Tonex One - δοκιμή

Ομοίως και με τα EQ knobs. Συμπεριφέρεται σαν πραγματικός ενισχυτής, αλλάζοντας τον ήχο.

Προβολή συνημμένου 49358
Αυτό που διαπίστωσες είναι κατεμε ανέλπιστα καλό, γιατί συνήθως στα profiling μηχανήματα αν πειράξεις το eq μετά, ο ήχος δεν είναι και τόσο "φυσικός" (όπως θα άλλαζε δηλαδή αν πειράζες τα BMT ποτενσιόμετρα πάνω στον φυσικό ενισχυτή). Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος...

Αυτό που διαπίστωσες είναι κατεμε ανέλπιστα καλό, γιατί συνήθως στα profiling μηχανήματα αν πειράξεις το eq μετά, ο ήχος δεν είναι και τόσο "φυσικός" (όπως θα άλλαζε δηλαδή αν πειράζες τα BMT ποτενσιόμετρα πάνω στον φυσικό ενισχυτή). Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος...

Εδω ανοιγοκλείνω τα ποτενσιόμετρα μπασου, μεσαίων και πρίμων, σε καθαρό και βρώμικο ήχο. Για να παρεις μια ιδεα, αυτά τα κάνω από το πετάλι. Στην εφαρμογή έχει πολλά περισσότερα ρυθμιστικά για το eq.

Στιγμιότυπο οθόνης (94).png

γιατί συνήθως στα profiling μηχανήματα αν πειράξεις το eq μετά, ο ήχος δεν είναι και τόσο "φυσικός"

Είτε με μονούς, είτε με διπλούς, είτε με τέρμα gain, είτε χωρίς gain, οι «ενισχυτές» που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα δουλεύουν σαν πραγματικός ενισχυτής. Πχ εχω plexi με les Paul και δουλεύει άψογα. Εάν βάλω στρατ θα πρέπει να αυξήσω gain και να ρίξω λίγα πρίμα, presence. Ο,τι θα έκανα και με τον κανονικό ενισχυτή.

Το όνομα του ενισχυτή είναι Black Angus εντωμεταξύ 😂
Φαντάσου ξερωγω τον Angus Young αντί για κάτασπρος να ήταν μαύρος, δεν παίζει

Το όνομα του ενισχυτή είναι Black Angus εντωμεταξύ 😂
Φαντάσου ξερωγω τον Angus Young αντί για κάτασπρος να ήταν μαύρος, δεν παίζει
Εγώ για κάτι μπριζόλες Black Angus ξέρω πάντως, δεν ειναι κακές :ROFLMAO:

Επίσης να πω οτι πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου @gkourmoul1 , δεν χρησιμοποιώ συχνά software για κιθάρα αλλά είχα κάνει πρόσφατα ενα ψάξιμο/δοκιμή για μπάσο, και απο διάφορα free bass amp sims που δοκίμασα το Tonex μου φάνηκε μια κοπή πάνω απο τα άλλα στο πόσο χρήσιμα είναι τα amp control του.

Last edited:
Έχω "ψηθεί" τρελά, για να το βάλω στην λίστα με τις άμεσες αγορές μου. Αυτά που προσφέρει και στην τιμή που τα προσφέρει, δεν παίζονται.

Ευχαριστούμε Γιώργο για όλη την παρουσίαση!

Για να εμβαθύνουμε λίγο στο θέμα, με αφορμή αυτό το πολύ ενδιαφέρον εργαλειάκι της IK Multimedia. Γλυκο-κοιτάζω και το μεγαλύτερο αδερφάκι του, αλλά υποθέτω ότι οι απορίες μου εφαρμόζονται και στα δύο.

1) Σενάριο 1:
Θέλω να χρησιμποιήσω το Tonex σαν μέρος του pedalboard, σαν ενισχυτή, μετά από drive πετάλια, αλλά πριν από time-based effects. Επίσης θέλω να καταλήγω σε κανονικό ενισχυτή, ο οποίος όμως έχει fx loop.
Φαντάζομαι ότι πρέπει σε πρώτο στάδιο να επιλέξω preset το οποίο δεν έχει cab simulation, σωστά;
Και μετά το signal chain θα είναι:
Drives => Tonex ( μόνο προσομείωση ενισχυτή / preamp) => Time based fx => Amp FX loop In.
Είμαι εντάξει ή παραβλέπω κάτι;

2) Σενάριο 2:
Θέλω να ηχογραφήσω σε laptop όλο το πιο πάνω signal chain, αλλά χωρίς να αλλάξω το παραμικρό στην σειρά που τα έχω βάλει. Η μόνη διαφορά τώρα είναι ότι αντί να καταλήγω στο Amp FX loop In, θα καταλήγω καρφί στο audio in του laptop. Αυτό που έχω να κάνω είναι να ενεργοποιήσω ένα preset με cab simulation. Όντως, το καταλαβαίνω σωστά;

Στο μικρό tonex το cab sim απενεργοποιείται με μια κίνηση

Το πρώτο σενάριο το επιβεβαίωσα ότι είναι όντως έτσι όπως το περιγράφω, από το manual του Tonex που μόλις κατέβασα.

Στο δεύτερο σενάριο επίσης έχω δίκιο ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσω ένα cab simulation. Απλά, αν θέλω όντως να συμπεριλάβω και τα time based fx του pedalboard, θα χάσω την δυνατότητα να ηχογραφήσω μέσω του USB του Tonex.

Αναγκαστικά θα ενεργοποιήσεις το cab simulation, εκτός και εάν έχεις cab sim plugin στο DAW που χρησιμοποιείς (το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο)

Παίζω με την Ibanez AZ. Δοκίμασα και με ένα δύο άλλες και δεν μπορούσα να πάρω αυτόν τον ήχο.

Όσο περισσότερο ψάνω το όλο οικοσύστημα της IK και του Tonex, τόσο περισσότερο μου αρέσει το τί βρίσκω και το τί διαβάζω για αυτό. Υπάρχουν εξαιρετικά σχόλια από όλους για το πόσο καλά συνεργάζεται με εξωτερικά πετάλια, είτε για drive, είτε για modulation, delays κλπ.

Επίσης, αν θέλει κάποιος να ακούσει τους ήχους ΔΩΡΕΑΝ και τυχαίνει να έχει ένα interface είτε για το PC/Laptop είτε για το κινητό του / tablet του, μπορεί να κατεβάσει είτε την αντίστοιχη εφαρμογή είτε το software, να ακούσει και να αποφασίσει. Αυτό από μόνο του είναι πολύ εντυπωσιακό.

Συμπερασματικά, ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας του hardware που έχει όλο το πακέτο, φαίνεται να αξίζει τα λεφτά του (για εμένα) , με το παραπάνω. Ήδη κάνω σχέδια για το πώς θα χωρέσει στο pedalboard.

Ειχα και το Ampero One(6 στα 10) εχω και το Tone X το μεγαλο(7 στα 10).....
Καλά μηχανάκια ευέλικτα(στα βιντεάκια σκιζουν) αλλά real thing δεν είναι ....
Εχουν βελτιωθεί άπειρα απο την εποχη που επαιζα με Line6 AXSYS 212 αλλά αυτα τα mid price εκεί μεχρι 400€ περίπου εχουν ακόμα δρόμο πολύ να διανύσουν..
Δεν ξερω για τα ακριβα Kemper, Quad Cortex κτλ δεν τα εχω δοκιμάσει....

Last edited:
Ειχα και το Ampero One(6 στα 10) εχω και το Tone X το μεγαλο(7 στα 10).....
Καλά μηχανάκια ευέλικτα(στα βιντεάκια σκιζουν) αλλά real thing δεν είναι ....
Εχουν βελτιωθεί άπειρα απο την εποχη που επαιζα με Line6 AXSYS 212 αλλά αυτα τα mid price εκεί μεχρι 400€ περίπου εχουν ακόμα δρόμο πολύ να διανύσουν..
Δεν ξερω για τα ακριβα Kemper, Quad Cortex κτλ δεν τα εχω δοκιμάσει....
Σε single note παιξίματα κατι κάνουν, εκεί που υστερούν (στα δικά μου αυτιά) είναι στα ακόρντα. Αλλά...κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή ο συμβιβασμός είναι μικρότερος από ότι πριν κάποια χρόνια

Mε Gretcsh και blacktop filtertron, οι παρακάτω ήχοι:

Fender tweed 57, με ολίγον ocd

Plexi με ολίγον angry charlie και fuzz

Orange rockreverb 50 με oλίγον TS808

Γράψε απάντηση...

Trending...

Νέα θέματα

Back