To score του ΑΙΩΝΑ!

Φανταστική ιστορία. Απ' ότι φαίνεται ο Dan Erlewine εκτός από το restoration θα γράψει και κάποιο άρθρο στο Vintage Guitar Magazine.

Να το πιστέψετε κανονικά.

Άλλωστε από τη στιγμή που το πιστεύει ο Dan Erlewine η γνώμη σας μας είναι παντελώς αδιάφορη ?

Α και εγώ το πιστεύω και κάτι κΣερω και εγώ από vintage Teles.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φανταστική ιστορία. Απ' ότι φαίνεται ο Dan Erlewine εκτός από το restoration θα γράψει και κάποιο άρθρο στο Vintage Guitar Magazine.

Το στοίχημα είναι τώρα αν το refinish έχει γίνει πάνω από το original finish και αν ναι αν ο Θεός μπορεί να το αφαιρέσει αφήνοντας το original finish intact...

Μιλάμε για 15.000 διαφορά αν το καταφέρει.

Αλλά και να μην τα καταφέρει με ένα καλό restoration ένα 20αρι το πιάνει (ειδικά αν βρεθεί ένα pickguard & μια θήκη σε καλή τιμή)

Φανταστείτε στην Αμερική πόσες τέτοιες vintage κιθάρες είναι καταχωνιασμένες σε υπόγεια, σοφίτες κλπ και οι κάτοχοι (κληρονόμοι κλπ) αγνοούν την αξία τους.

Φανταστείτε στην Αμερική πόσες τέτοιες vintage κιθάρες είναι καταχωνιασμένες σε υπόγεια, σοφίτες κλπ και οι κάτοχοι (κληρονόμοι κλπ) αγνοούν την αξία τους.

Μπα, έτσι κι αλλιώς μιλάμε για πολύ μικρό αρχικό αριθμό και πλέον έχουν "σκουπιστει" μέσα στις 3 δεκαετίες που το vintage έγινε μόδα και αξια .Άσε που πλέον όλοι ξέρουν την αξία τους λογω του Ίντερνετ

Για αυτό και είναι πολύ εντυπωσιακό ότι βρέθηκε τέτοιο κομμάτι,αν και "βιασμενο".

Είχα και εγώ τα τυχερά μου στα 80s όταν ζούσα εκεί αλλά όχι και 20 δολλάρια για 50s tele (το καλύτερο που είχα πετύχει ήταν 500 δολλάρια για tele του 66)

Άσε που πλέον όλοι ξέρουν την αξία τους λογω του Ίντερνετ
Όχι όλοι, απλά μάλλον πρέπει να είσαι πολύ τυχερός και το κυριότερο να έχεις γνώσεις πάνω σε αυτό ώστε να ξέρεις τι ψάχνεις και να το αναγνωρίζεις

https://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/joe_bonamassa_whats_it_like_being_addicted_to_buying_guitars.html

"And I happened to be passing Sacramento when a woman was cleaning out her uncle's house. Her uncle's name was Geno Landry - he was a gospel musician who played saxophone and he played guitar.

"Her uncle had passed away, she was cleaning out his house, and she found a beautiful Selmer Mark 6 saxophone, and underneath the trash bag - scout's honor! - if I wasn't there I wouldn't believe it, but I was there and I own the guitar - she found under a trash bag a 1958 Flying V.

"That's the ultimate guitar safari.

"It's like finding a Faberge egg in Gelson's. The thing is, I could live two lifetimes as a collector, and that'll never happen.

"She had no idea [what she had]. She probably would have sold it for 500 bucks. But here's the thing - I never wanna own the guitar - or anything - that somebody got ripped off on.

"So the delicate conversation was, 'Let's talk about the value of your guitar for a minute. It's a multiple six-figure guitar. 'She was so grateful!

Last edited:
Μια σκέψη. Το προβλημα για έμενα στην ιστορια αυτή ειναι το εξης.

Μιλαμε για Αμερική, που αν κοιτάξεις κάποιον  στραβά ζητάει αποζημίωση και μερικές φορές δικαιώνεται. 

Με το υπερβολικό αυτο παράδειγμα θελω να τονίσω την εκει  διικομανια καθως και την νομοθετική υπερβολη σε θέματα που για εμάς ειναι αδιανόητα.

Αυτη η δικαιοπραξία πασχει με ακυρότητα. ( δεν αμφισβητώ το αληθές αυτής)  ...ακομα και στην Τεχεράνη. 

Δεν τη διατυμπανίζεις στο ιντερνετ.

Τρεχα γυρευε θα μου πεις....αλλα παλι για την Αμερική μιλάμε. 

Ο Erlewine δεν έχει δει την κιθάρα. Βλέπει τις ίδιες φωτό που βλέπουμε εμείς.

Επίσης γιατί ο ιδιοκτήτης να μπει στον κόπο να σβήσει το logo; Ακόμα και με τον χρόνο όταν σβήνει κάτι μένει.

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν κάπου παραπάνω στοιχεία - σφραγίδα κτλ.; (Για το τελευταίο δεν είμαι ειδικός στις vintage τελε, δεν ξέρω, ρωτάω)

Tι δεν πιστεύετε ακριβώς?
Δεν πιστεύω ότι είναι original.

Μια καλή replica με τις κατάλληλες πινελιές. Δεν έβαλε και logo o τύπος και είναι αθώος. Δεν ξέρει τίποτα.

Δεν πιστεύω ότι είναι original.

Μια καλή replica με τις κατάλληλες πινελιές. Δεν έβαλε και logo o τύπος και είναι αθώος. Δεν ξέρει τίποτα.

100% original είναι και στο λέω εγώ που ΕΙΜΑΙ ειδικός στις vintage tele  :classic_smile:

Δεν γίνεται τέτοιο forgery ειδικά τo truss rod screw location.

Το decal έφυγε μια και το headstock βάφτηκε από πάνω, έτσι κι αλλιώς χαλκομανιες είναι ΠΑΝΩ από το φινίρισμα.

Η κιθάρα έτσι κι αλλιώς έχει χάσει το 40% της αξίας της λόγω του refinish.

Γιατί να μην ... έφτιαχνε μια χωρίς refinish να τσιμπήσει τα διπλά;

Περισσότερο με ενδιαφέρει το restoration που θα κάνει ο Dan πάντως και αν σώζεται ο μαγνήτης..

Ειδομεν

Λάκη δεν έγινε καμμιά δικαιοπραξία,ο άνθρωπος πήρε την κιθάρα από τα... σκουπίδια (bin sale)

και δεν ήξερε καν τι έπαιρνε.

Μετά απευθύνθηκε σε ένα φόρουμ που έχε πολλούς ΕΙΔΙΚΟΥΣ για να δει τι είναι και του....έκατσε το Τζόκερ.

Αν ο προηγούμενος... ιδιοκτήτης το δει και τον κυνηγήσει είναι αλλού παππά Ευαγγέλιο... αν και πολύ αμφιβάλλω αν θα κέρδιζε ποτέ δική η αν γίνονταν ποτέ δίκη για κάτι που... πέταξε στα σκουπίδια και κάποιος το βρήκε και το αξιοποιησε...

η δική μου άρνηση πάέι στο αν όντως την πήρε με 20 (μπορεί να έδωσε και 500) ή αν όντως γουστάρει να φτιάξει ένα fake story και να μαζεύει likes

Ο Erlewine δεν έχει δει την κιθάρα. Βλέπει τις ίδιες φωτό που βλέπουμε εμείς.
Αν κοιτάξεις ένα πιλοτήριο αεροσκάφους εσύ και ένας πιλότος έστω και από φωτογραφία,
θα καταλάβετε τα ίδια;

Δικιά μου ήταν και μου την κλέψανε.

Την έβαψαν να μην αναγνωρίζεται οι αλιήται.

Μου την είχε δώσει ο παππούς μου που έπαιζε κάποτες στο Nashville.

Έχει συναισθηματική αξία για μένα, αλλά ... αν κάποιος την θέλει πολύ (και είναι φορτωμένος), θα κάνω ένα ψυχικό (όχι το νέο, το παλιό ψυχικό) και θα του την δώκω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back