Βρήκα αρκετό χρόνο το Σ/Κ για να εμβαθύνω στο θέμα. Να είναι καλά ένα παλικάρι από την Κρήτη ονόματι Γιώργος, για πολλούς έξτρα ήχους που μου έστειλε, όπως και επίσης οδηγίες περιήγησης στο software. Αρκετό υλικό για να ασχολούμαι μήνες.
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μάλιστα να χαθείς καιρό μέσα στο software δοκιμάζοντας ήχους αντί να παίζεις κιθάρα…
Δοκίμασα και στα δύο pedalboards και με τους δύο ενισχυτές μου, αυτό που είχα στο μυαλό μου: απενεργοποίηση των cab simulations, τοποθέτηση του Tonex στη μέση του board (μετά από drive pedals αλλά πριν από τα time-based / delays, modulation, reverbs) και είτε απευθείας στην είσοδο του ενισχυτή (Blackstar HT1R) είτε στην είσοδο του fx loop (Vox Nightrain). Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και με τους δύο τρόπους αρκεί στην πρώτη περίπτωση να είναι εντελώς «καθαρός» ο ενισχυτής. Στην δεύτερη περίπτωση, έτσι και αλλιώς χρησιμοποιείται μόνο σαν power amb συν ηχείο. Το αποτέλεσμα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ιδιαίτερα με τον Vox, μιας και το 12αρι ηχείο έκανε τεράστια διαφορά.
Χρησιμοποίησα στο Tonex και τέρμα καθαρούς ήχους Fender, και με break-up drive Dumble και με high-gain Marshall, είτε μόνους τους είτε push-άρωντας με τα drive pedals. Το Tonex παίρνει τα άλλα πετάλια εξαιρετικότατα και το αποτέλεσμα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.
Το «αρνητικό» της υπόθεσης…? Με βλέπω μέχρι τέλος της χρονιάς, να αγοράζω και το μεγάλο Tonex. Με τόσους πολλούς και εξαιρετικούς ήχους, τα 2+1 main presets φαίνονται πολύ περιοριστικά.