To στουδιο του Malmsteen...

Nestoras είπε:
Όχι κλωτσιές κάτι παρεμφερές. :D

Εδώ πλέον η λέξη «δάκτυλα» , αποκτά άλλη βαρύτητα , αρίθμηση ενδεχόμενος και οσμή.  ;D

Εγώ πάντως όταν είχα δει το video πρώτη φορά, είχα γελάσει ηχηρά.  :D

Αναμφίβολα το τύπος είναι βόιδι. :D

(Αναφέρομαι στην προκλητική αδιαφορία για μοναδικά όργανα. Και όχι στο γεγονός ότι τις παρατάει στο πάτωμα.... έτσι.. όντως δεν χαλάνε... αλλά στο ότι εχει δώσει τέτοιες κιθάρες να τις κάνουν scallop  ::) )

Γιατί; Δικές του δεν είναι; Ό,τι θέλει, δεν τις κάνει; Σοβαρά ρωτάω...

harilatron είπε:
Εγώ πάντως όταν είχα δει το video πρώτη φορά, είχα γελάσει ηχηρά.  :D
Εγώ να δεις...  ;) ;D

Γιατί; Δικές του δεν είναι; Ό,τι θέλει, δεν τις κάνει; Σοβαρά ρωτάω...
Φυσικά. Κι εγώ ονειρεύομαι να αγοράσω έναν Πικάσο, να τον κόψω σε κομμάτια και να τυλίξω πιτόγυρα με αυτά γιατί έτσι μ'αρέσει.

Μα ακριβώς εκεί είναι το νόημα. Φτάσαμε να ταυτίζουμε μουσικά όργανα μαζικής παραγωγής, πεντηκονταετίας,  με πραγματικά και σημαντικά έργα τέχνης;

Γιατί;

Επειδή οι συλλέκτες αποφάσισαν ότι αξίζουν πολλά;

Δλδ άντε να καταλάβω την οργή κάποιου για έναν βλάχο που δεν σέβεται ένα έργο τέχνης με το δέοντα σεβασμό.

Αλλά πέντε κομμάτια ξύλο το σχήμα και το know-how των οποίων επαναλήφθηκε εκατοντάδες φορές, εκείνα τα "άγια" πρώτα χρόνια για τις Fender, αξίζουν τέτοιου σεβασμού;

Κανένα ''ΠΡΑΓΜΑ'' δεν αξίζει τέτοιου σεβασμού.

Ο τύπος, για να μην πω τυπάρας, έχει απομυθοποιήσει από ότι φαίνεται την όλη φάση.

Άλλοι όχι.

Δεν είναι κακό. :D

RayDTutto είπε:
Μα ακριβώς εκεί είναι το νόημα. Φτάσαμε να ταυτίζουμε μουσικά όργανα μαζικής παραγωγής, πεντηκονταετίας,  με πραγματικά και σημαντικά έργα τέχνης;

Γιατί;

Επειδή οι συλλέκτες αποφάσισαν ότι αξίζουν πολλά;

Δλδ άντε να καταλάβω την οργή κάποιου για έναν βλάχο που δεν σέβεται ένα έργο τέχνης με το δέοντα σεβασμό.

Αλλά πέντε κομμάτια ξύλο το σχήμα και το know-how των οποίων επαναλήφθηκε εκατοντάδες φορές, εκείνα τα "άγια" πρώτα χρόνια για τις Fender, αξίζουν τέτοιου σεβασμού;
Πες τα χρυσόστομε.

Το κάθε αντικείμενο αποκτά ιστορική αξία σύμφωνα με τον αντίκτυπο που έχει στον ανθρώπινο πολιτισμό, και επίσης πολλές φορές συναισθηματική αν έχει κάποιος το στοιχειώδες μυαλό για να την αντιληφθεί. Είναι σαν να μου λες πως θα έπαιρνες πχ. ένα Ford Μοdel T (ένα μάτσο σίδερα, "των οποίων το σχήμα και know-how επαναλήφθηκε εκατοντάδες φορές") και θα το έκανες κοτέτσι.

Δεν τις έκανε κοτέτσι, όμως. Στην επιχειρηματολογία σου υπερβάλλεις.

Κιθάρες είναι και τις χρησιμοποιεί σαν κιθάρες.

Edit: Αναρωτιέμαι, πάντως, αν οι τιμές των Fender δεν είχαν οδηγηθεί εκεί που έχουν οδηγηθεί, και είχαμε τιμές παρόμοιες με άλλα παλιά όργανα, θα είχαμε τέτοια μυθοποίηση; Τι συμβαίνει π.χ. με τις τρομπέτες; Με τις κλασικές κιθάρες; Για όργανα μαζικής, πρόσφατης παραγωγής μιλάμε, βέβαια. Δεν ξέρω, ρωτάω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το κάθε αντικείμενο αποκτά την αξία που οι άνθρωποι αποφασίζουν να του δώσουν.

Δεν το λέω προς αντίλογο στον bloody, γιατί τουλάχιστον για εμένα η ανωτέρα πρόταση είναι νομοτελειακή. Δηλαδή δεν χρίζει περαιτέρω διευκρινήσεως.

Για τα πάντα όλα.

philosophos είπε:
Το κάθε αντικείμενο αποκτά την αξία που οι άνθρωποι αποφασίζουν να του δώσουν.
Ακριβώς. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τον Picasso . Τί θα γινόταν αλήθεια αν όλα τα cartel της τέχνης συμφωνούσαν ένα βράδυ ότι τα έργα του δεν πιάνουν μία. Πάντως όταν εγώ τοποθετήθηκα λίγο πιο πάνω (περί σεβασμού – και όχι μουσειακής αντιμετώπισης – των αντικειμένων) ,  δεν το περιόρισα μόνο στις vintage κιθάρες. Εγώ προσέχω και την tele affinity μου , που την πήρα 166,00 €. Εννοείται ότι όλα συνίστανται στο πως το βλέπει ο καθένας στην τελική.

LK είπε:
Ακριβώς. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τον Picasso . Τί θα γινόταν αλήθεια αν όλα τα cartel της τέχνης συμφωνούσαν ένα βράδυ ότι τα έργα του δεν πιάνουν μία. Πάντως όταν εγώ τοποθετήθηκα λίγο πιο πάνω (περί σεβασμού – και όχι μουσειακής αντιμετώπισης – των αντικειμένων) ,  δεν το περιόρισα μόνο στις vintage κιθάρες. Εγώ προσέχω και την tele affinity μου , που την πήρα 166,00 €. Εννοείται ότι όλα συνίστανται στο πως το βλέπει ο καθένας στην τελική.
Είσαι ακριβώς στο νόημα. I could not agree more. ;)

LK αν είχες τριάντα Tele affinity και σε παρακαλούσαν κάθε μέρα να σου ΧΑΡΙΣΟΥΝ άλλες 50, τις οποίες θα σε πλήρωναν και από πανω να παίζεις, είσαι σίγουρος ότι θα τις πρόσεχες τόσο πολύ; Είσαι απολύτως σίγουρος;

RayDTutto είπε:
LK αν είχες τριάντα Tele affinity και σε παρακαλούσαν κάθε μέρα να σου ΧΑΡΙΣΟΥΝ άλλες 50, τις οποίες θα σε πλήρωναν και από πανω να παίζεις, είσαι σίγουρος ότι θα τις πρόσεχες τόσο πολύ; Είσαι απολύτως σίγουρος;
GooD evening Ray!

Θα σου απαντήσω αλλιώς, αλλά σίγουρα θα είμαι σαφής. Αν ίσχυε το σενάριο που αναφέρεις σίγουρα δεν θα στεναχωριόμουν αν πάθει κάτι κάποια by accident. Επίσης γενικά προσέχω τα πράγματά μου , όχι σε βαθμό υστερίας, ανεξαρτήτου αξίας, αλλά ως ένα minimum σεβασμού προς τον κατασκευαστή , το σχεδιαστή και όλα αυτά ίσως γιατί  τα θαυμάζω μίας και  είναι beyond me (εγώ δεν θα σκεφτόμουν ούτε θα μπορούσα να τα δημιουργήσω). Τι να σου πω και ένα φθηνό ρολόι Q & Q θεωρώ ότι έχει την αξία του, τόσο όσο για να το προσέχεις εφόσον το αγόρασες και σίγουρα δεν θα το απαξίωνα πετώντας το στο πάτωμα λίγο πριν πέσω για ύπνο (μπορώ να πάρω πολλά από δαύτα ) . Αν το σενάριό σου λειτουργεί σε δεύτερο επίπεδο ήτοι αν το χρήμα «χαλάει» τον άνθρωπο, δεν ξέρω τι να σου πω, δεν ήμουν ποτέ πλούσιος.  .

Τελειώνοντας σου λέω ότι δεν βλέπω ταινίες που σπάνε σπίτια – καταστήματα- αυτοκίνητα κ.λ.π. γιατί στενοχωριέμαι  (αλήθεια σου λέω)  :'(

Παιδιά ας μην γελιόμαστε....

Ο τύπος είναι σαν κάτι Έλληνες που πήγαιναν στην Ρουμανία επί Τσαουσέσκου και κερνούσαν όλο το μαγαζί ΠΑΣΤΕΣ, αγόραζαν μπουκάλια αλκοολούχα και τα έχυναν στο πάτωμα και φεύγοντας άφηναν και 10 μάρκα στον ιδιοκτήτη .... επειδή απλά μπορούσαν.

Εξάλλου, και τα λεφτά τι είναι? Τίποτα. Οι άνθρωποι τους δίνουν αξία και τα μυθοποιούν.

Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύονται μπορεί να διαφοροποιήσει τον gentleman από το γίδι. :)

Και μη μου πείτε ότι η διαφορά μεταξύ gentleman και γιδιού είναι επίπλαστη και ανθρωποκεντρική.....

[quote author=harilatron link=topic=184044.msg535809#msg535809 date=1297713047

Και μη μου πείτε ότι η διαφορά μεταξύ gentleman και γιδιού είναι επίπλαστη και ανθρωποκεντρική.....

Ακόμα και αυτό. ;D Για σκέψου το λιγάκι. ;)

philosophos είπε:
[quote author=harilatron link=topic=184044.msg535809#msg535809 date=1297713047

Ακόμα και αυτό. ;D Για σκέψου το λιγάκι. ;)
Φιλόσοφε.... την άλλη φορά που θα βρεθείς σε πάρτυ, άρχισε να πέρδεσαι ηχηρά (σχολιάζοντας το attack και το sustain  ;D) φάε με τα χέρια και χούφτωσε την οικοδέσποινα.

Για σκέψου τα λίγο... (μη μας βάζεις μόνο εμάς ... "δύσκολα"  :P )... "ανθρώπινοι" κανόνες (χωρίς καμία λογική) είναι αυτοί που συνηγορούν στο να μην τα κάνεις όλα αυτά.

Καλησπέρες!

Φιλτατε harilatron...άλλο ο προκλητικός νεοπλουτος γυφτοελληναρας που το παίζει "κάποιος" εκεί που μπορεί, εκτονωνοντας μετακατοχικα σύνδρομα.....και άλλο ο "χορτατος" που τα έχει φάει με το κουταλακι και τα έχει απομυθοποιησει...Καλώς η κακώς ο κύριος Yngwie ανήκει σαφώς στη δεύτερη κατηγορία (τουλάχιστον όσον αφορα στον εξοπλισμό..)

Εγώ νομίζω ότι είναι μέσω του βίντεο ο Yngwie κάνει ένα ξεκάθαρο rock star status quo , ώστε να διαχωρίσει τον ευατό του από τους υπόλοιπους, από εμάς τους ''κοινούς θνητούς''.

Την στιγμή που εμείς οι κοινοί θνητοί, αν είχαμε την συγκεκριμένη strat δεν θα αφήναμε να την ακουμπήσει ούτε μύγα (μάλλον θα την βάζαμε σε γυάλα όπως την Μόνα Λίζα) αυτός λέει

''-Κοιτάξτε πως πετάω πέρα δώθε τις πολλές συλλεκτικές μου κιθάρες, γιατί απλά είμαι ο καλύτερος και γιατί απλά ΜΠΟΡΩ''

Μου θυμίζει λίγο την σκηνή από την ταινία RockStar, όπου ο Jason Bonham λεει στον νεοφερμένο Walberg (αναφερόμενος στην γκόμενά του) ''let the chick go, I fuck all these chicks and I have a wife-why? Because I can. All these guys(fans) dream to be you and fantasize they have all these chicks.  That's why they buy the records. You stop having sex with all these chicks, they stop buying the records.''Δεν ξέρω αν με πιάνετε...

Άλλωστε δεν υπήρχε πάντα η υπερβολή σε οποιαδήποτε rock 'n 'roll fantasy?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εντάξει, και ο John 5 είναι Rock Star , αλλά τη συλλογή του (ίσως ακριβότερη από του malmsteen) την προσέχει. Τελικά πάλι θα ξαναπώ το cliche ότι είναι στον άνθρωπο και πως το βλέπει.

Trending...

Νέα θέματα

Back