deadendmind είπε:
Νομιζω γινεσαι υπερβολικος και κατεβασες τραγικα την "κλιμακα". Αυτο το επιχειρημα το δεχομαι (και με το παραπανω) στα "2-3 gigs την εβδομαδα", οχι στις 2 προβες. Εγω εχω κατα κανονα 1, ισως 2 προβες την εβδομαδα. Σε καθε προβα εχω να στησω μια Φαρφισα, τα εφφε της κιθαρας, τα εφφε της φαρφισας, και επισης εχω να κουβαλησω και 2 κιθαρες. Θεωρω πως ολη αυτη η διαδικασια ειναι ΜΕΡΟΣ του ηχου μου, το να κατσω και να στησω το rig μου δηλαδη. Θεωρω πως το να κατσεις να στησεις τα πεταλια σου και να ρυθμισεις ΕΣΥ τον ηχο σου ειναι το ιδιο σημαντικο με το να αλλαζεις τις χορδες σου και να κουρδιζεις την κιθαρα σου.Ειναι μια σχεση που ειναι απαραιτητη για τον μουσικο, ειναι το μικρο, για μενα, τιμημα που πρεπει να πληρωσει για να εχει ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ μοναδικο ηχο
Mα όλα αυτά που λες προϋποθέτουν την παραδοχή ότι όλοι όσοι παίζουν με την Ακατανόμαστη ακούγονται σαν...
κλώνοι ;D, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει. Ίσα ίσα που δίνεται τέτοια πληθώρα επιλογών στα εφφέ της και τέτοια ποικιλία καλών λαμπάτων για να την συνδέσεις που αυτομάτως, η διαφοροποίηση στον ήχο πολλαπλασιάζεται.
Να σου πω εγώ τι χρειάζεται να κάνω 2 φορές την εβδομάδα: στήσιμο και κουβάλημα κιθάρας, ενισχυτή, πεταλιών, φλάουτου, keyboards, μικροφώνου (του δικού μου και της τραγουδίστριας), Stylophone με το επιπλέον preamp του και της κονσολίτσας που παίρνει 2 keys, 2 μικρόφωνα και Stylophone με τα ανάλογα levels, panning, eq και reverbs. Κάπου κάπου βλέπω μια φιγούρα θεϊκή να... γυαλίζει τις αρβύλες της.
Τώρα βέβαια, το
power amp dist, την προσθήκη ενός ωραίου
fuzz ή ενός περίεργου dirt box επάνω του και την αγάπη για μερικά πράγματα που παραμένουν αναλογικά δεν νομίζω ότι θα τα εγκαταλείψω ποτέ.
Το πώς βρέθηκα να υπερασπίζω την Ακατανόμαστη από εκεί που δεν ήθελα ούτε να ακούω για αυτήν, δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Αλλά για την ακρίβεια, δεν υπερασπίζω την Ακατανόμαστη
αυτή καθαυτή, αλλά την
ελευθερία των επιλογών μου και το υπέρτατο αξίωμα ότι αν είναι ωραίος ο ήχος, δεν πα'ναναι και 8μπιτος από ξεσκισμένο οκτάιντσο μεγαφωνάκι, αυτός είναι ο ιδανικός.
Δεχομαι την πρακτικοτητα της, την καλη της ποιοτητα αλλα βρε παιδια, οπως και να το κανουμε ειναι προσομοιωση αναλογικου ηχου (δεν αναφερομαι σε reverse delays η αλλα προτοτυπα ψηφιακα εφφε, αλλα σε drives,comps, phasers, tremolos etc..). Δεν ειναι δυνατον (σε αυτα τα λεφτα) να υπαρχει προσομοιωση που να αγγιζει τον αναλογικο ηχο.
Το analog vs. digital έχει συζητηθεί πολύ, και μάλιστα κάποτε είχα ψιλοδιαφωνήσει με τον SF:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=10356.msg137847#msg137847 Όμως, αν τοποθετούμε οι ίδιοι παρωπίδες στον εαυτό μας οχυρωμένοι πίσω από την οπισθοδρομική αντίληψη ότι
"αυτό είναι ψηφιακή προσομοίωση και όχι πραγματικό", τότε ζημιωνόμαστε. Δεν το λέω σε εσένα προσωπικά, εσύ μπορεί να έχεις κατασταλαγμένη άποψη, όμως παρακαλώ ας μην αναφέρουμε το "προσομοίωση αναλογικού ήχου" σαν
επιχείρημα.