Καλά τα λέτε και συμφωνώ.
Και εγώ βλέπω το ΑΙ της συζήτησης σαν ένα μέσο, όχι σαν δημιουργό, τεχνίτη, καλλιτέχνη. Θα έλεγα (θα) είναι περισσότερο σαν ένα υπερβολικά πολυπλοκο, φτασμένο DAW, που θα του λες θέλω "αυτό" και θα μπαίνει ως μέσο να το κάνει. Απλά θα του το λες με απλά λόγια και όχι με πολλές χρονοβόρες διαδικασίες. Και αρκετά πράγματα εννοείται θα τα κάνει μόνο του, σύμφωνα πάντα με τη βάση δεδομένων που έχει χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδευτεί, η οποία θα είναι και οι "επιρροές" του.
Όσο το ΑΙ είναι εργαλείο, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Στο τέλος θα γίνουν όλοι developers που θα ασχολούνται με το ΑΙ και το πώς μπορεί να βελτιώσει/δημιουργίσει κάθε τι για το καλύτερο (?) του ανθρώπινου είδους και όχι μόνο.
Το πρόβλημα θα ξεκινήσει (ότ)αν θα ξεκινήσουν τα AI να γράφουν μόνα τους χωρίς input, με δική τους πρωτοβουλία. Βέβαια νομίζω πως αν οποιοδήποτε ΑΙ λάβει έστω και ΜΙΑ πρωτοβουλία, τότε αυτό ήταν, τελειώσαμε, όχι σαν μουσικοί, αλλά μάλλον σαν είδος.
Το παράδειγμα με το jamάρισμα δε το θεωρώ καλό, γιατί εκεί μιλάμε για μία καθαρή ανθρώπινη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της μουσικής στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ΑΙ είναι άσχετο. Αν κανονίσεις να βγεις για ένα καφέ με το φίλο σου και είστε και οι δύο στο κινητό, τότε δε χρειάζεται καν το ΑΙ για να στα χαλάσει, παρά μόνο η έλλειψη της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.