημα να ξεκινήσω νέο) για να μοιραστώ κάποιες περισσότερες σκέψεις, μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με το One.

Έχει καταφέρει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του pedalboard μου, σε σημείο που εάν κάτι πάθαινε, θα το αντικαθιστούσα με νέο, την ίδια μέρα. Χωρίς μάλιστα να κάνω έρευνα στην αγορά για το εάν υπάρχει κάτι "καλύτερο" τώρα πια στα ίδια χρήματα (ναι, γνωρίζω για τα Valeton). Η ποιότητα των ήχων, η ευελιξία του και η όλη αίσθηση όταν παίζεις με το One, με αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο.

Αυτό που με "δυσκόλεψε" ή τέλος πάντων με προβλημάτισε, ήταν πώς θα το χρησιμοποιήσω για να πάρω το βέλτιστο όλων των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις με αυτό. Το "πρόβλημα" είναι ότι κάνει... πολλά πράγματα. Άρα το να συμπεριλάβεις σε ένα pedalboard, μπορούσε να γίνει με δύο (τουλάχιστον) διαφορετικούς τρόπους: είτε στο drive section, πριν από τα time-based effects (modulation, delay, reverb), είτε στο τέλος της όλης αλυσίδας πριν από τον ενισχυτή. Στην πρώτη περίπτωση, τα time-based effects μου ακούγονται σαφώς καλύτερα αλλά χάνεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς, έστω περιστασιακά, το ToneX One σαν headphone out και σαν backing track player (μέσω του usb connectıon με το laptop). Στην δεύτερη περίπτωση συμβαίνει βεβαίως το αντίστροφο, κρατάς το headphone out & backing track player, χάνεις την πιστότητα των time-based effects.

Παρένθεση: αυτός είναι ο λόγος που θα ήθελα σαν τρελός ένα μεγάλο Tonex πετάλι, με fx loop. Θα ήταν άμεση αγορά για εμένα. Μέχρι τότε, μάλλον δεν κάνω άλλη αγορά.

Η τελική απόφαση που πήρα είναι να το τοποθετήσω στην μέση του αλυσίδας του pedalboard, πριν τα time-based effects και μετά από τα αναλογικά drive pedals. Να τονίσω εδώ ότι το Tonex δέχεται υποδειγματικά άλλα drive pedals πριν από αυτό. Η πιστότητα και ποιότητα του ήχου, υπερίσχησαν (για εμένα) της πρακτιτότητας. Το όλο board καταλήγει στο fx loop input του ενισχυτή μου, με απενεργοποιημένο το cab simulation στο Tonex. Εάν θέλω να χρησιμοπoιήσω ακουστικά, ενεργοποιώ το cab simulation και το όλο board καταλήγει σε εξωτερική κάρτα ήχου στο laptop, από το οποίο παίρνω backing tracks επίσης. Μάλλον το "μάθημά" μου εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται να πάρεις τα πάντα από ένα κομμάτι εξοπλισμού, από όσα μπορεί να κάνει. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αυτά που θα πάρεις να σε εξυπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα / να σε αφήνουν ικανοποιημένο.

Να σημειώσω εδώ βέβαια ότι τα παραπάνω αφορούν μόνο κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει το Tonex μέρος ενός μεγαλύτερου pedalboard και όχι κάποιον που το χρησιμοποιεί σαν stand-alone unit, ενωμένο συνεχώς με usb στο PC / laptop του. Σε αυτή την περίπτωση, διλήμματα δεν υπάρχουν και αξίζει να τονίσουμε πως τα compressors / delays / reverb / modulations που έχει στο software του το Tonex είναι εξαιρετικά και μπορούν άνετα να σταθούν αξιοπρεπέστατα και για ηχογράφηση και για live.

Να σημειώσω εδώ βέβαια ότι τα παραπάνω αφορούν μόνο κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει το Tonex μέρος ενός μεγαλύτερου pedalboard και όχι κάποιον που το χρησιμοποιεί σαν stand-alone unit, ενωμένο συνεχώς με usb στο PC / laptop του. Σε αυτή την περίπτωση, διλήμματα δεν υπάρχουν και αξίζει να τονίσουμε πως τα compressors / delays / reverb / modulations που έχει στο software του το Tonex είναι εξαιρετικά και μπορούν άνετα να σταθούν αξιοπρεπέστατα και για ηχογράφηση και για live.
Γιατί δεν αλλάζεις το setup σου εφόσον τα εφφέ του είναι εξαιρετικά; Δε θα κερδίσεις σε πρακτικότητα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back